EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhtemelen fiyat bayağı bir tuzlu olacak. Olur da iş gerçekleşirse devamı da gelebilir. O zaman birim maliyet azalabilir veya azalmasa da aldığımıza değer. Kaan'a kadar da soluk almış oluruz. Mesajı Paylaş

Uçaktan anlamam,bu uçak iyi uçak güveniyorum bu uçağa ben.Bunu direkt eski bir F16 pilot egitmen subaydan duydum,yüz yüze.300 milyon tam paket son güncel versiyonu olacaksa,40 uçak 12 milyar dolar eder,ödemeler de yıllara yayılır Türkiye için büyük paralar degil bu miktarlar.Devletin cebiyle milletin cebi aynı degil,F35'den daha çok icime siniyor bu uçak. Mesajı Paylaş

Şu F-35 ile Eurofighter'ı bir kıyaslamaya son versek...

F-35'i 2 filo alacaksın düşman hava savunmasının içinden kritik tesisleri vuracaksın...
Eurofighter ise 2.Dünya savaşındaki Spitfire gibi hava-hava uçağı...

Onun yeri ayrı diğerinin yeri ayrı... İkisi de farklı görevlerde kullanılır mı , evet kullanılır ama biri derin darbe ; diğeri hava üstünlük için üretildi...

Ben bir savunma sanayi meraklısıyım , bana kalsa 300 tane Eurofighter da isterim , güzel uçak , kaliteli uçak , KAAN'a kadar kimseye yan gözle baktırtmaz ülkemize.

Altyapı-eğitim-lojistik altyapımız için sıfır birikimimizin olduğu bir uçak...İlk maliyet çok yüksek olur alırsak da 40'da kalmaz bu kadar altyapı yatırımı yapılacaksa 80-100'den aşağı alınmaması gereken bir uçak...

Yani bana çok zor-pahalı bir sistem gibi geliyor...Diğer tarafta Almanya gibi dönek bir ülke uçağı o da ayrı bir dert. Almanya-Fransa denildi mi midem hep bulanır zaten

Sadece F-16 ,geleceği belirsiz KAAN ve insansız KE ile bu coğrafyada riske girilir mi , o da ayrı bir dert...

Neyse hayırlısı olur inşallah....

Mesajı Paylaş

İngiltere 1998 yılı hesabıyla her bir Typhoon için 92.2 milyon sterlin Ödemiş. Bugünkü pound hesabına çevirirsek x 2.24 = 206 milyon sterlin, yani 260 milyon dolar eder.

Aşağıdaki ingiliz hükümeti belgelerinden alınan rakamlara göre de:

Quote:

Typhoon - Eurofighter.

34. Cost.
a) Initial unit cost, Defence Procurement Agency (1998): �£92.2 million.
b) Initial estimated in life cost, (160 aircraft): �£22 billion.
c) Estimate of in-service modifications:�£25 billion.
Total non-inflation-linked cost:�£47 billion.

35. The exponential cost of the Typhoon program would appear to be the demonstrable cause of the "Black Hole in Defence Spending".

Unquote

160 uçak için 47 milyar sterlinlik bir maliyet öngörülmiş. Bu da 295 milyon sterlin, yani 360 milyon dolar eder.

Bu arada Suudi Arabistan'a 72 uçağı, tanesini 72 milyon sterlin'den sübvansiyonlu olarak satmışlar.

https://committees.parliament.uk/writtenevidence/1248/default/#:~:text=Typhoon%2520%252D%2520Eurofighter.&text=Initial%2520unit%2520cost%252C%2520Defence%2520Procurement,1998)%253A%2520%C2%A392.2%2520million.

Ne kadar hesap yapsak ta iki ülke arasında yapılan anlaşmanın ne olduğunu bilemezsiniz. 40 adet F16 ve 79 adet kit için 22 milyar dolarlık alım görünüyordu. İşin içinde başka kalemlerin de olduğu hesabını yapmadan birim uçak fiyatları astronomik rakamlar idi.
Mesajı Paylaş

https://www.savunmasanayist.com/kuveyt-parlamentosunda-eurofighter-typhoon-sorusturmasi/

Sn Marmara haklı. ef-200 baya tuzlu bir uçak. kuveyt ve katar a yapılan satışlarda birim fiyatlar , yaklaşık 300 M euro. yıllık üretim maliyetleri, eğitim vs gibi sebepleri vardır muhtemelen. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ugurkarakaya25 - 30 Ocak 2025, 22:07:26https://www.savunmasanayist.com/kuveyt-parlamentosunda-eurofighter-typhoon-sorusturmasi/

Sn Marmara haklı. ef-200 baya tuzlu bir uçak. kuveyt ve katar a yapılan satışlarda birim fiyatlar , yaklaşık 300 M euro. yıllık üretim maliyetleri, eğitim vs gibi sebepleri vardır muhtemelen.

Dost acı söyler, gerçekleri yazdık, neden bu kadar pahalı olduğunu da anlattık ama az kalsa forumda düşman ilan edilecektik  ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 30 Ocak 2025, 22:16:11
Alıntı yapılan: ugurkarakaya25 - 30 Ocak 2025, 22:07:26https://www.savunmasanayist.com/kuveyt-parlamentosunda-eurofighter-typhoon-sorusturmasi/

Sn Marmara haklı. ef-200 baya tuzlu bir uçak. kuveyt ve katar a yapılan satışlarda birim fiyatlar , yaklaşık 300 M euro. yıllık üretim maliyetleri, eğitim vs gibi sebepleri vardır muhtemelen.

Dost acı söyler, gerçekleri yazdık, neden bu kadar pahalı olduğunu da anlattık ama az kalsa forumda düşman ilan edilecektik  ;D

Türkiye , kemiksiz bir Eurofighter'a 120 milyon euro'dan fazla vermez ...Ki bu para yaklaşık F-16V'nin iki katıdır, etkinlik olarak F-16V'nin iki katı performans, aman aman bir fayda sağlar mı , zor...

Sıraya gireceğimiz uzun sipariş listesi üretimler ve yaklaşık 1-1.5 sene sürecek eğitim-lojistik programları 2028'leri bulur...

Eurofighter'in tek iyi yanı ABD'ye tek yanlı bağımlılığı kaldırması ama öbür tarafta ABD'den beter Almanya var...

Zor kararlar bunlar...

Mesajı Paylaş

Pahalı bir uçak...

Tanesini 1 milyon dolara verseler bile..

Niye?

Pazarlik,sözleşme, onay vs gibi oyalayıp ikinci bir F35 vakası yaşatma ihtimalleri bence yüksek olduğu için...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: serkan1976 - 30 Ocak 2025, 22:44:21
Alıntı yapılan: marmara - 30 Ocak 2025, 22:16:11

Dost acı söyler, gerçekleri yazdık, neden bu kadar pahalı olduğunu da anlattık ama az kalsa forumda düşman ilan edilecektik  ;D

Türkiye , kemiksiz bir Eurofighter'a 120 milyon euro'dan fazla vermez ...Ki bu para yaklaşık F-16V'nin iki katıdır, etkinlik olarak F-16V'nin iki katı performans, aman aman bir fayda sağlar mı , zor...

Sıraya gireceğimiz uzun sipariş listesi üretimler ve yaklaşık 1-1.5 sene sürecek eğitim-lojistik programları 2028'leri bulur...

Eurofighter'in tek iyi yanı ABD'ye tek yanlı bağımlılığı kaldırması ama öbür tarafta ABD'den beter Almanya var...

Zor kararlar bunlar...

haklısınız ama gerçekler bunlar, uçak pahalı. sizin de dediğiniz gibi abd ye karşı rlimizde koz olsu diye şimdilik pazarlık vs yapılıyor olabilir. yada abd ye alternatif olması açısından. malum ingiltere den alıcaz uçağı. ikili ilişkiler sıcak tutmak EF seçiminde etkili olabilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 30 Ocak 2025, 22:44:21Türkiye , kemiksiz bir Eurofighter'a 120 milyon euro'dan fazla vermez ...Ki bu para yaklaşık F-16V'nin iki katıdır, etkinlik olarak F-16V'nin iki katı performans, aman aman bir fayda sağlar mı , zor...

Zor kararlar bunlar...

İtalya alcağı EF'leri Avrupa'nın 4 bir yanından gelen parçaları birleştirecek ve nihai üretimini kendi topraklarında Leonardo tesislerinde yapacak.
Türkiye eğer sipariş verecek ise İngiltere'nin BAE Warton tesislerinde üretilecek. İngilizler baya endişeleniyor Katar ve Kuveyt siparişlerinden sonra fabrikaya yeni siparişleri nereden bulacağız diye. En az Türkler kadar endişeli onlar da ve yeni siparişleri bekliyor, 10 bin işçisi var sonuçta kimse işini kaybetmek istemez. Üretim hızı yavaş, 40 adetlik uçak yaklaşık 5 seneye kadar uzayabilir, belki ondan daha fazla. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz