EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda millî uçağımız KAAN hizmete girinceye kadar gelişmiş teknolojiyle donatılmış modern savaş uçaklarının envantere alınması ve envanterin çeşitlendirilmesi çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu kapsamda, Eurofighter Typhoon Uçağının tedarikinde, hazırlanan İhtiyaç Tanımı Dokümanı Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve BAE Systems Firmasına gönderilmiştir. İlgili firmanın fiyat teklifi beklenmektedir." Mesajı Paylaş

Eurofighter Typhoon Teklifi Ankara'da!

— Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İngiliz makamları tarafından Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedariki için hazırlanan teklifin Ankara'ya iletildiğini açıkladı.

— Bakanlık, teklifi inceleme faaliyetlerine fiilen başladı.

SavunmaSanayiST: "Türkiye, 20+20 adet şeklinde toplamda 40 adet Eurofighter Typhoon Tranche 4 savaş uçağını tedarik etmeyi planlıyor. Hava hava muharebesi için en modern Typhoon konfigürasyonu olan Tranche 4'lerin tamamı, yeni üretilecek.

Ancak Ankara, eğitim faaliyetleri için bir miktar ikinci el Typhoon da tedarik edebilir. Bu ihtimal de halihazırda masada bulunuyor."

Cevap gelmiş ... maliyet , model vs ? Mesajı Paylaş

Yeni üretimler devam ederken ; öğretmen pilotlar ve bakımcılar İngiltere'de kurs görecektir. Arkasından kurs gördükleri T1'ler Leasing yolu ile onlarla beraber Türkiye'ye  gelebilir ve eğitim öğretim başlar. O kertede üretimi bitenler de gelmeye başlar.

T1'lerin ömürleri sonuna kadar bizde kalacağına dair bi hissim var. Yani 20+20+20 şeklinde de okunabilir.

Benim esas beklentim bizim geliştirmekte olduğumuz tf-35000 motoruna RR vasıtası ile ortak olmaları ve NeXT generation uçağı için seçmeleri. O zaman tam win win olurdu. Mesajı Paylaş

Eurofighter felan hikaye , şu İngiltere'yi TF-36000'e dahil edebilsek 1000 tane Eurofighter almaktan daha çok faydası olur... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 13 Mart 2025, 17:21:52Eurofighter felan hikaye , şu İngiltere'yi TF-36000'e dahil edebilsek 1000 tane Eurofighter almaktan daha çok faydası olur...
Dünyanın en fazla RR motoru kullanan havayolu THY olsun,
RR Türkiye'de motor bakım merkezi kuruyor olsun,
RR CEO su ve yönetim kurulu başkanı Türk olsun,
İngiltere'nin zor zamanında 40 adet Typhoon, 12 adet C130-J alıyor olalım,
Avrupa'da Almanyadan sonraki en büyük ticaret ortağımız İngiltere olsun,

Sonra RR'u TF36000 için kullanmıyor olalım.

Bu mantıksız.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 13 Mart 2025, 18:21:12
Alıntı yapılan: serkan1976 - 13 Mart 2025, 17:21:52Eurofighter felan hikaye , şu İngiltere'yi TF-36000'e dahil edebilsek 1000 tane Eurofighter almaktan daha çok faydası olur...
Dünyanın en fazla RR motoru kullanan havayolu THY olsun,
RR Türkiye'de motor bakım merkezi kuruyor olsun,
RR CEO su ve yönetim kurulu başkanı Türk olsun,
İngiltere'nin zor zamanında 40 adet Typhoon, 12 adet C130-J alıyor olalım,
Avrupa'da Almanyadan sonraki en büyük ticaret ortağımız İngiltere olsun,

Sonra RR'u TF36000 için kullanmıyor olalım.

Bu mantıksız.

Doğru söze ne denir... Mesajı Paylaş

http://youtu.be/sVAE6D55Ey4?si=ANnhvAmsh1mmQ8QL

Ardan Zentürk ef2000 için olumlu konuşmuş,F16 için ise ABD kongresi ile yahudi,Ermeni diasporası olduğu için gelmesi zor olduğunu bu yüzden ef2000'e yöneldiğimizden bahsetmiş. Mesajı Paylaş

Benim bildiğim F16 block 70'lerin temini ile ilgili bir sıkıntı yoktu ... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz