EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30
Alman savaş uçaklarına uçuş yasağı

İspanya'da 24 Ağustos tarihinde ilk defa düşen bir seri üretim Eurofighter uçağı kazasında hayatını kaybeden yarbay rütbeli Suudi öğrencinin kuvvetle muhtemel kazadaki Martin Baker yapımı fırlatma koltuklarından birinin fonksiyon bozukluğundan dolayı paraşütünün açılmamasının tespit edilmesinin ardından, Alman Hava Kuvvetleri bünyesindeki halen 55 adet ve Avusturya'nın 15 adet Eurofighter uçağında standart prosedüre uyularak tüm Eurofighter uçaklarına uçuş yasağı getirilmişti.   
Öte yandan tam Almanya hava sahanlığı elde kalan son F-4F (ICE) Phantom II jetlerine emanet ediliyor deniliyordu ki bu bağlamda alınan ani bir kararla toplamda 60 adet Fantom ve yine geriye kalan 195 Tornado'ya da uçuş yasağı getirildi ve bu uçaklarda da aynı seri fırlatma koltuğu kullanıldığı için inceleme başlatıldı ve öncelik Afganistan'da kullanılan 6 adet Tornado ECR'lerde olduğundan revizyona bu uçaklardan başlanacak.

Alman Hava Kuvvetleri'nin modern savaş uçağı miktarı bugün halen toplamda 295 olup, dağılım: 55 adet Eurofighter (33′ü Tranche 1 ve 22'si Tranche 2), 195 adet Tornado ve 45 adet F-4F (ICE) şeklindedir. 

Söz konusu uçuş yasağı yüzünden kısa süreli de olsa pratikte Almanya'nın hava sahanlığını koruyayacak çok az muharip jet uçağı kalmıştır denilebilir ve bu eksikliği sınırlı oranda Alman Hava Kuvvetleri'nin yer konuşlu uçak-/füzesavar füze sistemleri üstlenmiştir.

Almanya 60′lı, 70′li ve 80′li yıllarda silahlı keşif modelleri de dahil olmak üzere toplamda 2700′e yakın savaş jeti tedarik etmiş olup, bunların arasında yeni üretim (Almanya ortaklı lisans ve/veya çok uluslu ortak üretim) 916 adet F-104 Star Fighter, 273 adet F-4F Phantom II ve 357 de Tornado bulunmaktadır. Mevcut miktar ve dağılım ise yukarıdaki gibidir.

Alman Hava Kuvvetleri savaş uçağı olarak toplamda 180 adet Eurofighter uçağına sahip olmayı hedeflemiştir fakat bugüne dek parlamento onayı alan kesin sipariş miktarı 143 olup, geriye kalan 37 uçağa yönelik siyasi karar 2012 yılında verilecektir.

Fırlatma koltuğundan kaynaklanan son Eurofighter kazasında İspanyol öğretmen pilot kurtulsada, yaşamını yitiren Suudi pilotun ardından, Almanya ve Avusturya dışında diğer kullanıcılardan İngiliz, İtalyan, İspanya ve Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'nin uçaklara henüz uçuş yasağı getirmemesi de dikkat çekmektedir. 

Batının en başarılı ve yaygın fırlatma koltuğu üreticilerinden olan İngiltere merkezli meşhur Martin Baker serisinin Mk. 7 modeli F-4 Phantom II uçağında, Mk. 10A Tornado'da, Eurofighter'in de standart fırlatma koltuğu olan Mk.16 versiyonu da Rafale uçağında kullanımda olup, bu model ileride 2016 sonrası Türkiye'nin de tedarik etmeye başlayacağı F-35 uçağında da kullanılacaktır. 




http://www.savunmasanayi.net/alman-savas-ucaklarina-ucus-yasagi/alman-savas-ucaklarina-ucus-yasagi/ Mesajı Paylaş


Niye yasaklıyorsunuz ki satın yarı fiyatına Türkiye ye kardeşim ;D ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 19 Eylül 2010, 18:06:30
Tam saldırı zamanı :D
Birilerin böyle kocaman füzeleri var hava savunma için :D
Bu savaş  sadece hava savaşı olmayacak yerde böyle kocaman tankları var Leo falan anlatabiliyormuyum.:D Mesajı Paylaş

Ben şaka mahiyetinde söylemiştim ama F-35 filolarımız olsa şu an ki radarlarıyla yerde vururuz onları. Tankları da T-129 ve Altay halleder. Tabii bunlar şuan bizde yok :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 19 Eylül 2010, 20:00:46
Ben şaka mahiyetinde söylemiştim ama F-35 filolarımız olsa şu an ki radarlarıyla yerde vururuz onları. Tankları da T-129 ve Altay halleder. Tabii bunlar şuan bizde yok :)

Allahın izniyle yakında yakında Mesajı Paylaş


o kadar uzamaz merak etme uzasa bile yakın sanki 1 asır degil ki Mesajı Paylaş

Zaman çok çabuk geçer o ayrı, bu malum bir durum ama çok yakında demek, tez zaman demek, iki üç sene demek, 10 seneyse tiz bir zaman kavramına uymuyor.
İlk uçağın Türkiye'ye gelmesi 2017'yi bulur dedik.

Hatılranırsa ilk F-16 filosunun, bu uçağın ilk teslimat yılı olan 1987 sonrası tam operasyönel kabiliyete ulaşmasının 90'lı yılların başını bulması gibi bir mevzu bu da.
F-35A'lar açısından 2020 yılını bekleyeceğiz tam operasyönel ilk filoları görmek için bence.

Bu arada dikkatimi çekiyor, başta Yunanlılarda olmak üzere başkalarının materyallerine biraz da kompleksli olduğumuz için gıpta ile bakarken, bunların önüne bizim orta/uzun vadeli 10-15 senelik gelecek projelerimizi koyarak teselli olmayı ve tatmin olmayı bir kültür haline getirimişiz.
Sanırsıniz ki başkalarının gelecek projeleri asla yok ve onlar yerinde sayacaklar ve biz 'quantum' sıçraması yapıyoruz daha F-16'ların elektronik harp projesini daha tamamlayamama 'becerisine' imza atmış beceriksiz bir 'istikrarlı' devlet olarak? Mesajı Paylaş

herşey zamanlada biraz hızlı olmak gerekiyor zaman=para=yaşam=tecrübe=kalite=standart=süper güç=.... vb gibi terimler nekadar hızlı ve taşları tam oturtarak gidersek gelecek bizim için güzel olacaktır. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz