EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Olayın üstünden yıl geçti hala resmi bir talep yok ortada. Mesajı Paylaş

bende bir senaryo üreteyim türkiye libyadan,ıraktan,süriyeden ,mavi vatandan,balkanlardan,afrikadan çekilirse s-400 leri başka ülkye satarsa amerika herşeyi verir bunları yapmadıktan sonra hiç bir şey vermemeye gayret gösterir.Verdiklerinide çok zora düştüğünde verir fakat onuda kendi kontrolü altında verir kısaca türkiye amerikanın bir eyaleti sömürgesi ve bekçisi olur (daha ağır ifadesi var fakat kullanmıyayım diye bunu yazdım)
... Mesajı Paylaş

İhsan Sabri Çağlayangil'in (mealen) bir sözü vardı; ABD, Türkiye'ye Yunanistan'ı ezmeyecek kadar, İsrail'e de tehdit olmayacak kadar destek verir. Batı, Türkiye'ye belli bir güç seviyesi biçmiştir, o seviye aşıldı mı budar, altına düştü mü yardım eder, şeklinde. Özellikle son 10-15 yılda Batı Türkiye hakkında artık kesin bir kanaate varmıştır. Þimdi Türkiye ile ilişkilerini Çin ve Rusya'ya kaymasını önleyecek şekilde tutmak ve yapacağı transferleri de son derece sınırlı tutmak eğiliminde olacaktır. Zannımca, artık Türkiye'de hükümetler değişse bile sonraki bir 10 yılı görmeden tavrını değiştirmeyecektir. Muhtemelen İsrail'e karşı Türkiye'yi artık bir tehdit olarak görecektir. Artık ne yapıp edip kendi yağımızla kavrulmak durumunda kalacağız. Süreç içerisinde teknolojik olarak fırsatlar oluştukça alabileceğimizi alacağız, yoksa zannımca bu kapı kapandı artık. Bu durumu bozabilecek şey Çin'in hızlı yükselişi ve bölgesinde sıcak aşamaya geçmesi olabilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 30 Eylül 2024, 09:16:14
İhsan Sabri Çağlayangil'in (mealen) bir sözü vardı; ABD, Türkiye'ye Yunanistan'ı ezmeyecek kadar, İsrail'e de tehdit olmayacak kadar destek verir. Batı, Türkiye'ye belli bir güç seviyesi biçmiştir, o seviye aşıldı mı budar, altına düştü mü yardım eder, şeklinde. Özellikle son 10-15 yılda Batı Türkiye hakkında artık kesin bir kanaate varmıştır. Þimdi Türkiye ile ilişkilerini Çin ve Rusya'ya kaymasını önleyecek şekilde tutmak ve yapacağı transferleri de son derece sınırlı tutmak eğiliminde olacaktır. Zannımca, artık Türkiye'de hükümetler değişse bile sonraki bir 10 yılı görmeden tavrını değiştirmeyecektir. Muhtemelen İsrail'e karşı Türkiye'yi artık bir tehdit olarak görecektir. Artık ne yapıp edip kendi yağımızla kavrulmak durumunda kalacağız. Süreç içerisinde teknolojik olarak fırsatlar oluştukça alabileceğimizi alacağız, yoksa zannımca bu kapı kapandı artık. Bu durumu bozabilecek şey Çin'in hızlı yükselişi ve bölgesinde sıcak aşamaya geçmesi olabilir.

Yazınıza katılıyorum eksiği var fazlası yok yazınızın... Mesajı Paylaş

Þu anda Türkler çok büyük bir potansiyel taşıyor. Sadece Türkiye Türkleri olarak bakmamak lazım olaya. Orta Asya'da korkunç bir büyüklükte bir toprak ve bunların birbirine entegre olması durumunda çıkabilecek gücü tahmin bile edemiyorum. Sırf Doğu Türkistan'da 40M üstü Türk var. En son alfabe birliği bizim için büyük bir adım olmadı belki ama diğer Türk Cumhuriyetleri için ciddi bir adım.

Ben sırf mezhep ayrımcılığı yaptığı ve din eksenli politikalar yaptığı için eleştiriyorum ama umarım önümüzdeki yıllarda Libya, Somali, Nijer ve diğer Afrika Ülkelerindeki kazanımlarımızı çöpe atacak saçma sapan politikalar olmaz. Özellikle Suriye ve Irak'ta sınır ötesine çizilen, Türkiye'nin güvenliği Türkiye dışında başlar politikası ile yer altı zenginliklerimizi çıkarabilmeye başladık. Bu politikalardan vazgeçecek bir muhalefet profili var şu anda Türkiye'de. En son Özgür Özel Kıbrıs'ın kararını Kıbrıslılara bırakılmalı diyerek rengini açıkça belli etti.

Mavi Vatan, Kıbrıs, Suriye - Irak politikaları, Azerbaycan ilişkileri hatta ve hatta Güney Azerbaycan her Türk gencinin davası olmalıdır. 

Ben savaş çığırtkalığı yapmak istemiyorum ama savaş kaçınılmaz olduğunda ilk darbeyi muhakkak bizim vurmamız lazım.

Bu arada en son Almanya'dan Eurofighter ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir göçmen meselesi var. Göçmenler bizim şu anda tek kartımız gibi görünüyor. Almanya şu anda bile ticaret olarak 1 numaralı ülkemiz. Herhangi bir yaptırımımız pek mümkün değil. Mesajı Paylaş

Türkiye, belli başlı konularda Batının çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koymadığı sürece (Suriye, Akdeniz, Göçmenler, Rusya vs liste uzar gider) , dostlar alışverişte görsün seviyesinin üzerinde bir şey gelmez (F16 kitleri, belki bazı mühimmat vs) ve bunlar bile pazarlik konusu yapılır...

Bizim "Doğuya" kayma konusunu pazarlik yapmamız da bizi çok ileri götürmez. Kimse kör değil, Türkiyenin Batı ile ilişkilerinde öyle kolayca  "küstüm oynamıyorum" yapacak bir durumu yok...onlarda bizde bunun biraz blöf olduğunun farkında...tarih boyunca anamızı ağlatan, topraklarımızda gözü olan Rusyanin mi güdüme gireceğiz? Pakistan ya da bazı Afrika ülkeleri gibi herseyi Çine mi vereceğiz?

Her alanda ciddi bir seferberlik ilan edip kendi yagimizla kavrulup kendimizi icabinda kafalarına vura vura kabul ettirmemiz lazım.....

Beyrut ile Yayladağı arası google mapse göre arabayla 4 saat 20dk...

Öbür tarafta adam  Bodrum'da karaya 50m kadar elini kolunu sallaya sallaya girip çıkıyor...

İşin şakası yok...
Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Türkiye geleceği çok parlak bir ülkedir.
Ve maalesef hep öyle kalacaktır.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı Yap

"Almanya, Berlin'in başlangıçta jetleri satma konusunda isteksiz görünmesinin ardından Türkiye'nin Eurofighter savaş uçaklarını satın alma talebini yeniden değerlendiriyor."

"Türkiye, toplam değerinin 5,6 milyar dolar olduğu bildirilen 20 Eurofighter uçağı satın almak istiyor"

Almanya, bölgesel gerginliklerin artmasıyla Türkiye'nin Eurofighter talebini yeniden değerlendiriyor.

Berlin'in ayrıca, yıllar sonra ilk kez Ankara'ya 368 milyon dolarlık bir silah satışını onayladığı bildirildi (füze satışları).

Konuya yakın bir kaynak, MEE'ye "Türkiye'nin talebine taze bir zihinle tekrar bakıyoruz ve inceleyeceğiz" dedi.

Alman hükümetinin satışı yeniden gözden geçirme kararı sorulduğunda, kaynak, İran ve İsrail arasında bir savaş korkusu gibi Orta Doğu'daki artan gerginliklerin ve Avrupa'ya yönelik artan Rus tehdidinin yeniden düşünmeye yol açtığını söyledi.

Türk ve Alman yetkililer Başbakan Olaf Scholz'un bu ayın ilerleyen zamanlarında resmi bir ziyaret planlamaya çalışıyor.

https://x.com/BarracudaVol1/status/1843286765664170208
Mesajı Paylaş
]

Tabiki satacak artik Eurofighterleri, cünkü Alman ekonomisi dar bogaza girdi. Volkswagen, Mercedes, BMW ve BASF yüzbinlerce isciyi isten cikariyor bugünlerde. Almanyanin ABD li "living the american dream" rüyasi bitmistir. Mesajı Paylaş

Avrupa'ya  dönük  arttığı iddia edilen Rus  tehtidinden bize neymiş?
hem tehdit artıyorsa,   ellerindeki   üretim  hatlarıyla  kendilerini savunacak  uçak  üretip    önceliği kendi  ihtiyacına  vermesi gerekmiyor muymuş?

gerçekten bir mecburi  duruma girip  satmaya karar verirlerse,  bu sıkışıklığı  iyi değerlendirip  kaynak kodlarını  filan da  bedavaya almak gerek.
😁
tabi  ne  bu türden bir sıkışma  var;  ne de  yeni bir gelişme.
her yıl  ortalama  3 ayda bir  mutlaka  bu tip haberler okuyoruz.
bir dahaki haber muhtemelen Ocak  ayında gelir.
hala CAATSA   muhatabıyız.
.
ABD'nin  404  motoru vermediği  bir ülkeye  son teknoloji  savaş uçağı  satılabileceğini düşünüyoruz.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz