EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: fırtına06 - 11 Ekim 2024, 19:22:46
Eurofighter alımında Almanya, Türkiye ile teknik görüşmelerin başlaması için onay verdi.

https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberieurofighter-aliminda-turkiyeye-yesil-isik,qCypp4RTeES2JQZMAqMr8g

Typhoon'lar hayırlı olsun şimdiden...

Doğru ise ilginç olmuş. Hadi bir senaryo kuralım. ABD, Almanya'nın Türkiye'ye ambargoları kaldırma niyetini duyar ve bunun üzerine  F-35 projesine geri alma şeklinde birden geri vites yapamayacağından F-15 teklifi ile nabız yoklar. Bu arada Almanya da Eurofighter satımına yeşil ışık yakar. İki tarafla görüşmeler devam ederken, ABD sizin ihtiyacının acil, Eurofighter 3-4 yıldan önce teslim edilemez, F-35leriniz orada sizi bekliyor deyip, hangarda bekleyen uçaklarımızı işaret eder. Üs altyapısı da Malatya'da hazır olduğundan bu yaklaşım Türkiye'ye daha cazip gelse de,....... (isteyen kendi senaryo sonunu kendisi yazsın)  Mesajı Paylaş

Tam benzer şeyi dillendirecektim sn.Mehmet05 benden daha önce davranmış..

Bende bu sefer sn. Putty gibi düşünüyorum onun gibi konuyu dillendircem.

Ef2000,F16,F35, Kaan envanter istediği kadar çeşitli olsun savaş uçağının fazlasının hiçbir zararı yoktur.
Diye düşünmeye başladım
Ancak ABD alın size 120 adet f110 ge 129e teslimatlar 2025 ye başlıyor dese sadece fikrim değişir

Yani 2030'a 60 adet Kaan blok0 ile girsek o zaman benim için sıkıntı yok ama bu tam bir açmaz ve karanlıkta bir durum Mesajı Paylaş

Güvenilir yerli ve yabancı yorumcular EF 2000 in özellikle tranch 4 bloğunun Rafaleden daha üstün olduğunu söylüyor. Hem manevra kabiliyeti ve menzili daha yüksek hem rcs değeri daha düşük hem de radarı Captorun özellikle mk 2 versiyonu çok daha gelişmiş. Bizimkiler milli mühimmatın entegrasyonu konusunda da görüşmeler yapacaktır. Teknik görüşme için heyetin Türkiyeye dün geldiği söyleniyor. 3 hafta sürmesi bekleniyor görüşmelerin. Alacağımız EF 2000 e sertifiyeli yabancı mühimmat ta yavaş yavaş belli olur (storm shadow, brimstone, spear 3 ve meteor gibi). Bu arada EF 2000 in hava yer mühimmat seçeneği de daha iyi  spear 3 ve brimstone muadili gelişmiş taktik mühimmat yok Rafalede

bu arada 2030 a doğru seri üretimi başlayacak Tranche 5 daha da iyi olacak Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 11 Ekim 2024, 21:53:12
Þöyle söyleyeyim yanlış olmasın,sn.Başkan

Gerek bize karşı katarlı pilotların kullandığı ef2000 ve rafale uçaklarının bizim F16 lar karşısında gerek wvr gerek bvr gerek ew alanında elde ettiği sonuçlar mı etkili oldu?

Ve aynı şekil bizim pilotlarımızda bu uçakların çift kişilik versiyonunda uçmuş olma ihtimali ve yeteneklerini yakından görme ihtimali olduğunu düşünüyorum

Kısaca bizim pilotlarımızın verdiği rapor ve refaransları kastedmek istedim.

Sn.merzifonlu ya katılıyorum çoft motorlu hava üstünlük uçağımız en son f4 Ler olsa gerek ki onlarda hava üstünlük için mi yoksa hava yer için mi alındı 70 lerde dönmek lazım.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 11 Ekim 2024, 21:53:12
Þöyle söyleyeyim yanlış olmasın,sn.Başkan

Gerek bize karşı katarlı pilotların kullandığı ef2000 ve rafale uçaklarının bizim F16 lar karşısında gerek wvr gerek bvr gerek ew alanında elde ettiği sonuçlar mı etkili oldu?

Ve aynı şekil bizim pilotlarımızda bu uçakların çift kişilik versiyonunda uçmuş olma ihtimali ve yeteneklerini yakından görme ihtimali olduğunu düşünüyorum

Kısaca bizim pilotlarımızın verdiği rapor ve refaransları kastedmek istedim.

Sn.merzifonlu ya katılıyorum çoft motorlu hava üstünlük uçağımız en son f4 Ler olsa gerek ki onlarda hava üstünlük için mi yoksa hava yer için mi alındı 70 lerde dönmek lazım.

Katar Êurofighterları Efes tatbikatına hava yer görevindeki F-16lara hava hava desteği görevinde katılmışlardı. Katar üzerinden TSK mutlaka Rafale ile Eurofighter'ı karşılaştırmıştır. Dinamik özellikler ve radar olarak Eurofighterın üstün olduğu açık. Yabancı forumlarda, Rafale'nin de ECM podunun ve hatırladığım kadarıyla IRST sisteminin baya bir parlatması yapılıyordu. Mesajı Paylaş

Son yıllarda Katar hava kuvvetleriyle çok uçtuk, eğitim ve tatbikat yaptık. Hem Rafaleleriyle hem EF 2000 leriyle. Hava kuvvetlerinin bunları da dikkate alarak bir sonuç çıkarmamış olması imkansız. Ayrıca Yunanistanın envanterinde olmayan bir uçağımız olacak. Sizdeki uçak hasmınızda da olursa taktik açıdan sürpriz yaratmanız zorlaşır. Biz Rafalei Katarla yapılan anlaşmalar sayesinde bayağı bir tanıdık. Ama onların EF 2000 hakkında çok fazla bilgisi yok bizim Rafalede sahip olduğumuz kadar da olamaz. F 16 larımız da yerli aviyonik ve mühimmatla farklılaştıkça Yunan için bilinmeyenler artıyor. Mesajı Paylaş

Eurofighter'da 4 üretici ülkenin kendilerine has 4 farklı kaynak kodu kullandıkları bir yazılım altyapısı var. Bize satış konusunda ana yüklenici İngiltere olursa kaynak kodları da oradan gelecek. İngiltere 2000lerin başından beri sisteme 5 ortak olarak gelin, kaynak kodlarını da verelim diyordu. Biz ise o tarihte kaynak kodsuz F-35'e katılmıştık. Tabi o tarihte F-35 daha iyi seçimdi. Mesajı Paylaş

Kaynak kodlarını da istersek uçak sayısı 60 - 80 arası olursa şaşırmamak lazım Mesajı Paylaş

Yerli mühimmat işine girersek o iş bitmez. Hem mühimmatın gizliliği de gidiyor. Bazı şeyler gizli kalsın.
Þimdi benim merak ettiğim bu İngilizin envanterden çıkaracağı trench 1 uçakları da alıyor muyuz ? Yoksa sadece 0 km yeni uçaklar mı alınacak? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 11 Ekim 2024, 22:53:47
Yerli mühimmat işine girersek o iş bitmez. Hem mühimmatın gizliliği de gidiyor. Bazı şeyler gizli kalsın.
Þimdi benim merak ettiğim bu İngilizin envanterden çıkaracağı trench 1 uçakları da alıyor muyuz ? Yoksa sadece 0 km yeni uçaklar mı alınacak?

Mühimmat bilgisi onlara gitmeyecek, kaynak kodlar bize gelecek, mühimmatları bizim mühendisler tanıtacak.

Tabi biz mühimmatı onlara ihraç edersek, onlar da tanıtmak isterse durum farklı olacaktır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 11 Ekim 2024, 22:53:47
Þimdi benim merak ettiğim bu İngilizin envanterden çıkaracağı trench 1 uçakları da alıyor muyuz ? Yoksa sadece 0 km yeni uçaklar mı alınacak?

Bildiğim kadarıyla 2. el uçak alınmayacak. T4 versiyonları alınacak. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz