EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

... Mesajı Paylaş

Yahu ABD seçimleri biter yine de F-16 gelmezse kapatırsın boğazları Nato gemilerine....

Baktın anlamıyorlar bu sefer de açarsın Rus-Çin gemilerine boğazları ...

Zaten İsveç onayını ,F-16'ları almadan veren kafaya ....

Maalesef bazı arkadaşlar da bu kafanın vergileri uçak yapmakta kullanacağını zannediyor. Deprem paralarını oy gelsin diye yol yapımına harcadığını itiraf etmiş hükümetten çok şey bekliyorsunuz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 13 Ekim 2024, 11:58:07
Yahu ABD seçimleri biter yine de F-16 gelmezse kapatırsın boğazları Nato gemilerine....

Baktın anlamıyorlar bu sefer de açarsın Rus-Çin gemilerine boğazları ...

Zaten İsveç onayını ,F-16'ları almadan veren kafaya ....

Kapatma kapatamazsınız lakin sözleşmede belirtilen tonajları ve açıklamaları sıkı bir şekilde uyguladığımız takdirde aynı anda sadece 1 tane sahil güvenlik gemisini sokabilir duruma getirebilirsiniz.. Mesajı Paylaş

Þimdi ef2000 gelse havadan yakıt sistemi sepetle neyseki eldeki tanker uçakları boom sistemine sahip olsada sepet sarkıtıp sepetlede yakıt nakliyatı yapabiliyor. Mesajı Paylaş

Yahu boğazda gemi kazası,onarım vs bir bahane uydurursun. Bunu da ben mi söyleyeyim.

Abd , F-35'lerimizi vermemek için ne uydurduysa sen de uydurursun. Yeter ki bıçak kemiğe dayandıyı hissetsin gavurlar Mesajı Paylaş

Sn.Serkan 1976 pek konuşmayayım diyorum ama malesef söylemeden edemiyeceğim 5 yıl Amerika'da kalan kuzenlerime sordum Türk-Amerikan ilişkilerini
Nedir,Ne durumdadır diye...

Aldığım cevap beni şaşırttı bir Rusya,Çin,Fransa veya İngiltere gibi statümüz yokmuş.

Beyfendiler bizi eyalet valisiyle bir tutuyormuş.yani bizim medyanın belirttiği gibi bir ağırlığımız yok.
Zamanında Osmanlı süper güç iken Avrupa devlet başkanlarını daha doğrusu krallarını bizim sadrazamlar ile nasıl eş tutuyorsa ABD bizi eyalet valileriyle eş tutuyor.Bunu bilinde.

Yani İsveç'i NATO'ya onaylamıyacaktıkta ne yapacaktık Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 13 Ekim 2024, 12:06:28
Yahu boğazda gemi kazası,onarım vs bir bahane uydurursun. Bunu da ben mi söyleyeyim.

Abd , F-35'lerimizi vermemek için ne uydurduysa sen de uydurursun. Yeter ki bıçak kemiğe dayandıyı hissetsin gavurlar

Orda sizinle hemfikirim... Mesajı Paylaş

İstanbul boğazından Karadenize kıyısı olan ülkeler savaş gemilerini geçirebiliyor, olmayanı da Boğazlar antlaşmasının metnini tam hatırlamıyorum ama Karadenizde 2 hafta süreliğine kalabilir, bü süreç içerisinde sadece 1 gemiyi geçirebilir. 1 gemiyle Karadenizde güç dengesi değişmez.

Boğazlardan geçebilen 2 NATO ülkesi Bulgaristan ve Romanya var, onların Karadenizde hiç ağırlığı yok. Kapatmışsın veya kapatmadın onlar gıkını çıkaramaz. Savaştan dolayı Rus-Ukrayna askeri gemileri de geçmiyor, Türkiye de diğer kıyısı olmayan NATO'nun gemilerini boğazdan geçirmiyor.

Boğazlarla Anglo-Saksonlara karşı baskı uygulayamazsın.
Mesajı Paylaş

Bu EF bence de memlekete kazandırılmalı,

Sn Yaşar ın dediği gibi, eğer motor hattı da kurulursa;
Ve üstüne biraz yatırımla , Hürjet in motor konusuda çözülür, belki orta - sınıf uçağın motorları (çift motor) bakmışısınız EJ-2700 olmuş...

En azından silah ve cephane entegrasyon hakkı veya kodlara ulaşım hakkı gelirse yerli cephane sanayi de bir anda genişlemiş bir pazar bulur kendine ve hatta fiyat performans farkı nedeniyle diğer EF müşterileri bile muhtemel müşteri haline gelebilir. Örneğin hatırlarsak Suudi Arabistan, Yemen de cephane sıkıntısı çekmişti hakeza Avrupa ülkeleri de muhtemel müşteri haline gelebilir...

Memleketin en büyük ihracat müşterisi Avrupa, TUSAÞ, TEİ Airbus'ın iyi tedarikçileri,  hakeza THY de Airbus ın iyi bir müşterisi buradan farklı farklı fırsatlar geliştirilebilir.
Tanker uçağı meselesi mesela...

EF demek yeni bir pazar eko sistemi , ortaklıklar döngüsü demek memleket için aslında.
Bence sadece EF çok iyi olduğu için değil yeni pazar yeni ekosistemler için endüstrimize lazım.
Yeni F-16 Hava kuvvetleri dışında kime ne kazandıracak hele ki hazır alım soru işareti... Mesajı Paylaş

Memleket bir Mısır, Yunanistan değil uçak kolleksiyonu yapsın,
Biz aslında endüstri, yan sanayiler, eko sistemler alt yapısı satın alıyoruz...
F-16'nın gelmesi ile TAI, TEI hepsi can buldu anlam kazandılar,

Yeni bir can suyudur endüstri ekosistemi için , diye düşünüyorum... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz