EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ama aesa demiş altında, paylaştığım hızlı resim  kısmında hatta ef2000 tranche3 demiş Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 06 Mayıs 2024, 12:09:42
Ama aesa demiş altında, paylaştığım hızlı resim  kısmında hatta ef2000 tranche3 demiş
Evet haklısınız. İlk yapılan Euroradar mekanik olanı. CAESAR radarı elektronik taramalı. Ama gene de ilk versiyon burada değerleri paylaşılan.
Hatayı düzeltiyorum.
Mesajı Paylaş

Modernize edilen F16 uçakları ile hava kuvvetleri blok 70 viper seviyesinde uçağa sahip olacak ise sıfır f 16 almaya gerek yoktur.
        Hava kuvvetlerimize yeni imkan ve kabiliyet katacak ef typon alımı daha akıllıca olur bu sayede Yunan elindeki imkan ve kabiliyetlere erişilmiş olur, bence meteor füzesi gibi havadan havaya uzun,  brimstone gibi havadan yere kısa menzilli silahlara sahip olmak hava kuvvetlerine ayrı bir güç katacaktır. Bu sayede Avrupa devletlerinin savaş stratejilerine silahlarına vakıf olunmuş olur. Box bilen bir dövüşçü nün kiçk box, aikido gibi gibi dövüş stillerini öğrenmesi o dövüşçü ye değer katar. Mesajı Paylaş

Sn.Fedakar askere ek olarak şu noktaya da değinmek isterim

Ab ülkelerinin hepsi buna Fransa ve isveç'te dahil genelde delta kanat uçaklar yaparak ve imal ederek kendilerini geliştirmişler vigen ,draken,mirage2000 vesaire şimdi ise delta kanat ve canard yapısında en son geliştirdiği uçaklar ef2000,rafale,gripen..

Bizde ef2000 seçersek bu uçuş dinamiğini yakından öğrenme şansımız olacak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 06 Mayıs 2024, 15:04:33
Sn.Fedakar askere ek olarak şu noktaya da değinmek isterim

Ab ülkelerinin hepsi buna Fransa ve isveç'te dahil genelde delta kanat uçaklar yaparak ve imal ederek kendilerini geliştirmişler vigen ,draken,mirage2000 vesaire şimdi ise delta kanat ve canard yapısında en son geliştirdiği uçaklar ef2000,rafale,gripen..

Bizde ef2000 seçersek bu uçuş dinamiğini yakından öğrenme şansımız olacak.
+1 Mesajı Paylaş

Biz de aynı nedenle F-35 alalım diyoruz... Stealth uçak teknolojisini , bu uçaklara karşı savunma stratejilerini vs  öğrenmek için...

Kimsenin EF almayalım deme lüksü yok ... Ama bir ülkeyi ; EF üreten ülkelere 30 sene bağlı kılacak bu tür silah sistemi alımlarında sadece teknik detaylarla iş yapılmıyor...

Maliyet , siyasi koşullar (Bir ABD ile uğraşamıyorken 4 ülkenin nazını çekme riski gibi) vs...

Demem o ki ne kadar az ülkeden silah alımı daha az bağımlılık...

Ben önceleri hep Yunanistan'ın hem ABD hem de Avrupa (Mirage) uçaklarını alarak yumurtaları aynı sepete koymayarak akıllı bir iş yaptığını savundum ama bu Yunanistan gibi Hristiyan-Avrupalı bir ülke için avantaj , bizim için durum farklı...

2030 sontası TSK  F-16 +KAAN+HÜRJET+KE ile filo yapılanmasına gidecektir...
EF alınsa iyi mi olur benim gibi Eurofighter hayranı bir adam için harika olur...

Kalbim alalım , beynim olmaz diyor....

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Mayıs 2024, 18:48:12
Biz de aynı nedenle F-35 alalım diyoruz... Stealth uçak teknolojisini , bu uçaklara karşı savunma stratejilerini vs  öğrenmek için...

Kimsenin EF almayalım deme lüksü yok ... Ama bir ülkeyi ; EF üreten ülkelere 30 sene bağlı kılacak bu tür silah sistemi alımlarında sadece teknik detaylarla iş yapılmıyor...

Maliyet , siyasi koşullar (Bir ABD ile uğraşamıyorken 4 ülkenin nazını çekme riski gibi) vs...

Demem o ki ne kadar az ülkeden silah alımı daha az bağımlılık...

Ben önceleri hep Yunanistan'ın hem ABD hem de Avrupa (Mirage) uçaklarını alarak yumurtaları aynı sepete koymayarak akıllı bir iş yaptığını savundum ama bu Yunanistan gibi Hristiyan-Avrupalı bir ülke için avantaj , bizim için durum farklı...

2030 sontası TSK  F-16 +KAAN+HÜRJET+KE ile filo yapılanmasına gidecektir...
EF alınsa iyi mi olur benim gibi Eurofighter hayranı bir adam için harika olur...

Kalbim alalım , beynim olmaz diyor....
Serkan hocam yemeyip içmeyip filoları kaan ile donatmazsak vay halimize Mesajı Paylaş

Turdef'in Mart ayında verdiği habere göre Murad Aesa radarı, F16 Özgür uçağında başarıyla denenmişti. Seri üretim çalışmaları da sonuçlanmak üzereydi.

https://youtu.be/KXf8mOeSU1A

Acaba bugüne kadar nekadar yol alındı? Eldeki 35 adet Block-30 uçağın kaç tanesine Aesa Murad takılarak tam özgür konumuna getirildi?

Bu uçaklar, kısa dönemde, Yunan Rafale'lerine ve F16V70'lerine kafa tutabilecek, elimizde mevcut tek sınıf uçaklar.

TF2000'lerde de ECRSMK2 radarı şart. Bu radar, bu uçağı f35'e bile kafa tutacak hale getiriyor.
Artık Typhoon alım yolu açıldığına göre alınacak uçakları bu radarlarla birlikte almak gerekir.
ECRS MK2 radarlı Typhoon'un, Rafale'lerden ve f16V70'lerden daha üstün uçaklar olduğu gerçeği de bilinmelidir. Bu durumda aynı zamanda envantere girecek olan 40 adet F16V70 siparişini de iptal etmek en doğru yol olacaktır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz