EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bence yaslanan F16 filomuza ve 40tan fazla kaza kirima giden F16miza bakarsak ozaman biz bu EF2000 teminatina mecburuz. yoksa ykinda hamas ve hizbullah gibi hava kuvvetsiz kalacagiz. Dronelara fazla güvenmemek lazim, sonucta uzaktan komutali olduklari icin hacklanme riskleri cok büyük.

Bence KAANdan sonrada Insanli Hava üstünlügü jetlerine ihtiyacimiz olacak. ABD yeni 6nci nesil jetlerinin tasarimina basladi bile. ama yine Insanli jetleri tercih ediyorlar. cünkü Insandan daha yaratici bir yapay zeka olamaz. Insanin akli her zaman üretebilecegi fikirleri ile daha üstündür.

Otomasyon ama lazim ve kafi oldugu yerde sart. Ucuz insan gücünü otomasyonla cözmemiz lazim. Temsil Piyade Erleri. Burada ucuz Insan gücü kullanip bunlarin pahali insan kayiplari olmasina izin verecegimiz robot askerleri üretip bolca harcamamiz lazim. Ben Mühendislik egitimimi bitirdikten sonra mutlaka bir Mekatronik dizayn bürosu kurmak istiyorum. Hayalimda insansi STAR WARS görünümlü droid askerler var.

Mesajı Paylaş

Eurofighter alımında Almanya, Türkiye ile teknik görüşmelerin başlaması için onay verdi.

https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberieurofighter-aliminda-turkiyeye-yesil-isik,qCypp4RTeES2JQZMAqMr8g

Typhoon'lar hayırlı olsun şimdiden... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 09 Ekim 2024, 16:15:21
Bence yaslanan F16 filomuza ve 40tan fazla kaza kirima giden F16miza bakarsak ozaman biz bu EF2000 teminatina mecburuz. yoksa ykinda hamas ve hizbullah gibi hava kuvvetsiz kalacagiz.

Hangi cüretle KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNU hamas hizbullah gibi örgütlerle bir tutuyorsunuz!!!
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 11 Ekim 2024, 19:40:32
Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 09 Ekim 2024, 16:15:21
Bence yaslanan F16 filomuza ve 40tan fazla kaza kirima giden F16miza bakarsak ozaman biz bu EF2000 teminatina mecburuz. yoksa ykinda hamas ve hizbullah gibi hava kuvvetsiz kalacagiz.

Hangi cüretle KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNU hamas hizbullah gibi örgütlerle bir tutuyorsunuz!!!

Olası tehlikeden bashediyor Mesajı Paylaş

Olası tehlikeden bahsederken verdiği örnek yanlış olmuş arkadaşımızın. HAMAS ve Hizbullah birer direniş örgütü. Türk Ordusu ise bir ülke silahlı kuvveti yani düzenli bir ordu. Bu iki şeyi karıştırmamak lazım. HAMAS ve Hizbullah düzenli bir orduya karşı hatta tüm Batı'ya karşı kendini elindeki imkanlar dahilinde savunmaya çalışıyor. İsrail Ordusu'nun karşısına düzenli bir ülke ordusu çıkarsa olaylar daha farklı gelişir. Mesajı Paylaş

Umarım gerçekleşir çok pahalı ama yapacak birşey yok,bölge Ateş çemberi ve buna değer Elimizde uzun menzilli,çevik ve derin darbe ve hava hakimiyet uçagımız olmuş olur

Arkadaşlar Havacı tanıdığınız var mı?

Þunun için soruyorum katar'ın ef2000'i rafale'si var ya acaba onlardan iyi referans elde edip mi typhoon tercihinde bulunduk. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 11 Ekim 2024, 21:28:36
Þunun için soruyorum katar'ın ef2000 i rafale Þi var ya acaba onlardan iyi referans elde edip mı typhoon tercihinde bulunduk.

Bence asıl amaç, yüksek performanslı ve çift motorlu bir hava üstünlük uçağında pilotlara deneyim kazandırmak. Bunu F-16 ile yapamazdık. O tek motorlu.

Bu sadece benim kişisel düşüncemdir. HKK hangi amaçla/amaçlarla bunu istedi, bilemem. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 11 Ekim 2024, 21:28:36

Þunun için soruyorum katar'ın ef2000 i rafale Þi var ya acaba onlardan iyi referans elde edip mı typhoon tercihinde bulunduk.

Referansla tercih mi? Herkes bize uçak satmak için can atıyor da benim mi haberim yok! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Türkiye'nin başka seçeneği de yoktu, en doğru olanı yaptı. F-16 alımı ve modernizasyon sürecinde sorun çıkarsa diye B planını hazırlamıştı. Zaten en son alınan Block 50'ler 2011-2012'de teslim edimişti. Jet uçak parkı genç değil, yaşlanan uçak parkı var. KAAN var ama eğri oturup doğru konuşalım 2030 sonrası ancak teslimatlar başlar.  Çift motorlu AESA radarlı çok iyi jet uçağı, belki ek alım da olabilir ABD F-16 konusunda sorun çıkarırsa.

Rafale konusu ise uçağın teslimat süreci çok uzayacaktı, Sirbistan'ın aldığı 12 adet Rafale 2028'de teslimatı tamamlanacakmış ve Endonezya da almak üzere. Türkiye almak isteseydi teslimatlar belki 2030'da falan başlayacaktı. Mesajı Paylaş

Þöyle söyleyeyim yanlış olmasın,sn.Başkan

Gerek bize karşı katarlı pilotların kullandığı ef2000 ve rafale uçaklarının bizim F16 lar karşısında gerek wvr gerek bvr gerek ew alanında elde ettiği sonuçlar mı etkili oldu?

Ve aynı şekil bizim pilotlarımızda bu uçakların çift kişilik versiyonunda uçmuş olma ihtimali ve yeteneklerini yakından görme ihtimali olduğunu düşünüyorum

Kısaca bizim pilotlarımızın verdiği rapor ve refaransları kastedmek istedim.

Sn.merzifonlu ya katılıyorum çift motorlu hava üstünlük uçağımız en son f4 Ler olsa gerek ki onlarda hava üstünlük için mi yoksa hava yer için mi alındı 70 lere dönmek lazım. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz