EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: HKY - 11 Ekim 2024, 22:53:47
Yerli mühimmat işine girersek o iş bitmez. Hem mühimmatın gizliliği de gidiyor. Bazı şeyler gizli kalsın.
Þimdi benim merak ettiğim bu İngilizin envanterden çıkaracağı trench 1 uçakları da alıyor muyuz ? Yoksa sadece 0 km yeni uçaklar mı alınacak?

O çok iyi, ABD üretimi bütün mühimmatların gizli bilgileri bizde o zaman... Bu kadar da yapmayın yahu.

Bakan sıfır son model uçak istiyoruz demişti, yanlış hatırlamıyorsam. Trench 1 teknolojik olarak çok eski. Modernizasyonu kaça patlar, ne kadar ömürleri kaldı vs çok teknik konu var. Bu tarz bir işe girebilir miyiz, emin değilim. Hiç tanımadığımız bir uçak. Modernizasyonu ucuza gelir ömrü de bizi tatmin ederse neden olmasın. Mesajı Paylaş

Þu 40 F-16V Block 70 yerine toplam 80 EF2000 alsak çok daha iyi olur. Amerikalılar 1 yıldır daha onaylamadı ama asla izin vermezler denilen Almanlar bile görüşmelere başladı. F-16 için sadece yükseltme kitlerini alsak yeter. F-16V yerine direkt 80 adet Typhoon bence çok daha mantıklı bir hamle olur.

Bu arada 17 Ekim'de Almanya Þansölyesi de Ankara'ya gelecekmiş. Mesajı Paylaş

Bir an için "Eurofighter cephesinde neler oluyor?" dedim ama meğerse "Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı, Başbakan Olaf Scholz'un 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu. " haberi gelmiş...

Ben hâlâ bu işin olmayacağını , bizimkilerin F16V işinde ABD'nin inadını kırmak için EF'yi bir koz olarak kullandığını düşünüyorum...

Velev ki haber doğru ;

ALMANYA kadar kaypak , bizi 90'lardan beri sürekli sırtımızdan vurmuş bir ülkeden silah alımına karşıyım.
"Hocam F-16V aldığımız ABD bizi sırtımızdan daha çok vurdu" diyebilirsiniz ama muharip uçak alıp sırtımızdan bizi vuran ülke sayısını bir'den iki'ye çıkarmak hiç akıl kârı değil...

Ben oyumu hâlâ hem altyapı hem eğitim hem de ekonomik/fayda açısından F-16V'den yana kullanıyorum...

Zaten sınırlı olan paramızı TF-35000 ve KAAN'a harcıyalım.

Mesajı Paylaş

Aynen öyle bizimkiler istemiyor bu uçağı Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 12 Ekim 2024, 11:50:44
Bir an için "Eurofighter cephesinde neler oluyor?" dedim ama meğerse "Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı, Başbakan Olaf Scholz'un 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu. " haberi gelmiş...

Ben hâlâ bu işin olmayacağını , bizimkilerin F16V işinde ABD'nin inadını kırmak için EF'yi bir koz olarak kullandığını düşünüyorum...

Velev ki haber doğru ;

ALMANYA kadar kaypak , bizi 90'lardan beri sürekli sırtımızdan vurmuş bir ülkeden silah alımına karşıyım.
"Hocam F-16V aldığımız ABD bizi sırtımızdan daha çok vurdu" diyebilirsiniz ama muharip uçak alıp sırtımızdan bizi vuran ülke sayısını bir'den iki'ye çıkarmak hiç akıl kârı değil...

Ben oyumu hâlâ hem altyapı hem eğitim hem de ekonomik/fayda açısından F-16V'den yana kullanıyorum...

Zaten sınırlı olan paramızı TF-35000 ve KAAN'a harcıyalım.

Katılıyorum...

40 tane uçağa ve mühimmatına,  altyapısına vs verecek paramız varsa KAAN ve motoruna verelim, 5 senede isi bitirelim...zaten imzayı şimdi atsan en az 5 senede gelir o uçaklar, o da gelirse...

Hala Almanlardan silah almaya çalışıyoruz ya diyecek söz bulamıyorum... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Tamburalı Hasan - 12 Ekim 2024, 12:53:40
https://www.linkedin.com/posts/tolga-%C3%B6zbek-124818a1_i%CC%87stanbul-airshowda-airbus-t%C3%BCrkiye-ba%C5%9Fkan%C4%B1-activity-7250785658653343744-RMZm?utm_source=share&utm_medium=member_ios
Üstadlar Tolga Özbek şöyle bir şey paylaşmış galiba uçakları bi körfez ülkesinden 2.el olarak alabilirmişiz

20 tane Suud, katardan toplasak 20 de sipariş versek 40 uçak 2 filo  bizi kaan gelene kadar idare eder. F4 lerin hepsini emekli edip 20 adet Eskişehir'e ve 20 adette yeni kurulan dalaman üssüne verilir. Egede rahat nefes alırız.

Yalnız bu uçak geliyorsa yeni f16 b70e gerek yok. Sadece 79 uçak için modernizasyon kitleri alınıp bir an önce bu iş halledilmeli, kalan uçaklar için özgür mod. hızlandırılmalı. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar yapmayın. Bizim nitelik kadar niceliğe de ihtiyacımız var. Yanlış bilmiyorsam; Akıncı zaten kapandı, Malatya'da aktif filo yok. Merzifon, Eskişehir, Konya ve Adana'da 1'er F-16 filosu var. Eskişehir'deki F-4 filosu uzatmaların da uzatmasını oynuyor. Bir yandan da Dalaman 16. üs ilan edildi. Oraya ne koyacağız? Þu anda kuvvet kaydırması ile işi götürüyoruz.

Eğer olur da yeni F-16 ve EF'leri alabilirsek ortaya yaklaşık 15 filoluk bir güç çıkar. Akıncı açılmasa dahi bu rakamlarla yine her üsse 2 filo koyamıyoruz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 12 Ekim 2024, 14:37:20
Alıntı yapılan: Tamburalı Hasan - 12 Ekim 2024, 12:53:40
https://www.linkedin.com/posts/tolga-%C3%B6zbek-124818a1_i%CC%87stanbul-airshowda-airbus-t%C3%BCrkiye-ba%C5%9Fkan%C4%B1-activity-7250785658653343744-RMZm?utm_source=share&utm_medium=member_ios
Üstadlar Tolga Özbek şöyle bir şey paylaşmış galiba uçakları bi körfez ülkesinden 2.el olarak alabilirmişiz

20 tane Suud, katardan toplasak 20 de sipariş versek 40 uçak 2 filo  bizi kaan gelene kadar idare eder. F4 lerin hepsini emekli edip 20 adet Eskişehir'e ve 20 adette yeni kurulan dalaman üssüne verilir. Egede rahat nefes alırız.

Yalnız bu uçak geliyorsa yeni f16 b70e gerek yok. Sadece 79 uçak için modernizasyon kitleri alınıp bir an önce bu iş halledilmeli, kalan uçaklar için özgür mod. hızlandırılmalı.
Etrafımızda bu kadar tehlike yokken, 300+ savaş uçağı olan Türk Hava Kuvvetleri, şu anda 200+ savaşa hazır uçakla acınacak halde. Sayısı 19'a düşmüş F4'leri artık saymamak lazım. 200+ aktif F16 ile hava kuvvetleri çok kötü durumda.

Envanterde ;

35 adet block 30
100 adet block 40
70 adet block 50
29 adet block 50+

Uçak var. Bunların belli bir kısmı bakım, parça eksikliği, yenilenme nedeniyle harbe hazır değil. Bazı F16D versiyonu uçaklar eğitim görevinde. 1 adet block 30 solo Türk görevinde. Kesin rakamlar hiç bir zaman verilmese de, resmi olmayan kaynaklara göre 205-210 adet arası uçak harbe hazır adet.
Bize bu koca filoyu "amaca uygun" pozisyonda tutmamız için 40 adet yeni V70 mutlaka lazım. 79 adet V70 kiti ve Özgür modernizasyonları da KAAN devreye girinceye kadar çok önemli.
Bu arada KAAN'da olası gecikmelere karşı ve Ege'nin karşı tarafındaki hasmane gelişimlere cevap verebilmek için en az 40 adet Typhoon, bizim elimizi çok rahatlatacaktır.

Mesajı Paylaş

EF-2000 işinden bir şey çıkmaz. Zaten yalanlandı bile. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz