EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Madem bu kadar dertliyiz, neden ısrarla ABD ile yeni ilişkiler kurmamak için direnip duruyoruz. Neden yeni bir dengeyi ABD kabul etmişken, biz ısrarla ayak sürüyoruz. Hükumet üyelerinin kendi çıkarlarını devlet çıkarlarının önüne almasından dolayı değildir umarım... Mesajı Paylaş

Asıl soruyu ben sorayım. Almanya'nın EF-2000 ambargosunun kalkmasında yeni anayasa çalışmalarının etkisi var mı? Mesajı Paylaş

ABD ile yeni ilişki kurmak ABD'nin çizgisi ile olur. Bunları kabul etmeden iş çok zor. Mesela Ukrayna'da mevcut Nato çizgisine ne kadar uyabiliriz?
Almanya ile ilgili durumda da yeni anayasa çalışmasından bir şey çıkar mı acaba? Zaten anayasanın ilk 4 maddesinin değişmeyeceği ortada. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 12 Ekim 2024, 19:38:04
ABD ile yeni ilişki kurmak ABD'nin çizgisi ile olur. Bunları kabul etmeden iş çok zor. Mesela Ukrayna'da mevcut Nato çizgisine ne kadar uyabiliriz?
Almanya ile ilgili durumda da yeni anayasa çalışmasından bir şey çıkar mı acaba? Zaten anayasanın ilk 4 maddesinin değişmeyeceği ortada.

ABD Pasifik'e açılmak isterken, bir ayağını Ortadoğu'da bırakmak istemiyor. Bugüne kadar karşılıklı berbat adımlar attık. Özellikle Obama dönemi çok kötü geçti. Þimdi iyi kötü karşılıklı birbirimizi anlayabiliyoruz. ABD'deki ortalığı birbirine katan yarım akıllı bürokratlar ciddi manada geri plana geçti. Arap ve Yahudi lobileri ile finanse edilen "düşünce kuruluşları" artık para suyunu çektiği için palavra yağdırmıyor. Fakat şimdi de, hükumet içindeki yiyicilerin çıkarları, oligarşiye dönüşmüş siyasi ve ticari odaklar, Türkiye'nin gırtlağına yapıştı. Acil şekilde bireylerin değil, devletin çıkarları için adımla atılmalı. Fakat bizim bu fırsatı da son sürat kaçıracağımıza net eminim. Mesajı Paylaş

ABD'de seçimler yaklaştı, büyük sürpriz olmazsa sarı kafalı kazanacak gibi.
Türkiye'nin F-16 konusunda Bidon döneminde karar çıkmayacaktır, sarı kafalının inisiyatifine kalmış karardır. Adam ticaretten anlar, senin sağa sola heeey falanca filanca deyip salladığına bakmam ticaretime paraya bakarım derse o zaman Türkiye için olumlu karar çıkacaktır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 12 Ekim 2024, 18:32:08
EF-2000 işinden bir şey çıkmaz. Zaten yalanlandı bile.
17/11/2023 tarihli bir TikTok demecini alıp bugünün haberi gibi işleyen bir tweet volkan_c rumuzlu kullanıcıdan. O da aşağıdaki tik tok haberi.
Bunun neresi iki gün önceki haberi yalanlıyor?

@bloombergpolitics

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 12 Ekim 2024, 21:00:00
ABD'de seçimler yaklaştı, büyük sürpriz olmazsa sarı kafalı kazanacak gibi.
Türkiye'nin F-16 konusunda Bidon döneminde karar çıkmayacaktır, sarı kafalının inisiyatifine kalmış karardır. Adam ticaretten anlar, senin sağa sola heeey falanca filanca deyip salladığına bakmam ticaretime paraya bakarım derse o zaman Türkiye için olumlu karar çıkacaktır.

Sadece ona kalsa bence de öyle yapar. Ama ABD kongresi işimizi bozar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Yasar - 12 Ekim 2024, 21:40:12
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 12 Ekim 2024, 18:32:08
EF-2000 işinden bir şey çıkmaz. Zaten yalanlandı bile.
17/11/2023 tarihli bir TikTok demecini alıp bugünün haberi gibi işleyen bir tweet volkan_c rumuzlu kullanıcıdan. O da aşağıdaki tik tok haberi.
Bunun neresi iki gün önceki haberi yalanlıyor?

@bloombergpolitics

Neredeyse 1 yıllık bir açıklama niye bugün gündem oldu acaba? Mesajı Paylaş

F-16 alımı kongre aşamasını geçti. Þuan kalan tek aşama, üretilecek ürünler, üretim miktarları ve üretim tarihlerinin belirlenmesi. Sonra sözleşme imzalanarak üretim başlayacak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 12 Ekim 2024, 18:28:38
Alıntı yapılan: HKY - 12 Ekim 2024, 14:37:20
Alıntı yapılan: Tamburalı Hasan - 12 Ekim 2024, 12:53:40
https://www.linkedin.com/posts/tolga-%C3%B6zbek-124818a1_i%CC%87stanbul-airshowda-airbus-t%C3%BCrkiye-ba%C5%9Fkan%C4%B1-activity-7250785658653343744-RMZm?utm_source=share&utm_medium=member_ios
Üstadlar Tolga Özbek şöyle bir şey paylaşmış galiba uçakları bi körfez ülkesinden 2.el olarak alabilirmişiz

20 tane Suud, katardan toplasak 20 de sipariş versek 40 uçak 2 filo  bizi kaan gelene kadar idare eder. F4 lerin hepsini emekli edip 20 adet Eskişehir'e ve 20 adette yeni kurulan dalaman üssüne verilir. Egede rahat nefes alırız.

Yalnız bu uçak geliyorsa yeni f16 b70e gerek yok. Sadece 79 uçak için modernizasyon kitleri alınıp bir an önce bu iş halledilmeli, kalan uçaklar için özgür mod. hızlandırılmalı.
Etrafımızda bu kadar tehlike yokken, 300+ savaş uçağı olan Türk Hava Kuvvetleri, şu anda 200+ savaşa hazır uçakla acınacak halde. Sayısı 19'a düşmüş F4'leri artık saymamak lazım. 200+ aktif F16 ile hava kuvvetleri çok kötü durumda.

Envanterde ;

35 adet block 30
100 adet block 40
70 adet block 50
29 adet block 50+

Uçak var. Bunların belli bir kısmı bakım, parça eksikliği, yenilenme nedeniyle harbe hazır değil. Bazı F16D versiyonu uçaklar eğitim görevinde. 1 adet block 30 solo Türk görevinde. Kesin rakamlar hiç bir zaman verilmese de, resmi olmayan kaynaklara göre 205-210 adet arası uçak harbe hazır adet.
Bize bu koca filoyu "amaca uygun" pozisyonda tutmamız için 40 adet yeni V70 mutlaka lazım. 79 adet V70 kiti ve Özgür modernizasyonları da KAAN devreye girinceye kadar çok önemli.
Bu arada KAAN'da olası gecikmelere karşı ve Ege'nin karşı tarafındaki hasmane gelişimlere cevap verebilmek için en az 40 adet Typhoon, bizim elimizi çok rahatlatacaktır.

İyi hoş hocam da 23 milyar abdye 6 milyar avrupaya toplamda 30 milyara yakın para yapıyor. Daha araplar 2. el ef lere kaç para isteyecek onu bilmiyoruz. Kredi kartlarından kesinti ile biraz zor bu iş.

Ben kendi tercihimi belirttim. Ef alma durumum varsa yeni  b70e para vermem.  Hatta gerekirse ef sayısını arttırırım. F16 isterse block 100 olsun , günün sonunda tek motorlu kapasitesi belli bir uçak. Bu bizdeki f16 sevdasının bir yerde bitmesi lazım. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz