EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Yasar - 12 Ekim 2024, 21:40:12
17/11/2023 tarihli bir TikTok demecini alıp bugünün haberi gibi işleyen bir tweet volkan_c rumuzlu kullanıcıdan. O da aşağıdaki tik tok haberi.
Bunun neresi iki gün önceki haberi yalanlıyor?

@bloombergpolitics

Yalanlamıyor. Demek ki neymiş, haberin kaynağını iyi irdelemeliymişim. Kulağıma küpe olsun bu; size teşekkür ediyorum.

Ama yine de neden deniz sistemleri için ambargo koymadıklarını açıklıyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 12 Ekim 2024, 23:33:40
Alıntı yapılan: marmara - 12 Ekim 2024, 21:00:00
ABD'de seçimler yaklaştı, büyük sürpriz olmazsa sarı kafalı kazanacak gibi.
Türkiye'nin F-16 konusunda Bidon döneminde karar çıkmayacaktır, sarı kafalının inisiyatifine kalmış karardır. Adam ticaretten anlar, senin sağa sola heeey falanca filanca deyip salladığına bakmam ticaretime paraya bakarım derse o zaman Türkiye için olumlu karar çıkacaktır.

Sadece ona kalsa bence de öyle yapar. Ama ABD kongresi işimizi bozar.

Kongrenin son kararı ne olacak vakit gösterecek ama eğer işi bozacak olursa o zaman dananın kuyruğu kopar.
İHA satmadım, saldırı helikopteri satışında zorluk çıkardım vs gibi o işlere benzemez bu kararı. GE motorunu da vermedimi cuk diye oturur...

CCİP modernizasyonundan geçirilen F-16'ların yaşı ortalaması 30, pırlanta gibi genç değil jet uçak parkı. Yunan F-16sı block 70 ve artı Rafale, üzerine de çilek gibi F-35 alacaklar. İran da Yak-130 ile eğitim uçuşları yapıyor, Su-35 ve Su-57 alımı için ısınma hareketleri yapıyor.

KAAN gelene kadar idare ederiz yine 10 sene falan, İran modeli gibi bu süre zarfında füze teknolojisine odaklanırım, deli gibi balistik-seyir füzesini üretirim, yeni modelleri de gelecek derse de olur. Ülkeyi yönetenler nasıl karar verecek vakit gösterecek. Alman da aptal değil, ABD'nin herhangi ters kararından faydalanarak hemen yapışacaktır, para para para... Mesajı Paylaş

Bahsedilen rakamlar azami rakamlar. Bunlara yedek motorlar, radarlar, füzeler, yedek parçalar vs dahil. Muhtemelen anlaşma olursa rakamlar netleşir ve biraz azalır. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar

Ukrayna -Rusya
İsrail-İran, Lübnan,Suriye,Filistin

Þeklindeki savaşlar ve çatışmalar ...

Bizimde Yunan gerilimi,İsrail gerilimi ve Suriye'deki terör örgütü ile mücadele ettiğimiz düşünülünce

Ne paraya acıyalım nede envantere girecek bir savaş uçağına kulp bulalım,Ne alabilirsek kardır

Elimizde

35 adet block30
100 adet blok 40
70 adet blok 50
29 adet blok 50+

Toplam 234 adet F16 var.

40 adet ilave F16 40 adet ef2000 ile toplam 314 adet savaş uçağımız oluyor buda 15-16 adet uçak filomuz olacak demek ,belki yeni incirlik ve Dalaman kararından sonra belki bu sayılar bile yetmiyecek

Hem Kaan için aksiliklere karşı zaman kazanmış oluruz... aynı şekil Kızılelma ve Anka3 teki aksiliklere karşı zaman kazanırız... Mesajı Paylaş

Belki ef'da işi büyütüp yerel bir üretici ile imalat hattı kurulabilir. Örnek olarak 120 ef gibi, yerel üretici de belki baykar olur belki de vestel ya da başka bir ortaklık Mesajı Paylaş

Alıntı Yapİyi hoş hocam da 23 milyar abdye 6 milyar avrupaya toplamda 30 milyara yakın para yapıyor. Daha araplar 2. el ef lere kaç para isteyecek onu bilmiyoruz. Kredi kartlarından kesinti ile biraz zor bu iş.

Ben kendi tercihimi belirttim. Ef alma durumum varsa yeni  b70e para vermem.  Hatta gerekirse ef sayısını arttırırım. F16 isterse block 100 olsun , günün sonunda tek motorlu kapasitesi belli bir uçak. Bu bizdeki f16 sevdasının bir yerde bitmesi lazım.
Sn HKY,
23 milyar dolar toplam proğramın maliyeti. Bunlara 40adet yeni uçak için gerekecek mühimmatlarda dahil. Ayrıca büyük ihtimalle, 79 kit ile modernize edilecek uçaklar içinde mühimmat istemişiz görünüşe göre.
Bunların çoğunu almayacağız. Gürcan Okumuş'un dedikleri doğruysa, elimizdeki f16'lar olarak, kendi mühimmatlarımızı entegre etmemize hiç bir engel yoktu. Ama bu 40 uçak, ve 79 kitin eklenmesiyle, eldeki 79 uçaktaki yeni aviyonik ve elektronik aksama, bizim özgün mühimmatları entegre etmemiz zor gibi görünüyor.

ABD ile görüşmeler çok uzamakta. Bu gidişle bu uçakların gelişi çok gecikecek. Bari 79 kiti bir sonuca bağlasalar bir an önce.

O durumda sizin dediğiniz daha doğru olabilir. 40 yeni V70'i unutup, 80 hatta 120 adet EF2000 almak için girişimde bulunmak daha akıl karı olur. Bu kadar uçak için de Türkiye'de motor ve üretim hattı bile kurulur. Tabii bu kadar büyük alım için bize özgün kaynak koduda tahsis edilir. Yeterki ilk 40 adedi 20+20 olarak acil alım şeklinde bize 2027-2030 aralığında ulaşsın. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 13 Ekim 2024, 01:52:08
Belki ef'da işi büyütüp yerel bir üretici ile imalat hattı kurulabilir. Örnek olarak 120 ef gibi, yerel üretici de belki baykar olur belki de vestel ya da başka bir ortaklık

Mevcut hatları bile doyuracak kadar sipariş yokken... Bizim devlet kendi boğazını kısamıyorken, kredi kartı limitine bile vergi getirilmesi konuşulurken, derken derken gerçeklerle yüzleşme vakti gelir.

Sıfır EF alınması durumunda, 2028-2030 arası teslim. En az 2 yıl eğitim ile tahmini 2030-2031 gibi harbe hazırlık oranları yeterli düzeye ulaşır. 2. el iddiası doğru ise, 2025-2026 teslim, 2 yıl eğitim, 2027-2028 harbe hazırlık oranı istenilen seviyeye gelebilir.

F-16V'ler alınırsa, 2025'de modernizasyonlar biter ve direk kullanıma girer. Yeni üretimler Türkiye'de yapılmaya ikna edilirse, 2026-2027 arası teslim ile direk kullanıma girer. ABD'de yapılırsa, 2028-2029 teslim olur. Mesajı Paylaş

Katar ile ortak filoda belki de daha öncesinde uzun zamandır EF-2000 eğitimi alıyordur pilotlar Mesajı Paylaş

Savaş uçağına harcanan para asla israf olmaz. Bir konvansiyonel ordu on bin tankı on uçağı var ise ordu gücü en fazla 10 uçak gücündedir 1000 fırkateyn varsa da on uçak gücündedir. Ülkelerin askeri gücü hava gücünün üstünde olamaz. Uçağa harcanan hiç bir para israf değildir. Seçeneklerin varsa kullanırsın yoksa uçağa harcanan para israf olmaz Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

avrupada köpeği olandan köpek vergisi alınıyor, Devlet tv'si için 3 ayda bir 150 € para alınıyorken bizim bulunduğumuz ateş çemberinin içindeyken bu vergilerin konulması normal olsa gerek ki konulan vergiler dikkat ederseniz gelir düzeyi orta ve yüksek seviyelerde olan kısımlara hitap etmekte olup bazı kısımlarda düşük gelir seviyeler için ise daha cüzzi vergi konulmuştur.
Þahsen ben bir bankaya yıllık 800 tl kart ücreti ödemek zorunda kaldım. Bu ücreti hepimiz öderken kimsenin gıkı çıkmaz iken savunma sanayi için toplanacak olan bu vergiden neden şikayet ediyoruz.
Lakin şunuda belirtmek isterimki bu toplanacak olan verginin bizlere dönüşü paha biçilemez miktarlarda olacağıda aşikardır. Bunu aklını kiraya vermemiş düşünebilen aklı selim vatandaşlar çok rahat kavrayabilirler. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz