EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Ekim 2024, 21:11:11
http://youtu.be/t_aJk_VL_FA?si=vFCycZOPX6Xzr_V9

Burda ef2000 nın F16 blok70 den daha önce envantere gireceği söylenmiş...

Mümkün değil. Tabi araplardan 2. El ef toplarsak işler değişir. Mesajı Paylaş

İlk 20 uçak Katarın trench 4 uçakları olarak hazır ikinci el alım olacak. Katar bu konuda mali iyilik yapar mı bilmem, muhtemelen ortak filo uçağı olacaklar zaten, belki halihazırda Türk pilotlar da vardır uçaklarda, ikinci 20 konsorsiyumdan alım olacak. Katar muhtemelen kendisi için ileri tarihlere sıraya girecektir.

Þu tek motor çift motor şehir efsanesi de sanki GE lobisi işi gibi. Kolay bir yazılım değişikliği gerekiyorsa gerekir. Herhalde bremsede felan da çift  çalıştırılmıyordur bu motorlar. Tabi bu kadar kastırılırsa o basit yazılım değişikliği astronomik rakamlara çıkabilir. Mesajı Paylaş

Katar evet heralde erken teslimden bu kastediliyordur uçakların devir teslimi

Peki Suud, İtalya, İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkelerden 40-60 adet tranche1 veya 2 toplasak bunu murad radarı ile modernize etsek daha fazla uçak daha fazla fayda sağlamaz mı? Böyle bir teklifte bulunabilir miyiz? Yada bulunmalı mıyız?

40 tranche4
60 tranche1 ve 2 (murad aesalı)
Toplam 100 uçak

Yapılabilir mi? Yapılmalı mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 13 Ekim 2024, 22:18:19
İlk 20 uçak Katarın trench 4 uçakları olarak hazır ikinci el alım olacak. Katar bu konuda mali iyilik yapar mı bilmem, muhtemelen ortak filo uçağı olacaklar zaten, belki halihazırda Türk pilotlar da vardır uçaklarda, ikinci 20 konsorsiyumdan alım olacak. Katar muhtemelen kendisi için ileri tarihlere sıraya girecektir.

Þu tek motor çift motor şehir efsanesi de sanki GE lobisi işi gibi. Kolay bir yazılım değişikliği gerekiyorsa gerekir. Herhalde bremsede felan da çift  çalıştırılmıyordur bu motorlar. Tabi bu kadar kastırılırsa o basit yazılım değişikliği astronomik rakamlara çıkabilir.

Kimsenin haberi olmadan Türk pilotlarının yıllardır EF üstünde eğitim alıp, sonrada Katar'da bu uçakları kullandığını iddia etmek... Ne diyeyim şimdi.

EJ yetkilileri ile İDEF fuarında direk kendim konuştum. Hadi bana inanma, bir süre açıklama, bilgi vs. var. Þehir efsanesi değil.

Benim size naçizane tavsiyem;

Mesajı Paylaş

Þu tek motor çift motor şehir efsanesi de sanki GE lobisi işi gibi. Kolay bir yazılım değişikliği gerekiyorsa gerekir. Herhalde bremsede felan da çift  çalıştırılmıyordur bu motorlar. Tabi bu kadar kastırılırsa o basit yazılım değişikliği astronomik rakamlara çıkabilir.

Katarın ilk uçakları 2022 de geldi ve henüz katar tam operasyonel kabiliyete bile ulaşmadı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 13 Ekim 2024, 22:43:26

Kimsenin haberi olmadan Türk pilotlarının yıllardır EF üstünde eğitim alıp, sonrada Katar'da bu uçakları kullandığını iddia etmek... Ne diyeyim şimdi.

EJ yetkilileri ile İDEF fuarında direk kendim konuştum. Hadi bana inanma, bir süre açıklama, bilgi vs. var. Þehir efsanesi değil.

Benim size naçizane tavsiyem;

Bu derece gocuntun nereden bilemem ama, muhtemelen kendi doğandan, dolayısıyla tavsiyen sende kalsın, senin gibi insani diyalog yeteneğini kaybedene yakışır,

Forumda geri kalan arkadaşlara hitaben yazalım da bundan sonra muthatabım olamayacağın ilan edilmiş olsun. 

Þurda kaç ay var İDEF'e 9 ay sonra ben de sorarım, atla deve miymiş tek motor çift motor meselesi öğreniriz. Ama şehir efsanelerinde olduğu gibi, yok çift motorlu kullanım için tasarlananlar daha dayanıksız, kalitesiz malzemeden  vs hayatta inanmam, işin doğasına aykırı. Tek olsun, çift olsun, ürününü en dayanıklı malzemeden, en dayanıklı şekilde yaparsın. Gerisi teferruat. Ama teferruata atla deve gibi bakılırsa, o teferruatı elde etmek bize bir motor bedeli kadar daha patlar. Zira bilinmeyen şey abartıldığı derecede pahalılaşır.   

Sayın HKY, Katar uçaklarının önemli bir kısmını zaten yabancı asıllı pilotlara kullandırıyor. Diğer taraftan Katar uçaklarını 2022'de teslim almış, ama Katar pilotları 2020 yılında İngilizlerle ortak filoda eğitim almaya uçakları teslim almadan 2 sene  önce  başlamış. Katar gibi bir ülke muhtemelen simulatörünü de satın almıştır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 13 Ekim 2024, 23:25:45
Bu derece gocuntun nereden bilemem ama, muhtemelen kendi doğandan, dolayısıyla tavsiyen sende kalsın, senin gibi insani diyalog yeteneğini kaybedene yakışır,

Forumda geri kalan arkadaşlara hitaben yazalım da bundan sonra muthatabım olamayacağın ilan edilmiş olsun. 

Þurda kaç ay var İDEF'e 9 ay sonra ben de sorarım, atla deve miymiş tek motor çift motor meselesi öğreniriz. Ama şehir efsanelerinde olduğu gibi, yok çift motorlu kullanım için tasarlananlar daha dayanıksız, kalitesiz malzemeden  vs hayatta inanmam, işin doğasına aykırı. Tek olsun, çift olsun, ürününü en dayanıklı malzemeden, en dayanıklı şekilde yaparsın. Gerisi teferruat. Ama teferruata atla deve gibi bakılırsa, o teferruatı elde etmek bize bir motor bedeli kadar daha patlar. Zira bilinmeyen şey abartıldığı derecede pahalılaşır.   

Bence siz önce konuştuğunuz konularda biraz bilgi edinin. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/cJKVn67ajK0?si=Ouv_Idy9q0ViJry0

Galiba ef2000 den önce en son kullandığımız delta kanat uçak f102 oluyor galiba..

F106 var mıydı bizde? Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: kabardey - 13 Ekim 2024, 23:39:18
Alıntı yapılan: mehmet05 - 13 Ekim 2024, 23:25:45

Bence siz önce konuştuğunuz konularda biraz bilgi edinin.

Sn Kadarbey,

Burası bir forum, amatör ilgi alanı üzerine kurulu bir söyleşi platformu, ne bir akademik topluluk,  nede bir resmi kuruluş, o manada forumdaşlar konuşmayacaksa forumun bir anlamı kalmayacaktır.

Bu platformun forum olduğunu unutmayın lütfen. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz