EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eurofighter alımı konusu teknik açıdan ,siyasi açıdan, taktiksel açıdan her konuda tartışmaya açık bir konudur. Ama bu ekonomimiz şöyle kötü , bu parayı şuraya harcayalım , bu paraya şu projeleri hızlandıralım kadar saçma bir argüman bana göre yok.

Velevki bu saçmalık oldu ve parayı dediğiniz alanlara bastık, başarılı olacağımızın garantisini kim veriyor. 5. Nesil uçak için hayalet özellikleri bulunduran motor yapacağımızın farkındayız hepimiz herhalde değil mi ?

2018'de ilk ateşlemesi yapılan küçük TS1400 motorunu 2025 oldu hala envantere alamamışız, 2026 tarihi bile belirsiz 5 yıla KAAN motorunu halledeceğimize dair özgüven çok iyi.

Bu ülke saçma sapan şeylere para bulabiliyor, Kanal İstanbul gibi bir saçmalığa para ayırmaya bütçe ayırabiliyor , tarikatlara siyasilerin şirketlerine ihaleler veriliyor. 5 li çete ülkenin her yerine stadyumlar yapıp köşeyi dönüyor, şehir hastahaneleri 10 katı bedele ihaleye veriliyor ama para yok. Türk milleti dünya da en çok vergi veren millet ve hala harcamadığım kredi paradan bile vergi almayı uman devlet uçağa para bulamıyor.

Sağlık bakanlığının Suriyeliler ve mülteciler için harcadığı sağlık masrafının ne kadar olduğunu bilen var mı. Kaç milyar dolar bir bakın derim. Herhalde bunlara para bulanlar uçağa da para bulur. Para bulmak isterse.

Ama BOP başkanı, çözüm sürecinin mimarı ve 2. sinin heveslisi , Anayasaya ve Atatürk devrimleri ile alıp veremediği olan Meclis'e 2 kez apo serbest kalsın diye önerge veren , Oslo'da terör örgütü ile müzakere eden zihniyet uçaklara para bulamayabilir bak o konuda haklısınız. Ama paranızın olmaması başka şey varken ayırmamak çok başka şey.

Bu uçakların Almanyadaki olası yumuşama beni taviz verildiğine kanaat ettirir. Þu an ki siyaset ne tesadüf ki tam istenilen taviz konuşuluyor. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: Kaptan-I Derya - 14 Ekim 2024, 11:40:42
Eurofighter alımı konusu teknik açıdan ,siyasi açıdan, taktiksel açıdan her konuda tartışmaya açık bir konudur. Ama bu ekonomimiz şöyle kötü , bu parayı şuraya harcayalım , bu paraya şu projeleri hızlandıralım kadar saçma bir argüman bana göre yok.

Velevki bu saçmalık oldu ve parayı dediğiniz alanlara bastık, başarılı olacağımızın garantisini kim veriyor. 5. Nesil uçak için hayalet özellikleri bulunduran motor yapacağımızın farkındayız hepimiz herhalde değil mi ?

2018'de ilk ateşlemesi yapılan küçük TS1400 motorunu 2025 oldu hala envantere alamamışız, 2026 tarihi bile belirsiz 5 yıla KAAN motorunu halledeceğimize dair özgüven çok iyi.

Bu ülke saçma sapan şeylere para bulabiliyor, Kanal İstanbul gibi bir saçmalığa para ayırmaya bütçe ayırabiliyor , tarikatlara siyasilerin şirketlerine ihaleler veriliyor. 5 li çete ülkenin her yerine stadyumlar yapıp köşeyi dönüyor, şehir hastahaneleri 10 katı bedele ihaleye veriliyor ama para yok. Türk milleti dünya da en çok vergi veren millet ve hala harcamadığım kredi paradan bile vergi almayı uman devlet uçağa para bulamıyor.

Sağlık bakanlığının Suriyeliler ve mülteciler için harcadığı sağlık masrafının ne kadar olduğunu bilen var mı. Kaç milyar dolar bir bakın derim. Herhalde bunlara para bulanlar uçağa da para bulur. Para bulmak isterse.

Ama BOP başkanı, çözüm sürecinin mimarı ve 2. sinin heveslisi , Anayasaya ve Atatürk devrimleri ile alıp veremediği olan Meclis'e 2 kez apo serbest kalsın diye önerge veren , Oslo'da terör örgütü ile müzakere eden zihniyet uçaklara para bulamayabilir bak o konuda haklısınız. Ama paranızın olmaması başka şey varken ayırmamak çok başka şey.

Bu uçakların Almanyadaki olası yumuşama beni taviz verildiğine kanaat ettirir. Þu an ki siyaset ne tesadüf ki tam istenilen taviz konuşuluyor.
+1 Mesajı Paylaş

Bu uçakların Almanyadaki olası yumuşama beni taviz verildiğine kanaat ettirir. Þu an ki siyaset ne tesadüf ki tam istenilen taviz konuşuluyor.

Bu yazdiklarinizin büyük bölümüne katiliyorum. Daha ileri gidiyorum ve siyasal islamistlerin anahtar pozisyonlara yerlestirdikleri kadrolardan dolayi bugün Savunma sanayiimizin 50%sinin sicak hava pompalama ve aldatma sanayyisinden ibaret buluyorum.

KAAN ucaga gelince. Bu ucagin önden söz verdigi hayalet ve performans sözünü tutmasini acikca beklemiyorum artik. Altay skandalindan sonra bu projelerin akibetide ayni olacaktir. Büyük bir skandal ve Hüsran olacaktir sonu. Mesajı Paylaş

Sayın MINUTEMAN ve sayın Kapan-I Derya siyasete girmiyoruz. Konumuz Eurofighter Tyhoon savaş uçakları buradan devam edelim. Ayrıca TCG İstanbul, KAAN, KIZILELMA gibi somut örnekler varken savunma sanayisinin yüzde ellisine aldatma ve sıcak hava pompalama demek haksızlık oluyor. Su an motordan başka yapamayacağımız bir sistem yok ki füze motorları işini hallettik sayılır gerisini bekliyoruz. Mesajı Paylaş

Benim yazdığım metinler ortada siyasete çekmeden Eurofighter'ın teknik konusu hariç  verimli bir yorumlama da bulunulamaz. Normalde dilimi tutan birisiyim son yazdığım bu son günlerdeki siyasetteki olaylar anayasa hassasiyetinden biraz sert çıktım ve bu form yönetimini zor noktada bırakabilir ki bu siyasi durumda haklılar,  form adına form kurallarının dışına çıktığım için özür dilerim. Söylediklerimin arkasındayım onda bir problem yok.

Yalnız Aydın beye yazdıkları üzerinden eğer form yönetimi izin verirse tek tek belgeli kaynaklı açıklama yapabilirim. Sağlık bakanlığının bütçe raporundan tutun da Oslo da tutanaklarda ki raporlara kadar.

Çözüm süreci ve öncesinde ki Ergenekon da nelerin yaşandığını burada açık yazmak hem formu hemdeniz beni zorda bırakır çünkü o iki olay öyle tercih ve siyaseten yapıldı ile açıklanacak bir şey değildir.

Aydın bey tüm maddeleriniz kabul etmiyorum da 8. Maddede ki Atatürk'ün hayallerini bu hükümet yapmaya çalışıyor nasıl bir düşünce yapısı ben çok merak ediyorum. Hani ya siz Atatürk'ü hiç tanımamışsınız ya da son 30 senelik Türk siyasetinden çok çok çok uzaksınız. Bakın bu hükümetteki zihniyetin içinde 1 tane Atatürk devrimlerine ve şahsiyetini tamamen benimsemiş kişi yoktur. Buraya bu iktidarın Atatürk devrimine karşı çıktığı noktaları yazmaya kalksam hani sayfalar alır sayfalar. Dediğim gibi ben dediklerimin arkasındayım. Rapor belge ile hemde. Yönetim siyasiye kaçmasını istemiyor haklı olarak bu yüzden cevap vermedim. MINUTEMAN düşüncenize saygı gösteriyorum ama devlet, bürokrasi ve  toplumun dinamikleri o kadar kolay işlemiyor. Yani TUSAÞ'da Aselsan'da çalışan binlerce çalışan gecesini gündüzüne katan kişilere bu ithamlarda bulunmak bana göre hem ahlaksızlık hem haksızlık hem de iftira olur. Projelerde muhakkak kötü giden noktalar var ama genellemeye vurmak doğru değil. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: Alp - 14 Ekim 2024, 10:13:14
Sn Kadarbey,

Burası bir forum, amatör ilgi alanı üzerine kurulu bir söyleşi platformu, ne bir akademik topluluk,  nede bir resmi kuruluş, o manada forumdaşlar konuşmayacaksa forumun bir anlamı kalmayacaktır.

Bu platformun forum olduğunu unutmayın lütfen.

Konu hakkında yorum yapmak ayrı, bilmediğin bir konu hakkında yanlış bilgiyi, gerçekmiş gibi aktarmak ayrı şeyler. Kendisine verilen gerçek bilgiyi reddedip yada o bilgiyi araştırmaya dahi tenezzül etmeden, aynı yanlışı devam ettirmek ayrı olaylar. Ben sektör dışı çalışan bir mühendisim, teknoloji ve savunma ile ilgili okumak, araştırmak, fuarları gezmek en büyük hobilerimden. Yıllar içinde o kadar çok piyasada dönen bilginin yanlışlığını gördüm ki, artık bir şey yazmadan 10 kere kaynaklara bakıyorum, yeni bir bilgi gelmiş mi diye araştırıyorum. Fakat ne yazık ki artık herkes "birinden duyduğu" şeyi gerçekmiş gibi paylaşmaktan geri kalmıyor. Neyse artık.

EF konusunu konuşurken mecburuz, işin ekonomik ve siyasi boyutuna da gireceğiz. Çünkü bu iş baştan beri öyle ve askeri boyutu hep geri plandaydı. Ben hala bu alıma karşıyım. Eğer gerçekten acil uçak ihtiyacı var ise, elimizdeki F-16'ları, Viper modernizasyonundaki sayısını arttırarak çok hızlı şekilde göreve alabiliriz. ABD'den 2. el F-16 block 50 alıp modernize edebiliriz. Yok illa çeşit yapacağız diyorsak, Rafale daha bağımsız bir çözüm. EF kötü bir uçak değil gayet teknolojik, biz alırsak da en yüksek harbe hazır oranları yakalayan ülke olarak kullanırız, yer ekiplerine güvenimiz tam. Fakat bu bizi Almanya gibi potansiyel rezillik çıkaracak bir ülkeye göbekten bağlıyor. Ukrayna işgali başladığında yaptıkları ortada. ABD araya girmeseydi AB'den bir mermi bile gitmeyecekti ve bunun sebebi Almanya olacaktı.
Mesajı Paylaş

+1 Mesajı Paylaş

Değerli arkadaşlarım. Pek çoğunuzun görüşlerinize katılıyorum. Ancak konumuz siyaset değil! Ne yazık ki bu ülkede siyasetin olduğu her konuda kaos oluşuyor. Bu nedenle konuyla alakası olmayan, özellikle siyasi söylemleri içeren iletilerde ısrar etmeyiniz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

-100 git siyasetini başka yerde yap.
Artık biktiriyor siyaset. Konu typoon.  Ne alaka hastahane ne alaka bop vs..

Mesajı Paylaş

sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim,  ben  bu haberleri pek ciddiye almıyorum  hala.

bir savaş uçağı  alırken,  aşağı yukarı 15 yıl  boyunca uçurmak için alırsın ve bu da 15 yıl boyunca  o  uçak  için parça  teminini gerektirir.
EF  tam dört ortaklı  bir uçak,  bu da demek oluyor ki,  bu  uçağı alırken  bu dört ülkeyle 15 yıl  boyunca  ciddi bir problem ön görülmüyor.buna kim inanır?  Kadir bile inanmaz.

ama esas  tuhaflık,  bizden F16  ve 404  motorunu  esirgeyen ABD,  F16'dan daha iyi  bir uçak  almamızı  maç  izler gibi  izleyecek.
madem sorun yok,  kendisi bize hemen satsın işte,  benden alma  git  ortağımdan al  ne demek?

iyi günde ABD sadece Amerika kıtasındaki  bir devlettir;  ama  kötü günde ABD  sadece Amerika kıtasındaki bir devletten ibaret değildir.
kötü günde,  Amerikagil  halinde dolaşır.
eğer hasımsan  sadece ABD'ye değil,  Amerikagile  hasımsın.

Amerika  uçak satmıyor;  ama Amerikagil  daha gelişmiş uçak satıyor  öyle mi?
eğer olursa  sanırım tarihte ilk defa böyle bir şey olacak.
---
savaş uçaklarıyla ilgili  okuduğum her haberi  İran'a  bağlıyorum ben.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz