EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Peki Almanya'nın yurt dışına verdiği borçlar ne kadar?

Mesela Yunanistan ne kadar borçlu?

Türkiye ne kadar borçlu? Ne kadar Alman bankalarından borç almışız ister devletimiz ister özel sektörümüz?

Ayrıca ben size gerek Türkiye ile Almanya Merkez bankasını döviz ve altın rezervi olarak kıyaslayın diyorum

Siz sadece onca satır martaval okuyup..

Birde Alman aşığı var diye yaftalayıp ,topu taca atıp kaçıyorsunuz..

Güzel güzel bunları araştırdığınız zaman Almanya'nın ekonomik gücünün devasa olduğunu ve elindeki ekonomik gücü çağın gerektiği dönüşümü gerçeklestirecek kadar güçlü olduğunu görürsünüz

Aynı kıyaslamayı ;Türk sanayisi ve Türk altyapı yatırımları ile kıyaslarsanız,Almanya'nın gerek sanayi gerek Altyapı olarak Türkiye'ye kıyasla oturduğunu ve tamamladığını görürsünüz

Ama A haber vari Almanya bizi kıskanıyor tarzı açıklamalarda bulunursanız bunu malum güdülmesi ve manipüle edilmesi kolay %51 kolayca inanır

İsterseniz Almanya ihracat rakamı ne kadar ,ithalat rakamı ne kadar yada cari açığı var mı gibide Türkiye ile kıyaslayalım,görelim neyin ne olduğunu

Adamlar koskaca AB'yi finans ediyor, lokomotifi konumundaki ülke ,böyle bir ülkeyi aciz olarak göstermek isteyenler,koyunları gütmek isteyenler olsa gerek

Mesajı Paylaş

Ben şimdi nereden başlayayım? Uzunca zahmet ettiğin yoruma nasıl cevap vereyim? Bankacılık sektörünü nasıl çalıştığını sen bilmedikten sonra ve bununla beraber ekonomik prosedürler nasıl işlediğini bilmeyene hangi cevap versem boştur. Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

denizci  yunanistan 2 dünya savasi icin almanyadan tazminat istiyor

Mesajı Paylaş

Önce borçlarını ödesin Yunanlılar ondan sonra avuçlarını yalarlar Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 08 Kasım 2024, 21:34:50
Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 21:05:22
Yahu Almanya kaç tane nükleer tesisini kapattı yenilenebilir enerji için ama olmadı. Ucuz Rus gazı da gitti. O resesyona, şirketlerin karlılıklarını kaybetmesine ne neden oldu sanıyorsunuz?

Trump reis ile dalga geçerken iyidi. ;D

Pişkin pişkin sırıtıyorlardı. Biden Avrupa ekonomisinin adeta içinden geçti. ;D

Þimdi Trump geldi ilk fişeği Almanya çaktı hükümet çatırdadı. Mart nisan gibi büyük ihtimalle seçime gidecekler.
Mesajı Paylaş

Almanya ÖNEMSİZLEÞİYOR, ne batıyor ne de ekonomisi gayet iyi durumda. Dünya ekonomisinden 1970'lerde %10 civarında pay alan ülke, 2024 itibariyle sadece %4.3 pay alıyor. Burdaki tartışma biraz ahaber halk tv farkı gibi ifrat tefrit uçlarında. Bu önemsizleşmenin sebebi Rusya Ukrayna savaşı değil (tabi hızlandırıyor olabilir), grafiklere bakarsanız bu önemsizleşmenin yavaş yavaş olduğunu görebilirsiniz. 

Japonya ve Almanya'nın problemi benzer. İkisi de geleneksel olarak makine vb sektörlerde çok güçlü ülkelerdi. Þu an Çin'le rekabet edemiyorlar bu sektörlerde ve daha ileri teknolojilere dönüşüm yapamadılar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 08 Kasım 2024, 22:43:36
Peki Almanya'nın yurt dışına verdiği borçlar ne kadar?

Mesela Yunanistan ne kadar borçlu?

Türkiye ne kadar borçlu? Ne kadar Alman bankalarından borç almışız ister devletimiz ister özel sektörümüz?

Ayrıca ben size gerek Türkiye ile Almanya Merkez bankasını döviz ve altın rezervi olarak kıyaslayın diyorum

Siz sadece onca satır martaval okuyup..

Birde Alman aşığı var diye yaftalayıp ,topu taca atıp kaçıyorsunuz..

Güzel güzel bunları araştırdığınız zaman Almanya'nın ekonomik gücünün devasa olduğunu ve elindeki ekonomik gücü çağın gerektiği dönüşümü gerçeklestirecek kadar güçlü olduğunu görürsünüz

Aynı kıyaslamayı ;Türk sanayisi ve Türk altyapı yatırımları ile kıyaslarsanız,Almanya'nın gerek sanayi gerek Altyapı olarak Türkiye'ye kıyasla oturduğunu ve tamamladığını görürsünüz

Ama A haber vari Almanya bizi kıskanıyor tarzı açıklamalarda bulunursanız bunu malum güdülmesi ve manipüle edilmesi kolay %51 kolayca inanır

İsterseniz Almanya ihracat rakamı ne kadar ,ithalat rakamı ne kadar yada cari açığı var mı gibide Türkiye ile kıyaslayalım,görelim neyin ne olduğunu

Adamlar koskaca AB'yi finans ediyor, lokomotifi konumundaki ülke ,böyle bir ülkeyi aciz olarak göstermek isteyenler,koyunları gütmek isteyenler olsa gerek

Sizin ciddi bir anlama sorununuz var. Bence pek çok şeyi de bilmiyorsunuz. Ben Türkiye ile Almanya'yı kıyaslamadım, yazımda tek bir kelime Türkiye-Almanya kıyası yok. Ben Almanya'yı ABD ve Çin ile kıyasladım ve Almanya'nın artık geride kaldığını söyledim. Bu benim iddiam değil pek çok otoritenin kanıtlarıyla sunduğu gerçeklerdir. Almanya'nın merkez bankasında dolar ya da euro değil büyük oranda altın vardır zira Euro rezerv paradır. Öte yandan Almanya'nın Mart 2024 itibariyle 6,7 Trilyon dolar dış borcu vardır. Türkiye'nin aynı tarihte ise 500 Milyar dolar civarı bir dış borcu vardır.

A Haber falan izlemem, Almanya bizi kıskanıyorvari şeyler de söylemedim sizin cidden bir doktora gidip gözlerinizi kontrol ettirmeniz lazım. Başka bir bir konuda da cahilce anayasanın ihlal edildiğinden falan bahsetmiştiniz, ben de tek tek anayasa maddeleriyle sizi yalanlamıştım. Muhtemelen görmediniz ya da verecek bir cevap bulamayınca görmezlikten geldiniz.

Bir de sizin gibi düşünmeyen insanları küçümsemekten vazgeçin artık. Daha anayasayı bile bilmeden cahil özgüveniyle ahkam kesip bir de utanmadan sıkılmadan sizinle aynı siyasi görüşlere sahip olmayan başkalarının güdülmesinden, kolay manipüle edilmesinden bahsediyorsunuz. Pardon da  siz kimsiniz? %51 çok kolay güdülen, manipüle edilen insanlar da %49 ortalama IQ'su 140'mı hayırdır yani? Siz önce anayasayı bir öğrenin de sonra gelip burada ona buna ahkam kesin. Ya da bilmediğiniz bir konu hakkında bir daha ahkam kesmeyin.

Siz kendinize küçük bir dünya kurmuşsunuz savunduğunuz her fikrin doğru olduğuna kendinizi inandırmışsınız.

Bence bol bol okuyun, bol bol gezin ve araştırın. Çok ihtiyacınız olduğunu net şekilde görebiliyorum. Kendinizi zeki başkasını ahmak sanmayı bıraksanız iyi olur zira bir şey bildiğiniz yok.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 23:59:56

Sizin ciddi bir anlama sorununuz var. Bence pek çok şeyi de bilmiyorsunuz. Ben Türkiye ile Almanya'yı kıyaslamadım, yazımda tek bir kelime Türkiye-Almanya kıyası yok. Ben Almanya'yı ABD ve Çin ile kıyasladım ve Almanya'nın artık geride kaldığını söyledim. Bu benim iddiam değil pek çok otoritenin kanıtlarıyla sunduğu gerçeklerdir. Almanya'nın merkez bankasında dolar ya da euro değil büyük oranda altın vardır zira Euro rezerv paradır. Öte yandan Almanya'nın Mart 2024 itibariyle 6,7 Trilyon dolar dış borcu vardır. Türkiye'nin aynı tarihte ise 500 Milyar dolar civarı bir dış borcu vardır.

A Haber falan izlemem, Almanya bizi kıskanıyorvari şeyler de söylemedim sizin cidden bir doktora gidip gözlerinizi kontrol ettirmeniz lazım. Başka bir bir konuda da cahilce anayasanın ihlal edildiğinden falan bahsetmiştiniz, ben de tek tek anayasa maddeleriyle sizi yalanlamıştım. Muhtemelen görmediniz ya da verecek bir cevap bulamayınca görmezlikten geldiniz.

Bir de sizin gibi düşünmeyen insanları küçümsemekten vazgeçin artık. Daha anayasayı bile bilmeden cahil özgüveniyle ahkam kesip bir de utanmadan sıkılmadan sizinle aynı siyasi görüşlere sahip olmayan başkalarının güdülmesinden, kolay manipüle edilmesinden bahsediyorsunuz. Pardon da  siz kimsiniz? %51 çok kolay güdülen, manipüle edilen insanlar da %49 ortalama IQ'su 140'mı hayırdır yani? Siz önce anayasayı bir öğrenin de sonra gelip burada ona buna ahkam kesin. Ya da bilmediğiniz bir konu hakkında bir daha ahkam kesmeyin.

Siz kendinize küçük bir dünya kurmuşsunuz savunduğunuz her fikrin doğru olduğuna kendinizi inandırmışsınız.

Bence bol bol okuyun, bol bol gezin ve araştırın. Çok ihtiyacınız olduğunu net şekilde görebiliyorum. Kendinizi zeki başkasını ahmak sanmayı bıraksanız iyi olur zira bir şey bildiğiniz yok.
+1. Alman ekonomisinin kötü gidişatta olmadığını Türkiye'den iyi durumda diyerek nedenselleştirmek kesinlikle çok garip. Bizim ekonomi de süper durumda olmalı aynı mantıkla ne de olsa Mısır veya İran'dan çok daha iyi durumdayız.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 08 Kasım 2024, 23:49:13
Almanya ÖNEMSİZLEÞİYOR, ne batıyor ne de ekonomisi gayet iyi durumda. Dünya ekonomisinden 1970'lerde %10 civarında pay alan ülke, 2024 itibariyle sadece %4.3 pay alıyor. Burdaki tartışma biraz ahaber halk tv farkı gibi ifrat tefrit uçlarında. Bu önemsizleşmenin sebebi Rusya Ukrayna savaşı değil (tabi hızlandırıyor olabilir), grafiklere bakarsanız bu önemsizleşmenin yavaş yavaş olduğunu görebilirsiniz. 

Japonya ve Almanya'nın problemi benzer. İkisi de geleneksel olarak makine vb sektörlerde çok güçlü ülkelerdi. Þu an Çin'le rekabet edemiyorlar bu sektörlerde ve daha ileri teknolojilere dönüşüm yapamadılar.

Benim ifade ettiğim de tam olarak bu. Almanya tabii ki 2 sene sonra iflas edip dükkan kapatmayacak. Ama artık rekabetçi değiller. Geride kaldılar. Günümüz teknolojisini yakalayamadılar ve rekabet güçlerini kaybediyorlar.

Dijitalleşme, yazılım teknolojileri, elektrifikasyon, bilgi bilişimleri, nesnelerin interneti vs. pek çok alanda yani 2020'li yılların teknolojilerini Almanya kaçırdı.

Bugün Almanya'nın Microsoft, Apple, Meta, Nvidia, Intel, AMD, Amazon, Qualcomm, Samsung, Huawei, BYD, Tesla vs. gibi şirketleri yok. Onu bunu bırakın koca Almanya'nın Baykar gibi bir şirketi dahi yok. Almanya start-up konusunda bile artık sorun yaşıyor. Eski rekabetçi gücü kalmadı.

Bazıları bunları yazınca Almanya'nın batıp bittiğini Türkiye'yi kıskandığı algısına kapılıyor.

Çin ve ABD arayı giderek açarken Almanya, Japonya, Fransa, İngiltere gibi bir dönemin dev ülkeleri artık o eski rekabet gücünü kaybetti yerinde sayıyor. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz