EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 09 Kasım 2024, 00:11:49
Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 23:59:56

Sizin ciddi bir anlama sorununuz var. Bence pek çok şeyi de bilmiyorsunuz. Ben Türkiye ile Almanya'yı kıyaslamadım, yazımda tek bir kelime Türkiye-Almanya kıyası yok. Ben Almanya'yı ABD ve Çin ile kıyasladım ve Almanya'nın artık geride kaldığını söyledim. Bu benim iddiam değil pek çok otoritenin kanıtlarıyla sunduğu gerçeklerdir. Almanya'nın merkez bankasında dolar ya da euro değil büyük oranda altın vardır zira Euro rezerv paradır. Öte yandan Almanya'nın Mart 2024 itibariyle 6,7 Trilyon dolar dış borcu vardır. Türkiye'nin aynı tarihte ise 500 Milyar dolar civarı bir dış borcu vardır.

A Haber falan izlemem, Almanya bizi kıskanıyorvari şeyler de söylemedim sizin cidden bir doktora gidip gözlerinizi kontrol ettirmeniz lazım. Başka bir bir konuda da cahilce anayasanın ihlal edildiğinden falan bahsetmiştiniz, ben de tek tek anayasa maddeleriyle sizi yalanlamıştım. Muhtemelen görmediniz ya da verecek bir cevap bulamayınca görmezlikten geldiniz.

Bir de sizin gibi düşünmeyen insanları küçümsemekten vazgeçin artık. Daha anayasayı bile bilmeden cahil özgüveniyle ahkam kesip bir de utanmadan sıkılmadan sizinle aynı siyasi görüşlere sahip olmayan başkalarının güdülmesinden, kolay manipüle edilmesinden bahsediyorsunuz. Pardon da  siz kimsiniz? %51 çok kolay güdülen, manipüle edilen insanlar da %49 ortalama IQ'su 140'mı hayırdır yani? Siz önce anayasayı bir öğrenin de sonra gelip burada ona buna ahkam kesin. Ya da bilmediğiniz bir konu hakkında bir daha ahkam kesmeyin.

Siz kendinize küçük bir dünya kurmuşsunuz savunduğunuz her fikrin doğru olduğuna kendinizi inandırmışsınız.

Bence bol bol okuyun, bol bol gezin ve araştırın. Çok ihtiyacınız olduğunu net şekilde görebiliyorum. Kendinizi zeki başkasını ahmak sanmayı bıraksanız iyi olur zira bir şey bildiğiniz yok.
+1. Alman ekonomisinin kötü gidişatta olmadığını Türkiye'den iyi durumda diyerek nedenselleştirmek kesinlikle çok garip. Bizim ekonomi de süper durumda olmalı aynı mantıkla ne de olsa Mısır veya İran'dan çok daha iyi durumdayız.

Çok garip bir savunma mekanizması geliştirmişler kendilerine. Almanya'da işlerin yolunda gitmediğini söylediğimizde Türkiye örneği veriyorlar. Böyle bir kıyas ve bakış açısı yok. Konumuz Almanya ekonomisinin riskleri ve gelecekte yaşayacağı zorluklar. Birden Almanya'yı savunmaya geçip 3-5 nükleer santral ile işlerin çözülebileceğini, Türkiye ile kıyaslayınca süper olduğunu söylüyorlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 08 Kasım 2024, 22:43:36
Peki Almanya'nın yurt dışına verdiği borçlar ne kadar?

Mesela Yunanistan ne kadar borçlu?

Türkiye ne kadar borçlu? Ne kadar Alman bankalarından borç almışız ister devletimiz ister özel sektörümüz?

Ayrıca ben size gerek Türkiye ile Almanya Merkez bankasını döviz ve altın rezervi olarak kıyaslayın diyorum

Siz sadece onca satır martaval okuyup..

Birde Alman aşığı var diye yaftalayıp ,topu taca atıp kaçıyorsunuz..

Güzel güzel bunları araştırdığınız zaman Almanya'nın ekonomik gücünün devasa olduğunu ve elindeki ekonomik gücü çağın gerektiği dönüşümü gerçeklestirecek kadar güçlü olduğunu görürsünüz

Aynı kıyaslamayı ;Türk sanayisi ve Türk altyapı yatırımları ile kıyaslarsanız,Almanya'nın gerek sanayi gerek Altyapı olarak Türkiye'ye kıyasla oturduğunu ve tamamladığını görürsünüz

Ama A haber vari Almanya bizi kıskanıyor tarzı açıklamalarda bulunursanız bunu malum güdülmesi ve manipüle edilmesi kolay %51 kolayca inanır

İsterseniz Almanya ihracat rakamı ne kadar ,ithalat rakamı ne kadar yada cari açığı var mı gibide Türkiye ile kıyaslayalım,görelim neyin ne olduğunu

Adamlar koskaca AB'yi finans ediyor, lokomotifi konumundaki ülke ,böyle bir ülkeyi aciz olarak göstermek isteyenler,koyunları gütmek isteyenler olsa gerek

O senin dediklerin eskidendi.  İki üç senedir baya bir sıkıntı var almanyada.
Azdan az.. çoktan çok gider unutma.

Mercedes benz kamyon gurubu almanyada şu an çok sıkıntıda. Üretim şu an yarıya düştü...
Heleki şu an abd de trump başkan seçildi. Ab ve çinle baya uğraşacak. Tabi Trump bizlede çok uğraşıyor. Ama esas savaşı ab ve Çine karşı yapacak.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 09 Kasım 2024, 00:18:00
Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 09 Kasım 2024, 00:11:49
Alıntı yapılan: Archangel99 - 08 Kasım 2024, 23:59:56

Sizin ciddi bir anlama sorununuz var. Bence pek çok şeyi de bilmiyorsunuz. Ben Türkiye ile Almanya'yı kıyaslamadım, yazımda tek bir kelime Türkiye-Almanya kıyası yok. Ben Almanya'yı ABD ve Çin ile kıyasladım ve Almanya'nın artık geride kaldığını söyledim. Bu benim iddiam değil pek çok otoritenin kanıtlarıyla sunduğu gerçeklerdir. Almanya'nın merkez bankasında dolar ya da euro değil büyük oranda altın vardır zira Euro rezerv paradır. Öte yandan Almanya'nın Mart 2024 itibariyle 6,7 Trilyon dolar dış borcu vardır. Türkiye'nin aynı tarihte ise 500 Milyar dolar civarı bir dış borcu vardır.

A Haber falan izlemem, Almanya bizi kıskanıyorvari şeyler de söylemedim sizin cidden bir doktora gidip gözlerinizi kontrol ettirmeniz lazım. Başka bir bir konuda da cahilce anayasanın ihlal edildiğinden falan bahsetmiştiniz, ben de tek tek anayasa maddeleriyle sizi yalanlamıştım. Muhtemelen görmediniz ya da verecek bir cevap bulamayınca görmezlikten geldiniz.

Bir de sizin gibi düşünmeyen insanları küçümsemekten vazgeçin artık. Daha anayasayı bile bilmeden cahil özgüveniyle ahkam kesip bir de utanmadan sıkılmadan sizinle aynı siyasi görüşlere sahip olmayan başkalarının güdülmesinden, kolay manipüle edilmesinden bahsediyorsunuz. Pardon da  siz kimsiniz? %51 çok kolay güdülen, manipüle edilen insanlar da %49 ortalama IQ'su 140'mı hayırdır yani? Siz önce anayasayı bir öğrenin de sonra gelip burada ona buna ahkam kesin. Ya da bilmediğiniz bir konu hakkında bir daha ahkam kesmeyin.

Siz kendinize küçük bir dünya kurmuşsunuz savunduğunuz her fikrin doğru olduğuna kendinizi inandırmışsınız.

Bence bol bol okuyun, bol bol gezin ve araştırın. Çok ihtiyacınız olduğunu net şekilde görebiliyorum. Kendinizi zeki başkasını ahmak sanmayı bıraksanız iyi olur zira bir şey bildiğiniz yok.
+1. Alman ekonomisinin kötü gidişatta olmadığını Türkiye'den iyi durumda diyerek nedenselleştirmek kesinlikle çok garip. Bizim ekonomi de süper durumda olmalı aynı mantıkla ne de olsa Mısır veya İran'dan çok daha iyi durumdayız.

Çok garip bir savunma mekanizması geliştirmişler kendilerine. Almanya'da işlerin yolunda gitmediğini söylediğimizde Türkiye örneği veriyorlar. Böyle bir kıyas ve bakış açısı yok. Konumuz Almanya ekonomisinin riskleri ve gelecekte yaşayacağı zorluklar. Birden Almanya'yı savunmaya geçip 3-5 nükleer santral ile işlerin çözülebileceğini, Türkiye ile kıyaslayınca süper olduğunu söylüyorlar.
+1
Aynen..  Nükleer Santral açmak ?? Heleki 3-5 santral açmak almanyanin bütçesinde zorlar şu an. Ayrica çok baside indirgenmiş arkadaş. Mesajı Paylaş

Avrupayı Almanya yı kurtaracak çok güzel bir girişim oldu ama bunu işletemediler. Bu girişim Avrupa Birliği projesiydi ama bunu yönetemediler AB projesi adeta inek domates patates köylü çiftçi kalkındırma projesine döndü. İngiltere en sonunda benim tarımım yok Fransız köylüsü için birliğe destek sağlayamam dedi ayrıldı. Avrupa birliği ortak pazarı ABD gibi olamadı yani. İngiltere nin hissiyatlarına göre liberal bir politika izlenseydi AB şimdi başka bir halde olurdu. Sosyal projeler tarımı deslekleme inekleri destekleme sonları bu oldu Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

EF2000 konusuna geri dönelim arkadaşlar. Almanya ile ilgili bir konu açılsa harika olur. Mesajı Paylaş

http://sen.av.tr/tr/makale/ayni-zamanda-cumhurbaskani-ve-basbakan-olmak

Bak burda Ersan Þen tarafından kendisi hukukçudur belki bilmezsiniz...

Hem Cumhurbaşkanı ve hem başkan olamayacağı belirtilmiş istersen aç oku .

Ben sana cevap vermediysem senle enerjimi harcamak istemediğim için

Sen kendini haklı ilan et kendin çal kendin oyna

Çok bilgili olup cahil olmayan vatandaşım

İlla enerji harcatcanız yani insana

Birde gelip anayasa kitapçığı fırlatırmış ne gülerim

Ama kişi bilinçli ve bilgili olduğunu iddaa ediyorsa geriye tek birşey kalıyor;

Göz göre göre yalan söylediği

11:53 itibariyle mesajıma ek yapayım son iletişime hitaben

Burda paylasılan linkte

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna geçmesi için önce başbakan ve milletvekilliğinden istifa etmesi yani partili gözükmemesi gerektiği ve anayasının 101. Maddesinde bununla ilişkili olduğundan deyiniliyor atıfta bulunuluyor....

Yani işin özeti bu satırı okuyan Anayasının 101.maddesinin ihlal edildiğini anlar.

Yalancı demiştim ekliyorum hem yalancı hem okuduğunu anlamıyor,Sn Ahmet Necdet ArchAngel..

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 09 Kasım 2024, 01:56:47
EF2000 konusuna geri dönelim arkadaşlar. Almanya ile ilgili bir konu açılsa harika olur.

Almanya'dan uçak alırsak pişman oluruz...
Enerjiyi F-16V'ye harcayın...F-16V gelirse KAAN gelene kadar hiç kimse bize karşı harekete geçemez...
F-16V'lerin ön ödemesi de yapılmış. Zaten ABD yönetimine karşı " alternatifimiz var" demek için yapılmış bir blöftü EF teklifi ...
EF için ; para yok,altyapı yok,mühimmat yok,eğitilmiş pilot-bakım personeli yok artı her an sorun çıkartacak Almanya gibi bir satıcı var...

EF almak büyük hata... O uçaklar+altyapı yatırımları için gerekli para ile KAAN motoru yapılır... Kötü uçak mı EF , hayır ama astarı her açıdan yüzünden pahalı bir alım olur... Mesajı Paylaş

Bu F16 lara Meteor füzesi sertifiye edilmedi dimi? Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 09 Kasım 2024, 09:11:00
http://sen.av.tr/tr/makale/ayni-zamanda-cumhurbaskani-ve-basbakan-olmak

Bak burda Ersan Þen tarafından kendisi hukukçudur belki bilmezsiniz...

Hem Cumhurbaşkanı ve hem başkan olamayacağı belirtilmiş istersen aç oku .

Ben sana cevap vermediysem senle enerjimi harcamak istemediğim için

Sen kendini haklı ilan et kendin çal kendin oyna

Çok bilgili olup cahil olmayan vatandaşım

İlla enerji harcatcanız yani insana

Birde gelip anayasa kitapçığı fırlatırmış ne gülerim

Ama kişi bilinçli ve bilgili olduğunu iddaa ediyorsa geriye tek birşey kalıyor;

Göz göre göre yalan söylediği

Senin anlaman cidden kıt. İçerikte bile göreve başlamadığı için Cumhurbaşkanı sayılamayacağı yazılmış hala anayasa ihlal edildi diye sallıyorsun.

Ben de seninle muhatap olmaya bayılıyorum.

Cahille sohbeti kestim! Mesajı Paylaş

Ben EF2000  EUROFIGHTER konusunda daha degisik dusunuorum. Oncelikle hemen hemen tumumuz bu ucagin iyi bir ucak oldugu kanisinda hem fikir. Tratisilan koular ise  Almanyanin ekonomik durumu ki bence bu konumuz disidir en azindan konu basligina bakacak olursak.

Gelelim TSK nin envanterinde bulunan yegane cift motorlu muharip ucaklari olan  F4 lerin yerine yeni  cift motorlu muharip ucak arayisi konusuna . Bence de ekonomik omurlerinin artik sonuna gelen F4 lerimizin yerine de cift motor muharip ihtiyacimiz vardir. Bu durumda dunyadaki sair alternatif cift motor muharip ucaklar uzerine uzun uzun tartismis ve sonunda  EF2000 ler uzerinde bir ara cozum olarak karara varmistik.

Konu EF2000 lerin satisinda Almanyanin takinmis oldugu tutum ve bu ucaklarin envantere katilabilmesi icin harcanacak paranin  Kendi MMU Kaagan icin harcanmasinin daha dogru ve hizlandirici olabilecegine gelmistir.

Oncelikle Almanyanin kati tutumuna kizip ben bu isten vazgectim demek dogru bir yaklasim olmadigini dusunuyorum. Biz ne zaman bu ucaga ihtiyacimiz olmadigina ancak  THK lerini mevcut muharip kabiliyetine ve kendi  MMU kaganin envantere gireecegi tarihe dek ulkemizin savunmasinda  hasimlarimizin mevcut durumlarini da gozeterek karar vermeliyiz.

Ek F-16 siparisimiz ve modernizasyon kitlerinin  F4 lerimizin envanter cikisi ile ilgili bir alternatif degildir. ABD ile anlasilmaya calisilan f-16 ek siparis paketi  tamami ile envanterimizde kirima ugrayan F-16 ve asiri derecede yiprananlarin yerini doldurmak amaci ile ilgili bir projedir.

Gelelim olasi bir EF2000 alimi sonrasindaki muhimmat ve altyapi harcamalari kismina . Bu konuda pilotaj egitimi gibi konularda kanimca  Katar ucaklarinin kulllanimi ile ile bir ara cozum bulunabilir. Muhimmat konusuna gelince EF2000 elimizde kendi uretimimiz olmayan tum muhhimmati kullanma kabiliyetine sahip . kendi yerli uretimimiz olan muhhimatlar icin de ya yazilim degisiklik onayi ile ya da kendimizin uretecegi ve ucagin yazilimina entegre olmayan ara cozum uretim yoluna gitmemiz gerekecek.  Hangar , akar yagit aktarma  gibi sorunlar icin ise  sayet EF2000 almaya karar veriyorsak kendi MMU ucagimizi da EF2000 ile ortak benzerlik uzerine modifiye etmeliyiz . Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz