EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eylül'de Yunan Genelkurmay başkanı ; 1 hafta önce de Yunan Hava Kuvvetleri komutanı Katar'a geldi hatta Katar F-15'i ile uçtu...

Nisan ayında da Girit'te Andravida Hava Üssü'nde gerçekleştirilen Iniochos 2024 Tatbikatı'na da katılmıştı. Katar'ın Rafael savaş uçaklarının yanı sıra tatbikat katılımcıları arasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (AW139 helikopterleri ile) ile Fransa (Rafale ve E-3F AWACS), İngiltere Eurofighter Typhoon, ABD (F-16 ve MQ-9 İHA), İspanya (F-18), Karadağ (B-414 helikopter) ile katılmıştı.

Katar ile Yunanistan arasındaki artan ilişkiler dikkat çekici... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Aralık 2024, 10:45:32geçmişte türkiyeyi yöneten sözde vatansever atatürkçü özde ise vatan haini atatürk düşmanları yüzünden arap devletlerinin bazıları amerika ve avrupaya boyun eğmek zorunda kalmışlardır.
Rahmetli atatürkün iktisadi sanayi ve siyasi politikaları istikametinde çalışmış olsalardı bugün türkiye ve dünyanın çehresi çok farklı olacaktı onun için iğneyi önce kendimize çuvaldızı başkasına batıralım önce objektiflikten tarih bilgisinden eksik yapılan yorum yanlış istikametlere çekilebilir polemik konusu olabilir...

Daha halen öyleler. Libya'nın petrolünü Türkiye'ye yedirmeyiz diyen kim? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 08 Aralık 2024, 11:12:45
Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Aralık 2024, 10:45:32geçmişte türkiyeyi yöneten sözde vatansever atatürkçü özde ise vatan haini atatürk düşmanları yüzünden arap devletlerinin bazıları amerika ve avrupaya boyun eğmek zorunda kalmışlardır.
Rahmetli atatürkün iktisadi sanayi ve siyasi politikaları istikametinde çalışmış olsalardı bugün türkiye ve dünyanın çehresi çok farklı olacaktı onun için iğneyi önce kendimize çuvaldızı başkasına batıralım önce objektiflikten tarih bilgisinden eksik yapılan yorum yanlış istikametlere çekilebilir polemik konusu olabilir...

Daha halen öyleler. Libya'nın petrolünü Türkiye'ye yedirmeyiz diyen kim?

Avrupa ve amerikanın köpekliğini yapan hafter ve destekçileridir... Mesajı Paylaş

http://m5dergi.com/one-cikan/katardan-cok-sayida-ek-eurofighter-typhoon-savas-ucagi-siparisi/

Katarın ek ef2000 siparişi verdiği yada vereceği söyleniyor. Mesajı Paylaş

"Katar'da tatbikata katılan Birleşik Krallık'a ait 2 adet Eurofighter, 18 Aralık'ta Ankara'ya gelecek ve uçakları görme fırsatı bulacağız. F-35 konusunda da almak istediğimizi daha önce söylemiştik.

F-16 alım sürecindeki olumlu havanın F-35 sürecine de yansıyacağını düşünüyoruz.

ABD'de görevi devralacak yeni yönetimle de müttefiklik ruhuna aykırı CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını konuşacağız. S-400 ile ilgili tutumumuzda ise bir değişiklik yoktur."

— Yaşar Güler Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Aralık 2024, 16:38:14"S-400 ile ilgili tutumumuzda ise bir değişiklik yoktur."

— Yaşar Güler

O zaman ABD neden tutum değiştirsin ki? Ha, S-400 meselesi çözülse bile, F35 konusunda pek bir değişiklik beklemiyorum o ayrı.

Bence en iyi ihtimalle şu olur: Siper-2 füzesi anlamlı sayıda envantere girdiğinde, o zaman S-400 kutulanır ve resmi envanterin dışına alınır. Top da ABD'nin sahasına geçer. Mesajı Paylaş

Arap ülkelerindeki Typhoon'lardan acil olarak bir miktar 2. el olarak alacağımız konuşuluyordu. Katar'ın siparişi buna işaret olabilir. Mesajı Paylaş

Başka bir ihtimalin belirdiğine dair duyumlar var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 15 Aralık 2024, 18:57:10Arap ülkelerindeki Typhoon'lardan acil olarak bir miktar 2. el olarak alacağımız konuşuluyordu. Katar'ın siparişi buna işaret olabilir.

Bana 2.el uçak alacağımız fikri hiç mantıklı gelmiyor...Savunma sanayi mantığını geçtim siyaseten bile kötü karar...Muhalefet  , iktidarı çiğ çiğ yer...Hâlân Katar'a tank palet fabrikası satışı konuşuluyor , iktidar bu işe yanaşmaz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Aralık 2024, 19:01:10
Alıntı yapılan: fırtına06 - 15 Aralık 2024, 18:57:10Arap ülkelerindeki Typhoon'lardan acil olarak bir miktar 2. el olarak alacağımız konuşuluyordu. Katar'ın siparişi buna işaret olabilir.

Bana 2.el uçak alacağımız fikri hiç mantıklı gelmiyor...Savunma sanayi mantığını geçtim siyaseten bile kötü karar...Muhalefet  , iktidarı çiğ çiğ yer...Hâlân Katar'a tank palet fabrikası satışı konuşuluyor , iktidar bu işe yanaşmaz...

Katar'ın elindeki Tranche 3'lerden bir miktar alım halinde buna kuvvetin bile hayır diyeceğini düşünmüyorum ki bence kötü bir fikir değil. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz