EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: TRMKurt - 19 Aralık 2024, 16:28:57Oda OLED HUD oluyor sevgili Skywolf :)

Şu terimleri artık öğrenin yahu her zaman ders veremem size :)

F-35'te HUD yani baş üstü gösterge yok! Kaskın camına verileri yansıtan bir sistem var. Marmara da bunu söylemiş ve doğru söylemiş.

Bence sen de onun ne demek istediğinin farkındasın ve ısrarla konuyu sulandırıyorsun!  Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: TRMKurt - 19 Aralık 2024, 16:27:56kaska monteli bir OLED HUD

Kaska monteli HUD değil o işte, helmet-mounted display (HMD). Kaskın camına oküler(ayna) vasıtasıyla yansıtma yaparak gösterge yapar. Kasktaki cam yansıtmayı gösterir.

HUD(Head-Up Display), sanal gösterge paneli olarak tercüme edilir. Ön cam tarafında olur, sivil, askeri hatta arabalarda bile olur. Sabit şekilde monte edilir, camın alt tarafındaki okülerden çıkan bilgiyi yansıtır. 

Konuyu uzatma, sulandırma,ikisini karıştırma. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Aralık 2024, 16:36:56
Alıntı yapılan: TRMKurt - 19 Aralık 2024, 16:28:57Oda OLED HUD oluyor sevgili Skywolf :)

Şu terimleri artık öğrenin yahu her zaman ders veremem size :)

F-35'te HUD yani baş üstü gösterge yok! Kaskın camına verileri yansıtan bir sistem var. Marmara da bunu söylemiş ve doğru söylemiş.

Bence sen de onun ne demek istediğinin farkındasın ve ısrarla konuyu sulandırıyorsun! 

Sana ağlayrak gelmiş belli şimdi şunu anlayın son kez yazıyorum.

F-35 te bu arkadaşımız HUD yok diyor bu ne demek bu sistem bu uçakta yok demek. Türkçe bilen bunu anlar.

Hatta arkadaş o kadar bilgisiz ki F-35 resminde fiziksel HUD yok diye geliyor.

HUD yerine HMDS Sistemi var dese ki onu bile diyemiyor çünkü çooook bilgisiz.

Bende sabahtan beri ne diyorum HUD var ama bu fiziksel HUD değil önceki iletileri oku sende iyice öğren.

HMDS Sistemi bir bütün kütüphanedir içerisinde HUD sistemide vardır, takip sistemleride bunların hepsi pilotun kaskına entegre edilmiştir.

Hiç bir uçak fiziksel veya sanal HUD sistemsiz uçamaz bu kadar basit anladınız.

Önce şu sistemleri bir öğrenin bak videoda bıraktım soınra gelin konuşalım. Mesajı Paylaş

Bu tröll laftan anlamaz.
Uçak ile helikopterin farkı, uçak kanatlar vasıtasıyla kalkınma gücü sağlayarak uçar ve helikopter ise pervane vasıtasıyla kalkarak uçar diyoruz. Adam hala ikisi de hava aracı, motoru var, pilot tarafından kontrol edilir demeye çalışıyor. Cahilliğin sınırı yok... Mesajı Paylaş

Valla Skywolf arkadaşın ahlakını anası babası verememiş ki özelden çoşuyor el at ipini tut çok çoşmasın lütfen :)

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 19 Aralık 2024, 16:40:39Sana ağlayrak gelmiş belli şimdi şunu anlayın son kez yazıyorum.

F-35 te bu arkadaşımız HUD yk diyor bu ne demek bu sistem bu uçakta yok demek. Türkçe bilen bunu anlar.

Bende sabahtan beri ne diyorum HUD var ama bu fiziksel HUD değil önceki iletileri oku sende iyice öğren.

HMDS Sistemi bir bütün kütüphanedir içerisinde HUD sistemide vardır takip sistemleride bunların hepsi pilotun kaskına entegre edilmiştir.

Önce şu sistemleri bir öğrenin bak videoda bıraktım soınra gelin konuşalım.

Kimse bana ağlayarak gelmedi! Bu bu kibirli tavır hiç hoş değil!
Marmara açık bir şekilde F-35'de HUD yok dedi. Evet yok!
Bahsettiği de açık bir şekilde önceki jenerasyon savaş uçakların hepsinde kullanılan, havacılık meraklılarının hepsinin bildiği baş üstü gösterge. Onun yerine verileri kaska yansıtan bir sistem var dedi ki bu da doğru. önceki jenerasyon uçaklardaki baş üstü göstergeye yansıtılan verileri dahil gerekli bilgileri kaskın camına yansıtıyor.

Onun ne demek istediğini sanıyorum herkes anladı!

Bu şekilde kuralları çiğnemeye devam ederseniz ceza alırsınız! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Aralık 2024, 16:49:44
Alıntı yapılan: TRMKurt - 19 Aralık 2024, 16:40:39Sana ağlayrak gelmiş belli şimdi şunu anlayın son kez yazıyorum.

F-35 te bu arkadaşımız HUD yk diyor bu ne demek bu sistem bu uçakta yok demek. Türkçe bilen bunu anlar.

HMDS Sistemi bir bütün kütüphanedir içerisinde HUD sistemide vardır takip sistemleride bunların hepsi pilotun kaskına entegre edilmiştir.

Önce şu sistemleri bir öğrenin bak videoda bıraktım soınra gelin konuşalım.

Kimse bana ağlayarak gelmedi! Bu bu kibirli tavır hiç hoş değil!
Marmara açık bir şekilde F-35'de HUD yok dedi. Evet yok!
Bahsettiği de açık bir şekilde önceki jenerasyon savaş uçakların hepsinde kullanılan, havacılık meraklılarının hepsinin bildiği baş üstü gösterge. Onun yerine verileri kaska yansıtan bir sistem var dedi ki bu da doğru. önceki jenerasyon uçaklardaki baş üstü göstergeye yansıtılan verileri dahil gerekli bilgileri kaskın camına yansıtıyor.

Onun ne demek istediğini sanıyorum herkes anladı!

Bu şekilde kuralları çiğnemeye devam ederseniz ceza alırsınız!

Nerde demiş kaska yansıtan sistem göster bakayım.

F-35'in içinde fiziksel HUD aradı sevgili arkadaşın.

Ağlayarak gelmese sen devreye girmezsin. Admin isen taafsız olmak zorundasın sana bunu diğer sitede öğrettik sanıyordum ama hala öğrenememişsin.

Artı yukarıdaki mesajdan sonra bir ban atman lazım bakalım o cesaret varmı göreceğiz.

Bilgisi olmayan hakaret eder. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 19 Aralık 2024, 14:31:55F-35 HUD yok, sadece dijital göstergeli kask kullanıyor.

Hoşçakal TrmKurt.
Küstahlığını öğrendiğin yerde devam ettirebilirsin! Burası sana göre bir ortam değil! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 19 Aralık 2024, 16:47:30Valla Skywolf arkadaşın ahlakını anası babası verememiş ki özelden çoşuyor el at ipini tut çok çoşmasın lütfen :)

Ne demeye çalışıyorsun, özel mesaj yolu ile bu şekilde tarışılır forum ana başlığını kirletmemek için. Açık açık yazdım, özel mesajı burada paylaşman erkeklik ve erdemlik değil. Senin yazdıklarını paylaşmıyorum, forum başkanı isterse ona yollarım veya kendisi de okuyabilir benim profilimden.

Evet, adam ederiz seni, olmazsan boğulursun. Mesajı Paylaş

Bu mesaj bütün arkadaşlarımız için...

Kişisel sorunlarınızı özel mesaj yoluyla aranızda çözünüz. Konuları kirletmeye kimsenin hakkı yok! Özel mesajlarınızla ilgili yazışmalarınızı da konularda paylaşmayınız. Adı üzerinde, özel mesaj. Ha konuda birbirinizi yemişsiniz, ha birbirinizi yediğiniz özel mesajları konuda paylaşmışsınız. Ne farkı var?

Özel mesajlardan da şikayetçiyseniz, bunu konuya yazarak değil, özel mesaj yoluyla yöneticilere bildirirsiniz! Yıllarca forumlarda yazmış olanlar bilebileceği basit bir kural! Zor bir şey değil, değil mi? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz