EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Teşekkürler sn.marmara bu fiyatlar daha doğrusu çıplak fiyatlar 300-360 milyon dolar civarı

Sn.Yaşarda sizi teyit etti

Bakalım 40 uçağa 12 milyar dolar verir miyiz?

Mühimmat, yedek parça,eğitim,bakım derken maliyeti ne olur?

Avrupa ülkeleri bize nasıl bir ödeme planı sunar?

Gerçekten bu soruların cevabını merak ediyorum.

Ayrıca bazen F35 programından niye atıldık diye hayıflanırken biz niye EF konsorsiyumunun ortak üretim tekliflerini reddettik diye kafamda deli sorular oluşuyor

Bize görev bilgisayarı ve ortak üretim içeren paketin maliyeti neydi hatırlayanımız var mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ugurkarakaya25 - 30 Ocak 2025, 23:34:04https://tdefenceagency.com/eurofighter-typhoonun-turkiye-macerasi/

o dönem şartlarında F-35 daha iyi bir seçenekti.

Teşekkürler sn.Uğur Karakaya 120 uçak için 9 milyar dolar işpayı,görev bilgisayarı paylaşımı ve kapsamlı teknoloji transferi söz konusu iken ödediğimiz paranın %60 yada %80 geri dönüşü taahütü yada anlaşması söz konusu iken yaptığımız yanlış karar olmuş

Uçaklarda tranche 2'miş bu arada teklif edilen. Mesajı Paylaş

O paraya yazık günah, o kadar acil ihtiyacımız yok bence.
Ödenecek parayı Kaanın gelişimine bassak takvimine nitro etkisi yapar Kaan daki gecikmeler olmaz ya da en aza iner.
Meteor füzesi de yerin dibine batsın, yerine siper ürün 3 ü geliştirilir o zamana kadar , egeyi gene kapatırsınız yunana,  karakteri bilinmez füze meteordan daha fazla caydırıcı olur Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 31 Ocak 2025, 14:13:09O paraya yazık günah, o kadar acil ihtiyacımız yok bence.
Ödenecek parayı Kaanın gelişimine bassak takvimine nitro etkisi yapar Kaan daki gecikmeler olmaz ya da en aza iner.
Meteor füzesi de yerin dibine batsın, yerine siper ürün 3 ü geliştirilir o zamana kadar , egeyi gene kapatırsınız yunana,  karakteri bilinmez füze meteordan daha fazla caydırıcı olur

+1

Adeta içimi okudunuz ve her kelimesine ve virgülüne mutabıkım. Elimizdeki olanlar ile beraber bir kısım tehditlere karşı gelebiliriz lafın kısacası biz daha ölmedik ve gayet iyi yoldayız. Aynı dediğiniz gibi bana kalsa tüm kaynaklar Kaan projesine ve onunla beraber gereken sistemlere yatırılsın ve eminim ki bizim gözümüz kara çıkmayacak. Bizim mühendislerimiz ve savunma sanayi kuruluşlarız parmak ısıttıracak kadar şahane iş çıkardılar şimdiye kadar . Mesajı Paylaş

Sn Delku, Sn Tigerfish,
Çok haklısınız. Bu kadar pahalı uçak almak olur mu? Bunu aklı başında olan hepimiz düşünüyoruzdur mutlaka.

Aynı mantıkla, üzerinde hala helikopter filosunu tamamlayamadığımız TCG Anadolu çok mu lazım dı? üzerindeki ekipmanla, bugünün parasıyla 1.5 milyar doları gömdük bu gemiye.

Ambarda tuttuğumuz S400'ler çok mu lazımdı? 1.5 milyar da orada yatıyor.

Maliyeti 4+ milyar doları geçecek, üzerine koyacak uçağımızın olmadığı, bir MUGEM çok mu lazım?

Tanesi 1 milyar doların üzerinde olacak TF2000 destroyerleri çok mu lazım?

Biz öncelikle Akdeniz'de, kendimizi korkulan bir güç haline getirmeliyiz. Bize 4500-5500 tonluk fırkateyn lazım. Daha çok I sınıfı lazım.
Ama çok daha önemlisi en az 3-4 filo 4.5 nesil çift motorlu uçak lazım.

Bunlara para bulabilen Türkiye, çok daha elzem olan TF35000 ve KAAN projelerine haydi haydi para bulur. Eğer para sıkıntısı varsa da; bunlar gibi uçuk projelerden kısılır.
ECRS MK2 radarlı EF2000 gibi bir uçak, esas olarak her göreve koşturabileceğiniz ve tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir uçak. Bizim için büyük bir "potansiyel" boşluğu dolduracak.

Keşke KAAN 4.5 nesil uçaktan 80 adet 2030'a kadar yapıp envantere alabilsek. O zaman size %100 katılırım. Bu uçak TF35000 motorlu uçaktan daha etkin olarak kullanılacaktır. Ve de TF35000'li uçağı aratmayacaktır. Yeter ki F110 motorlarının sevkiyatı kesin ve garanti olsun.
Hem kuvvet, hem de üst yönetim, ortada bir boşluk oluşacağını görüyorki hem f16V70 hem de EF2000 alımı için paçaları sıvamış durumda.

TS1400'ü hala seri üretime alamadık. TF6K ve TF10K daha ortada yok. Tarihler ortalıkta uçuşup duruyor. Cek ve cak ile günler birbirini kovalıyor.

Mesajı Paylaş

Herkes işin yalıncı keseri gibi iyi tarafını kendine yontuyor.. İngiltere mi üretiyor bu uçağı? Kulağımızın üstüne yattık kendimizi kandırıyoruz... Ya 1 sene sonra Almanya ile işler bozulursa ne olacak Eurofighter'lar...?

İngiltere kendi depolarından yedek parça verebilir mi konsorsiyum onayı olmadan?

Bu arada İngiltere'ye de Pakistan-Azerbaycan muamelesi yapıyoruz her nedense...Trump delisi ABD başında ; adamın tek telefonu ile İngiltere bizimle bütün ilişkisini keser...

Yani anlıyorum bize muharip jet lazım , ABD bağımlılığını Eurofighter alternatifi ile aşmak istiyoruz ama bu işte çok fazla soru işareti var...

Çok güzel uçak kabul ama bu adamlar güçlü anlaşma-hukuk-sözleşme felan dinlemez ambargoyu yiyiveririz , çok iyi karar vermek lazım .

Bu arada sayın Denizci16 ; alınacak uçaklar son model olacak dedi savunma bakanlığımız nereden çıktı Tranche-2 hikayesi? Mesajı Paylaş

Ah sn.Serkan 1976 hocam keşke dikkatli okusaydınız bizim sn. Uğur Karakaya ile sohbetimizi

Muhabbet şunu içeriyor bizim 2000 lerde daha doğrusu 2003-2006 gibi Eurofighter konsorsiyumuna davet edilmemiz ve verdiğimiz siparişe göre bize sunucakları tekliflere ilişkin konuşuyorduk

Yani 2000-2006 civarında bize tranche 2 yi önerdiler fakat biz kabul etmedik bunun hakkında konuşuyorduk 😁 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 31 Ocak 2025, 17:11:54Herkes işin yalıncı keseri gibi iyi tarafını kendine yontuyor.. İngiltere mi üretiyor bu uçağı? Kulağımızın üstüne yattık kendimizi kandırıyoruz... Ya 1 sene sonra Almanya ile işler bozulursa ne olacak Eurofighter'lar...?

İngiltere kendi depolarından yedek parça verebilir mi konsorsiyum onayı olmadan?

Bu arada İngiltere'ye de Pakistan-Azerbaycan muamelesi yapıyoruz her nedense...Trump delisi ABD başında ; adamın tek telefonu ile İngiltere bizimle bütün ilişkisini keser...

Yani anlıyorum bize muharip jet lazım , ABD bağımlılığını Eurofighter alternatifi ile aşmak istiyoruz ama bu işte çok fazla soru işareti var...

Çok güzel uçak kabul ama bu adamlar güçlü anlaşma-hukuk-sözleşme felan dinlemez ambargoyu yiyiveririz , çok iyi karar vermek lazım .

Bu arada sayın Denizci16 ; alınacak uçaklar son model olacak dedi savunma bakanlığımız nereden çıktı Tranche-2 hikayesi?
Sn Serkan1976,
Herzamanki gibi şişenin ters tarafından bakıyorsunuz. Tamam doğru, Alman'a, Ingiliz'e güven olmaz. Ama ona güvenme, buna güvenme; biz nereden uçak alacağız?
Ingiliz'e Trump satma diyecek diye Typhoon'dan da mı vazgeçelim?
Rus uçağı olmaz.
Çin uçağı olmaz
Bunlar zaten kesin.
Ne kaldı geriye?
Siz söyleyin bari!
Kuvvet ve yönetim bir açık ve boşluk olacak ve havada zaafiyet yaşayacağız diye dusunuyorki Typhoon ve f16V70 alımına souyunuyor.
Alman'a ve Ingiliz'e sıkı kontrat şartlarıyla imza attirdiginizda eşeği olabileceği kadar sağlam bir kazığa bağlamış olursunuz.
Onun ötesinde terslikler her zaman mümkün. Ama terslik olacak diye girişimde bulunmayalim mı?
Mesajı Paylaş

Ben 40 adet F-16 V ile 79 F-16 V kiti alımından taraftım... Geri kalan F-16'ları özgür modernizasyonu yapıp parayı KAAN+motoru ve TF-6000'li KE'ye yatırırdım...

Hava savunmamız oturdu zaten ; bu uçaklar da bize taarruz için gayet yeter... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz