EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Şubat 2025, 12:41:23
Alıntı yapılan: HKY - 06 Şubat 2025, 13:47:57MSB:

Hava Kuvvetlerimizin,  harekât  ihtiyacının  karşılanmasına  yönelik  40  adet Eurofighter Typhoon Uçağının tedarik edilmesi çalışmalarına devam edilmektedir.

Biz değişik konfigürasyonlarda 40 uçaklık alımı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu kombinasyonlar değişebilir, şuanda kesin bir şey yok.

Görüşmeler sonucunda hazırlanan İhtiyaç Tanımı Dokümanı Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya gönderildiğini açıklamıştık. Onlardan gelecek fiyat teklifini bekliyoruz.

Bizim talebimiz, alınacak ilk uçakların yeni üretim olmasıdır. Ama bunun nasıl olacağı bize gelecek teklifle belirlenecek."

"Biz değişik konfigürasyonlarda 40 uçaklık alımı gerçekleştirmek istiyoruz." ifadesi değişik bir ifade .

TSK ihtiyaç duyduğu Eurofighter Tranche modelini mutlaka bildirmiştir diye düşünüyorum...

Bu açıklama biraz "elinizde bana verebileceğiniz ne var , bana hangi model verebilirsiniz" tarzı bir açıklama gibi olmuş...
Öyle de son parağrafta yeni uçak istiyoruz diyor.
Benim anladığım;
Acil uçak ihtiyacımızı karşılamak için bu alımı yapıyoruz.
İlk gelecek uçaklarda yeni olsun.
Meteor atabilecek kabiliyette olsun.
Asıl istediğimiz ECRS-MK2 ama acil uçaklara ECRS-MK0 takılıp verilmesi gerekiyorsa ( Katar'ın Tranche 3 leri gibi), bunu da değerlendirebileceğimiz.

Mesajı Paylaş

Ben de onu diyorum.

Tranche 1,2,3 ,4 ,5 diyoruz ama birde bunların kendi içinde "block" adını verdikleri versiyonları var. Hatta ülkeden ülkeye bunlar bile değişebiliyor...

Radarı istediğimiz kabiliyette olan, meteor atabilen isteklerimızı karşılayacak " yeni olmayan (2.el) " Eurofighter modelleri hangi modeller?

Millete baksan "ilk üretilmiş Eurofighter prototipi bile bizim F-16'lardan kabiliyetli  hemen gelsin, uçak lazim"  kafasindalar... Mesajı Paylaş

Tayfun cift motorlu  ucak

f 16 on basar bunu unutmayin

Tranhce 2.3.4 önemli degil

F 16 yaptigimiz radari tayfunuda yapariz Mesajı Paylaş

Bir şey anladiysan Arap olayım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Şubat 2025, 16:30:59Ben de onu diyorum.

Tranche 1,2,3 ,4 ,5 diyoruz ama birde bunların kendi içinde "block" adını verdikleri versiyonları var. Hatta ülkeden ülkeye bunlar bile değişebiliyor...

Radarı istediğimiz kabiliyette olan, meteor atabilen isteklerimızı karşılayacak " yeni olmayan (2.el) " Eurofighter modelleri hangi modeller?

Millete baksan "ilk üretilmiş Eurofighter prototipi bile bizim F-16'lardan kabiliyetli  hemen gelsin, uçak lazim"  kafasindalar...
Tranche 2 Block 15 ve üstü Meteor atabiliyor. Bunlar T3'e yükseltilebiliyor. Dolayısıyla en son ECRS Serisi radarlarda  uygulanabiliyor.
Tranche 3A (ilk olarak mekanik Captor M radarı ile donatılsa da ) yeni versiyonlarda ECRS-MK0 radarlı.

Block 5 T1'ler, bizdeki f16'lardan üstün. Orası kesin.

Bize uyacak olan; zaman açısından hazır üretim hattından belli miktarda ECRS-MK0 radarlı T3

Ama asıl alınması gereken T4+ diye adlandırılan ECRS-MK2 radarlı uçak Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 07 Şubat 2025, 17:20:52

Millete baksan "ilk üretilmiş Eurofighter prototipi bile bizim F-16'lardan kabiliyetli  hemen gelsin, uçak lazim"  kafasindalar...
Tranche 2 Block 15
Alıntı yapılan: Yasar - 07 Şubat 2025, 17:20:52

Tranche 2 Block 15 ve üstü Meteor atabiliyor. Bunlar T3'e yükseltilebiliyor. Dolayısıyla en son ECRS Serisi radarlarda  uygulanabiliyor.
Tranche 3A (ilk olarak mekanik Captor M radarı ile donatılsa da ) yeni versiyonlarda ECRS-MK0 radarlı.

Bize uyacak olan; zaman açısından hazır üretim hattından belli miktarda ECRS-MK0 radarlı T3

Ama asıl alınması gereken T4+ diye adlandırılan ECRS-MK2 radarlı uçak
ve üstü Meteor atabiliyor. Bunlar T3'e yükseltilebiliyor. Dolayısıyla en son ECRS Serisi radarlarda  uygulanabiliyor.

Ama asıl alınması gereken T4+ diye adlandırılan ECRS-MK2 radarlı uçak

Eurofighter tartışmasında sürekli alınacak 2.el uçakların sahip olduğumuz AESA'sız F-16'larla karşılaştırması yapılıp , 2.el de işimize yarar düşüncesi vurgulanıyor...

Biz bu Eurofighter uçaklarını asıl olarak Yunan Rafale uçaklarıyla Yunanlıların hava-hava üstünlüğünü ele geçirdiği endişesiyle almıyor muyuz?

Peki bu 2.el uçaklar bizim F-162lardan üstün diyelim peki Yunan Rafale uçaklarından da iyi olacaklar mı , asıl soru bu? Mesajı Paylaş

Alıntı YapEurofighter tartışmasında sürekli alınacak 2.el uçakların sahip olduğumuz AESA'sız F-16'larla karşılaştırması yapılıp , 2.el de işimize yarar düşüncesi vurgulanıyor...

Biz bu Eurofighter uçaklarını asıl olarak Yunan Rafale uçaklarıyla Yunanlıların hava-hava üstünlüğünü ele geçirdiği endişesiyle almıyor muyuz?

Peki bu 2.el uçaklar bizim F-162lardan üstün diyelim peki Yunan Rafale uçaklarından da iyi olacaklar mı , asıl soru bu?

Yunan'ın elindeki Rafale-3 lerde Aesa radar var. F16'ları da An/Apg83 Aesa radarlı hale geliyor yavaş yavaş.

Alınacak Typhoon'ların mutlaka en az ECRS-MK0 radarlı olması lazım. Typhoonlar ECRS-MK2 ile gelirse Rafale'den çok daha üstün olurlar. Typhoonlar, Rafale'den 5000ft daha yüksek irtifada uçabiliyorlar.
İngiliz pilotlardan birisi Rafale ile kapıştığını ve EJ200'lerin çok daha çabuk enerji verme özelliği ile(bilhassa dönüşlerde) Typhoon'un galip geldiğini söylemiş.
Yunan Bakan Dendias, onun için ağlıyor. Açık açık, hava üstünlüğünü kaybederiz diyor.
ECRS MK0 185+km den 1m2'yi görüyor.
RBE2 radarı 110 km'den 1m2'yi görüyor.
Typhoon rcs'i iki kat daha düşük rafaleye göre. Mesajı Paylaş

http://strasam.org/savunma/havacilik-ve-uzay-sanayii/savas-ucaklari-mukayesesi-rafale-vs-typhoon-2815

Buyrun sn.Serkan 1976

Burada captorM li Typhoon'un yada tranche1 Typhoon'un,rbe2 aesa radarlı rafale ile arasındaki bazı farklara avantaj ve dezavantajlara deyinmiş

Hangi versiyon olduğunu belirtmeden tranche1 yada2 meteor kullanamayan İngiliz Typhoon'un Fransız rafale meteorlarını dengelemek için aim120D sipariş ettiğini belirtmiş bunu esgeçmeyelim

Aim120 D var ise meteor yok diyede korkmamak lazım şayet bilgi doğru ise

Ayrıca rbe2 ile captorM radarına göre kesit alanı daha küçük hedefleri tespit edilebileceğine deyinmiş

Hava yer görevinde daha fazla moda sahip olduğu için rbe2 bariz avantajlı vurgusu var Mesajı Paylaş

ECRS-MK2 radar için bastırmalıyız mutlaka... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Şubat 2025, 19:20:32ECRS-MK2 radar için bastırmalıyız mutlaka...
Aynen!
Bu radar, uçağı hasmına göstermeme özelliği de taşıyor.
EH kabiliyeti en üst düzeyde.
Sonra, Ingilizler'in T4+ olarak niteledikleri ECRS-MK2 radarlı uçağın yapısalı da farklı. T1 ve T2 uçakları daha zayıf yapıdalar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz