EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eurofighter konsorsiyumu Türkiye'ye fiyat teklifini iletti...
Önceden konuşmuştuk "120-350 milyon euro arası birim maliyeti olur" diye tahminler geldi...

Avrupa - Türkiye yakınlaşmasının etkisi bu fiyata yansımış mıdır acaba? Mesajı Paylaş

Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama Türkiye gazetesi 40 uçak için 5 milyar Avroluk rakam diye belirtmiş
Ve Çıplak maliyeti yani mühimmatlar haricindeki rakamı şeklinde Bu arada uçaklar tranche 4

Eyer birim maliyeti 125 milyon Avro ise tranche4 için gayet normal bir rakam

Birde yunanın meteor için engelleme çabası gerek Fransa ve İngiltere içinde önemsenmemiş şeklinde belirtmiş. Mesajı Paylaş

Turan Oğuz:

Bir filo Eurofighter Typhoon'un ilk ne zaman harekata hazır olacağını (IOC) hayal ediyorsunuz? 2025 mi? 2026 mı?

Türkiye Ekim 2023'te Typhoon için ilgisini açıklamıştı, ilk teklifin gelmesi bile 1,5 yıl sürdü.

Bundan sonra iyi ihtimalle; 6 ay teklif değerlendirilecek, 6 ay yeniden teklif (BAFA) istenecek: 2026 Q1

1 yıl sözleşme görüşmeleri ile Almanya ve Fransa'nın son kez ikna edilmesi sürecek: 2027 Q1.

Hepsi yeni olursa ilk uçakların (T4) gelmesi 2029.

40 uçağın teslimlerin tamamlanması 2032-2033.

Muhtemel başlangıç harekat kabiliyeti (IOC): 2030

Muhtemel tam harekat kabiliyeti (FOC): 2033.

Bende kendimi karamsar zannederdim... :D  :D  :D Mesajı Paylaş

Araştırmadim ama Katar verdiği siparişleri ileri atıp bizimkilerin önce gelmesini sağlayacak diye dedikodular dolaşıyor ama Katarin siparişi var mi yok mu onu bile bilmiyorum...

Açıkçası ben halen bırakın F35leri,ne EFlerin, ne F16larin bize geleceğine inanmıyorum..

Maksat bizi oyalamak...

YPG/PKK/SDGnin silah bırakacağına ne kadar inanıyorsam, bu uçakların geleceğine de o kadar inanıyorum...

İnşallah yanılıyorumdur diyeyim...

Kurtuluş yerli motorlu ve yerli mühimmatli KAAN, gerisi fasa fiso gözümde...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Ayrıca burda paylaşmayı unuttuk Hava kuvvetleri komutanı 10-16 Mart tarihinde ABD'de ziyaret gerçekleştiriyor acaba F16 blok70 lerde durum ne? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 14 Mart 2025, 21:13:35Turan Oğuz:

Bir filo Eurofighter Typhoon'un ilk ne zaman harekata hazır olacağını (IOC) hayal ediyorsunuz? 2025 mi? 2026 mı?

Türkiye Ekim 2023'te Typhoon için ilgisini açıklamıştı, ilk teklifin gelmesi bile 1,5 yıl sürdü.

Bundan sonra iyi ihtimalle; 6 ay teklif değerlendirilecek, 6 ay yeniden teklif (BAFA) istenecek: 2026 Q1

1 yıl sözleşme görüşmeleri ile Almanya ve Fransa'nın son kez ikna edilmesi sürecek: 2027 Q1.

Hepsi yeni olursa ilk uçakların (T4) gelmesi 2029.

40 uçağın teslimlerin tamamlanması 2032-2033.

Muhtemel başlangıç harekat kabiliyeti (IOC): 2030

Muhtemel tam harekat kabiliyeti (FOC): 2033.

Bende kendimi karamsar zannederdim... :D  :D  :D

Bu adam ne anlatıyor Allah aşkına? Teklif süreci 1,5  yıl sürmedi. Süreç uzadıysa bu da almanların cavcav tutumlarından kaynaklandı. Herifin ortaya attığı sunum baştan sonuna kadar asparagas Mesajı Paylaş

http://youtu.be/drCnR5KYyw4?si=dMiFKtjOdskGTPjf

Tolga Özbekte ef2000 konusunu değerlendirmiş ve ABD nın F16 konusunda fiyat kırdı gibi bir cümle kullandı galiba. Mesajı Paylaş

Katar 24 ve Kuveyt 28, toplam 52 adetlik EF Tranche 3 Warton'daki BAE tesislerinde üretimi devam ediyor. Katar için teslimat bu sene tamamlanması bekleniyor. Türkiye'nin alacağı bir sonraki model Tranche 4 olacak/olması bekleniyor. Yani, Katar sen bekle Türkiye için teslimatları başlayacağız diyemez, ikisi farklı modeller ve ortada imzalanmış kontrat bile yok, büyük ihtimal sözleşme imzalanmadan önce Katar'ın tüm jetleri teslim edilmiş olacak.

İspanya'nın geçen sene imzalanmmış Helcon 2 anlaşması 25 adetlik EF içermekte ve bunların sırası henüz gelmedi. Türkiye'nin EF'leri ise İspanya'nın siparişleri ile birlikte BAE paralel üretecektir. Diyelim ki Türkiye-BAE bugün sözleşme imzaladılar ve siparişler verildi, en erken üretimine 2027'de başlayacaktır. İtalya'nın 24 adetlik EF'leri ise kendi topraklarında Leonardo tesislerinde üretilecek. Yine de motoru İngiltere'de, ana gövde Almanya'da, fırltatma koltuğu İngiltere vs gibi sağdan soldan çoğaltılması gerekiyor. Montajı kaportacılık farklı tesislerde yapılsa bile parça üretimini hızlandıramazsın.
Mesajı Paylaş

İşte bunun için önce T1 versiyonlar gelecek. Her türlü eğitim için. Mesajı Paylaş

M5 Savunmanın haberine göre, uzunca süredir uçaklarının verilmesini engelleyen Almanya; Türkiye EF' ları Ege Denizi ve Adalar üzerinde uçurmama garantisi verdiği için engellemesini kaldırmış!.. Öyle anlaşılıyor ki, Yunanistan' la bir sıcak çatışma ortamı hasıl olursa, Türk EF' leri Yunan Rafale' lerini Türk topraklarında karşılayacak.

Yunan Rafale' lerinin Yunan anakarası Tanagra Hava Üssünde konuşlu olduğunu hesaba katarsak, can sıkıcı bu habere bir nebzede olsa rahatlatıcı etki yapıyor. Sonuçta Meteor füzesi her ikisinde de olacak. Erken istihbaratla Yunan Rafale' leri havalandığında eş zamanlı olarak Türk EF' leri de havalanacağından bir denge ortamı yaratılmış oluyor. Bu caydırıcı unsur da Kaan projesi ele avuca gelene kadar geçen sürede bize zaman kazandıracaktır. İnşallah ondan sonrada lanet olası Alman engellemelerinden sonsuza kadar kurtulacağız. Kahrolası Federaller!...

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz