EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karşılığında ne alacağına bağlı. Maşallah delinmedik kırmızı çizgimiz kalmadı. Mesajı Paylaş

Kulağımızın arkasındaki kırmızı çizgiler varya hala dokunulmamış😎
Zaten bir o kaldı Mesajı Paylaş

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin düştüğü duruma bakın ya! F-35'den uyduruk bir bahane ile çıkarıldık. Bir zamanlar almamız için yalvarılan Eurofighter uçaklarının temininde bile sorun yaşıyoruz. Alsak bile daha ne çok sorun yaşayacağımız aşikar. Halen birilerinin ağzına bakıyoruz. Acaba ne diyecekler? Hepsi ne kadar güvenilmez olduklarını sonuna kadar kanıtlamışlarken, halen onlardan medet umuyoruz. Çünkü halihazırda kullanabileceğimiz savaş uçağı sayımız az ve hızla yaşlanıyor.

Kendi uçağımızı yapmaya çalışıyoruz. Yapacağız da... Çoktan yapmalıydık. Zamanında uçak fabrikasını kapatmamalıydık! Yine de yapmak zorundayız. Ama yine öncelikle bize uçak vermeyenlerin motorlarını kullanarak uçurma derdindeyiz. Halen motor geliştiriyoruz. Her şey bizde her zaman olduğu gibi acil! Yine köşeye sıkışmış durumdayız!

Geçenlerde en iyisi olmaya mecburuz demiştim. Evet mecburuz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İmamoğlunu na yapılan siyasi darbe ama siyaset ile ülke güvenliğini karıştırmamak gerekiyor, CHP nin Almanya nın bu kararına şiddetle karşı çıkması gerekiyor,Umarım bu konuda ülkenin güvenliği vebekasıı  için açıklama yaparlar...

Valla bu saat den sonra F-35  de sürüncemeye girerse  Çin savaş uçaklarını ciddi ciddi düşünmeliyiz, Mısır kadar olamayacaksak kapatalı Havakuvvetlerini..

Mesajı Paylaş

Chp uçak konusunda almanyaya neden itiraz edecekmiş ki;

Ya seneye (mevcut cumhurbaşkanı tekrar aday olabilmek için normal seçim takviminden 2 sene önce erken seçim yapmalı) yapılacak seçimde;

Ya da en geç 3 sene sonra iktidarda başka bir cumhurbaşkanı olacak. muhtemelen de chpli bir cumhurbaşkanı göreceğiz. Yani bence chp'nin olan biten dış prese itiraz etmesine hele uçak konusunda gerek yok.

Çünkü Eğer mevcut iktidar ambargoları kaldırtmak için istenen tavizleri verse bile teskimat takvimi nedeniyle (hazır olan 6 tane f-35 hariç) hemen hemen 3 seneden önce hiç bir uçağı zaten alamayacağız.

Muhalefet adayı seçimi kazandığında ise ambargolara gerek kalmayacağından ne alacaksak yine aşağı yukarı aynı tarihlerde alabilmiş olacağız.

Şimdi bu lafı ettiysem açmam gerekecek, siyaset yapmak istemesek de siyaset bizi etkiliyor maalesef.

Neden gerek kalmayacak;

1.islamla ilişkili uluslar arası cemaat ve terör örgütleri ile bağlantılar resmi değil, olması gerektiği gibi istihbarat servisi seviyesinde yürütüleceğinden,

2.Türkiye içindeki vakıf görünümlü örgüt , tarikat ve cemaatlere devlet desteği bitecek ve olması gerektiği gibi kontrol edileceğinden,

3.sınır kontrolü ve göçmen politikası ümmet anlayışıyla değil millet anlayışıyla olacağından (ki hatta ümit özdağ mahpusluk arkadaşına destek ve eğitim verirse zafer turizmle geri seyahatler de başlayabilir.)

4. Gençler yurtta kalmaya yönlendirileceğinden ( kişisel özgürlük,özgür medya ve internet, gelecek umudu ve seküler politikalar ile) bizden yana yasa dışı göç akışı şüphesi de azalacağından vize sorunu yüksek olasılıkla hallocağından.

5. Özgürleşen ortamda, adil hukuk düzeninde ve bilimsel ekonomik yaklaşım sonucu gerek yabancı yatırımcı gerekse bıyıklı dış yatırımcı ülkeye dönecektir. Çok kısa zamanda sıkışıklık açılır.

6. Ülkelerle duygusal,romantik ve ümmet üzerinden değil bilimsel, gerçekçi ve diplomatik ilişkiler kurulacağından karşılıklı anlayış ve güven kısa sürede ilişki kanalları açılıp iyileşeceğinden,

7.s-400 ve caatsa bir şekilde çözüleceğinden,

8. Bir çok şeyin yanı sıra konumuz olan uçaklar üzerindeki ambargo illa ki kalkacaktır. Hatta medeni dünyaya hoşgeldiniz şeklinde kendileri gelip pazarlarlar.

İşte o zaman biz tercih ederiz; amerikadan sadece motor mu alalım, almanyadan almayalım mı? F-35 ve kaan yan yana olsun mu?

(Ayrıca ilave etmeliyim ki; mevcut cumhurbaşkanı karşılaştığı sıkıntıları bir şekilde keskin u dönüşlerle çözme üstadı olduğundan bir bakmışız ki keskin manevralarla problemler aşılmış da olabilir.)

Şimdi ben bu mesajla siyaset mi yapmış oldum. Yoksa acaba okuyanlar gaza gelmeyip tarafsızca : ortalık Çarşamba pazarına döndü, memleket için tek çıkış iktidar ve anlayış değişikliği diyebilecekler mi? Mesajı Paylaş

Muhalefet neden itiraz edecekmiş? Allah aşkına şaka mısınız siz? Türk mallarına boykot çağrısı yapan bir de ülkeyi 45 milyar $'a zarara soktuk diye şükür şükür göbek atanı görmezden gelmeniz ayrı bir konu. O muhalefetin bugüne kadar millete ne faydası olduğunu bana bir gösterseniz çok memnun olurum. Başımızdaki hükümet artık her şeye dış ülkelerin direktiflerini takip etmiyorsa fifi gibi elbette bunun bedeli var. Orasını da hiç düşündünüz mü? Hayır. Mesajı Paylaş

alakasızdı sildim. Siliniz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Nisan 2025, 14:43:29Üstte madde madde gösterdim kendimce. Ayrıca öteleyerek muhalefet dediğiniz kesim bugün fikren ve moralmen birinci partidir iktidardadır. Yukarıdaki okursanız sormayacağınız sorular bunlar. Biraz uzun olabilir. Anlaya anlaya okumak için 3-4 dakika ayırırsanız sevinirim.

Yorumunuzu ve paragraflarınızı tekrar zaman ayırarak gözden geçirdim ama netice aynı.

Fosilleşmiş bir beton zihniyetine sahipsiniz.

Sizin bakış açısına cevap vermek zaman israfından başka bir şey değil. Özür dilerim ama açık sözlüyüm. Siz de beni eleştirebilirsiniz Mesajı Paylaş

Güzel bir paragraf döşemiştim ki sildim, değmez .

Konuyla da alakası yok zaten, uzatmayalım.

Sergen hocanın tabiri ile göreceğiz cumartesi günü ne olacağını!

Mesajı Paylaş

Değişim insanların fikri telkinle izahla iknayla değiştirilerek olmaz. Yaşlılar ölüp aşağıdan gençler yerine geçtikçe iki uç jenerasyon arasındaki farklar ile değişim topluma yavaş yavaş yansır. Belliki arkadaş en üst yaş gurubundaki sarsılmaz kararlılıkta dirençte bir kişi. Önemli olan onun görüşü değil onun yerine şu anda yaklaşık 10 yaşın altında yaşta olan bir kişinin nasıl yetiştiğidir. Onunda nasıl yetiştiği gün gibi ortada 21 yy da başka ne olacaktı Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz