EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Nisan 2025, 13:41:03Chp uçak konusunda almanyaya neden itiraz edecekmiş ki;

Ya seneye (mevcut cumhurbaşkanı tekrar aday olabilmek için normal seçim takviminden 2 sene önce erken seçim yapmalı) yapılacak seçimde;

Ya da en geç 3 sene sonra iktidarda başka bir cumhurbaşkanı olacak. muhtemelen de chpli bir cumhurbaşkanı göreceğiz. Yani bence chp'nin olan biten dış prese itiraz etmesine hele uçak konusunda gerek yok.

Çünkü Eğer mevcut iktidar ambargoları kaldırtmak için istenen tavizleri verse bile teskimat takvimi nedeniyle (hazır olan 6 tane f-35 hariç) hemen hemen 3 seneden önce hiç bir uçağı zaten alamayacağız.

Muhalefet adayı seçimi kazandığında ise ambargolara gerek kalmayacağından ne alacaksak yine aşağı yukarı aynı tarihlerde alabilmiş olacağız.

Şimdi bu lafı ettiysem açmam gerekecek, siyaset yapmak istemesek de siyaset bizi etkiliyor maalesef.

Neden gerek kalmayacak;

1.islamla ilişkili uluslar arası cemaat ve terör örgütleri ile bağlantılar resmi değil, olması gerektiği gibi istihbarat servisi seviyesinde yürütüleceğinden,

2.Türkiye içindeki vakıf görünümlü örgüt , tarikat ve cemaatlere devlet desteği bitecek ve olması gerektiği gibi kontrol edileceğinden,

3.sınır kontrolü ve göçmen politikası ümmet anlayışıyla değil millet anlayışıyla olacağından (ki hatta ümit özdağ mahpusluk arkadaşına destek ve eğitim verirse zafer turizmle geri seyahatler de başlayabilir.)

4. Gençler yurtta kalmaya yönlendirileceğinden ( kişisel özgürlük,özgür medya ve internet, gelecek umudu ve seküler politikalar ile) bizden yana yasa dışı göç akışı şüphesi de azalacağından vize sorunu yüksek olasılıkla hallocağından.

5. Özgürleşen ortamda, adil hukuk düzeninde ve bilimsel ekonomik yaklaşım sonucu gerek yabancı yatırımcı gerekse bıyıklı dış yatırımcı ülkeye dönecektir. Çok kısa zamanda sıkışıklık açılır.

6. Ülkelerle duygusal,romantik ve ümmet üzerinden değil bilimsel, gerçekçi ve diplomatik ilişkiler kurulacağından karşılıklı anlayış ve güven kısa sürede ilişki kanalları açılıp iyileşeceğinden,

7.s-400 ve caatsa bir şekilde çözüleceğinden,

8. Bir çok şeyin yanı sıra konumuz olan uçaklar üzerindeki ambargo illa ki kalkacaktır. Hatta medeni dünyaya hoşgeldiniz şeklinde kendileri gelip pazarlarlar.

İşte o zaman biz tercih ederiz; amerikadan sadece motor mu alalım, almanyadan almayalım mı? F-35 ve kaan yan yana olsun mu?

(Ayrıca ilave etmeliyim ki; mevcut cumhurbaşkanı karşılaştığı sıkıntıları bir şekilde keskin u dönüşlerle çözme üstadı olduğundan bir bakmışız ki keskin manevralarla problemler aşılmış da olabilir.)

Şimdi ben bu mesajla siyaset mi yapmış oldum. Yoksa acaba okuyanlar gaza gelmeyip tarafsızca : ortalık Çarşamba pazarına döndü, memleket için tek çıkış iktidar ve anlayış değişikliği diyebilecekler mi?
;D  2020 den önce bu maddeler neden olmadı?
Ayrica bir sonraki secimde mevcut cb yerine chp den bir aday kazanipta ibb gibi bir yönetim anlayışı ile yönetirse vay halimize... Mesajı Paylaş

1- Yani muhalefet seçimi kazanırsa dış güçlerle aramız iyi olacak ve dolayısıyla herşey normale (!) dönecek. Peki dış güçlerle/düşmanla ortak hareket eden cumhurbaşkanı Türkiye' ye yarar mı sağlar zarar mı?

2- Özgürleşen ortamda adil düzen vs. den bahsedilmiş. Peki,  şimdiki muhalefetin o zamanki cumhurbaşkanı kendi taraftarlarına uygun adil, özgür düzen getirirse ne olacak? (Şimdiki düzen iyidir demiyorum)

3- Ülkede duygusal, ümmet üzerinden değil de bilimsel, gerçekçi diplomatik ilişkilerden bahsedilmiş. Peki bilimsel gerçeklik bizim ümmet ile sıkı fıkı ilişkiler geliştirmemizi zorunlu kılıyorsa? Yani  BİLİMSEL OLARAK ümmet ile değil de ümmet olmayanlar ile sıkı fıkı ilişki geliştirmek uzun vadede bize zararlı ise.......!

4- Almanya, ABD, Çin yada kimi Hindu kimi yamyam bilmem ne gavurlar bizim iyiliğimize neden ambargoyu kaldırsınlar ki...? Çıkarları ne...? Neyin karşılığında bize ambargo uygulamaktan vazgeçecekler? Bizim iyiliğimize birşey isterler mi?

Mesajı Paylaş

İşte bunlar hep siyaset.

1* ortak hareket edin demedim. Ambargo gerekçeleri ortadan kalkacak dedim.

2* siz hukuku tarafsız ve liyakatli kılarsanız. Sizden yana karar vermez, hukuk neyi gerektiriyorsa o kararı verir.

3* bilimsel normlar ne gerektiriyorsa o. Ancak bunu belirleyecek kadrolar kapatılan DPT ve müsteşarlıklardır. Endoktrine siyasetçiler değil.

4* hindu,çin,rus bilmem ne bela değil. Müttefik olduğumuz muasır medeniyetler kaldırsa yeter. Çılatları olmasa 70 yıldır müttefik olmazdık veya son 15 yılda bizi şutlamış olurlardı. Şimdi bizi fazla da incitmeden sabırla bekliyorlar. Olabildiğince diyalogda kalmaya çalışıyorlar.

Sizin çıkarınız ümmet ile ilişki kurmaksa gidin yine kurun, siğerleriyle de kurun. Ama islami terör örgütleri ile açıktan kuramazsınız.

Anlamanız için daha kaç tekrar yazmak lazım. Çarpıtıp duruyorsunuz sözlerimi. Algı yönetimi maşallah bu takımda 10 numara.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 24 Nisan 2025, 18:44:38İşte bunlar hep siyaset.

1* ortak hareket eden demedim. Ambargo gerekçeleri ortadan kalkacak dedim.

2* siz hukuku tarafsız ve liyakatli kılarsanız. Sizden yana karar vermez, hukuk neyi gerektiriyorsa o kararı verir.

3* bilimsel normlar ne gerektiriyorsa o. Ancak bunu belirleyecek kadrolar kapatılan DPT ve müsteşarlıkşardır. Endoktrine siyasetçiler değil.

4* hindu,çin,rus bilmem ne bela değil. Müttefik olduğumuz muasır medeniyetler kaldırsa yeter. Çılatları olmasa 70 yıldır müttefik olmazdık veya son 15 yılda bizi şutlamış olurlardı. Şimdi bizi fazla da incitmeden sabırla bekliyorlar. Olabildiğince diyalogda kalmaya çalışıyorlar.

Sizin çıkarınız ümmet ile ilişki kurmaksa gidin yine kurun, siğerleriyle de kurun. Ama islami terör örgütleri ile açıktan kuramazsınız.

Anlamanız için daha kaç tekrar yazmak lazım. Çarpıtıp duruyorsunuz sözlerimi. Algı yönetimi maşallah bu takımda 10 numara.

Kimse sözlerini çarpıtmıyor gayet net anlıyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 24 Nisan 2025, 11:18:00
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Nisan 2025, 13:41:03Chp uçak konusunda almanyaya neden itiraz edecekmiş ki;

Ya seneye (mevcut cumhurbaşkanı tekrar aday olabilmek için normal seçim takviminden 2 sene önce erken seçim yapmalı) yapılacak seçimde;

Ya da en geç 3 sene sonra iktidarda başka bir cumhurbaşkanı olacak. muhtemelen de chpli bir cumhurbaşkanı göreceğiz. Yani bence chp'nin olan biten dış prese itiraz etmesine hele uçak konusunda gerek yok.

Çünkü Eğer mevcut iktidar ambargoları kaldırtmak için istenen tavizleri verse bile teskimat takvimi nedeniyle (hazır olan 6 tane f-35 hariç) hemen hemen 3 seneden önce hiç bir uçağı zaten alamayacağız.

Muhalefet adayı seçimi kazandığında ise ambargolara gerek kalmayacağından ne alacaksak yine aşağı yukarı aynı tarihlerde alabilmiş olacağız.

Şimdi bu lafı ettiysem açmam gerekecek, siyaset yapmak istemesek de siyaset bizi etkiliyor maalesef.

Neden gerek kalmayacak;

1.islamla ilişkili uluslar arası cemaat ve terör örgütleri ile bağlantılar resmi değil, olması gerektiği gibi istihbarat servisi seviyesinde yürütüleceğinden,

2.Türkiye içindeki vakıf görünümlü örgüt , tarikat ve cemaatlere devlet desteği bitecek ve olması gerektiği gibi kontrol edileceğinden,

3.sınır kontrolü ve göçmen politikası ümmet anlayışıyla değil millet anlayışıyla olacağından (ki hatta ümit özdağ mahpusluk arkadaşına destek ve eğitim verirse zafer turizmle geri seyahatler de başlayabilir.)

4. Gençler yurtta kalmaya yönlendirileceğinden ( kişisel özgürlük,özgür medya ve internet, gelecek umudu ve seküler politikalar ile) bizden yana yasa dışı göç akışı şüphesi de azalacağından vize sorunu yüksek olasılıkla hallocağından.

5. Özgürleşen ortamda, adil hukuk düzeninde ve bilimsel ekonomik yaklaşım sonucu gerek yabancı yatırımcı gerekse bıyıklı dış yatırımcı ülkeye dönecektir. Çok kısa zamanda sıkışıklık açılır.

6. Ülkelerle duygusal,romantik ve ümmet üzerinden değil bilimsel, gerçekçi ve diplomatik ilişkiler kurulacağından karşılıklı anlayış ve güven kısa sürede ilişki kanalları açılıp iyileşeceğinden,

7.s-400 ve caatsa bir şekilde çözüleceğinden,

8. Bir çok şeyin yanı sıra konumuz olan uçaklar üzerindeki ambargo illa ki kalkacaktır. Hatta medeni dünyaya hoşgeldiniz şeklinde kendileri gelip pazarlarlar.

İşte o zaman biz tercih ederiz; amerikadan sadece motor mu alalım, almanyadan almayalım mı? F-35 ve kaan yan yana olsun mu?

(Ayrıca ilave etmeliyim ki; mevcut cumhurbaşkanı karşılaştığı sıkıntıları bir şekilde keskin u dönüşlerle çözme üstadı olduğundan bir bakmışız ki keskin manevralarla problemler aşılmış da olabilir.)

Şimdi ben bu mesajla siyaset mi yapmış oldum. Yoksa acaba okuyanlar gaza gelmeyip tarafsızca : ortalık Çarşamba pazarına döndü, memleket için tek çıkış iktidar ve anlayış değişikliği diyebilecekler mi?
;D  2020 den önce bu maddeler neden olmadı?
Ayrica bir sonraki secimde mevcut cb yerine chp den bir aday kazanipta ibb gibi bir yönetim anlayışı ile yönetirse vay halimize...

Onun yorumunu okuduğumda ilk önce derin bir nefes aldım ve peşinden sabır duası okudum.

Bu arkadaş tamamen indoktrine olup yanlış ve doğruluğun terazisini dengesinden çıkardı. Mesajı Paylaş

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, hükümetin Eurofighter jetlerinin Türkiye'ye satışını engellediği iddialarını reddetti.

Bakanlık sözcüsü Tim-Niklas Wentzel, AA muhabirinin sorusuna verdiği yazılı yanıtta, mevcut geçici hükümetin Eurofighter jetlerinin satışına onay konusunda bir kararı bulunmadığını, önemli kararların gelecek ay göreve başlayacak yeni hükümet tarafından alınacağını belirtti. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz