Gönderen Konu: "Uçak gemisi yaparız, proje bekliyoruz"  (Okunma sayısı 29296 defa)

aydındurmus ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı putty

  • 2023 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 3333
  • 322
Ynt: "Uçak gemisi yaparız, proje bekliyoruz"
« Yanıtla #40 : 25 Ağustos 2024, 21:59:16 »
uçak gemisinin dedikodu olmaktan çıktığını bu netlikte görmek güzel oldu
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6799
  • 190
  • DefenceTurk.com
MUGEM’in özellikleri belli oldu.
« Yanıtla #41 : Bugün, 15:21:22 »
Alıntı
MUGEM’in özellikleri belli oldu!

Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu (DHO) kuruluşunun 250’nci yıl dönümü töreninde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu özel açıklamalarda bulunmuştu. MarineDeal News tarafından sorulan sorulara cevap veren Tatlıoğlu, TCG ANADOLU’dan sonra ikinci uçak gemisinin yapımına değinmişti. Bu bağlamda Tatlıoğlu, amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU’nun daha büyüğü olan ve 260-280 metre boyutlarında olması beklenen bir uçak gemisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na kazandırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söylemişti.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ve Donanma’ya 4 yeni deniz platformunun tesliminin yapıldığı Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni’nde ise Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün SSİK kararlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Ocak 2024’te gerçekleştirilen yılın ilk Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde Uçak Gemisi inşasına yönelik karar alınmıştı. Bu kapsamda Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarlanan Milli Uçak Gemisi MUGEM’in maketi SAHA EXPO 2024’te sergileniyor.



Türk Deniz Kuvvetleri’nin caydırıcılığını artırmak ve ek güç kabiliyetiyle denizaşırı ilgi alanlarında etkinliğini artırmak için Türkiye’nin ilk Yerli Uçak Gemisi’nin tasarımı MİLGEM projesinde olduğu gibi DPO tarafından başlatılmıştır. Bu projelerin başarıyla gerçekleştirilmesindeki en önemli etken, DPO’nun tamamen Türk Deniz Kuvvetleri personelinden oluşması, kapsamlı gemi tasarım bilgisi, ileri mühendislik analiz yeteneği ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı kuruluşlarıyla koordineli çalışabilen, özverili çabalarla kazanılan deneyimdir.


Bayraktar TB3, ANKA 3, HÜRJET, KIZILELMA gibi platformları bünyesinde barındıracak olan Milli Uçak Gemisi, çok boyutlu optimizasyon aracıyla optimize edilmiş gövde formuna sahiptir. Bu bağlamda gemi, dahili simülasyon araçlarıyla kanıtlanmış sağlam deniz tutuşu, denge ve yüksek manevra kabiliyetine sahiptir. Pruva tasarımı ise yakıt tüketiminde %1,5 azalma ve su altı gürültü yayılımında iyileştirme gibi yetenekler kazandırmaktadır.



Teknik Özellikler
Hava araçları: Bayraktar TB3, ANKA 3, HÜRJET, KIZILELMA
Personel: 400-500 personelden oluşan bir mürettebat, Rol-2 Seviyesi Tıbbi Alanlar
Diğer yetenekler: 10.000 deniz mili, deniz durumunda sınırsız operasyon, İkmaller olmadan en az 60 günlük operasyonel kapasite
Ana Tahrik Sistemi: COGAG konfigürasyon, x4 Gaz Türbini, x2 kontrol edi̇lebi̇li̇r hatveli̇ pervaneler
Uzunluk: 285 metre
Deplasman: 60.000 ton
Max Hızı: 25 knots
Take off / Landing: STOBAR

https://www.defenceturk.net/mugemin-ozellikleri-belli-oldu
]