Türkiye-Endonezya Savunma Sanayi İlişkileri

Başlatan ist_eternal, 06 Nisan 2011, 15:44:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapBAYKAR'dan büyük anlaşma

Endonezya'dan Bayraktar TB3 ve AKINCI siparişi

Endonezya, Türkiye'den yüksek sayıda Bayraktar TB3 ve Bayraktar AKINCI SİHA siparişi vererek, savunma alanındaki iş birliğini derinleştirdi.

Aynı zamanda Baykar ile Endonezya'nın savunma şirketi Republikorp arasında stratejik bir ortak girişim anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar imza attı.

Bu sözleşme ile Bayraktar TB3 SİHA için ilk ihracat anlaşması imzalanmış oldu.

https://gdh.digital/baykardan-buyuk-anlasma-endonezyadan-bayraktar-tb3-ve-akinci-siparisi-146333
Mesajı Paylaş

Mühimmatı vesairesi ile 1,5-2 milyar dolarlık satış. Montaj ve bakım hattı kurdurur.  Oradan da diğer Asya ülkelerine satış olabilir. Mesajı Paylaş

Uçak gemisini de satmaya çalışmalıyız. Endonezya önce bir görelim sonra bakarız diyen bir ülke değil projelere risk alıp itimat edip katılan bir ülke. Uçak gemisini birlikte yapalım diye teklif götürmek gerek. Malezya Endonezya Suudi Arabistan Mısır bu ülkelere uçak gemisi satmazsak çok yazık olur. Mısır kıskançlık yapar belki ama gerisi çantada keklik. Sonra Şili ye satmak lazım.

Bu sene ihracat 10 milyar doları aşar. Ekol ülke olma yolunda gümbür gümbür ilerliyoruz mazlum dünyanın silah tedarikçisi Türkiye Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 12 Şubat 2025, 15:55:54
Alıntı yapılan: HKY - 12 Şubat 2025, 15:31:52https://x.com/ogzhn_uyg/status/1889642456527855873?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Endonezya, toplam 60 set yani toplam 240 adet TB3,
9 set (toplam 36 adet) AKINCI TİHA alacak. :o

Mükemmel bir haber

1 sette 6 uçak var. Rakamlar 54 ve 360 adet.

Sonra yüklü miktarda Trg122 ve trg 230 üretimi var.

Ayrıca Atmaca ve Siper siparişleri de açıklanacakmış. Bunlar Endonezya'dan gelen haberlere göre!

https://baykartech.com/en/press/the-first-sets-of-bayraktar-drones-were-delivered-to-the-mirosawiec-base/ Mesajı Paylaş

Satilmasin demiyorum ama ben teknoloji transferi ve yabanci ülkelerde üretim hatti kurulmasina (Türk konseyi uyeleri haric) prensip olarak karsiyim, bir defa daha yazayim dedim...

Elalem bize vidasini satarken bile neredeyse inletiyor bizi, biz önüne gelene teknoloji transferi ortak üretim vs...

Hani derseniz anlastigimiz ulke bize bulunmaz ya da eksigimiz olduğu bir yerde teknoloji vs verecek ya da yarin öbür gün gelip bizimle birlikte savaşacak hadi o zaman anlarim..

Tamam bir ABD, İngiltere, Almanya vs gibi tok satici olmayabiliriz ama ortak üretim ya da teknoloji transferi yapmadan da bir şey satacak kadar kapasitemiz var herhalde, hele ki geldiğimiz bu seviyede

Insani ben yetistireyim, icadi ben yapayim, sirketi ben kurayim, yatirimi ben yapayim, ambargolarla ugrasayim...icat eder etmez hoop teknoloji transferi...

Aklim almıyor...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Türkün bir dostu daha düşmüş gündeme.Daha bunlar birşey degil,göreceksiniz yetişemeyeceğiz talep yüküne.Biz kendimiz illa "gel ülkene fabrika kuralım,sana işi ögretelim" diyeceğiz birçoğuna. Mesajı Paylaş

Bu siparişlerin bir kısmı burada sonrasında Endonezya da kurulacak fabrika da lisansaltı olarak üretilecektir.

Baykarın uzakdoğu pazarında Endonezya'da ki kurulacak fabrika bir hub olabilir.

Tahminen 2 milyar dolar ve ya üzeri bir ihracat anlaşması.

Çok iyi. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz