Türk Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı Envanteri

Başlatan AVCI, 22 Mart 2009, 19:07:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Libya'dan ve Irak'tan ele geçenler olduğu konuşulmuştu!

Muhtemelen ökk kullanıyordur!

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 17 Mart 2025, 19:04:47Libya'dan ve Irak'tan ele geçenler olduğu konuşulmuştu!

Muhtemelen ökk kullanıyordur!

Sadece Irak ve Libya değil bilhassa Suriye'den bol miktarda ve çeşit de tanksavar sistemleri ele geçtiğini biliyorum. Ama bunların resmi envantere girmeleri beni biraz şaşırtıyor Mesajı Paylaş

SIPRI ye göre ki eksik te olsa güvenilir bilgi verir, abd den javeline aldık

Bu sayıların çoğu çok az. Mesela 36 tane mi 122 mm ÇNRA mız var? Tabii ki hayır Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

SIPRI ticarete konu olan silahları listeliyor ve Javelin diyor. Karıştırmaz. 2017 de 160 adet alınmış gözüküyor Mesajı Paylaş

Bu Javelin Tedariğini Arda'nın dile getirdiği gibi aynı şekilde ben de biliyorum. Amerikan hükümeti inat etti ve utansa füzeleri bize yollamadılar ama PKK ve Pyd'ye gelince bir kıyamet onlara Suriye'ye yolladılar. Zeytindalı harekatında da bir kıyamet bunlardan elimize geçmişti tabi bu ganimetler envanter de resmiyete çıkmıyor. Benim bildiğim Amerikan hükümeti resmiyette başvurduğumuz halde bize Javelin yollamadı

https://www.siyahgribeyaz.com/2018/02/javelin-olay.html?m=1 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 17 Mart 2025, 23:51:36https://www.siyahgribeyaz.com/2018/02/javelin-olay.html?m=1

Bu adamın paylaşımı bana pek inandırıcı gelmedi.

Dün gibi hatırlıyorum savaştan önce Ukrayna, Türkiye, Estonya, Litvanya gibi ülkelere Javelin satışı için ABD onay vermişti. Rusya çok sert karşı çıkmıştı Baltik ve Ukrayna'ya bu silahı sattığı için.
Eylül 2018 Raytheon ve Lockheed Martin Türkiye'ye Javelin satışı için sözleşme imzalamıştı. Bu tarihten sonra tüm batı/ABD kaynaklari Türkiye'nin Javelin satın aldığını doğrulamakta.
https://www.upi.com/Defense-News/2018/09/21/Raytheon-Lockheed-contracted-for-Javelin-missiles-for-six-countries/1721537541308/ Mesajı Paylaş

Kara Kuvvetlerimizin özellikle tugay seviyesindeki değişimi (artışı) benim verdiğim ve Marmara arkadaşımızın paylaşımından açıkça anlaşılıyor. 7-8 tugaylık bir farklılık var. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz