Çin'in Yeni Süprizi:J-18 Red Eagle

Başlatan Falcon, 23 Nisan 2011, 23:42:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: UYVAR - 25 Nisan 2011, 16:56:37
gemi dikine batsa, boğazı tıkasa, hadi çıkar enkazı aç trafiği. ne kadar sürer?

Varyag boyutunda bir gemi dikine batsa, onu çıkarmak mümkün olur mu? Dünyada bunu yapabilecek imkanı olan var mı? Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: rstr617 - 25 Nisan 2011, 19:14:19
Alıntı yapılan: UYVAR - 25 Nisan 2011, 16:56:37
gemi dikine batsa, boğazı tıkasa, hadi çıkar enkazı aç trafiği. ne kadar sürer?

Varyag boyutunda bir gemi dikine batsa, onu çıkarmak mümkün olur mu? Dünyada bunu yapabilecek imkanı olan var mı?

teorik konuşmak gerekirse, bir Japon firması Titanic'i 3600 metreden çıkarmayı teklif etmişti. O yapılabiliyorsa bu da yapılabilir ama ne kadar sürede? Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Varyag batmadi tazminatta yok  ;D
varyag ucak gemisi olarak bizi ziyarete gelince mal mal bakariz artik vaybe deriz neler yapiyor elin adami diye Mesajı Paylaş
Ya sevecek ya gideceksiniz baska yolu yok.

Çinli bloglardaki son dedikodular, Çin'in kapalı kutu savunma endüstrisinden yeni bir sürpriz daha çıkacağı yönünde beklentiler oluşturdu.

Daha önce de Çin'e ait olan görünmez özellikli J-20 Black Eagle Muharip uçağı test uçuşunun haberi yine Çince yayınlanan ordu forum ve bloglarından duyulmuş, ancak kısa süre sonra bu duyuntunun gerçek olduğu ispatlanmıştı.

Þimdi ise aynı blog ve forumlarda Çin'in milli imkanlarla geliştirdiği J-18 Red Eagle Dikey / Kısa Kalkış ve İnişli muharip uçağın bu ay başında gerçekleştirildiğini ve uçağın Sukhoi Su-33′e çok benzediği iddia ediliyor.

Defense News'in haberine göre Washington merkezli Uluslararası Değerlendirme ve Strateji Merkezi Başkan Vekili Richard Fisher, konuyla ilgili 2005 yılında Çinli bir savunma sanayii yetkilisinin Chengdu Aircraft Corporation adlı bir firmanın F-35B'ye benzer bir uçak geliştirme arzusunda olduğunu iletti ancak hem dikey iniş hem de dikey kalkışın mı amaçlandığını, yoksa kısa kalkış, dikey inişli mi olacağından emin olamadığını söyledi.

Başka iddialar da var

Bloglardaki iddialar çeşitli. Shenyang Aircraft Corporation (SAC) adlı firmanın faz taramalı aktif elektronik radara sahip, silahlarını içeride taşıyan görünmez özellikli bir J-16 ürettiğini ve bu uçağın J-11B (Su-27) çok amaçlı muharip uçağın taarruza yönelik bir türevi olduğunu belirten iddialar da mevcut.

Çin'in yürüttüğü projeler arasında Sukhoi Su-34′ün temel alınarak geliştirildiği bir J-17 uzun menzilli muharebe ve bombardıman uçağı, ve J-11B temel alınarak geliştirilen bir J-19 ağır çok görevli muharip uçak olduğu yönünde de bir takım iddia ve söylentiler, blog ve forumları işgal ediyor.

Bu arada Çin ilk uçak gemisi uçakları olan J-15 Flying Shark'ı (Sukhoi Su-33′ün kopyası) bu yaz test edecek. SAC üretimi olan uçağın geliştirilmesi için 2011 yılında Ukrayna'dan bir Su-33 erken prototipi almış, ve J-15 kara modeli olarak ilk test uçuşunu 2009 ortasında yapmıştı.

ABD internet dünyasında tepkiler

Konuyla ilgili haber ABD'de de yankı buldu. Daha önceki söylentilerin gerçek çıkması dolayısıyla bu tip söylentilerin ciddi anlamda dikkate değer bulunmaya başladığı bu günlerde, J-17 haberi ABD'li yazar ve kullanıcılar arasında da "F-35B'nin planlarını da mı çalmışlar?" şekinde esprilere neden oluyor.

Çin'in askeri bütçesini bu yıl % 12.7 oranında artarak 600 milyar Yuan'a, yani yaklaşık 90 milyar dolara arttırmasının arkasında, Çin'in bu tip projelere aktardığı yoğun kaynakların olduğu düşünülüyor.

Neyin doğru, neyin söylenti olduğunu zaman gösterecek.

Daha önce ne olmuştu?

Dünyada ABD'den sonra savunmaya en çok para harcayan Çin Halk Cumhuriyeti'nin çevrelerinden J-20 projesi ile ilgili ilk telaffuz Kasım 2009 itibariyle Çin Devlet TV'sinden yapılmıştı.Çin yetkililerin verdiği bilgilere göre Ocak'ın ilk haftasında gerçekleşen başarılı test uçuşu 15 dakika sürmüştü. J-20′nin ilk uçuşunun gerçekleştiğini Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao, Çin'i bugünlerde ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Robert Gates'e karşı birinci elden bizzat iletti ve bu ilk uçuşun çoktandır planlandığını ve bakanın Çin'i ziyareti ile bir ilgisi olmadığının altını çizmişti.

Çinlilerin doğruladığı bir başka hususta, tartışmalı olarak Karadeniz'den 2001 yılı sonunda (Türkiye'ye sadece 1 milyon dolar kapora ödenmesi karşılığında) yola çıkarak Türk boğazlarını geçen ve Çin'e intikal eden 300 küsür metre uzunluğundaki Varyag uçak gemisinin ABD'nin beklediğinden çok daha önce, bu sene içinde operasyönel göreve hazır olacağı mevzusu.

http://www.savunmasanayi.net/cinden-yen ... red-eagle/ Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

FLAÞ: Çin F-35'i solladı!

Çin dikine iniş-kalkış yapabilen J-18'yaptı...

Çin'in dikine iniş kalkış yapabilen ve J-18 adı verilen bir uçak yaptığı iddia edildi. Yukarıdaki fotoğraf Sovyet yapımı YAK-141. Bu uçak Rus Donanması için 1975'te dizayn edilmişti.

Çinlilerin bu uçağın teknolojisini kullanarak dikey iniş kalkış yapabilen bir uçak geliştirdiği ortaya çıktı. (YAK-141 in arkasındaki teşkilatı F-35' le de karşılaştırın).

F-35 (üstte)

Çin'in yaptığı yeni uçak Sukhoi'inin deniz versiyonu SU-33'ün benzeri. Ancak dikey iniş kalkış yaptıran arkadaki sistem (Nozzle) YAK-141'den kopya.

Çin'in bu adımıyla savunma stratejisinde bir taş daha yerine oturdu. Çin'in Ukrayna yapımı Varyag'ı uçak gemisine çevirdiğini duyurmuştuk.

Bugüne kadar dikine iniş kalkış yapabilen (V/STOL) en başarılı uçak ingiliz yapımı AV-8 Harrier. Daha sonra da Lockheed Martin'in yaptığı F-35.

Çin bunu gerçekten başardıysa Varyag (yeni adı Shi Lang) üzerinde daha çok sayıda uçak konuşlandırabilecek. Çinliler deniz ve hava kuvvetlerini Amerikalılardan önce bu uçakla donatırsa ABD için yıkım olur.

Amerika'nın F-35 projesi de uzadıkça uzuyor. En son çıkan haber; Bloomberg'in ele geçirdiği bir Kongre raporu. Buna göre F-35 filolarının ABD ordusuna maliyeti 1 trilyon doları geçebilir. Bu nedenle proje üzerinde sıcak tartışma sürüyor. Proje uzadıkça bu rakamın daha da artması kriz karşısında bunalmış Amerika'nın proje ile ilgili şok kararlar alması olası.

www.gazeteci.tv

Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

1.3 milyar nüfuslu koca bir ulusun, gemi azıya alıp pit-stop yaparcasına çalışması, bu tür sonuçlar doğuracaktır elbet.

Bizim hedef 2023 tutar mı bilinmez ama adamlar 2020'yi tutturacaklar. Başarılarının bir sırrı olmalı... Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

basarilarin sirri derken cin in genel kurmay baskani bi ara demec vermisti bizim silahlarimiz abd ninkinden 20 yil geride diye hepsi eski sovyet teknolojileri ucaklarida zaten hep su serisinin kopyalari ve cin bence en iyi fuze konusunda yol aldi. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

ördekleri ürkütmemek için öyle söylüyordur.  :) ''gümbür gümbür geliyoruz'' demesini beklemiyorsun herhalde.

Bu biraz da konfüçyüs öğretisi ve doğu kültürü ile de alakalı. Hep sızdırma haberlerle kamuoyu bilgilendiriliyor. Sonradan gerçek olduğu ortaya çıkıyor. Tevazu sahibiler bu kesin. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çin kopyalamakta iyi ancak kalite olarak halen çok kötü. O uçağın F-35'i bırakın sollamayı yanından bile geçebileceğini düşünmüyorum. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

aynen yukarda yazdigim gibi cinli kurmay soylemisti zaten bizim silahlarimiz abd ninkinden 20 yil geride diye. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz