AKKOR (Aktif koruma sistemi) Projesi

Başlatan Nutuk, 19 Mayıs 2011, 15:22:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AN/AAQ-24(V) DIRCM (YÖNLÜ KIZILÖTESİ KARÞI TEDBİR)

Leonardo,  northop tüm şirketlerin bu tarz bir ürünü var.Aselsan da belki uğraşıyordur Mesajı Paylaş

Alıntı Yap@aselsan, farklı tipteki zırhlı araçların bekası için 3 farklı Aktif Koruma Sistemi çalıştı.

*PULAT: Kasetli tip. Muharebe onaylı (Combat Proven).
*AKKOR: Fiziki imha mühimmatlı. Altay tankı ile hizmete girmesi bekleniyor.
*KAMA: Kompakt tip. Üzerinde çalışılıyor.

https://mobile.twitter.com/TyrannosurusRex
Mesajı Paylaş
]

Akkor için maket ve render filminde başka birşey yok Mesajı Paylaş

Alıntı YapTuran Oguz @TyrannosurusRex

🇹🇷  @aselsan AKKOR Aktif Koruma Sistemi:

*Nihai testleri yapılıyor. %95 başarı sağladı.
*Yukarıdan saldıran mühimmatları da engelleyecek.
*Seri üretimine başlandı. 2023 sonunda ALTAY tankına entegre edilecek.
*Dronları engellemesi konusunda da araştırmalar yapılıyor.
Mesajı Paylaş
]

Dronları engellemesi muhtemelen radar yazılımı ile ilgili bir husus . Ama asıl olarak drone yerine, karga, martı önlememesi. Bunun için ASELSAN in geçenlerde kurduğu radar uçaksavar test merkezinin özel önemi olmalı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 28 Ocak 2023, 18:31:08
Dronları engellemesi muhtemelen radar yazılımı ile ilgili bir husus . Ama asıl olarak drone yerine, karga, martı önlememesi. Bunun için ASELSAN in geçenlerde kurduğu radar uçaksavar test merkezinin özel önemi olmalı.

Bu ayrımı yapmak kolay olmaz diye düşünüyorum. Mevcut durumda belki radar izleri eşleştirilerek bir ayrım yapılabilir. Ancak gerçek anlamda hem hareket olarak hem de iz olarak kuşları takit eden dronlar da yapılacaktır. O zaman işler daha da karışacak. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 28 Ocak 2023, 20:05:03
Dronları engellemesi muhtemelen radar yazılımı ile ilgili bir husus . Ama asıl olarak drone yerine, karga, martı önlememesi. Bunun için ASELSAN in geçenlerde kurduğu radar uçaksavar test merkezinin özel önemi olmalı.

Bu ayrımı yapmak kolay olmaz diye düşünüyorum. Mevcut durumda belki radar izleri eşleştirilerek bir ayrım yapılabilir. Ancak gerçek anlamda hem hareket olarak hem de iz olarak kuşları takit eden dronlar da yapılacaktır. O zaman işler daha da karışacak.

;D Haklısınız. Ama kuşlar büyük çoğunlukla tanklara doğru dalışa geçmezler. Bu dron işi cidden çok acayip yerlere gidiyor. Artık orduların ana vurucu unsuru dronlar oldu diyebiliriz. Tabii ki ordu gibi orduların. Mesajı Paylaş

İlk uzay yolu serisinde bir bölüm vardı..

İki ulke ya da gezegen, yüzyıllardır savaşıyorlar...

Sonunda bakıyorlar ki altyapıya, doğaya vs çok zarar geliyor, yok olacaklar, savaşı bilgisayarlara bırakıyorlar savaş simülasyon olarak devam ediyor..yalnız kurallara göre simule edilen saldırıda ne kadar can kaybı olmuşsa insanlar sıraya girip makinelerde acısız şekilde yok ediliyorlar...

Bu insansız alanlara yapay zekaya bu kadar yatırım devam ederse sonumuz bunun gibi olacak :) Once insanlar matrix vari kendilerini sisteme bağlayıp makinelerle savasacaklar, sonra bu kadar masrafa ne gerek var diyip bu hale gelecekler herhalde :) Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 28 Ocak 2023, 20:38:39
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 28 Ocak 2023, 20:05:03

Bu ayrımı yapmak kolay olmaz diye düşünüyorum. Mevcut durumda belki radar izleri eşleştirilerek bir ayrım yapılabilir. Ancak gerçek anlamda hem hareket olarak hem de iz olarak kuşları takit eden dronlar da yapılacaktır. O zaman işler daha da karışacak.

;D Haklısınız. Ama kuşlar büyük çoğunlukla tanklara doğru dalışa geçmezler. Bu dron işi cidden çok acayip yerlere gidiyor. Artık orduların ana vurucu unsuru dronlar oldu diyebiliriz. Tabii ki ordu gibi orduların.

Ben de onu diyorum. Kuşlar gibi davranan dronlar da yapacaklardır geliştiriciler. Tankın üzerine dalmayacak. Üzerinden kuş gibi geçerken ya bomba bırakacak ya da patlayacak. Muhtemelen radar izleri ortalama bir kuştan bile çok az olacaktır. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz