Aselsan'ın yeni radar sistemleri

Başlatan nightshade, 23 Mayıs 2011, 14:58:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MKE 20 mm CIWS veya Gökdeniz ER  için  mi kullanılacak bu radar?
Ne özelliği var ki bu radarın diğer radarlarımızdan? Mesajı Paylaş

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa AKKUL'un 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde yaptığı sunumda paylaştığı bilgilere göre;

• YENER (Yere Nüfuz Eden Radar), SERHAT (Havan Yer Tespit Radarı), KARACA, İLKER, AESA SAR PODU, KALKAN-1 TWTA (Yürüyen Dalga Tüpleri Dizisi)
  • HÜRJET AESA Radarı 2024
  • KAMA (Aktif Koruma Sistemi), AURA (AESA Drone Tespit Radarı), METRAD-2 (X-Band Doppler Polarimetrik Hava Radarı), SMR (Yer Hareket Radarı), DGR 2024
  • AKBABA 2024
  • HİSAR-D 2024
  • SİPER UMRAB (Uzun Menzilli Radar Arayıcı Başlık), ALPER-II (Aselsan Düşük Güçlü ECCM Radarı), Orta Menzilli SIR, Mobil Radar/Kule, Drone FOBRAD (Orman Gözetleme Radarı) 2025
  • KAAN MMU Burun Radarı 2026
  • GÖKHAN DG 2026
  • PARS (Pasif Radar Sistemleri), SEİRS (Sabit Erken İhbar Radar Sistemi), FULMAR, Milli Hibrit HSS, METRAD C, Yarı-Aktif Arayıcı Başlık 2026
  • 2027'de Drone'ye Entegre GPR, İHA Erken Uyarı ve Uçak Erken Uyarı Radarları
  • ARDA, HİBRİT RF-IIR Arayıcı Başlık, Yörünge Takip Radarı 2027
  • SİPER Balistik Önleme Aracı 2028,
  • YİRAD (Yüksek İrtifa Radarı) 2028
  • VHF Erken Uyarı Radarı 2029
  • Uydu Erken Uyarı, Sürü İHA Üstü Radarlar 2030
  • ÇAFRAD Faz-2 ve GÖKTÜRK-III SAR Radarları 2030 yılında teslim edilecektir.

https://twitter.com/Saffet_Uyanik/status/1659543519982231552

Mesajı Paylaş

Alıntı YapAselsan Suralp.

Türkiye, aynı anda Irak ve İran'ı izleyen SURALP radarını aktif duruma getirdi. 250 kilometre menzile ulaşan ASELSAN üretimi yerli radar sistemi SURALP, atılan roketleri tespit etmekle kalmıyor, nereye düşeceğini analiz ederek dost birlikleri uyarıyor.

Mesajı Paylaş
]

Þu isim kalabalığından bi türlü kurtulamadık...
Bir de Suralp çıkmış...
Mesajı Paylaş

Isim önemli degil hizmete girmezi

önemli Mesajı Paylaş

Silah ve sistemlerin ismi çok önemli. Personel özellikle kurmay sınıfı silah imkan ve kabiliyetlerini çok iyi bilip ona göre birlikleri teçhiz etme çabasında olup, ona göre de cephede konuşlanma yapmalı. Bu silah imkan ve kabiliyetlerini tanımakla ilgilidir. Tanımak ise tanımlamaktan, yani özellikle isimlendirme olmak üzere kavramlaştırmadan geçer. Yoksa helikoptere maverik, hücumbota stinger atıp, sadece sabot mühimmatı olan tanklarla ... Mesajı Paylaş

http://youtu.be/LgeduRJOAlE?si=CsqdEw719WLyiQMA

Buyrun efendim taze çıktı....

Aklıma sn.Eralp geldi yok gelecek stealth uçaklarda yok gelecek stealth saldırı gruplarında..

Kendi dinlesin anlatmaya çalıştım anlamak istemedi Mesajı Paylaş

]

http://youtu.be/gEcMyBeVQpg?si=bq73QsVbKzLUEzNv

Bakalım Kuantum radarında ne gibi gelişmeler olacak,Çinliler 300 km lik bir çemberden bahsediyor stealth hedefleri tespit etmek için

Bizde çalışıyoruz ama ne aşamadayız açıklama yok.

Bu arada kuantum radardan kastedilen kuantum kızılötesi radar galiba anlatılan Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz