Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bazı tipleri kolonlar kesilip araya monte edilebilir gibi Mesajı Paylaş

"Deprem sadece sağa sola doğru hareket etmez, yer zıplayabiliyor, bu sismik izolatörler bunun da etkisini en aza indirgeyebiliyor mu ?
Keşke yatay etkilere olduğu gibi tabandan gelecek dikey kuvvete de emilim yapacak şekilde geliştirilse."

diye yorumlar yapılmış.... Mesajı Paylaş

Evet deprem merkezine yakınsanız zıplatabilir ama az bir ihtimal. Diğer taraftan kolon kesip izolatör yerleştirmek, duvar kenar ve köşelerindeki kolonlarda biraz daha meşakatlı olacaktır, gizleme sorunu felan çıkacaktır.  Herhalde çok geniş olmayan binalarda tüm kolonlarda olmazsa olmaz. Mesajı Paylaş

Türkiye Tek Yürek... Ortak yayında yardım kampanyası >> https://www.hurriyet.com.tr/gundem/turkiye-tek-yurek-ortak-yayinda-yardim-kampanyasi-42220437

Çok iyi. İnşallah çok işe yarayacak! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 16 Şubat 2023, 00:28:18
Türkiye Tek Yürek... Ortak yayında yardım kampanyası >> https://www.hurriyet.com.tr/gundem/turkiye-tek-yurek-ortak-yayinda-yardim-kampanyasi-42220437

Çok iyi. İnşallah çok işe yarayacak!

Merkez Bankası Ziraat, vakıf, halk, vakıflar genel müdürlüğü, emlak konut vb. Bunları da eklersen kişi başı 5 bin lira falan yardım yapmış olmuştur herkes. Allah kabul etsin Mesajı Paylaş

Yalnız Çamoluk Otomotiv'deki gibi bazı yardım miktarı hataları yarıp geçti. Twitter yorumlarla çalkalanıyor. Mesajı Paylaş

Umarım bir gün felaketlerde biz devlete değil kudretli devletimiz bize yardım eder. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: mehmet05 - 16 Şubat 2023, 00:23:29
Evet deprem merkezine yakınsanız zıplatabilir ama az bir ihtimal. Diğer taraftan kolon kesip izolatör yerleştirmek, duvar kenar ve köşelerindeki kolonlarda biraz daha meşakatlı olacaktır, gizleme sorunu felan çıkacaktır.  Herhalde çok geniş olmayan binalarda tüm kolonlarda olmazsa olmaz.
Sn mehmet05,
Depremin yayılma hareketi dalga konumundadır. Bir çeşit sinüs dalgası ya da deniz dalgası olarak yayılır. Dolayısıyla yatay hareket kadar dikey harekette mevcuttur. Sismik izolatörler 3 boyutlu hareket eden aletler.
Maliyet olarak ta, 5 katlı bir binada kaba inşaat maliyetinin %10'u gibi bir maliyeti düşünmek gerekiyor. Ama daha büyük, örneğin bir hastane inşaatının kaba maliyetinin %3'üne kadar da inebiliyor. Ortalama 80-100 bin tl masraf demek bir daire için.

Sismik izolatörle ilgili yazı aşağıda

https://www.cnnturk.com/video/ekonomi/sismik-izolator-binalar-o-sayede-hasar-almadi-bir-daireye-maliyeti Mesajı Paylaş

Bizim müteahhitler, sismik izolatör parasını çıkarmak için üzerindeki kolonları gofret gibi yapmayı başarırlar.  Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz