Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herşeye habire zam yaparak sadece alt sefil kesimden daha da vergi toplamak bir ekonomi politikası ise ben sıfır ekonomi eğitimimle maliye , ekonomi hatta herşey bakanı olabilirim tüm bakanlıklara talibim.
Amerika'da Ronald Reagan Amerikan ekonomisini nasıl düzlüğe çıkarmıştı o soğuk savaş yıllarına rağmen hatırlar mısınız? Vergileri düşürüp max %28 ile sınırlayarak, aynı şekilde donald trump da ısrarla vergileri azalttı , yatırım yapıp  istihdamı yükseltti, bence deliydi meliydi ama şimdiki huzur evi sakininden kat kat iyidi hiç değilse kararları kendisi veriyordu.
Biz ne yapıyoruz herşeye zam yapıp talebi öldürmeye çalışıyoruz enflasyonu bu şekilde indireceğimizi hayal ediyoruz hayır inmeyecek daha fena olacak durgunluk artı enflasyon olacak, en basitinden faiz indirdi dediğimiz insan kur korumalı mevduat ile cumhuriyet tarihinin  en vahşi faizini bir kesime veriyor, gerisini yazmaya kalksak sayfalar dolar. Mesajı Paylaş

Bir muhalif olarak bunları dememem gerekiyor ama arkadaşlar bir iki sene dişimizi sıkarsak bence çok güzel günler bizi bekliyor
3 sene sonra işçi maaşları 800-1000 dolar arasına çıkacak çok muhtemelen. Þu anda en düşük memur maaşı İspanya asgari ücretine ulaştı 820 dolar oldu bile bu bir işaret bunun altına artık memurlar inmez buda demektir Türkiye de artık maaşlar 300-400 dolar gibi bir aralıkta olamaz bununla orantılı bir maaş aralığı dayatacak yaşam bize.
En azından 600 dolar işçi asgari ücreti kesinlikle olacak buda ciddi bir refah artışıdır Türkiye gerçekleri açısından. Başladı yani bu tablo memur maaşlarının 22000 tl ye çıkması ile ama benim teorim memur maaşına da yaslanmıyor ben diyorum ki fiyatlar artık normal bir yaşamın en az 800 dolar maaşla sürdürülebileceği bir hal aldı buda bu ülkede yaşayacağımıza göre bir şekilde regüle edilecek yeni bir gelir tablosu dayatacaktır her kesime. Türkiye bunun altından kalkamayacak bir ekonomide değil ama biz düşük maliyetli iş gücünü gelişmenin şartı saymışız diretmişiz ama artık gelir adaleti kısman adil paylaşıma zorlayacak işletmeleri. Böyle bir ekonominin hakkı gerçekten de 300 dolar maaş olmamalıydı ve bu düzelecek görünüyor. Biraz maaş aralıklarını anlamak için rakamlarıda bilmek gerek. Üst gelir gurubu ülkelerde maaşlar 1200 dolardan başlar orta gelir gurubu ülkelerde 800 dolar gibidir. Biz orta gelir gurubu olacağız şu anda ise 300-400 dolar gibi maaşlar ile teneke ev gelir gurubundayız. Bu maaşlar Nijerya ya filan yakışacak maaşlar bizim tablomuzda artık bu maaş sırıtır hale geldi

Bundan sonra Türkiye yabancı sermayenin gelmesi için düşük ücret politikasında devam etmeyecek edemeyecek. TOGG mesela artık yabancı sermaye olmadan üretildi bundan sonra Türk kalkınması kendi kaynakları ile öncelikle gelişecek. Buna mecburuz bu bir seçenek değil artık Alman markasını çekmek için ucuza işçi çalıştıramayacağız o Alman ın getireceği şeyi kendimiz yapmak zorundayız. Bunu da yapacak dinamizm de artık oluştu Türkiye de endüstriyel anlamda ve sermaye anlamında müteşebbis anlamında. 2030 a gümbür gümbür gireceğiz ama haberimiz yok bundan. İktidarın bir mahareti de değil onlar benim gördüklerimi görmüyorlar canlarının derdine düşmüşler krizi yönetiyorlar ama aslında bu karanlık bir doğum sancısı. İdarenin başarısı yok sosyolojimiz değişiyor  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Keske sizin kadar gelecegimize olumlu bakabilsem Sn re.

Umutsuzluk ve karamsarligin en kotu sey oldugunu biliyorum. Ya sabir buda gececek diye diye hayatimizin buyuk bir kismini deyim yerinde ise bosa kurek cekerek gecirdik ulke olarak. " Tabii bu arada hayatin toz pembe devam ettigi kucuk besleme zumremizden bahsetmiyorum"

Bir seylerin duzelebilmesi icin once mevcut durumumuzun ne oldugunu vatandas olarak gorup iyice anlamamiz gerek ki su bizleri yonetenlerin tumu dahil . Muhalefette olan partilerden hic biri icerisinden de cikabilecek ve bizlere umut isigi verebilecek bir lider ortada goremiyorum. Mesajı Paylaş

metin bey bazı şeyler karar vermeden uzlaşmadan anlaşmadan değişir buda öyle bir şey zorla zorla ülke refahını arttıracak. Hayat değişiyor hayat denen şey gümbür gümbür bir şeydir kimseyi takmaz kimse onu durduramaz uzlaşmayla anlaşmayla olan bir şey değil bu. Sosyoloji değişiyor Türkiye'de.  Asgari ücret en az 600 ama benim tahminin 800 dolar olacak bir kaç yıl içinde. Patronlarda buna uyum sağlayacaklar. Hayal gibi geliyor ama zaten oldu bile bakın lise mezunu memur 820 dolar maaş alıyor. Bu rakamlar hayaldi Türkiye için. 40 yıl önce aldığımız zeytini peyniri karpuzu alamaz hale geldik kırk yıl önceki kadar zengin olamaayacakmı bu ülke çok komik merak etmeyin yani bu rakamlar hayal değil çok gereçekçi rakamlar. Biraz az buçuk mahareti olanlar döner ustası filan olanlar 1000 dolar maaş alacaklar yakında Mesajı Paylaş

Vergileri indirmekten-çıkarmaktan ziyade vergi sistemde köklü değişiklikler lazim..

Üretimi teşvik eden, ithalatı azaltan ve dolaylı vergiler yerine kazanç ile orantılı olarak yükselen kademeli bir vergi sistemi lazim...

En önemlisi de denetimlerin arrtitilmasi ve verginin toplanması...af falan olmadan kimsenin göz yaşına bakmadan..

ABD ya da ABde vergiyi eksik ödeyin bakın ne oluyor...banka hesabınızı dondurmaktan maaşinizdan doğrudan kesmeye, hapis cezasına kadar..

Özellikle yabancı şirketlerinde karlarinin belli bir kısmı ile Türkiyede yatırım veya sosyal projelere destek verme zorunluluğu getirilmeli..örnek deprem nedeniyle yapılan konut projelerine.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Zihniyet değişmedikçe ne yaparsanız yapın hiç bir şey düzelmez!

Bir kasabada her gün hava kararınca, insanlar maymuncuklarını ve fenerlerini yanlarına alır, komşularının evlerini soymaya giderlermiş.➡️
Fakat gün doğarken geri döndükleri her seferinde kendi evlerini de soyulmuş durumda bulurlarmış.
Ama ülkede kimse kaybetmezmiş, çünkü herkes birbirinden çalarmış.
Bir gün, nasıl olmuşsa, dürüst bir adam ortaya çıkmış.
Geceleri, diğerleri gibi çantasını fenerini alıp hırsızlığa çıkmaktansa, evinde kalıp çalışmayı tercih edermiş bu adam.
Hırsızlar da onun evinin önüne geldiklerinde içeride ışık yandığını görünce döner giderlermiş.
Fakat bu durum böyle bir süre devam edince, ahali ona kızmaya başlamış, "Çalmadan yaşamak senin tercihin, ama başkalarını engellemeye hakkın yok" demişler.
Bunun üzerine dürüst adam, geceleri ışığını söndürüp dışarı çıkmaya başlamış.
Her gece, hırsızlık yapmadan orada burada dolaşır durur, sonunda yatmaya evine dönermiş.
Fakat her döndüğünde evini soyulmuş bulurmuş.
Sonuçta bir haftadan daha az bir sürede, yiyecek içecek hiç bir şeyi ve kasabayı terk etmek zorunda kalmış.
Kasabada hırsızlıkta ustalaşıp giderek zenginleşenler kendileri için soygun yapmak üzere maaşlı hırsızlar tutmaya başlamışlar.
Zamanla, zengin fakir ayrımı çoğalmış.
Zenginler mallarını korumak için bekçiler tutmuşlar, hapishaneler kurmuşlar.
Kendi mallarının çalınmasını da yasadışı ilan etmişler! Ancak yoksulların mallarını çalmak hâlâ serbestmiş!
Bir süre sonra, artık kimse soymaktan ve soyulmaktan söz etmez olmuş.
Çünkü yoksullar ya açlıktan ölmüş ya da kasabayı terk edip gitmişler.
Zenginler ve maaşlı soyguncular ise ortada soyacakları kimse kalmadığından servetlerini yitirmeye başlamışlar.
Sonunda zenginler eski düzeni yeniden sağlamak için kasabayı ilk terk eden dürüst adamı başa getirmeye karar vermişler.
Evine gittiklerinde kapıda bir kâğıt görmüşler.
Kâğıtta şunlar yazıyormuş: "Bir insan sadece dürüst olduğu için aranıyorsa, her şey için çok geç olmuş demektir..."
Ve kulaklarda o mükemmel söz: "Bir millet uyuyorsa uyandırmak kolaydır. Ama uyumuyor da uyuyor gibi yapıyorsa ne yapsanız nafile, uyandıramazsınız!" Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yine Temmuz... Yoksa yine birileri, bizim ekonomimiz öyle bir şahlanacak öyle bir uçacak ki Avrupa ve Amerika çatlayacak dedide benim haberim yok? Çünkü en son birileri böyle dediginde dolar herhalde 8 - 10 lira civarındaydı... İnşallah yine öyle şeyler söylememiştir. Mesajı Paylaş

Yağıyo maşallah Huğlu da makineli üretmiş

Mesajı Paylaş

Bu ay ihracat 25 olamıyorsa bari 23 milyar dolar olsun artık. Takıldık kaldık 19-21 aralığına artacaksa artsın artık. 19 milyar dolar filansa yine yazık bize demekki artacağı yok Mesajı Paylaş

Demek ki Arap yarım adasına yapılan gezi işe yaramamış... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz