Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Akşam Sırbistan ile voleybol final maçı var Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Kızlarımızı kutluyorum, süperdiler. Mesajı Paylaş

Tebrikler kızlar. Þampiyonluk yakışıyor her zamanki gibi.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Resmi ödül töreni sonrası hemen Erik Dalını bekledim, Ebrar da beklemiş olacak ki, kollarını açıp Þıkıdım havasına girmişti ki, so stronglu, unstoppablelı, o İngilizce şarkı girdi araya. Galiba spor müsabakalarının yeni uluslararası trend şarkısı. Velhasıl  bizim erik dalı biraz geç geldi, ama Vargas bile basmadan edemedi o erik dalına. Mesajı Paylaş

Vargas olmasa 3 0 verirdik maçı akşam. Takımın bireysel kapasiteleri yine zamansız mahfoldu vargas zor toparladı maçı.
Türklerin kişisel alan eğitimi olmadığından olaylardan etkilenme paralize olmaları çok kolay oluyor. Kişisel alan çemberlerimiz birbirine en fazla teğet olması gerekirken biz iç içe cıvık cıvık yaşamaya alıştırıldık buda bizi sürekli etkileşimde olmaya şartlıyor. Uzun yazmak istemiyorum konu derin aslında. Mesajı Paylaş

Türkiyede eğitimi tam güne çıkartmalıyız o zaman sporda kimse bizi yenemez medeniyetimizde artar. Mesajı Paylaş

Sn.re tam gün okul öyle mi?

Siz bu tarz konulara yada sohbetlere daha yatkın konunun detayına yada özüne inebildiğiniz için bir soru sorayım...

Avrupa da yada özellikle Amerika'da okulda etrafını saran duvarlar yok iken...

Bizde ise okul duvarlar arasında...

Çocuklar okuldan kaçmasın diye.Yani esasında okulu seven bir yanımız yok.en sevdiğimiz şey veya ballandıra ballandıra anlattığımız şey okulu asmak,kırmak...

Tam gün okul bizim dna'mıza ters. Mesajı Paylaş

Acaba onduvarlar çocukları içeride tutmak için mi yok dışardakileri dışarıda mı ? Bizim nesil okurken okulların bahçelerinde duvar yoktu Mesajı Paylaş

Türkiye 1999 da mecburi 8 yıl eğitime geçti, 2012 de mecburi lise eğitimine geçti.  Bunlar çok ayıp tarihlerdir Araplar bile 70 ler de lise eğitimine geçmişti. Liseden ötesi yok çok şükür artık eksik kalmadı diyenler olabilir ama birde tam gün eğitim eksiği var. Batıda eğitim ilk okulda bile tam gündür. Tam gün derken ilk okul 14 de lise 16 da ders biter filan.
Bizde koca koca liseliler sabahçı  öğlenci diye okula gidiyor sabah git 5 ders gör öğlen gel sanki vahşi batıdaki kilisenin yanındaki küçük okula giden çocuklar gibiyiz hala.

Sataşmak istemiyorum ama bu bir vakadır Türkiye gerçeğidir. Türkiye'de İnönü sonrası sağ partiler eğitimden oy kaybedeceklerini bildikleri için Türk halkını muhafazakar yanları zarar görmeyecek kadar okuma yazma dört işlem bilecek kadar eğittiler ilk okula gitmeyenleri bile çok zorlamadılar. Türkiye fakir bir ülkede olsa gücü 1950 de bile her vatandaşını lise mezunu yapmaya yeterdi ama bunu yapmaya hiç istekli olmadık. Þu anda da tablo aynı maalesef. 21 yy ın dayatmalarına boyun eğecek kadar eğitim veriyoruz üstüne hiç bir tutkulu fazladan çabamız yok. Þöyle bir eğitimin bu ülke sosyolojisinde nasıl bir değişime yol açacağını siyasi nasıl düşünür sizce. Herkes lise eğitimi alacak. Eğitim sabah 8 den akşam 16 ya kadar sürecek. Okulda öğlen yemeği verilecek akşam servis olacak. Her öğrenci mezun olduğunda bir sporu yada sanatı iyi derecede öğrenmiş olacak. Her mezun B2 seviyesinde İngilizce ve A2 seviyesinde ikinci bir seçmeli yabancı dil öğrenecek. Her öğrenci yüzme öğrenecek mezun olduğunda araba ehliyetini okuldan almış olacak. Matematiği Edebiyatı günde 5 saat değil 10 saat eğitim alan öğrenci kalitesinde olacak. Hadi birazda felsefe dersi koyalım iyice çıldırsınlar. Sizce böyle sıradan bir öğrenci ister mi sağcılar.

Bana diyorlar ki imlan neden bozuk. Okuma yazma öğrendiğime dua edin yarım gün eğitimde

Türkiye'de ortalama eğitim süresi 10 yıl önce bile 7 yılmış İnternet varken orta2 mezunuymuş Türkiye. Sonra kızıyoruz niye Türk halkı hala daha böyle düşünüyor diye.
Solcular bu güne kadar ülkeyi yönetseydi şu anda lise mezunu dedemiz ninemiz olacaktı bizim hepimizin

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz