Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Elektrikli araçlar Alamanları fakirleştirir mi bilmem. Ama Türk göçmenler neonazilerden ürktü bayağı. Onların ülkeyi kısa sürede ve topluca terk etmesi, Alaman ekonomisinde büyük sıkıntı yaratır. 85'Lik dayım da orada yaşıyor. Bakalım o ve ailesi ne yapacak? Mesajı Paylaş

Dünya Human Planet e doğru ilerliyor 23. yy da herkes karışacak Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Mesele karışmak değil insanoğlu her halükarda ayrıştıracak birşey bulur. Bazısı bölüp yönetmek için bazıları kendilerine çıkar grupları yaratmak için. Yoksa bizim hemen  güneyimizden başlamak üzere, siyasi ekonomik çalkantılar engellenemez, insanlara bulundukları yerde huzurlu yaşam fırsatı verilmez ve dedikleri gibi küresel iklim değişiklikleri olursa zaten 25-30 yılda ülkelerin ve bizim demografimiz çok değişecek. Gündemi doğru takip eden üç beş kişi 1980lardan beri NATOda ve BM de tartışma konusu olan bu göç olgusunda Türkiye'ye verilmek istenen görevleri vs biliyordu zaten... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ACE - 12 Şubat 2024, 23:41:30
Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Şubat 2024, 19:48:11
Artık b sınıfı ehliyet ile 125 CC lik motor kullanılabiliyor herkeze hayırlı olsun

125cc motor almıştık; kullanabileyim diye ocak ayında A sınıfı ehliyet aldım. Þubatta bu yasa çıktı.

Bu ülkede yasalar oyuncak gibi. Bir uyanıyorsun imar affı çıkmış, ÖTV vergisi düşürülmüş KDV artmış.

Türkiyede adalet yokki olan adalet sistemide yamalı boğçaya döndü.En büyük mağduru da benim zira hakkım olanı adalet yoluyla gasp edildi... Mesajı Paylaş

beyler bu konuda ben bir jeneratör geliştirdim 1m3 hacimde teorik olarak 5mw elektrik üretebilmekte jeneratör nükleer yakıtla çalışıyor ve 2 tipte geliştirdim biri parçalı diğeri tek gövde olarak msb araştırma merkez komutanlığında 2018 yılında tanıtımını fizik ve kimya mühendisi arkadaşlara yapmıştım ilgi ile dinlediler fakat çok yeni bir eknoloji olduğu için projeyi anlayamadılar...(Projeyi 10 yılda geliştirdim.) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 13 Şubat 2024, 05:44:42
Çinli yeni bir araba markası Türkiye de satışlara başlıyormuş. Bunda ilginç bir şey yok tabi ki ayda bir kaç tane böyle yeni araba firması Türkiye ye satışa başlıyor zaten. Anlıyorsunuz dimi geleceğin araba pazarının ne kadar rekabet yoğun olacağının bu garip markaların çokluğundan. Bunlar daha başlangıç üstelik. Ceyranlı arabaları tasarlamak üretmek o kadar kolaylaştı ki artık 100 işçi ile yılda on bin araba üretip satmak mümkün. Üstelik OEM Noname parçalardan yada universal standart tanınmış parçalardan oluşuyorlar aldığınızda aman aman servis derdi de olmuyor  bilindik motor batarya sistemler hep. Zavallı Almanya ceyranlı arabalar yaygınlaşınca bu yüzden çökecek. 1980-90 larda uzmanlar dünyada otomobil firmalarının birleşmeler satın almalar ile 6 taneye düşeceğini öngörüyorlardı ve böylede ilerliyordu gerçekten. Volkswagen Ford Toyota Renault... filan bir kaç marka ya hayat şansı vardı karlılık için çünkü yılda global ölçekte 3 milyon araç satmak gerekiyordu. 20 yy da ne güzel sattılar şahane Alman mühendisliği ürünü arabaları yüksek kar ile müşteri sadakati ile ama artık şahane araba üretmek o kadar basitleşti ki kimse o yüksek karları bir kaç güzide markaya vermeyecek. Bugün Samsung cep telefonunda tekel gibi ama oda karlılık baskısı altında arabada da o olacak.  90 milyon nüfuslu Almanya arabanın çok saltanatını sürdü ama bundan sonra maaşları 700 euro alım gücüne düşecek emekliler sürünecek sosyal yardımlar bitecek insanlar bahçeleri varsa patates ekecek karnını doyurmak için. Þimdiden emeklileri şişe toplamaya geçinmek için ucuz ülkelere Bulgaristan Romanya Türkiye'ye yerleşmeye filan başladılar bile.

Halamın oğu 65 yaşında almanyada emekli oldu kendisi yüksek makine mühendisi idi şu an aldığı maaş 1950 euro almanyada 2+1 daire kirası 900 ila 1200 euro arasında elektrik su internet yakıt çöp vs masraf yaklaşık en az 250-350 euro tutuyor nerdeyse normal çalışan mühendis 2900-3200 euro alıyor...

Teknoloji geliştirkçe farklı iş alanlarıda oluşacak kimse işssiz kalmaz yeterki gelişen teknolojiye ayak uyduralım.... Mesajı Paylaş

aydındurmuş bey sizde af edersin kusura bakmayınız lütfen ama görkem arayışı olayı var. Bilim insanı saygısı görmek istiyorsunuz cemiyette bu idealleştirilmiş benlik görkem arzusu sizi esir etmiş afedersiniz. Bu biraz nevrotik birşey ama onu demek istedim Mesajı Paylaş

Sayın Aydındurmuş hocamız forumumuza katıldıktan beri yepyeni fikirler ve projelerle geliyor .

Ama benim en çok dikkatimi  çeken de tüm fikirlerini çeşitli mecralarda sunduğu ama insanların bu fikirler çok yenilikçi olduğu için anlaşılamadığı yönündeki sözleri...

Belki de Türkiye bilim ve askeri çevrelerinin vizyonu,ufku,teknik imkanları bu yenilikçi fikirler için yeterli değildir...Ayrıca Türkiye'nin ar-ge için ayırabileceği kaynak malumunuz çok kısıtlı...

Yurtdışı çevrelerle  hiç bağlantı kurmayı denediniz mi
Sayın Aydındurmuş? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 13 Şubat 2024, 10:37:38
aydındurmuş bey sizde af edersin kusura bakmayınız lütfen ama görkem arayışı olayı var. Bilim insanı saygısı görmek istiyorsunuz cemiyette bu idealleştirilmiş benlik görkem arzusu sizi esir etmiş afedersiniz. Bu biraz nevrotik birşey ama onu demek istedim

Asla görkem arayışı yok ve bilim insanı saygısı görme peşindede değilim zira hiç bir şey bilmiyorum dediğinizin hiç birinin peşinde değilim.
Ne şan nede şöhret peşindeyim tek bir şeyin peşindeyim ALLAHU TEALANIN vermiş olduğu ilim ile amel etme peşindeyim zira ilim öğrenmek ve öğretmek bir müslümanın temel görevidir.
Yaşım 54 kalp damarımda büyüme var 1 dk. sonrası için garantim yok yarın öldüğümde hesap gününde hesap sorulduğunda cevap verebilmek için çalışıyorum yoksa ben emekliyim bağım bahçem var 3 tane evim 1 tane arabam var daha ne istiyeyim siz bana saygı duysanız bana ne kazandırır saygı duymasanız ne kaybettirir şu bilgisayarın düğmesini kapattığım anda yok olursunuz hükmünüz o kadardır.
Ben ALLAHU TEALA tarafından verilen bu ilmi ulusum  islam alemi ve insanlığın hizmetine sunmak benden sonra gelecek olana nesillerimin rahat yaşaması için çalışmaktayım.
benim ne paraya nede pula ihtiyacım var tek ihtiyacım 1m*2 metre kara topraktır.
Her can ölümü tadacaktır.Bu ALLAHU TEALANIN kesin hükmüdür zira toprağa verdiği bir sözü vardır. Mesajı Paylaş

aydın bey iyi güzelde projelerinin en basiti adına üniversite filan kurulacak şehirlere heykelleri dikilecek tarzda. Söylediklerinin en kolayını bile yapsan sana bir tane nobel az der bu yüzyıldaki bütün nobelleri ellerinden gelse vermek isterler. Projelerin hep Con Ahmet'in Devri Daim Makinası diye alay edilen cinsten sonsuz enerji makineleri.  Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz