Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Mermi - 06 Nisan 2018, 01:12:55
Sana bir afrika atasözü;

Ingilizler geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda, bizim elimizde İncil onların elinde topraklarımız vardı.

İşte bu şekilde yönettiler.
Sonuç olarak farklı dine mensup insanları yönettiler siz diğer imparatorluklar aynı dine mensup insanları yönetti diye bir iddia atmıştınız ortaya yazdıklarınız yukarıda. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu'da öyle çok adaletli bir imparatoluk değildi tarih öyle okullarda anlatıldığı gibi toz pembe değil. Mesajı Paylaş

Hocam, ben yönetmekten bahsediyorum. Sömürmekten değil. Mesajı Paylaş

Bence bu sömürme olayı bile göreceli, biz sömürmedik diyoruz ama en basitinden sevgili din kardeşimiz araplar hayır siz bizi sömürdünüz diyor o yüzden çokta takmamak lazım kafaya. Mesajı Paylaş

Bu münakaşanın çıkacağı yer şudur arkadaşlar fikrini değiştiren böyle değiştirme kzorunda. Osmanlılar kudretli güçlü emperyal hatta sömürgeci bir devlet olarak görmek en doğrusudur. İmparatorluk emperyallik demektir yani emperyalist demektir yani sömürgeci demektir. Biz buyduk bununla ben utanmam gurur duyarım. Birileri sömürülmüş birileri sömürmüş tarihte. Biz sömüren trendeydik bunun nesi kötü. Kafalarına vura vura gerekirse yönettik. Efendim öyle değil möyledeğil biz başkaydık. Yalan onlar bizde aynıydık. Zencileri aldık İstanbul'da köle olarak sattık hemde batılılardan bile önce. Bir kaçının pipisini kestik öyle kullandık. Mısırın altınları ile dizide görmedinizmi askerlerin maaşları ödeniyordu sömürge işte. Romanya bizim etimizi buğdayımızı sağlardı herkes vergisini verirdi. Hiristiyanlara dinlerinde özgürlük verdik. Neden o zaman Balkanların yarısı Müslüman oldu. Efendim İslam adaleti etkiledi. Hadi canım  bir şeyler yapmışız işte insanlar Müslüman olup rahat etmişler belli işte. Hiristiyanlarda zencileri hiristiyan yaptı bu işler böyledir. Mesajı Paylaş
beğen

Serkan' a benden +1 Mesajı Paylaş

ben serkan'a ikinci + yı gönderecektim saat kısıtlamasına takıldım ;D Mesajı Paylaş

beğen

@PARTIKUL

Osmanlının son zamanlarında da din bizim ilerlememize engel deniyordu. Ve o zamandan bu zamana din namına hiç birşey kalmadı ki zaten. Þeriat kalktı, medreseler kaldırıldı, hilâfet kaldırıldı, okullarda bayan arkadaşlarımız bile sırf baş örtüsünden dolayı okullara gidemedi eğitimini alamadı. Din dersleri haftalık 1 derse indirildi. Kısacası camilerimiz ve evlerimiz dışında dini olarak ne kaldı ki ? Hâlâ yetmedi mi. Daha ne istiyorsunuz ?

@Barbaros

Hangi Araplar ? Körfezde ki Amerikan uşağı Araplar mı ? ki onlarsa doğru.Yoksa Filistinde ki , Suriyede ki , Irakta ki , Mısırda ki Amerikaya uşaklık yapmayan Araplar mı ? Mesajı Paylaş

Filistin, Mısır, Irak, Suriye bizi gerçekten çok seviyor mesela bizi çok seven Filistin gidiyor Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile anlaşıyor gidiyor Erivan'da sözde soykırım anıtına çelenk koyuyor. Yine bizi çok seven Mısır Yunanistan'la bize karşı ortak tatbikat yapıyor say say bitmezde neyse uykum geldi cümleten iyi geceler. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz