roketsan

Başlatan kosavalı1989, 11 Nisan 2009, 10:43:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ROKETSAN

1988 yılında ulusal füze ve roket programlarında öncü olmak üzere Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla kurulan ROKETSAN, bugün Türkiye savunma sanayinin teknoloji üreten stratejik merkezlerinden biridir. Roket ve füze sistemleriyle ülke savunmasına hizmet etme, Türkiye'nin teknolojik altyapısına katkıda bulunma misyonu, deniz altından uzaya roket ve füze teknolojilerinde lider kuruluş olma, özgün ürünleri ve ileri teknolojisi ile dünyada ilk 50 firma arasında yer alma vizyonuyla hareket eden ROKETSAN; deneyimli, nitelikli ve dinamik insan kaynağı ile sektöre yön verir.

Mühendislik geliştirme çalışmaları ile savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştiren ROKETSAN; özgün tasarımları ve üretimleri ile alanında liderdir.Yapısal, termal, mekanik tasarımlar; iç balistik; güdüm-kontrol, silah sistemleri, aerodinamik, kompozit malzeme, yakıt sistemleri ve harpbaşlığı teknolojilerinde uzmanlaşmış olan ROKETSAN, ulusal ve uluslararası projelerin güvenilir ortağıdır. ROKETSAN yurtiçinde 300, yurtdışında 140 firma ile yoğun bir şekilde çalışır; yurtiçinde 100, yurtdışında 35 imalatçı alt yüklenici ile işbirliği yapar...

Ülkemiz ROKETSAN'ın kuruluşuyla, kimyasal girdilerin üretimi, kompozit malzeme ve yapı teknolojileri, çevresel testler, statik ateşleme, atışlı testlere ilişkin tüm ölçüm ve kayıt olanakları gibi kritik teknolojik yeteneklere ve sistem düzeyinde sorumluluk alacak bilgi ve tecrübeye kavuşmuştur. ROKETSAN bugün, çalışmaları ülke sınırlarını aşan, kendi teknoloji alanındaki NATO programlarına katılan, ürünlerini dost ülkelerin silahlı kuvvetlerinin hizmetine sunan bir kuruluştur.

107, 122 ve 302 milimetre topçu silah sistemleri, hava savunma programları, tanksavar füzeleri, hassas güdümlü mühimmat ve hava yastığı parça üretimleri; uzay ve uydu projeleri, bilgisayarlı simülasyon ve donanımlı kapalı döngü simülasyon sistemleri içeren elektronik harp destek merkezi kurulması çalışmaları ile ROKETSAN, Türkiye'nin güvenlik kalelerinden biridir...

Bu büyük gelişim, herşeyden önce ROKETSAN ve Türk Silahlı Kuvvetleri uzmanlarının yakın işbirliği içinde çalışmalarının eseridir. Bu anlayış, gelecekteki çalışmaları yönlendirecek ve stratejileri belirleyecektir.Yurdumuzdaki ve tüm dost ülkelerdeki kullanıcılarla yakın işbirliği içinde çalışılarak en uygun çözümlere ulaşılacaktır. Tarihinden aldığı güçle misyonunu yerine getiren, potansiyeline duyduğu güvenle stratejik vizyonunu sürekli genişleten ROKETSAN, daha güvenli bir Türkiye için tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor...
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 25,448 
  • ROKETSAN
  • 49 Yanıtlar



#1
ROKETSAN ile Thales UK arasında işbirliği anlaşması.

ROKETSAN ile Thales UK firması, dün İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen DSEI 2015 savunma fuarında işbirliğine yönelik bir MoU imzaladı. Roketsan'ın ürettiği Hisar tipi alçak ve orta irtifa hava savunma füzelerinde kullanılacak sistem tehdidin etkin şekilde durdurulması için kullanılacak. Laser Proximity sensor ( lazer yaklaşma algılayıcısı) hem Roketsan'ın Hisar tipi füzelerinde kullanılacak hem de uluslararası pazarlara Thales UK ile birlikte pazarlanacak. Roketsan'a sensör üretim hattı kurulacak.
http://www.c4defence.com/roketsan-ile-thales-uk-arasinda-isbirligi-anlasmasi/
Adamlar pazarın kokusunu almışlar... Mesajı Paylaş




Gözüm hep atmacaya dair birşeyler aradı yeni sayıda :-\ Mesajı Paylaş














Roketsan Dergisi Ocak Sayısı Mesajı Paylaş

Roketsan hem Airbus hem de Lockheed Martin ile anlaşma imzaladı

Özgün tasarımları ile dikkat çeken Roketsan, Airbus ile C295 askeri nakliye uçaklarına füze sistemleri geliştirmek üzere anlaşma imzaladı. Roketsan ayrıca Lockheed Martin ile SOM için ortak imalat gerçekleştirecek.

İngiltere'de yapılan Farnborough Havacılık Fuarı'nda Roketsan şirketi iki büyük anlaşmaya imza attı. Airbus ile çalışmaya helikopterde başlayan Roketsan, askeri nakliye uçağı C295'e  Cirit ve LUMTAS füzeleri ile lazer güdümlü Teber bombası entegre edecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılan CN235'lerin bir boy büyüğü olan C295'ler için Airbus farklı pazarlara açılmayı hedefliyor. Bunlardan biri de silahlı 'gun ship' olarak adlandırılan platform. Bu görevlerde maliyetleri düşük ancak yüksek vuruş hassasiyetine sahip Roketsan ürünleri kullanılacak.

Roketsan ve Airbus Farnborough Havacılık Fuarında C295W uçağı için mutabakat metni imzaladı. İki firma arasındaki anlaşmaya göre C295W gözetleme uçağı Roketsan'dan gelecek sistemlerle silahlanacak. Bu çerçevede C295W uçağına Cirit, Lazer Güdümlü anti-tank füzesi LUMTAS ve lazer güdümlü bomba Teber mühimmatları entegre edilecek.

Anlaşma çerçevesinde sistemlerin uçaklara entegre edilmesi birkaç ay içinde başlayacak. Çalışmalar Airbus Firmasının geliştirme uçağında gerçekleşecek. Bu çalışmalar sonucunda Roketsan mühimmatını kullanan bir uçak "gunship" özelliği kazanacak.  Airbus uçağı bu mühimmatlarla birlikte farklı ülkelere pazarlayacak.

Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Kara Kuvvetleri için uçak alımı gerçekleştirmek üzere düğmeye basmıştı. Altı adet hafif/orta sınıfta uçak alımında adaylardan biri de C295.

LOCKHEED MARTIN İLE SOM ANLAÞMASI

Roketsan fuarda ikinci anlaşmayı F-35 uçaklarının tasarımcısı ve imalatçısı Lockheed Martin ile gerçekleştirdi. SOM-J olarak adlandırılan güdümlü füze sistemi bu anlaşma ile F-35 uçaklarına entegre edilecek. Testlerin 2018'de başlatılarak uçağa entegre edilmesi, testlerinin yapılması planlanıyor.

Halen SOM mühimmatı, Türk Hava Kuvvetleri tarafından F-4E 2020 ve F-16'larda kullanılıyor.





Kaynak: www.kokpit.aero Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

#8
Bu uçaklardan bir kaç ülkeye satılsa mühimmatların ilgili silahlı kuvvetlerde aşinalığı da sağlanacak hava kuvvetlerine silahlı helikopterlere de kullanımı olabilecektir. Özellikle teber MK serisi bomba atabilen her uçağı olan ülkeye satılabilecek bir ürün. Bunu Aselpod ilede iyi desteklemek bir kaç model uçağın aselpod entegrasyonuna çalışmak gerek. Hatta Rus uçakları içinde Azerbaycan gibi imkanları kullanarak aselpod ve teber ürünlerini kullanmanın zorlanması gerek. Bir çok ülke özel pylon kullanarak mk serisi batı standardı bombaları rus uçakları ile kullanabiliyor. Aselpod u bu uçaklara entegre edebilirsek çok daha büyük pazar oluşur. İsrail Rus silahlarını modernize etmekte çok başarılı gayretli biraz onları model almak gerek bu agrasif pazarlama gayretinde. Yoksa Amerikan Fransız uçaklarına teber satalım dersek karşımıza jdam lar paveway ler filan çıkar zor olur baş edemeyiz. Batı standardı ülkeler teber muadili aselpod muadili ürünlere zor da olsa ulaşabiliyorlar ama Rus uçakları kullananlarda pazar daha aç gibi. Suriye deki Rus uçaklarının bile daha lazer güdümlü bomba attıklarını görmedik Mesajı Paylaş
beğen

#9
Alıntı yapılan: serkan - 15 Temmuz 2016, 12:36:55
Suriye deki Rus uçaklarının bile daha lazer güdümlü bomba attıklarını görmedik

! No longer available Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz