Yerli Hava-Hava Füze Projesi

Başlatan ~~İsmaiL~~, 11 Haziran 2011, 17:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

100 km bile modernize edilmiş bir 4. Nesil savaş uçağını vurmak için çok iddialı rakam imkansız olmasa da. 5. Nesli geçtim zaten.

200 ancak nakliye uçağı awacs gibi büyük uçaklar için mümkün

400 ler falan hayal alemi.

Bu hava hava füzelerinin menzilleri tam balon. Millet hayallerinde patır patır uçak düşürüyor yüzlerce kmden. Nedense gerçek hayat bambaşka seyrediyor. Rus ukrayna savaşında s 400 150 kmden yüksek irtifada uçan bir su 27 düşürdü. Rekor bu. Doğruysa

80 90 kmden 3 patriot atılan su 34 manevra yaparak kendini kurtardı.

Twitterdaysa başka bir dünya var. 200 kmden f 16 lar keklik gibi avlanıyor 400 den b 52 vuruluyor. Yunanistan elindeki 90 scalp füzesiyle türkiyedeki bütün asma köprüleri marmara denizine döküyor; yetmiyor rafinerileri kül ediyor ve Aksazdaki donanmayı batırıyor. İşin ilginci bu hayalleri Yunanlı ergenlerden daha fazla bizim genç yaşlı ergenler kuruyor Mesajı Paylaş

O da birsey mi,Yunanistan yeni alacağı 4 denizaltıya 1000 km menzilli füzeler alıp,savaş hali olursa cepheyi Hatay'a kadar büyütecekmiş.Attığının hepsi vursa ne olacak acaba.Savaşı menzil rakamları ve çizilen çemberler kazanıyor sanan milyonlarca insan var.Kızmamak lazım,herkesin hobisi değil bu konular en nihayetinde.
 Her zehrin bir panzehiri olduğu, savaşın bir keşmekeş hali olduğu, taktik planlamaların seyir degistirici gücü vs gibi konuların hicbir önemi yok. "Broşürler savaş kazanmaz" demişti fuarın birinde bir paşa. Gazeteciler aval aval bakakalmıştı, övünecek diye bekliyorlardı tabii anlamadılar birşey. Mesajı Paylaş

Öyle bir şey var mı bilmiyorum

Ama Yunan için böyle bin kilometrelik bir seyir füzesi alsa ve Akkuyu'yu vursa ne yapacaksınız?

Yunan seyir füzesinin Menzilinin bir önemi yok,sadece bir füze vurdu mu diyeceksiniz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 20 Ocak 2025, 20:30:13Yunan seyir füzesinin Menzilinin bir önemi yok,sadece bir füze vurdu mu diyeceksiniz...

İş o seviyeye kadar gelmiş ise o zaman Yunan toprakları 1 milyon kayıp verilse dahi işgal edilmesi gereken topraklardır.
Dikkat ettiyseniz Ukrayna savaşında nükleer santraller hiç vurulmadı, vurulması demek zaten nükleer savaş ilanı demektir.
Yunan o kadar enayi değil. Mesajı Paylaş

Vuramasın diye Çelik Kubbeyi yapıyorsun işte.Teorik olarak Kıbrıs Rum kesimi de vurur fuzeleri alirsa boyle mi bakalım.Sonunu dusunen kahraman olamaz diyorsalar vursunlar da gorelim sıkıysa.
 He oldu da vurdular,vurulmazligimiz mi var? Savaş bu,ölenlere rahmet kalanlara allahtan sabır dileyecegiz,analarından emdiklerini burunlarından getirip köpek gibi yalvartacağız,yerine yenisini yapacagiz dümdüz budur yani.Ne saniyorsunuz savaşi anlamiyorum ki,ölecegiz de vurulacagiz da.Tam yaziyordum yazilmis,Rusya vurdu mu Ukrayna tesisini? istese 1 günde gömer gecer.Söylemek istedigim şeyin özü şu,bir kere elin mühimmatıyla atacağın adımın sayısı bellidir.Türkiye,üç ondan aldım beş bundan aldımla sindirilecek bir ülke olmaktan çıktı artık,Yunan için eskiden de öyleydi,simdi daha da beter durum onlar icin. Mesajı Paylaş

Yunanistan kimden alacakmış 1000 km menzilli füzeleri? MTCR diye bir düzenleme var , 300 km üzerindeki her türlü füze sisteminin ihracatı zaten kısıtlanmış durumda. Hele 1000 km menzilli bir şey alabilmeleri çok zor.

Yunanistan'a böyle bir füze verilmesi için, Türkiye'nin sistemden çıkarılıp düşman devlet ilan edilmesi lazım. Rusya, İran ya da Saddam Hüseyin Irak'ı gibi. Hatta böyle bir durumda bile vermeyebilirler.

Ha diyelim, sürpriz bir kararla ABD ya da Fransa tarafından MTCR rejimi esnetildi ve bu füzeler satıldı. O zaman İsmet İnönü'nün söylediği "Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de o düzende yerini alır " cümlesi devreye girer.

Mesajı Paylaş

Yunanistan'ın Akit'i Kathimerini yazmis,sabah SKYWOLF paylasti orada okudum öyle birkac şey yazıyordu.Scalp menzili 300 km üstü diye biliyorum,verdiler işte onu. Mesajı Paylaş

Ukrayna'ya hibe edilen havadan atılan Scalp'ların menzili 500-600km. Ayrıca Fransa kendisi için üretilen raftaki füzeleri hibe etmişti. Kimse o antalşmayı umursamıyor.
Bunlar teyitli bilgidir, Ukrayna savaşında düşürülen bir sürü Scalplar incelendi, yakıt deposu, çipleri, kontrol sistemi vs.

Mesajı Paylaş

http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-60626192

Buyrun Rusya-Ukrayna savaşında direk zaporjava nükleer tesislerindeki çekirdekler direk vurulmasada çevresindeki binaların bombalandığı yazılmış

Bizimde santralin çekirdeği vurulmasada,enerji nakil hattı,çevresindeki lojmanların vurulmayacağının garantisi yok

İster biz ister Yunan ister alman ister İngiliz karşı taraf uzun menzilli bir vuruş sistemi aldığında çemberde çizilir vurabilceği stratejik yerlerin listeside çıkarılır.Bunlar hayali ürünü ile alakası yok

Yunan ile savaşı küçümsemeyin

Birsürü ABD üssü var,Fransa ile anlaşmaları var, İsrail artık destekliyor

Olası bir savaşta yunanı yardım alamayacak şekilde kuşatmazsan yada işgal edemezsen ikinci Rusya-Ukrayna savaşını yaşarsın,emin uluslararası sistemden aforoz ilan edilecek olan Yunanistan değil,biziz ayrıca yunanın koruması gereken çok fazla kritik,stratejik üs yok çünkü sanayi ülkesi değiller biz ise tamtersi sanayi ülkesiyiz korumamız gereken yer çok fazla

Rusya'nın vurulan s400'leri ve İsrail'in iron dome ve arrowları varken bazı tesisleri vurulmuyorsa bizim "Çelik kubbe'nin" herşeyi vuracağı garantisi mı var kaldıki Çelik kubbe tam randımanlı kurumu 2028-2030 civarlarında

Unutmayın bu adamlar kurtuluş savaşında neredeyse Ankara'ya kadar geldiğini unutuyorsunuz.

Mesajı Paylaş

Nükleer santralin lojmanını vurmakla reaktörü vurmak arasında çevre felaketi açısından dağlar kadar fark var! Akkuyu'da ki santralin reaktörünü vurup tüm Ortadoğu'yu, hatta kuzey Afrika ve Balkanları, Kafkasya'yı etkileyebilecek bir nükleer felakete sebep olup, bu coğrafyalardaki ülkeleri karşılarına alabilecek kadar zekaya sahiplerse kendi bilebilecekleri bir konu.

Ancak tabi ki nükleer santraller de korunmalı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz