Yerli Hava-Hava Füze Projesi

Başlatan ~~İsmaiL~~, 11 Haziran 2011, 17:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Akkuyu nükleer santrali bize ait değil, uzun bir süre de bize ait olmayacak , yunanda orayı vurmaya yetecek "oturulan kısımdan" var mı ? Bugüne kadar bir tek amerika başka bir ülkenin içinde diğer ülkenin toprağını vurmaya cesaret etti. İsrail bile tüm azgınlığına rağmen anca iran'ın şam'daki ek binasını binasını vurabildi.
Akkuyu dışında tonla kritik tesisimiz olduğ gerçeğini değiştirmiyor tabii bu durum.
Belki bizde artık puttynin hayali, iran gibi köstebekliğe başlasak fena olmayacak
Mesajı Paylaş

Arkadaşlar gözünüzü seveyim haritaya bir daha bakın Akkuyuyu vururlarsa oluşacak felaket Güney Kıbrısı ve Yunanistanı etkiler mi etkilemez mi?

Bir de 90 füzeyle hepsi vursa bile Türkiyedeki kaç stratejik hedef yerle bir edilebilir? Size söyleyeyim belki 1...

Bazıları bu tesisleri ve altyapıyı evinin önünden geçen köprü ya da sitesindeki trafo falan sanıyor herhalde

Gazze gibi orta büyüklükte bir şehir 120 000 mk 84/83 bombayla yerle bir edilebildi. İsrail Amerikanın bomba stoğunu kullanmak zorunda kaldı bunun için. Yunanın elinde kaç mk bomba var mesela? Ellerinde kaç güdüm kiti var? daha MK serisi bomba üretme kabiliyetleri yok. Türkiyenin sadece bir özel sektör firması Assan yılda 80 bin mk serisi bomba ve 50 bin fab serisi sovyet bombası üretme kapasitesine sahip, kendileri açıkladı. Sadece Kale geçen 2 senede 3200 kgk üretti.

Daha önce de yazdım kaç defa. Seferberlik zamanında bu ülke tüm endüstriyel altyapısını mobilize edince ağızlar açık kalır. 31 gemiyi aynı anda inşa ediyoruz diye şaşıranlara şunu hatırlatmak lazım bu ülke dünyanın en büyük 17. ekonomisi (hatta satın alma paritesine göre 11.) ve bunu da büyük ölçüde sanayiiyle sağladı.  Kubilay Yıldırımın da dediği gibi Almanyayla Çin ve Hindistan arasındaki alanda bu ölçüde bir sanayi altyapısı yok. Savaş olunca sizin arkanızda işte bu sanayi olacak. Sosyal medyada minik sınırötesi harekatlara bakıp bakıp yorum yapanların biraz bu konulara da çalışması lazım.

Yunanlılara ellerindeki birkaç bin bomba ve 1 600 kanatsız güdüm kitiyle endüstriyel ve altyapı olarak kendilerinin 10 katı ülkeyi yıkma konusunda hayatta başarılar diliyorum. Mesajı Paylaş

Konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum kusura bakmayın ama bir Türk Yunan savaşı analiz edilirken Yunanistanın ihtiyacı olan doğal gaz ve petrolün yüzde kaçı Türkiye üzerinden (Bakü Ceyhan/ TANAP) sağlanıyor sırf buna bile baksanız bu savaşın ne kadar düşük ihtimalli olduğunu görürsünüz. Adamların akaryakıt ihtiyacının yüzde 90 ının musluğu bizde. Ya da Boğazları Yunanistana kapatınca, Ortadoğu ve Asyaya hava yolu erişimlerini kapattığımızda ekonomileri ne olur mesela? Yakınımzdaki adaların gıda ihtiyacı ve başka bir sürü ihtiyacı Türkiyeden karşılanıyor. Bizle savaşırken süveyş kanalını kullanabilecekler mi mesela? Husiler kadar olamayacak mıyız sizce? Ya da eldeki deizaltı, su üstü gemileri, hava araçları, sidalar ve kamikaze idalarla Husilerin ticarete verdiğinin kaç katı zarar verebiliriz? Bunun gibi o kadar çok faktör var ki Yunanı hep ıslak hayalini kurduğu sürpriz bir saldırıdan (bu organizasyon ve disiplin sorunlarıyla ve bizim keşif gözetleme yeteneğimizle nasıl yapacaklarsa) men edecek. Bir savaşta biz zarar görmez miyiz çok görürüz elbette. Ama bir taraf yıkılacaksa o da Yunanistan olur. Savaş budur zaten karşıya senin kaldırabildiğinden daha fazla zarar vermek

Yunanistanla Türkiye aynı siklette değil derken kastedilen asıl şey jeopolitik, demografik ve endüstriyel avantajlardır. Yoksa onda 20 f 35 var bizde yok onda 50 meteor füzesi var bizde yok onda 90 scalp var bizde 1000 som var onda 1 600 güdüm kiti var bizde 40 bin falan değil. Mesajı Paylaş

Biz onlardan ne kadar kurşunsuz benzin, petro kimya ürünü ithal ediyoruz. Star rafineri bir türlü bazı ürünleri üretmeye başlamadı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 21 Ocak 2025, 14:17:23Biz onlardan ne kadar kurşunsuz benzin, petro kimya ürünü ithal ediyoruz. Star rafineri bir türlü bazı ürünleri üretmeye başlamadı

Googlede arattım l lt. dahi ithal ettiğimize dair herhangi bir yazı görmedim.
Petrokimya olarak egede kurulu petkim firması karşılıyor lakin tamamını karşılıyormu bilmiyorum fakat bu konuda mutlaka ithalat olduğunu düşünüyorum lakin googlede aramamda herhangi bir makale bulamadım.... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz