Yerli Hava-Hava Füze Projesi

Başlatan ~~İsmaiL~~, 11 Haziran 2011, 17:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.



Farkedilmeyen bir konuyu gündeme getireyim. G-40 füzesi Bozdoğan'ın karadan atılan ve yakıt haznesi biraz daha genişletilmiş bir versiyonu (Ek booster'lı hali değil.). Zaten füze geometrisine de bu yansımış.

Direkt olarak oynamasız Amraam füzesi kullanan Nasams füzesinin menzili 33 km Aim-120C kullanıyor ama C-7 bile kullansalar Füze Havadan değil yerden booster desteksiz atıldığında 3 te 2 menzili düşüyor diyebiliriz. Peki yerden atılan menzili 40 km olan bir füze havadan atıldığında menzili ne olur teorik olarak 120 km civarı.

G-40'ın boyutları ve ağırlığı nasıl olur bilemiyorum. Ama Tfx gibi güçlü geniş gövdeli uçaklardan atılabilirse uzun menzilli bir bvr füzemiz olmuş olur.

Hatta

Siper formülasyonuna Bozdoğanı değil g-40'ı koyarsak füzenin menzili 180-200 km'lere zıplayabilir. Ama tabi bu menzildeki bir füzenin güdümü için Teirs + bozdoğan başlığı değil daha iyi bir füze arayıcı başlığı gerek. O yüzden daha uzun senelere atar proje kendini. Kim bilir belkide bunun ismide Siper değil Hisar-U'dur. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


G 40 G 50 G 70  daha varmi acaba  düne kadar

G lerden haberimiz yoktu simdi kafamiz karisti

sirketler ne yapsin roketsan aselsan  Tübitak Mesajı Paylaş

Buk füzesi

Teknik Özellikleri:

Tip: Orta Menzil

Güdüm Sistemi: Yarı Aktif Radar Güdümlü

Azami Menzil: 45 km

Azami Yükseklik:  25 bin metre (82.000 ft)

Ağırlığı: 720 kg


[IMG]https://resmim.net/f/Udaf5j.png[/img]


Bizim G 40


[IMG]https://resmim.net/f/znpD1Q.jpg[/img]

ikiside birbirine cok benziyor menzilleride ayni

demekki ortak üretim Buk füzesi ile baslamis Mesajı Paylaş


Alıntı yapılan: tumucin - 20 Mayıs 2019, 14:59:32
Buk füzesi

Teknik Özellikleri:

Tip: Orta Menzil

Güdüm Sistemi: Yarı Aktif Radar Güdümlü

Azami Menzil: 45 km

Azami Yükseklik:  25 bin metre (82.000 ft)

Ağırlığı: 720 kg





Bizim G 40




ikiside birbirine cok benziyor menzilleride ayni

demekki ortak üretim Buk füzesi ile baslamis

Ortak üretim değil hocam. Bozdoğan füzesinin yakıt haznesinin genişletilmiş hali. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı Yap401. Test Filo tarafından Flutter (Çırpıntı) Uçuş Testi gerçekleştirilen GÖKTUĞ (Görüş Ötesi-BOZDOĞAN, Görüş İçi-GÖKDOĞAN) hava-hava füzeleri ve Ömer Erkmen tarafından tasarlanan peç ile kuyruk boyamaları.

Göktuğ'da bu yıl içerisinde ilk test atışları planlanıyor.


📷Ömer Erkmen
Mesajı Paylaş
]

Türkiye'nin ilki! TEKNOFEST'te sergilendi

Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) yerini aldı.

TÜBİTAK SAGE tarafından Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, TEKNOFEST İstanbul kapsamında festival alanında bulunan jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayi Araştırma Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, Atatürk Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul kapsamında alanda bulunan savaş uçaklarının altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.



Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in altına monte edilen Göktuğ'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, önünde fotoğraf çekildi.

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk hava hava füzesi Göktuğ'un 2013 yılında TÜBİTAK SAGE'nin geliştirme ihalesini aldığı bir proje olduğunu anımsattı.

Proje tamamlandığında Türkiye'nin dünyada hava-hava füzesi yapabilen sayılı ülkelerden biri olacağına dikkati çeken Okumuş, "Bunlar uçaklar arasında havadan havaya kullanılan füzeler. Göktuğ'un iki varyantı var. Bir görüş içi bir de görüş ötesi. Esasında Göktuğ, iki ayrı projeden oluşuyor." dedi.

"2021'DE SERİ ÜRETİMİNE BAÞLANABİLECEK"

Okumuş, projenin oldukça ilerlediğinin altını çizerek, "Balistik atışlar yapıldı. Bu yıl sonunda tekrar arayıcı başlıklı uçan hedeflere karşı yerden atışlarımız yapılacak. Önümüzdeki yıl da projenin son aşaması yani havadan havaya testleri tamamlanacak. 2020 sonunda projemizin testleri tamamlandığında 2021 yılı itibarıyla seçilecek uygun bir kurum tarafından seri üretimine de başlanabilecek." diye konuştu.

Hava hava füzelerinin uçaklar arasında hava savunma füzeleri olarak kullanıldığını aktaran Okumuş, görüş içi ve görüş ötesi olarak hem pilotun karşıdaki düşman uçağını görerek kullanabildiği hem de radar arayıcı başlıkla algıladığı düşman hedefi için kullanılabildiğini söyledi.

Füze teknolojisinde hava hava füzelerinin bu işin zirvesi olduğunu vurgulayan Okumuş, "Hava hava füzesini yapabilecek teknolojiye ulaşan bir ülke artık diğer füze teknolojilerine de kolaylıkla geçebilir. Bu açıdan Türkiye için çok önemli bir aşama. Çok önemli teknolojik kazanımları olacak bir proje. Artık son aşamasına da geldik." değerlendirmesini yaptı.



F-16, HÜRJET, AKINCI VE MİLLİ MUHARİP UÇAĞI'NDA KULLANILABİLECEK

Okumuş, Göktuğ'un kullanılacağı uçaklara ilişkin şu bilgileri verdi:"TEKNOFEST'te Göktuğ'u Türk Havacılık ve Uzak Sanayi (TAİ) tarafından geliştirilmekte olan Hürjet uçağımızın altında görüyoruz. Göktuğ F-16 uçakları için geliştiriliyor. Seri üretime geçtiğinde Hürjet'te, ileriye yönelik yine Akıncı'da, Milli Muharip uçağımızda kullanılabilecek bir füzemiz olacak. Çok farklı platformlarda, helikopterlerde ve araçlarda kullanılabilecek bir füze olacak."

Gürcan Okumuş, TÜBİTAK SAGE'nin Türkiye'nin savunma sanayisinde en büyük Ar-Ge kurumu olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"TÜBİTAK SAGE olarak daha çok hava kuvvetlerinin kullandığı mühimmatları geliştiriyoruz. Güdüm kitleri, kanatlı güdüm kiti gibi mühimmatları geliştirdik. Bunun yanında Türkiye'nin ilk seyir füzesi Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat da (SOM) TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirildi. ROKETSAN tarafından şu an seri üretimi yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmiş sahada kullanıma hazır bir seyir füzesi. Bu projelerden sonra devam eden başka projelerimiz de var."

Hava savunma ve seyir füze sistemleri ile gelişmiş güdüm kiti projelerinde TÜBİTAK SAGE'nin yoğun olarak çalıştığını ifade eden Okumuş, bu tür büyük ana sistem projeleri dışında alt sistem projeleri ve kritik bileşenler için de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

http://www.haber7.com/ekonomi/haber/2897432-turkiyenin-ilki-teknofestte-sergilendi/?detay=2 Mesajı Paylaş

]

Bu mühimmatı ilk ben fark ettim resmini çektim. Bazı arkadaşlar Aim9X diyorlar ama ben fuarda bunu gördüğümde bu mühimmat nedir diye sordum oradaki görevliye "daha lansmanı yapılmayan yeni bir mühimmat" dedi bana. Bu mühimmat Aim9X in maketi olarak oraya konmadı orası zaten SAGE standı olarak seçilmiş. Bu mühimmat SAGE nin yeni bir ürünü. Mesajı Paylaş
beğen

Alıntı yapılan: serkan - 22 Eylül 2019, 23:52:08
Bu mühimmatı ilk ben fark ettim resmini çektim.

Hocam başka bir forumda da petibör nickli bir arkadaşta kendinin fark ettiğini iddia ediyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz