Yerli Hava-Hava Füze Projesi

Başlatan ~~İsmaiL~~, 11 Haziran 2011, 17:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GÖKHAN RamJet İtkili Hava Hava Füzesi, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştiriliyor

https://www.savunmasanayist.com/tubitak-sageden-milli-penguin-kuzgun-er/ Mesajı Paylaş

Burada, Sn Merzifonlu'nun beni bugün aydınlattğı konuyu paylaşmak istiyorum:
Sn Gürcan Okumuş, Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerinin son atış testlerini, süpersonik hızda uçmakta olan f16'lardan bu füzeleri atarak gerçekleştirdiklerini ve ilk defa bu proje kapsamında böyle bir test yaptıklarını söyledi.
Bu şekilde her iki füze de Hava Kuvvetlerinin kabul edilebilir menzil isterlerinin üzerine çıkmış durumdalar. Mesajı Paylaş

Lockheed Martin, F-16'larda kullanılması planlanan LANCE Yönlendirilmiş Enerji Silahı'nı ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı'na teslim etti.

ABD'li Lockheed Martin şirketi, bugüne kadar ürettiği en düşük güç sarf eden ve en hafif yüksek enerjili lazer silah sistemini ABD Hava Kuvvetleri'ne teslim etti. LANCE Projesi kapsamında geliştirilen sistem, bir pod formunda F-16 başta olmak üzere hava platformlarına entegre edilecek.

Biz kısa-orta menzilli füze üretmeye çalışırken Dünya lazer silahlarına geçiyor.
Sikorsky helikopter motoru T700'ün üretim hattını bize devrediyor çünkü bu arada %50 daha fazla gücü %25 az yakıtla elde eden T-901 ile donatıyor kendi sikorsky helikopterlerini.
Çok çalışmalıyız çooookkk Mesajı Paylaş

SSB başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Gökdoğan füzesinin menzilinin 100+ km olduğunu açıkladı. Böylece Gökdoğan görüş ötesi füzemizde proje isterlerinin üzerinde bir menzile ulaşılmış oldu.

Kaynak:
https://www.savunmasanayist.com/ssb-ismail-demirden-gokdogan-fuzesinin-menziline-revize/ Mesajı Paylaş

Alıntı Yap

Gürcan Okumuş: "Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerinin TurAF envanterindeki farklı tipteki F16 uçaklarına entegrasyonu için çalışıyoruz. Bu yıl bir proje başlatılacak ve iletişim imzalanacak"

Tübitak Bilge, ulusal A2A füzelerinin Hürjet ve TfX'e entegrasyonu için görüşmeler yapıyor.

#Mmu dedi.#MilliTeknolojiHamlesi #TübitakSage #SavunmaSanayi #YerliveMilliSanayi
https://mobile.twitter.com/Keremhok
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapT.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma

Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ve Göktuğ Projesi kapsamında geliştirilen Bozdoğan Hava-Hava Füzesinin test atışları 401'inci Test Filo Komutanlığımız tarafından başarılı bir şekilde devam ediyor.
#MSB
Mesajı Paylaş
]

Böyle projelerde ortalama kaç tane test atışı yapılır bilen var mı?

Bana epeydir atış videosu izliyormuşum gibime geldi de.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Gökbörü - 10 Kasım 2022, 16:56:22
Böyle projelerde ortalama kaç tane test atışı yapılır bilen var mı?

Bana epeydir atış videosu izliyormuşum gibime geldi de..
Amerikalılar en az 30 test atışı yapmadan kalifikasyon sürecini tamamlamıyor diye okumuştum bir yerde. Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
İBRAHİM SÜNNETCİ @BRAHMSNNETC1

BOZDOĞAN için düz uçuşta tahmini azami menzil değeri 60km olarak hesaplanıyor, ama tabi bu mesefeye hedef uçağı kovalama/takip için gereken uçuş süresi ve keskin manevralar sırasında kaybedilecek enerji de dahil edildiğinde sanırım etkili önleme mesafesi 30-35km'yi aşacaktır. Bu mesafeye kadar etkin kullanılabilmesi için radar ile tam entegrasyonu ve yarı yol güdüm (veri bağı ile) desteği gerekmekte. O açıdan MURAD AESA Radar yerli füzelerin azami menzilde en etkin şekilde kullanılabilmesi için kritik değerde.

@defence_turkiye
Mesajı Paylaş
]

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz