Yerli Hava-Hava Füze Projesi

Başlatan ~~İsmaiL~~, 11 Haziran 2011, 17:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: VLS - 04 Şubat 2023, 19:28:07
Merhaba,

Ramjet alanında yapılan çalışmalarda kritik eşiğin geçildiğini söyleyebilirim.

Yakın zamanda Gökhan füzesinin test ve kalifikasyon süreçleri ile ilgili SSM tarafından bilgilendirme yapılması planlanıyor.

Füzenin prototip üretim kısmından resimler paylaşılabilir.

Saygılarımla

Merhaba,

4 Þubat 2023 te yazdığım üzerine Gökhan Ramjet Füzesi P1 ürün fazını tamamlamış durumda. Kara testleri sonrasında yük testi ve atış testlerinin aksilik olmaz ise 6-8 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Seri üretim 2024 yılı içerisinde beklenmekte. Öncelik F-16 lar sonrasında ise MMU odakli çalışmalar başlayacak.

Hipersonik çalışmalar ile ilgili 6 ay içerisinde bir süpriz bilgi görebilirsiniz.

Saygılarımla Mesajı Paylaş

2024 seri üretim fazla iddialı geldi.Göktuğ projesinin bile bu kadar uzun sürdüğünü düşünürsek.Burdan iki şey akla geliyor.Bunlar benim düşüncelerim tabiki.

1-Göktuğ projesi bizim bu alandaki kalfalık eserimizdi ve burdan kazanılan deneyimle bu tarz bir ürünü hızla geliştirme becerisi kazandık.

2-Gökhan füzesi Gökdoğanla pek çok ortak sistemi kullanıcak. Mesajı Paylaş

Merhaba,

Söylediğiniz iki maddeye ek olarak proje takviminde belirli aşamalar proje ilerleme fazında beklentilerin üstünde bir verimlilik ile ilerlediğinden ötürü süre kısalması yaşandı.

Ek olarak proje başlangıç fazı resmi takvimin öncesine dayanmakta.

Saygılarımla. Mesajı Paylaş

Sn vls Hipersonik çalışmalarda yeni haber derken eğer açabilirseniz bu seyir füzesi ve konseptinde mi yoksa Hava hava ya da hava savunma konseptinde mi? Ben şunu hayal ettim acaba akbaba ki daha çıkmadı ama böyle bir füzenin daha hızlı modeli üzerinden mi olacak bu süpriz. Sağolun bilgileriniz için. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Sayın VLS,

Birkaç yıldır çeşitli spekülasyonlar yazılıyor gökhan dışında ramjetle ilgili birkaç proje daha olduğu yolunda:

Karadan karaya Anti gemi ramjet

Havadan karaya anti gemi ramjet

Havadan karaya anti radar ramjet (Akbaba bu mu acaba?)

Bunlarla ilgili bilgi paylaşılacak mı yakın zamanda? Mesajı Paylaş

Bu Gökhan füzesi başka projelerden ayrılan bir silah bu bizim için beka meselesidir yemeyip içmeyip kadroları finansmanı kurumları üniversiteleri diasporayı ne varsa seferber edip yapmak zorundayız yoksa Meteor füzesi karşısında kahroluruz. Hindistan atom bombası yapınca Pakistan şöyle demişti "yemeyeceğiz içmeyeceğiz bu silahı yapacağız" Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hep merak ettiğim bir soru var bu füzeyle ilgili.Neden sıvı yakıtlı bir ramjet? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: re - 06 Nisan 2023, 19:37:09
Bu Gökhan füzesi başka projelerden ayrılan bir silah bu bizim için beka meselesidir yemeyip içmeyip kadroları finansmanı kurumları üniversiteleri diasporayı ne varsa seferber edip yapmak zorundayız yoksa Meteor füzesi karşısında kahroluruz. Hindistan atom bombası yapınca Pakistan şöyle demişti "yemeyeceğiz içmeyeceğiz bu silahı yapacağız"
atom bombası da lazım da, konusu değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Heartbang - 06 Nisan 2023, 20:18:31
Alıntı yapılan: re - 06 Nisan 2023, 19:37:09
Bu Gökhan füzesi başka projelerden ayrılan bir silah bu bizim için beka meselesidir yemeyip içmeyip kadroları finansmanı kurumları üniversiteleri diasporayı ne varsa seferber edip yapmak zorundayız yoksa Meteor füzesi karşısında kahroluruz. Hindistan atom bombası yapınca Pakistan şöyle demişti "yemeyeceğiz içmeyeceğiz bu silahı yapacağız"
atom bombası da lazım da, konusu değil.
+25 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz