RAFALE

Başlatan seyyah, 24 Haziran 2011, 17:29:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yunanistan alacağı Rafale sayısını 40' a çıkartmış. 2025 yılına kadar 40 Rafale alınacağından bahsediliyor.

https://www.savunmasanayist.com/yunanistan-rafale-tedarik-miktarini-arttirdi/ Mesajı Paylaş

Acilen ucak almak sart oldu bu sirtakiler batmis sirtakiler parayi nerden bundu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Partikül - 13 Ocak 2021, 00:19:54
Yunanistan alacağı Rafale sayısını 40' a çıkartmış. 2025 yılına kadar 40 Rafale alınacağından bahsediliyor.

https://www.savunmasanayist.com/yunanistan-rafale-tedarik-miktarini-arttirdi/

Son rafale ve f35 geldigi anda mirage ve f16'lar çöpe gider. Hepsini ayni anda ikame edemezler. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

#93
F-16'larımıza yerli AESA ile yerli ramjet füzeyi devreye hemen sokmalıyız...

Yoksa bizim her saniye havada 2-3 tane erken ihbar uçağı tutmamız gerek... Mesajı Paylaş

Adamlar açıkça savaşa hazırlanıyor. Türk-Yunan sorunlarını diplomatik çözümü yoktur. Türkiye' nin haklarından vazgeçmesini talep ediyorlar. Ancak bu şekilde uzlaşılabileceğini söylüyorlar. Onlar açısından tek çözüm yolu budur.

Peki Türkiye' de bu çözüm yolunu kabul edebilecek genişlikte bir vatan haini var mı? Þayet varsa; Þer' en katli vaciptir.

O nedenle Yunanistan' la savaş kaçınılmazdır diyoruz.

Mesajı Paylaş

#95
  Uçak alımının şart olduğu MMU gelene kadar beklenemeyeceği bunun büyük bir kumar olduğu SİHA larla savaş uçağı durdurulamayacağının idrakı birgün kafalara dank edecek elbet ama inşallah çok geç kalmadan dank eder Mesajı Paylaş

Hava savunma sistemleri güçlendirilebilir yani adalar denizi kıyılarında kör nokta bırakılmamalı ve çok sık hava savunma sistemleri yerleştirilebilir. Ayrıca mevcut uçaklara Aesa radar takılabilir. Mesajı Paylaş

Bakan Akar: Rusya ile ikinci parti S-400 için görüşmeler sürüyor
ABD'nin müttefikliğe uygun olmayan tehdit dili, yaptırımların kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Bakan Akar, Türkiye'nin S-400'ün tedarik süreci içinde olduğunu, ikinci paket için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Akar, Türkiye'nin artan riskler karşısında hava savunma ihtiyacının ortaya çıktığını ABD'den Patriot'u ve Fransa-İtalya yapımı SAMP-T'yi almak istediğini ancak bunun mümkün olmaması nedeniyle S-400'ün temini yoluna gidildiğini hatırlattı.

'Olumlu cevap veren Rusya'dan temin etmemiz gerekti'
Akar, "ABD ve Avrupalılarla görüştük. Maliyet, teknoloji transferi, ödeme şartları, teslimat, üretim gibi konularda maalesef uygun cevaplar alamadık. Buna olumlu cevap veren Rusya'dan bunu ülkemiz için temin etmemiz gerekti" dedi.

Þu anda Türkiye'nin S-400'ün tedarik süreci içinde olduğunu, ikinci paket için görüşmelerin devam ettiğini belirten Akar, "Halen (birinci paket için) kontrol ve muayeneler, kabul testleri var, bunlar sürüyor... Faaliyetlerimizi planladığımız şekilde götürmeye çalışıyoruz" dedi.

ABD'nin S-400'lerin F-35'in çalışmasına soruna teşkil edeceği görüşüne katılmadığını belirten Akar, diyalog ile bu sorunların giderilebileceğini, S-400'lerin geri gönderilmesi gibi bir talebin ise sıkıntı vereceğini belirtti.

Akar şunları söyledi:
"Ortada S-400 ile F-35'in çalışmasından çıkacak problemler olduğu iddiası var. 'Beraber çalışalım' dedik, ABD'li müttefiklerimiz S-400 olduğu sürece ortak çalışma olmayacağı görüşündeler. ABD tarafı çözüm isterse teknik düzeyde çalışmalarla buna çözüm bulunabilir. Başka ülkelerde bu ikisi aynı anda var."

Akar ABD ile Türkiye'nin içinde bulundukları askeri ittifak ve bölge yararına işbirliğine gidebileceğini dikkat çekerek, "ABD ile ortak yapabileceğimiz işler var, hem iki ülkenin hem NATO hem bölge ve dünya yararına... ABD'li müttefiklerimizin durumu anlamasını bekliyoruz. Öbür türlü ısrar, inat olduğu sürece olay sürüncemede kalıyor. Müttefikliğe uygun olmayan tehdit dili, yaptırımların kabulu mümkün değil" dedi.

Akar, S-400'ün bir yerde sabit olmayacağını ve risk tehdit değerlendirmesi çerçervesinde nerede ihtiyaç varsa oraya konuşlandırılacağını belirtti.

Akar, ABD ile sorunun diyalog yoluyla çözülebileceğini, yeni göreve başlayacak olan Biden yönetiminin yaptırım kararını gözden geçirip normalleşmeye geçilmesinin önemli olduğunu belirtti.

'F-35 için zaman ve enerji harcandı'
Türkiye'nin ortağı olduğu F-35 programına dönmek istediğini vurgulayan Akar, "F-35 için ciddi zaman ve enerji harcandı. Bunun durdurulması ciddi sorun. Güven bunalımı çok daha tahripkar olabiliyor. Bu nesilden nesile gidebiliyor, buna engel olmak lazım. Bu kadar riskin olduğu ortamda birlikteliğin tahrip edilmemesi, zarar görmemesi lazım" dedi.

Akar, Türkiye ile ABD arasında birçok alanda işbirliği olduğunu, bunlardan birinin de halen görüşmeleri devam eden F-16'ların modernizasyonu konusu olduğunun altını çizdi.

İki ülkenin askeri alanda işbirliği ve müttefikliği varken CAATSA yaptırımlarını yanlış bulduğunu kaydeden Akar, "Biz şimdi hasım mıyız? Biden döneminde ABD'nin bu kararını gözden geçirmesini ve normalleşmeye geçmeyi bekliyoruz" dedi.

Akar, SAMP-T alımına yönelik görüşmelerin koronavirüs salgını dolayısıyla yavaşladığını ama devam ettiğini kaydederek, bu sistemi de almak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin ABD'nin Patriot sistemini de almak istediğini, kesilen görüşmelerin yeniden başlamasını istediklerini kaydeden Akar, "Bu toplantının yeniden başlatılmasını bekliyoruz. Ama konuşma, cevap olmadan yaptırılarla, tehdit diliyle bir yere varmak mümkün değil. Diyalogla ancak çözüm bulabiliriz" dedi.


https://www.star.com.tr/politika/bakan-akar-rusya-ile-ikinci-parti-s-400-icin-gorusmeler-suruyor-haber-1601722/


ikinci parti S 400 yolda  rafale ucaklara karsi hamle ola bilir Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Hyperspace - 13 Ocak 2021, 18:43:21
  Uçak alımının şart olduğu MMU gelene kadar beklenemeyeceği bunun büyük bir kumar olduğu SİHA larla savaş uçağı durdurulamayacağının idrakı birgün kafalara dank edecek elbet ama inşallah çok geç kalmadan dank eder

Öneriniz? Mesajı Paylaş

#99
Kendimden nasil alinti yapacagim beceremedim, F-35 konu basligindan kopyala-yapistir yapip devam ettim..

Herhalde MMU yapmayalim, defteri kapatalim diyen yoktur..

AMA

1. Kisa-orta vadede (5 sene icerisinde) elle tuturlu gozle gorulur seri uretime baslamis ve hangardan cikar cikmaz dusmanlarimizin elindeki silahlara karsi (F-16 serisi, Eurofighter, Rafaele, F-35, SU serileri) etkin olabilecek bir MMU cikmasini beklemek saflik olur.. (Bir mucize olurda bu isi defalarca yapmis bir ulkeden ciddi teknik destek gelmezse)

2. MMU gibi karmasik bir projenin, Turkiye gibi savas ucagi tasarimi ve uretimi konusunda deneyimi en iyimser bakis acisiyla sinirli olan, gizli ve acik ambargolarla bogusan ve dunya duzenin kurucusu/yoneticisi olan bircok ulkeyle cikar catismasi yasayan bir ulkenin 10-15 seneden kisa surede uretebilmesinin gercekci olmadigini dusunuyorum. Bu gibi projelerdeki gecikmeleride hesaba katarsak bunu 20-25 sene bile yapmak mumkun

3. Cikarlarimizi korumak istiyorsak ve tukurdugumuzu yalamaya ragzi degilsek, bu kadar vaktimizin olmadigi kanaatindeyim

4. SIHA/IHA/TIHAlarin savas ucaklarina rakip olabilecegini dusunmenin, sacmalik oldugu kanaatindeyim.

5. Elimizdeki tum F-16 lari elden gecirsek bile, bize karsi hem birlik olup hemde silahlanmaya yogun yatirim yapan bu kadar ulkeyle bas edebilmeye yetecegini dusunmuyorum.

Ne zaman, ne sekilde, ne kabiliyette, ne kadar adette gelecegi belli olmayan, gelse bile cok gec kaldigi taktirde maca 1-0 geriden baslayabilme ihtimali olan bir ucak gelene kadar idare ederim demek akilci bir strateji olamaz..

Sonucta, MMU gelene kadar bir hamle yapilmasi gerektigini dusunuyorum...

ONERILERIM:

Ayni anda, parallel olarak

1- Bu konuda seferberlik ilan edip butun endustriyel, insan ve mali gucu mumkun oldugu kadar MMU'ya ayirmak.

2- Potansiyle ortakliklarda "herseyin hakkini, uretimini, satma hakkini bana verin" inadindan vazgecmek ve uygun ortaklarla var olan bir platfomu isterlerimize uygun sekilde elden gecirdikten sonra almak. Kullanim konusunda serbest oldugumuz surece sorun degil. Bir baslandimi zamanla zaten ister istemez yavas yavas yerlilesir. Satmasakta olur, bizim isimizi gorsun yeter. Artik SU-57 mi olur, Cin ucagi mi olur, Japon mu olur Kore mi olur onun icinde teknik konular disinda bir suru konu giriyor ama bunu cozmek kadar vericilerin isi.Ellerinin altinda bu kadar uzman, stratejist, siyaset bilimci, teknik eleman var.

3-TCG Anadolu icin acil olarak, ikinci el de olsa, ucak gemisinden kalkabilecek sinirli sayida ucak almak.
Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz