PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Yok abi madem bu ülkenin A'dan Z'ye tüm köşe yazarları YSK'yı eleştiriyor, o zaman ben kendi namıma ve kendime bir özeleştiride bulunmak istiyorum.

Ben aptalım. Ben gerizekalıyım. Ben yazarlarımız kadar engin görüşe sahip değilim. Ben hoşgörüzüm. Ben anti demokratım. Ben takiyeciyim. Ben ülkemin bölünmesini istiyorum. Ben eşşeğim. Ben vatan hainiyim. Ben faşistim. Ben kafatsçıyım. Ben varya benim yatacak yerim yok. Ben cehennemliğim. Ben cahilim. Ben provakatörüm. Ben neüdüğü belli olmayan biriyim. Ben birimiyim değilim, ben kimseyim. Ben insanmıyım, insan bile değilim ben hayvanım. Ben sadece kendi poposunu düşünen, hatta düşünemeyen biriyim. Ben gericiyim. Ben maşayım. Ben katilim. Ben ahmakım. Tüm kötü şeyler benim yüzümden oluyor. Ben darbeciyim. Ben Ergenekoncuyum. Ben Rumcuyum, ABD'ciyim, AB'çiyim, İsrail'ciyim, ben her bi b..kum ama aslında hava gazıyım ve ben sadece böğüren biriyim.

Ohh beee!!

Madem tüm yazarlarımız PKK'lıların meclise girememesini eleştiriyor, o zaman bende bir terslik vardı.

Söyledim rahatladım dünya varmış ! Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Þu BDP'li adamların bir tanesini bile sevmiyorum; hatta her yüzlerini gördüğümde küfür ediyorum. Ama bu adamların bu şekilde önünü kesmekle bir arpa boyu yol alınamayacağı gibi gördüğünüz gibi ortalığı iyicene karıştırırsınız. Sempatizan olmayan Kürt bile abi şimdi bu adamlar bizim partimizin(!) önünü kesiyorlar bizi hiçe sayıyorlar diye başkalarının milliyetçi duygularını uyandırabilirsin. Ama ben bu durumdan geyet memnunum ve bu konuyu YSK düşünsün. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 19 Nisan 2011, 21:27:51
Þu BDP'li adamların bir tanesini bile sevmiyorum; hatta her yüzlerini gördüğümde küfür ediyorum. Ama bu adamların bu şekilde önünü kesmekle bir arpa boyu yol alınamayacağı gibi gördüğünüz gibi ortalığı iyicene karıştırırsınız. Sempatizan olmayan Kürt bile abi şimdi bu adamlar bizim partimizin(!) önünü kesiyorlar bizi hiçe sayıyorlar diye başkalarının milliyetçi duygularını uyandırabilirsin. Ama ben bu durumdan geyet memnunum ve bu konuyu YSK düşünsün.

aynen katılıyorum:.... tam da demek istediğim buydu... Mesajı Paylaş
bağımsızlık, benim karakterimdir!

Hürriyet, PKK ile mücadelede Türkiye'ye istihbarat sağlayan Amerikan birimini buldu. Adı, VQ-2. ABD Donanması'na bağlı, seçkin bir hava filosu. Sinyal dinlemesi yapıyor. EP-3E tipi uçaklarla, havadan tüm telefon, telsiz konuşmalarını kaydediyor. ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin "Günlük maliyeti 1 milyon dolar" dediği filonun maskotu ise yarasa.

ABD Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin, ABD'yi PKK konusunda Türkiye'ye yeterince yardımcı olmamakla eleştiren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e cevap verirken bahsettiği istihbarat birimini Hürriyet buldu. Ricciardone'nin 'günde 1 milyon dolar, yılda yaklaşık 400 milyon dolar maliyeti olduğunu' söylediği, Türkiye'ye PKK ile mücadelesinde istihbarat desteği sağlayan birimin, VQ-2 adında seçkin bir donanma keşif filosu olduğu ortaya çıktı. ABD ve Türkiye arasındaki anlık istihbarat (real-time) paylaşımı, ilk defa 5 Kasım 2007'de ABD Başkanı George W. Bush ve Başkaban Erdoğan arasında Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmenin ardından gündeme geldi. İki liderin vardığı anlaşma uyarınca, ABD kuvvetlerinin PKK ile mücadelede Türk Ordusu'na düzenli istihbarat desteği sağlamasına karar verildi. Konu sonra basına da yansıdı. Ancak bir daha anlaşmayla ilgili detay dışarı sızmadı.

Pentagon'a dilekçe

Hürriyet, bunun üzerine ABD'deki Bilgi Alma Özgürlüğü Yasası çerçevesinde, konuyu bir dilekçeyle ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde ilgili bölüme sordu. Yanıt ise talebi inceleyen ABD Donanma Komutanlığı'ndan geldi. Donanma, hazırladığı cevap mektubunda, bu konunun 12958 Sayılı Başkanlık Kararnamesi uyarınca gizli olduğunu belirtip detaylı bilgi veremeyeceğini belirtti. Ancak aynı mektupta, konuyla ilgilenen birimin ise Whidbey Adası'ndaki, kısaca VQ-2 olarak bilinen Donanma Hava Keşif 2. Filosu (Fleet Air Reconnaissance Squadron Two) olduğu bilgisini verdi. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı'nda çalışmış, şimdi Donanma Komutanlığı bünyesinde görev yapan üst düzey Amerikalı bir yetkili, Hürriyet'in sorusu üzerine, bu konuyla daha önce Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral James Cartwrigth'ın ilgilendiğini söyledi. Yetkili, şimdiki Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen'ın yerine geçmesi beklenen Cartwrigth'ın bunun için birçok kez Türkiye'ye gidip yetkililerle görüştüğünü belirtti.

Açıklama yapmayız

Orgeneral Cartwright'ın yardımcısı ise sorumuz üzerine konuyu Ankara'daki ABD Büyükelçilik ekibiyle değerlendirdiklerini ve açıklama yapamayacaklarını söyledi. Yetkili, Cartwrigth'ın bu tür bir istihbarat paylaşımında başlangıçta rol almış olabileceğini, fakat ABD Ordusu'nun ikinci adamının tüm operasyondan sorumlu olmasının mümkün olmadığını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklama hazırladı. Üst düzey bir yetkili, şöyle dedi: "ABD Türkiye'yi terörle mücadelesinde güçlü şekilde destekliyor. ABD, PKK'yı 13224 sayılı Başkanlık Kararnamesi kapsamında 'Yabancı Terörist Örgüt' olarak belirlemiştir. Terörizme karşı müttefikler olarak, ABD Türkiye'ye bu görevi doğrudan destekleyen istihbarat sağlamaktadır. Başarılı olan kontr-PKK istihbarat paylaşımı operasyonunun detaylarını tartışamayız. Ancak değerli araçları kullanan angajman, paylaştığımız kontrterörizm hedeflerimize bağlılığımızı göstermektedir."

6. Filo komuta eder

Elektronik Karşı Önlem 2. Filosu adıyla 1955'te kurulan VQ-2, bugün filosunda bulunan EP-3E uçaklarla, ABD'nin terörizmle savaş, kriz operasyonları ve barış dönemi istihbarat toplama faaliyetlerinde kilit rol oynuyor. Yaptığı iş, havadan sinyal dinlemesi. Bunun içinde, telefon, telsiz konuşmalarını kapsayan iletişim istihbaratı da var, radar sinyallerini algılayan elektronik istihbarat da. Donanma Komutanlığı'nın bir basın sorumlusu, Hürriyet'e verdiği bilgide, PKK operasyonun söz konusu olması halinde VQ-2'nun bölgedeki 6. Filo'nun komutasında faaliyette bulunacağını söyledi.

EP-3E'nin künyesi

Fonksiyon: Sinyal istihbaratı keşif uçağı
Üretici: Lockheed Martin
Maliyet: 36 milyon dolar
Motor: Dört adet Allison T-56-A-14 turboprop
Uzunluk: 35.6 metre
Ağırlık: 63.4 ton
Hız: 745 km/saat
İrtifa: 8 bin 625 metre
Menzil: 2 bin 738 mil
Personel: 22+

Sembolü yarasa

VQ-2'nin sembolü yarasa. Web sitesinde, filonun misyonu ise şöyle özetleniyor: "Erkeklerimiz ve kadınlarımız, ulusun gözü kulağıdır. Kuvvetlerimize kritik elektronik muharebe istihbaratı sağlarız: Her yerde her zaman!"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17775786.asp?gid=381 Mesajı Paylaş

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde önceki akşam 22.00 sıralarında 5'erli 4 ayrı grup halinde 20 kişilik PKK'lı terörist farklı noktalardan Kuşluca Jandarma Karakolu'na sızmak istedi.

Termal kameralar ile farkedilen PKK'lılar, Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı'na bildirildi. 2 Kobra ve 2 personel taşıyıcı helikopter Kuşluca Jandarma Karakolu'na hareket etti. Kobra helikopterlerinin desteği ile Skorsky helikopterleri, eğitimli ve ağır silahlarla donatılan askerleri Kuşluca Karakolu'na indirdi. Karakol çevresindeki hakim tepelere konuşlanmaya çalışan PKK'lı gruplar helikopterlere ateş açtı. Gece yarısından sonra bölgeye indirilen ilk birlikler, karakol çevresine sızmaya çalışan PKK'lı gruplarla ilk sıcak çatışmayı sağladıktan sonra Kobra helikopterleri de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun bombardıman altına aldı. Kaçan PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla, sabah saatleri beklenmeden gece yarısı hava destekli operasyon düzenlendi. Sabah saatlerine doğru zaman zaman sıcak temas sağlanan PKK'lı gruplarla şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17851905.asp?gid=381

Aselsanın  baykuşları işini iyi yapıyor galiba.. ;) Mesajı Paylaş

Bundan sonrası da çok önemli.Umarım o haysiyetsizlerin hepsini kıstırıp kellerini alırlar... Mesajı Paylaş

Birileri meydanlarda, televizyonlarda yırtınarak devletin katil olduğunu, operasyonların durması gerektiğini söyleyerek bu eli kanlı canileri mazlum gibi göstermeye çalışadursun.  >:( >:(

İki yüzlü şeref yoksunu varlıklara asla acımayacaksın. >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Pusu kuruyo diye ordumuzu suçlamaya kalkan şerefsizler, her Allah'ın günü yol kenarına mayın koyup patlattırken niye susuyorlar!!! O pusu değil mi?Aşağılık herifler ,Allah hepsinin belasını versin... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tuco - 23 Mayıs 2011, 11:15:45
Pusu kuruyo diye ordumuzu suçlamaya kalkan şerefsizler, her Allah'ın günü yol kenarına mayın koyup patlattırken niye susuyorlar!!! O pusu değil mi?Aşağılık herifler ,Allah hepsinin belasını versin...

Aaaa olur mu hiç? O şerefsizlere göre o mayınları da devlet koyuyor. Başlarına taş yağsa gökten devletten bilecekler. Bu kadar pislik içerisindeler... >:( >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Gereken her şey 12 Haziran'dan sonra yapılacaktır inşallah. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz