PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: kapitalist - 15 Temmuz 2011, 03:00:36
Bu olayın sorumlusu Genelkurmaydır ! Nasıl iha kullanıyorsunuz nerede Heronlar , Çaldıranlar ...  Ah ah mehmedim ...

Bu olayın sorumlusu hükümet ve AK Partiye oy vermiş olanlardır. AK Partiye oy veren herkesin eline şehit kanı bulaşmıştır. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: enes38 - 15 Temmuz 2011, 08:55:36
Bu olayın sorumlusu Genelkurmaydır ! Nasıl iha kullanıyorsunuz nerede Heronlar , Çaldıranlar ...  Ah ah mehmedim ...
şerefsizlerin  nereden çıktığı belli değilki  , bu  şerefsizler  yakın köylerdende  gelimiş olabilir  yani  terör  kuzey ıraktan  gelenlerle sınırlı  değil  bu  şerezsizler  edirneden hakkariye  heryerdeler.

Diyelim ki heryerden çıktılar çatışma başladı devam ediyor.. Daha ilk temas anında anons geçildiğinde bölge de heron varsa o koordinatlara gönder , yoksa heron kaldır Diyarbakır AJÜ den uçak kaldır , yani bu şerefsizleri gözlem altına al , nereye kaçacaklarını gör.. Ondan sonra  ileri bölgelere indir özel  timlerini , bunların bombalayarak bir anlamda çobanın koyun gütmesi gibi o timlerin üzerine gönder orada da işi bitirsinler...

Heron diyorsun , bu zamana kadar adam akıllıu kullanamıyorsun , çektiğin görüntü  pkk nın karakol mevzilerini basmasını gösteriyor.. Bunun için mi alındı o heronlar.. mehmetçik şehit olurken naklen görsün komutanlar diye mi ???

Çatışma deseniz o daha vahim bir durum...  Öğle yemeği için  Kol veya tim mola verdiğinde pusuya düşülmüş , zayiatın bir anlamda çok olmasının sebebi de bu , çünkü  3-5 kişilik gruplar halinde toplaşılıp  konserveler açılıp yenir...

Sen tim veya kol komutanı olarak istirahat verdiğinde  çevre güvenliğini , tepecini , yancını çıkarmaz mahalle pikniği yapar gibi disiplini elden bırakırsan olacağı budur..

Ayrıca şehitlerin ve yaralıların içinde Astdb veya Sb göremedim ben. Acaba tim sadece uzmanların konuta ettiği er ve erbaşlardan mı oluşuyor du ? Böyle bir şey de varsa tecrübesizlik te bu durumu getirmiş olabilir

çatılma Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Evlerinden çıktığında sokak ortasında kafalarından vurulan iki şehit.
Yolda durdurulup kaçırılan 2 asker
Karakol inşaatında çalışan 2 işçinin kaçırılması
13 şehit ve 7 yaralı

Artık yüzlerce kelle istiyorum... Mesajı Paylaş

Bu olay muhtemelen anlatıldığı gibi değil. Pkk gündüz pusu falan kuramaz. Dost ateşinden şüpheleniyorum.

Alıntı yapılan: kanas - 15 Temmuz 2011, 10:34:23

Bu olayın sorumlusu hükümet ve AK Partiye oy vermiş olanlardır. AK Partiye oy veren herkesin eline şehit kanı bulaşmıştır.

Ağır ol delikanlı. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: rstr617 - 15 Temmuz 2011, 12:20:11
Bu olay muhtemelen anlatıldığı gibi değil. Pkk gündüz pusu falan kuramaz. Dost ateşinden şüpheleniyorum.

[

Anlatıldığı gibi olmadığı kesin. Ama sizin anlattığınız gibi olmadığı da kesin! 2009 da Diyarbakır Akubektepe'de güpegündüz kurulan pusuda 2 JÖH şehit oldu. Kurulan pusu tek kelime ile ''mükemmel'' di.

Dost ateşi hedef saptırır, lütfen dikkat edelim. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Siyaset yok tartışmalarda siyasete bulaştırmayınız.
Mesajı Paylaş

Alıntı YapGenelkurmay'dan yapılan açıklmada, "Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır" denildi.

Hiç inandırıcı gelmedi bana ya el bombasından yangın çıkması?
Benim bildigim
Tahrip el bombası
Kimya el bombası
Eğitim el bombası
3 tür el bombası var
Tahrip el bombası, içerik olarak plastik patlayıcı bulundurur. Bomba kalıbı çok fazla şarapnel içerir. Kimya el bombası, ednatol (etilen di nitro amin), pirik asit içerir. Bomba kalıbı civa fülminat veya kurşun azodürden oluşur, patlamanın şiddetini arttır. Eğitim el bombası ise askeri eğitimde kullanılır. İçeriginde genelde kara barut veya C2 bileşiği bulundurur tahrip gücü diğerlerine oranla daha azdır.

Genel muharebelerde iki tip el bombası kullanılır:

Savunma ve saldırı tipi.

Savunma tipi el bombasının parça tesiri saldırı tipine göre daha etkilidir ve kullanılan metal malzemeler dolayısıyla saldırı tipinden daha ağırdır. Buna rağmen saldırı tipi el bombalarının şarapnel etkisi neredeyse yoktur. Parça tesirli metal kısmı çok ince yapılır. Saldırı tipi elbombasının TNT miktarı savunma tipine göre daha fazla olduğu için daha çok baskınlarda kullanılır. Çünkü savunma tipine göre daha yüksek ses çıkarır ve hedeflenen düşman askerlerinin öldürülmesinden ziyade ses yüzünden şoka uğratılmasıdır. Bu sayede şoka uğrayan düşman askerleri savunma moduna geçemeden yok edilmesi öngörülür. Genel askeri taktiklerde saldırı ve savunma tipi elbombaları aynı anda atılır. Amaç aynı anda hem düşmanın şoka uğratılması hem de kayıp vermesinin sağlanmasıdır.

Kısa bir bilgi verdikten sonra
Bence bir el bombasının  yangın  çıkartması birazcık şüpheli  20 metre aralıklarla yürüyen bir grup ne kadar yangın çıkartırsa çıkartsın yada 10 metre olsun farketmez 5 metre olsun ne bu 65 metre yapar 5 metre aralıktan acaba yangın nekadar büyük olabilir 65 metre alana tesir etmesi kaldıda yangın çıkarttı.
Atom bombasımı atıldı.
Bu iş el bombasının işi degil.
Eger yangın varsa Lav silahı vardır ortada. Mesajı Paylaş

anayasa mahkemesine  gidilip  meclistekilerin  milletvekillikleri  düşürülmeli ve  bunun yanındada  türkiye cumhuriyetini  yıkmaya parçalamaya  tam teşebbüsten  tutuklanıp hapse  atılmalılar  >:(  ama buna  yürek gerekir  o yürekte ne mhp de ne chp de nede akp de yok! Mesajı Paylaş

allah şehit ailelerine sabır versin.olay iyi araştırılmalı nerde yanlış yapıldı bulunmalı.
jetlerimiz neden duruyorlar bunların inlerinde buharlaştırıp kökünden kurtulalım.bence mke'ninde büyük suçu var askerlerimize adam akıllı silah vermediki karşı ateşde gebersin itler .olayda mesuluyeti olan bütün sorumluları allaha'a havale ediyorum memur zihniyetinden kurtulsunlar artık lütfen. Mesajı Paylaş

Masum görünmek için yapıyolar bence filmin bir parçası okadar..... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz