PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: amonyak - 20 Temmuz 2011, 19:01:10
google le bir bakin Batman ve silvan dolaplidere arasi 70 km karadan, havadan 35 km bir heron 10 dakikada oraya intikal etmis olmaliydi sehitlerimize Allah rahmet eylesin ama kacan yavsaklarin hepsini elimizle koymus gibi bulurduk demekki ya alet adet(heron) olarak az yada baska yerdeydi herhalde nerde bu Anka denen meret ucurun ya sunu artik kina geldi
*paşalar  genelkurmaylıkta  klimalı odalarında  emirlerinde onlarca  anakuzusu  askerle  oldukca  güzel bir  ortamda vatani görevini yapıyorlar , maaşlarımı  emin olun bir millet vekilinin maaşından kalır yanı yok!   burada  valiye  istifa çağrısı yapıldığını hatırlıyorum  bazı meclis  üyelerinede aynı çağrı  yapılmıştı  , acaba chape li arkadaşlar  neden  paşalara istifa  çağrısı yapmadı?
*ankarada garajlarda bekletilen abartısız binlerce zırhlı araç garajlarda beklesin diyemi alındı?  mehmedim  niye  günlerce sırtında  35 kilo yükle  gezdiriliyor?  bahane  hazır  ''dağda arabamı gezer'' hadi lan  1 gün dağda  2 gün ovada gezmişler 2 tane akrep  13  mehmedimden çokmu kıymetli ?   askerde  bir  söz vardır (analar herzaman kahraman  doğurur ama skorsky doğuramaz) mantığı varya...
konu skorskye  geldiğine  göre bir  karahavacı  olarak  sorayım  , türkiyedeki  dev  skorsky  filosunun  %80 i kara havacılık alaylarında(istanbul ,izmir , ankara , manisa)  bekletilir  % 20 lik  kısım ise  terörle mücadele ve  paşaların hizmeti için kullanılır  neden?
*asker  3 gün boyunca  güzelce  yorulmuş ne hikmetse pkk  askerin kamp yapacağı yeri  biliyor  gibi gitmiş o noktaya  pusu kurmuş  ne tesadüf  değilmi?
*paşa dediğin  askerinin  önünde  cephede  savaşan mustafa kemal gibi  olmalı ,  genelkurmaylıkta  keyf  yapıp saçma hesaplar  peşinde koşup sonra  atatürkçüyüm naraları atanlar  gibi değil ,  osman pamukoğlu  kandil eteklerinde askeriyle birlikte  savaştı  defalarca  ölüme koştu  bak  adam siyasete girdi  tek bir  destekcisi çıkmadı  gerçek kahramanların adı anılmaz  ama ne  hikmetse diğer bütün paşalar  kahraman olur...
Mesajı Paylaş

Osman pasama kiziyorum hep icimden bari MHP den gir be adam secime mecliste ol ama yok parti sifirdan kuracak muracak bu isler öyle kolay olmuyor pasam bu halk balik beyinli osman pasa kim diye hatirlamaz bile Mesajı Paylaş
Ya sevecek ya gideceksiniz baska yolu yok.

Zamanında bu bebek katili adamı ABD bize teslim ettiğinde ya almayacaktık yada alıyorsanda şartsız koşulsuz alıcaksın.Kimbilir ne şartlarla teslim aldık bu şerefsizi.
Þimdi hukuk kuralları diyerek asmıyorlar avukat veriyorlar milletin vicdanını kanatıyorlar hergün.Arkadaş şu adama normal mahkum muamelesi yapmayı bırakın artık.
ya asın şerefsizi yüreğiniz varsa yada avukatlarıyla görüşmesini iptal edin kapalı odada çürüsün zamanla ölür gider kimseyle görüştürmeyin.
Malesef bu hükümette geçmiş hükümetlerde bu pkk konusunda cesur adım atamamıştır.
PKK konusunda mecliste ciddi kanunlar ağır cezalar çıkarılmalı.Bunları savunan destek veren herkezi vatanı bölmeye teşebbüsten ağır hapis vericeksin bak sesleri çıkıyormu ondan sonra.. Mesajı Paylaş
05 Eylül 1795 - ABD ile Osmanlı İmparatorluğu arasında ABD'yi yıllık vergiye bağlayan ABD-Osmanlı sözleşmesi imzalandı.

3 terörüsle 2 saati aşkın süre çatışma yaşanmış ...vay halimize Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 22 Temmuz 2011, 00:20:09
3 terörüsle 2 saati aşkın süre çatışma yaşanmış ...vay halimize

o askerlerin yerine kendini koysana.

-ulan vursam vurduğumla kalırım, devlet bana ''katil'' der, ''ergenekoncu'' der
-ölsem öldüğümle kalırım, arkamdan ağlayanım olmaz, vur patlasın çal oynasın üç gün sonra
-uçakla, tankla, topla bombalasam yok insan hakları, yok teslim ol çağrısı yaptın mı, yok orantısız güç kullanımı
-bırak gitsin anasını satayım. yukarısı zaten bunların elebaşı ile her gün görüşüyor. bana mı kalmış devletin tekerine çomak sokmak. ölenin, öldürenin hesabı tutulur ama kaçanın, kaçıranın tutulmaz bu ülkede.

böyle düşünmüyolarsa ben de marslıyım! Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Yakında Başbakanlık ofisi ile İmralı arasında, kırmızı hatlı telefonda çekerler, şaka yapmıyorum. 10 yılda geriye bakıp, neleri hazmettiğimizi görünce, inanın Erdoğan-Apo telefon hattı bana hiçte akıl dışı gelmiyor. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Terörle mücadelede yeni çalışmalar yürüttüklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlikte polisin kullanımının masada olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin, polislerin iç güvenlikte görevlendirilmesi konusunda, "İç güvenlikte gelişen terör olaylarına karşı polisimizin daha etkin rol alması, yerine göre özel operasyonlar yapması
konusunda Sayın Başbakanımızın açıklamaları olmuştur. Bu da bakanlığımızın yaptığı planlama, hazırlıklar doğrultusunda ifade edilmiş bir açıklamadır. Takvim diye bir şey yok. Polisimiz, jandarmamız ve diğer iç güvenlik birimlerimiz her zaman operasyon yapmaya hazırdır. Yeri ve zamanı kendi mecrasında belirlenir" dedi.

ERDOĞAN: SİLVAN BİZiM İÇİN KIRILMA NOKTASI

Terörle mücadelede yeni çalışmalar yürüttüklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlikte polisin kullanımının masada olduğunu söyledi. Demokratik açılımın süreceğini ifade eden Başbakan, Silvan'da 13 şehit verilmesinin kendileri açısından bir kırılma noktası olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıldönümü kutlamaları için KKTC'ye giden Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüşünde uçakta gazetecilere konuştu. Kıbrıs sorununun çözümünden, teröre kadar pekçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, YAÞ'taki en önemli konulardan birisinin de hudut birlikleri olacağını aktardı.

Terör mücadele çerçevesinde iç güvenlikte polisin kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Bölgelerin hassasiyetine göre adım atılacak" diye konuştu. Erdoğan, "Silvan olayı, sorunun çözümüne bakışınızı değiştirdi mi? Bir kırılma noktası mı" sorusuna da, "Evet öyle. Farklı düşünmek zorundayız. Kötü niyetlilere karşı iyi niyetle taşıyamayız. Bağımsızlar dışlandıklarını söylüyor. CHP'yi nasıl çağırdıksa, onları da çağırdık. Neden dışlayalım. Açılımı her şeye rağmen devam ettireceğiz. Dolmabahçe'de yaptığımıza benzer, toplantılar yapabiliriz. Maalesef onlara katılmış bazı isimlerin, daha sonra süreci dinamitleme rolüne soyunması üzücü" cevabını verdi.

OPERASYONLAR KEYFİ YAPILMAZ

Erdoğan, gazetecilerin, "İmralı'dan uzlaşma olduğuna dair olumlu mesaj geldikten bir hafta sonra Silvan yaşandı. İmralı'nın örgüte etkisi var mı, yok mu? Bu durumda İmralı ile görüşmek anlamsızlaşıyor mu?" sorusuyla ilgili olarak da, "İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu davranıyorlar, gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Dağdakilerin isimlerini anmak istemiyorum, ama çift başlılık ortada. Böylece süreci haince işletiyorlar. Devlet, keyfi operasyon yapmaz. İstihbarat alırsa yapar. Terör örgütü silahı bıraksa, terör minimize olur. Bir istihbarat gelmedikçe de güvenlik güçleri operasyon yapmaz. Ama güvenlik güçlerinin silah bırakması istenebilir mi? Bu onların ilk görevi, varlık sebebi" dedi.

GENERAL SAYISI ÇALIÞMASI YOK

Bu yıl ki Yüksek Askeri Þura'da general sayısını azaltmaya yönelik yapılmış bir çalışma bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "YAÞ öncesi çalışmaları Genelkurmay yapıyor. Üst düzey terfileri biz yaptıktan sonra komutanlar da diğer atamaları yapıyor. Üzerinde en çok durduğumuz konu, hudut birlikleri konusu. İlk etapta 5 bin kişilik bir yapı oluşturulacak. Bunun ilanı da çıktı" diye konuştu.

Hükümetin yeni adımına CHP'den ilk tepki!

Hükümetin "terörle mücadelede polisin daha etkin görev alacağı" yönündeki açıklamasından sonra CHP'den ilk tepki geldi.

CHP'den yapılan açıklamada "Mücadele TSK bünyesindeki profesyonel birliklerin görevi olmalıdır" denildi.

KAYNAK http://haber.mynet.com/detay/politika/terorle-mucadelede-yeni-donem/583116 Mesajı Paylaş

terörle  mücadele  yükünün  tamamiyle  türk silahlı kuvvetlerine  yüklenmesi  ve  bu alanda  çıkan  eleştirilerde sadece türk silahlı kuvvetlerine  yönelinmesini  önleyecek  bir  uygulama  olacağını umut  ediyorum , chp  herzamanki  gibi bir  çözüm önermeden sadece  eleştirisine  devam ediyor  , bu adamlar  sadece  muhalefet olmayı  biliyorlar  birazda  yol gösterici  olmaya  çalışsalar  çok iyi olacak.
polis özel kuvvetleri  yaklaşık 600 kişilik bir  ekip kurarak  iç bölgelerde  terörle mücadeleye   dahil edilmişti  ama sınır  bölgelerindeki  yada  dağlardaki operasyonlarda  bulunmuyorlardı  bence  polisin dahil edilmesi  tsk nın sırtındaki yükü  azaltmakla  kalmayacak  aynı zamanda  tsk nın tek hedef  konumuna  düşmesinide engelleyecektir. Mesajı Paylaş

Bence hiçbir şey değişmeyecek. Mesajı Paylaş

şu dünyada para ile satın alınan, kaba güçle bastırılan, ezilen nice millet vardır ama sadece lafla ve yalanla uyutulan yegane millet biziz!

ben daha ne diyeyim? sıra sizin evlatlarınıza gelene kadar uyumaya devam. merak etmeyin bir gün mutlaka gelir! Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz