PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Öyle oluyor.Haber sonunda kaçarak izlerini kaybettirdir.Askerlerimiz kahramanca savaştı.Tamam bu dogru askerlerimiz ölümüne savaşıyor.Bunu yalanlayamayız.Bir operasyon yapıyorsunuz çok büyük diyelim ki kampı basıcanız.Basıcalacak olan kamp genelde o bölgeye bakınca hep daların yıprak kısımlarında ya da tepelerinde sen buraya helikopterle asker indirirsen o operasyonu unut gece sessizce dagı çembere alcan sonra saldırcan.
Önceleride söylerdim şimdi de hiç bir terör örgütü toprak korumaz onlar hep kaçar ve nerde bulursalar eylem yapabilme fırsatı yaparlar.Fırsat yaratmaya çalışırlar./color]Bunun için kaçıcakları için bu grup çembere çarpıcak ve mecbur bir kısmı yarıcak bunu yıkmak için en düşük grubu saldırcaklar.Sizde arkadan helikopterle askeri indircen ozaman bu sefer kıstırıp arkalı önlü yıkıcaksın.Eger  bu hareketi yapmak istiyorsan zorlamanlayacak ve zahiyat vermeden seri seri harekat yapacak olan özel timler ve iyi timler kurmak gerekiyor.Bunlardan ikisi JÖH ve PÖH.
Önemli ölçüde tehçizatları var bu askerlerin elinde M4A1 var.Askerde G-3 HK-33 belkide AK-47 ama bu silah buna göre daha güçlü en azından teknik olarak bakıldıgında öyle.Özel bir egitimden geçmişler.
Birde o arkadaki sırt çantasını ya agırlıgını düşürsek daha iyi olmazmı ya çok agır gerçektende bakıldıgında bile agır oldugunu anlayabiliyorsun.

Mesajı Paylaş

Mardin'de Çatışma
Ömerli'de çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu
24 Temmuz 2011 Pazar, 09:26:51
Mardin'de çatışma!

Mardin'in Ömerli ilçesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu 2 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu.

Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyündeki jandarma karakolunda görevli Astsubay Başçavuş Erhan Gül (Gaziantep) ve Astsubay Başçavuş Sadık Güllü (Kırıkkale) ile Uzman Çavuş Ali Öztürk (Gaziantep), davet edildikleri bir evde akşam yemeği yedikten sonra ayrıldı.

Bu sırada köyün üst kısmındaki karakola dönmek için yola çıkan askerler teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Açılan ilk ateş sonucu Astsubay Başçavuş Erhan Gül ve Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk şehit oldu.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz yaptığı açıklamada, olay sonrası bölgede operasyonlara başlanıldığını belirterek, şehit askerlerin cenazelerinin törenle memleketlerine gönderileceğini bildirdi.

AA

http://www.haberturk.com/yasam/haber/651152-mardinde-catisma Mesajı Paylaş

Saldırının 14:18 de başladığı   görülmektedir.

Çatışma haberi, yaşanan yoğunluk nedeniyle ancak saat 14:39'da üst karargaha bildirilebilmiştir

Helikopterin uçuş öncesi yapılması zorunlu olan son kontrolleri kısa sürede tamamlanarak saat 15:21'de Diyarbakır'dan kalkışları ve saat 15:45'te çatışma bölgesi üzerinde olmaları sağlanmıştır.

Taburu personelinin etkili karşı koyması sonucunda teröristler, saat 15:30 civarında teması kesmişlerdir. Silahlı helikopterler bölgeye ulaştıklarında, yoğun duman nedeniyle teröristleri tespit edememiş, ancak muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Þimdi bu açıklamaları okuduktan sonra insanın içi daha fazla yanıyor...

Çatışma 14:18 de başlıyor.. Çatışma sırasında daha ilk ateş te  Tim  harekat merkezine bilgi geçer.. Harekat merkezinin bilgiyi teyit etmesi , Telsiz de görevli erat ın nöb astb ı , onun nöb subayı , onun kurmay başkanı veya üst komutanı bulma ve bilgi verme merasimi sonrasında  üst komutanlığın (Tugay veya Kolordu Komutanı) bu durumu   Taarruz helikopter  taburuna bildirmesi  prosedürleri tamamlandığında saatler 14:39 u gösterir... Bu gecikme nin bahanesi de trajikomik bir  açıklamadır.. " "Bölgede yaşanan yoğunluk"  Saldırıya  uğrayan bir birlik ten yardım talebi alınmasından daha önemli veya daha yoğun ne olabilir... Hem de yoğunluğu varmış ta 21 dakika sonra  baskın ve yardım bilgisi üst komutanlığa gidiyor... Ne yoğunluğu varmış sayın paşamın... ???
Helikopter birliği alınan yardım çağrısına helikopterlerin uçuş öncesi zorunlu kontrolleri yapıldıktan sonra 15:21 de  havalanıyorlar..
Çatışma 14:18 de başladı..  Mehmetçikler orada boğaz boğaza çarpışırken , Kanat talebine cevap  15:21 geliyor. Ortalama  1 saat sonra aynı il  coğrafyası içindeki Taaruz  helikopter birliği  yerdenhavalanıyor  yardıma gitmek için...  Ne gerek var  arkadaş,  1 saat sonra kalkacaksanız hiç kalkmayın daha iyi...
Scramble durumunda neden beklemez  orada konuşlu Cobra ??? Hepi topu  bir elin  parmakları kadar  platform var zaten...  Bunları her an havalanacakmış gibi  hazır tutmak çok mu zordur... ???
Neyse  bi zahmet havalanan  taarruz helikopterlerimiz , çatışma bölgesi üzerine 15:45 te  "Teşrif Buyurmuşlardır" ...  Yani temas sağlandıktan  1,5 saat sonra  destek geliyor... Gören de zannedecek ki Kerkük veya Musulda ki bir birliğimiz saldırıya felan uğradı.... Saldırıya uğranan yer Ana kara içindeki bir toprak. Yani Türkiye Cumhuriyet  toprakları !!!!  Kendi toprağımda yardım isteyen birliğime yine kendi topraklarımda hatta aynı il sınırı içinde olan bir hava birliğinden 1,5 saat sonra yardım geliyor... Vayy babamm  vay... !!!! Bi de en sonundaki açıklama daha rezil..
"Talebin alınması ile helikopterlerin çatışma bölgesinde bulunması arasındaki sürenin uygulama standartlarına uygun olduğu tespit edilmiştir"
Yani diyorlar ki bizim helo lar geç kalmadı , zaten bizim standardımız bu şekilde.... Yani  Ana karada bulunan bir birliğe hava gücü takviyesinin 1,5 saat te gelmesi TSK  hizmet yönetmeliğine göre  normal mişşşşş....!!!
Yardım geliyor,ancak yoğun duman nedeniyle  hedef bulunamıyor...  Muhtemel kaçış noktaları ateş altına alınıyor.. Yani hikayeden sallıyorlar 20 mm lik mermileri... Ya şundadır  ya bun da diyerek...

Gelelim   sorulara...

1-   Yardım çağrısı sonrasında  bu talep neden 21 dk sonra üst komutanlığa iletilmiştir
2-   Helikopterlerin scramble durumunda olmamasının nedeni nedir ?
3-   Saldırı haberi alındığında , Heron komutanlığına bilgi verilip o koordinatlar üzerine  Heron neden gönderilmemiştir.
4-   Havada Heron olmasa bile o geçen süre içerisinde Heron  kaldırılıp hedef bölgeye gelmesi sağlanıp o soysuzların nereye kaçtığı tespit  edilerek neden bombardıman yapılmamış veya  birlikler  kaydırılmamıştır..

Sonuçta Silvan saldırısı ortaya çıkardı ki , olağan üstü durumlarda emir-komuta kademesindeki  yavaşlık bir çok can kaybına neden olmaya devam etmektedir.

Bana göre göz göre göre heder olup gitti mehmetler orada.... Doğru düzgün bir harekat yapılsaydı hiç değişse o köpekler ellerini kollarını sallaya sallaya kaçamazdı...

Kendi topraklarımızda   takviye kuvvet veya uçar birlik  desteği için bu kadar aciz durumlara düşüyorsak , olası bir  Türk- Yunan veya  Irak a girme senaryolarında Oradaki birliklerimiz kaderleri ile başbaşa kalacakları  aşikar durumdadır..

Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Ordumu askerimi vatanımı milletimi çok seviyorum bugun olsa tekrar askere seve seve giderim erinden genaraline askerime laf söylemek istemiyorum.Gayrı nizamı harbin zorlugunu biliyorum.Ordaki koşulların ve cografi şartların zor olduğunun da farkındayım.Bu terörislerin karakol üs bölgesi ve yada askeri konvoya pusu vs vs.. gibi saldırlarını bu nedenlerden dolayı anlayabiliyorum.Ama lütfen birileri bunu açıklasın tamam saldırdı amenna  hem de gündüz gözüne bunada eyvallah ama  sonra bu adamlar nereye kayboldu.O şartlarda bir insan yürüyerek ne kadar yol gidebilirki kaç km gidebilir. .İha lar saldırı sonrası bunları nasıl tesbit edemiyor o kadar gelişmiş kamera sistemleri gece görüş, termal,kızıl ötesi  sistemler vs. Bunları nasıl bulamıyor anlayamıyorum. Amerikan ihalarının çektikleri görüntülere bakıyorsun teröristi magaranın içinde tesbit ediyor. Her zaman her yerde temas saglanıyor Bazen duyuyoruz büyük bir terörist gurup çembere alındı diye heyecanlanıyoruz sonra  haber geliyor sonra terörist gecenin karanlıgından faydalanıp kaçıp gitti deniyor.Bu çok canımı sıkıyor içimi acıtıyor.Tamam saldırmalarını engeliyemiyoruz çeşitli nedenlerle ama bari saldırıdan sonra leşlerini oraya serelim biri dahi kaçamasın. Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

zalimler için yaşasın cehennem ,  33. dereceden  abileri  ne söylerse onu yapanların allah belasını versin
Mesajı Paylaş

Helikopterlerin çağırıldıktan 1 saat sonra gittiğini sanmıyorum. Helikopter talebi geç yapılmıştır. Malum bizde helikopter istemeye çekinilir. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: rstr617 - 27 Temmuz 2011, 13:48:54
Helikopterlerin çağırıldıktan 1 saat sonra gittiğini sanmıyorum. Helikopter talebi geç yapılmıştır. Malum bizde helikopter istemeye çekinilir.

14:39  da  çatışma üst karargaha bildiriliyor.
15:21  de kanatlar havalanıyor, 15:45 te  çatışma bölgesi üzerine geliyor...

Adamlar baskın anında talebi geçmişler.. Ama bizim devletin her kademesinde olan prosedürler , maalesef ki böyle can alıcı bir durumda da  devreye giriyor ki  Helo'lar  geç intikal edilyor...

Göz göre göre  onlarca can gitti orada..... :'(
Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

'Silvan komutanları görevden alındı'
İçişleri Bakanı Þahin'den Silvan raporuna yönelik açıklama
27 Temmuz 2011 Çarşamba, 16:26:41
'Silvan komutanları görevden alındı'

Silvan'da 13 askerin şehit olmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında operasyonu yöneten tabur ve bölük komutanlarının görev yerleri değiştirildi.

Alınan bilgiye göre, Silvan'ın Bayrambaşı beldesinin Dolapdere kırsal kesiminde, 14 Temmuz'da terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu 13 askerin şehit düşmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Silvan 4. Taktik Jandarma Komando Alayı Komutanlığı emrindeki taburun başında bulunan ve operasyonu yönettiği belirtilen Binbaşı Milbay Þahin ve aynı taburun emrinde olan ancak ismi açıklanmayan bölük komutanı teğmenin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığında görevlendirildiği öğrenildi.

İDARİ TEDBİRLER ALINDI
İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin, Silvan'daki terörist saldırının ardından görevden alınan jandarma komutanı olup olmadığını açıkladı.

Þahin, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nca Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde düzenlenen 40. Dönem temel Özel Harekat Kursu mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Silvan'daki terörist saldırıyla ilgili görevden alınan ya da görev yeri değiştirilen jandarma komutanı olup olmadığının sorulması üzerine Þahin, ''Ayrıca idari olarak Jandarma Genel Komutanlığımız'ın bu yönde bir uygulaması oldu'' dedi. Þahin, ''Kimler ve kaç kişi'' sorusunu da, ''Sayısı önemli değil'' diye yanıtladı.
Þahin, ''Rütbe olarak nedir? Jandarma Bölge Komutanı var mı?'' ve ''Alay komutanı var mı'' sorularına ''Þu anda yok'' yanıtını verdi. Tabur komutanı ya da bölük komutanı olup olmadığı sorusu üzerine Þahin, ''Olabilir'' dedi.
İdris Naim Þahin, görevden alınan ya da yeri değiştirilen tabur ya da bölük komutanı sayısının kaç olduğuna ilişkin soruyu yanıtlarken, ''Sayısı önemli değil. Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından değerlendirilerek, soruşturmaya paralel bir şekilde idari tedbirler alınıyor. Bunun devamı da olabilir, olmayabilir. Bundan sonrası artık o kurumun kendi çalışma anlayışı ve prensipleri çerçevesinde yürüyecek bir husustur. Bu, günübirlik basınla ve kamuoyuyla paylaşılması gereken bir konu olmaktan çıkmıştır artık'' diye konuştu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/652304-silvan-komutanlari-gorevden-alindi Mesajı Paylaş

tabur ve bölük komutanlarının  görev yerlerinin değiştirilmesi gibi saçma bir karar alınmasına şaşırmadım ,  bu komutanlar   suçlu ise görevine tamamen son verirsin yok değilse  bulunduğu  birlikte görevlerine devam ettirirsin  ,  yerini değiştirmenin mantığını  anlamıyorum  , bu adamlar  bile bile  şehit verilmesini sağladıysa zaten gittikleri yerdede doğru durmazlar  yok  komutanlar suçsuzsa  neden adamları  aşalar  gibi görev yerleri değiştiriliyor?  genelkurmaylık kendi hatasını başkalarının üzerine yıkmaya  yada halkın  ağzını kapatmak için kendi  subaylarını aşağılamaya  devam ediyor  ,  kesinlikle  yalnış bir  karar. Mesajı Paylaş

Hakkari'nin Þemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi Yeşilova mevkiinde yola döşenen mayın askeri aracın geçişi sırasında patladı.Can kaybının yaşanmadığı patlama anı cep telefonuyla görüntülendi.

http://video.cnnturk.com/2011/haber/7/30/yola-dosenen-mayinin-patlama-ani

Video'nun sonunda MRAP görülüyor,acaba onun geçişi sırasında mı patlatıldı? Bu arada bilgisizliğimi mazur görün BMC'nin MRAP aracı değil mi bu videoda görünen ??

Not : Youtube dışındaki kaynaklardan direk video ekleyebiliyormuyuz link vermek yerine ? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz