PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Siirt'te 5 Þehit

Siirt'te jandarmaya, Diyarbakır'da emniyete saldırı
Jandarma karakoluna düzenlenen saldırının ardından başlayan çatışmada 5 asker şehit oldu, Hani'de de 2 polis yaralı...
24 Eylül 2011 Cumartesi, 20:12:40
Siirt'te jandarmaya, Diyarbakır'da emniyete saldırı!

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 güvenlik görevlisi şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Siirt Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK mensubu bir grup Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına saldırı düzenlediği kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilen açıklamada, bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, Diyabakır'ın Hani İlçe Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce yapılan saldırıda 2 polis memurunun yaralandığı bildirildi.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/672712-siirtte-jandarmaya-diyarbakirda-emniyete-saldiri Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Erdoğan'dan Siirt'teki saldırıyla ilgili açıklama
Erdoğan, ''Maalesef terör örgütü vahşetini devam ettiriyor. Biz de bunun karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz'' dedi
24 Eylül 2011 Cumartesi, 23:50:55
Erdoğan'dan Siirt'teki saldırıyla ilgili açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesinin ardından konakladığı Peninsula Otel'de gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Siirt'e meydana gelen saldırıda 5 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, ''Maalesef terör örgütü vahşetini devam ettiriyor. Ben size ikide bir bu tür değerlendirmeleri yapmayı da doğru bulmuyorum. Tabii o görevini yapıyor, biz de bunun karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Arkadaşlardan detayları henüz almadım. Türkiye'ye döndükten sonra değerlendirmelerimizi yapıp ona göre adımlarımızı atacağız'' dedi.

AA
http://www.haberturk.com/gundem/haber/672730-erdogandan-siirtteki-saldiriyla-ilgili-aciklama Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Acırsan acınacak hale düşersin. Al sana iyiniyet ,her alanda musamahanın getirdiği nokta bu işte... Mesajı Paylaş

Görevini yapıyormuş lan senin diye girerdim ama ........ Mesajı Paylaş

Hiç kimse kızmasın hiç kimse öfkelenmesin,bence bunlar normal şeyler artık..Devlet açık açık PKK'yla görüşüyor,öyle veya böyle ses kaydı düşüyor piyasaya ama hükümet tam siper savunmada..Sayın Arınç yine Cem Yılmaz'a taş çıkartırcasına bir performansla saçmalıyor,yandaş medya haber pompalamaya devam ediyor ve en sonda sayın Başbakan gollük vuruşu yapıyor..

Hadi bunların hepsini geçtim de vatandaş ne yapıyor..Ne mi yapıyor 5 yılda bir sandığa gidip bu politikaları onaylama anlamına gelen istikamette oy veriyor ve demokrasiyi idrak etmiş oluyoruz böylece..

Hayaldi gerçek oldu..Durmak yok şehitlere devam...

Þehitlerimiz inşallah bizlere haklarını helal ederler..Makamları cennet olsun allah kalanlara sabır versin.. Mesajı Paylaş

Bu acıya yürek dayanmaz

DHA/A.A
25 Eylül 2011
"Mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım"
SİİRT'in Pervari İlçesi'ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü. Þehit er Önder Turgay'ın askere giderken evinin kapısına üzerine yazdığı "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" şeklindeki sözleri görenleri kahretti.

Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu'na, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık verdiği saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Er Önder Turgay (Mardin), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) ve Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün (Þırnak) şehit oldu.

Þehit düşen askerlerden ikisinin memleketlerinin İzmir olduğu belirlenirken Buca ve Bayındır İlçeleri'nde oturan şehitlerin evlerine acı haber gece saatlerinde ulaştı.

ÇOK SEVDİĞİ DAĞLARA GİTMİÞTİ

İlk haber Bayındır İlçesi'ne bağlı Zeytinova Beldesi'nde yaşayan saldırıya uğrayan karakolun Komutanı da olan Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın babasının evine ulaştı. Yaş haddi nedeniyle 2 yıl sonra emekli olacağı belirtilen ve 2.5 ay önce Siirt'e tayini çıkan şehit Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın babası Mustafa Canbulat'ı 3 ay önce kaybettiği belirtildi. Bu nedenle, ambulans eşliğinde beldeye gelen askeri yetkililer acılı haberi 3 ay önce eşini de kaybeden Emine Canbulat'a verdi. Emine Canbulat ile birlikte ağabeyinin şehit olduğunu öğrenip annesinin evine gelen Emine Dinçol ve erkek kardeşi Mustafa Canbulat da gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra şehitn astsubay başçavuşun eşine acılı haberi ulaştırdı. Þehidin 2 çocuğunun annesi olan Özlem Canbulat'ın Ödemiş'e bağlı Umurbey Mahallesi Beyazıt Sokak'ta babasının yanında bulunması nedeniyle yetkililer buraya gitti. Acı haberi alan ve gözyaşlarına hakim olamayan Özlem Canbulat'ın hain saldırıdan kısa süre önce akşam telefonla eşiyle görüştüğü belirtildi. Özlem Canbulat'ın yakınları, telefon konuşmasında, şehidin, "Dağlar bana bakıyor, ben dağlara bakıyorum. Dağları çok seviyorum" dediğini ifade etti.

İKİNCİ ÞEHİT BUCA'DA

İlk şehit haberi ardından bir acı haber de İzmir'in Buca İlçesi 684/5 sokakta oturan Jandarma Er Önder Turgay'ın evine düştü. Yine askeri yetkililer tarafından verilen acı haber üzerine şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Mardinli olan şehit erin yakınları acı haberi alınca eve akın etti, büyük üzüntü yaşadı. Mobilyacı Abdülkadir Turgay'ın 6 çocuğundan biri olan Önder Turgay'ın 6 aylık asker olduğu belirlendi.

"MUTLU DÖNÜP SEVDİĞİME KAVUÞACAĞIM"

Baba Abdülkadir Turgay'ın, içindeki sıkıntıyı atmak, çok özlediği oğlunun sesini duymak için, sürekli cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aradığı ancak, bu sırada çatışma çıktığı için cevap alamadığı ortaya çıktı. Askere giderken evinin kapısına üzerine "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" yazan şehit askerin, sözlüsüne acı gerçek söylenemedi.

SON TELEFONDA ÞEHİT OĞLUNA ULAÞAMADI

TERHİSİNE 45 GÜN VARDI

Saldırıda şehit düşen Adem Yörük'ün baba ocağına da ateş düştü. Saat 02.30'da şehit haberini alan Yörük ailesinin evinden feryatlar yükseldi. Adem Yörük'ün terhisine 45 gün kalmıştı.

Yörük'ün şehit haberini memleketi Korkuteli'ne bağlı Küçükköy Beldesi'ndeki ailesine, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Askerlik Þubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay verdi. Þehidin babası İlyas Yörük'ün Güney Mahallesi'ndeki evine ambulans ve sağlık görevlileri ile giden yetkililer, Adem Yörük'ün şehit olduğunu söyledi. Haber üzerine şehidin babası İlyas, annesi Meryem ve şehidin 2 kardeşi ile yakınları sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren Adem Yörük'ün yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı aileyi Kaymakam Karahan ve beraberindekiler teselli etmeye çalıştı.Adem Yörük'ün cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından bugün askeri uçakla Antalya'ya gönderilecek. Yörük'ün cenazesi, ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla Küçükköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAYRAMDA ZİYARETE GELECEKTİ

21 yaşındaki Jandarma Er Ömer Dursun'un İstanbul'daki evine acı haber, sabah erken saatlerde ulaştı. Kardeşinin şehit haberini olan ağabeyi Bayram Dursun, "Terhisine 68 gün kalmıştı. Hiç izin kullanmadı, Kurban bayramı sonrası gelecekti ama maalesef şehit haberi geldi. Vatan millet sağ olsun" dedi.

Sinop, Boyabat nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki jandarma er Ömer Dursun'un Kağıthane'deki Gültepe, Talatpaşa Caddesi Haşmet Sokak 67 numarada bulunan ailesine görevli subay ve astsubaylar gelerek, Ömer Dursun'un şehit olduğu haberini verdi. Kardeşini şehit veren ve komşularının taziyelerini kabul eden Bayram Dursun, "Kimseye zararı olmayan çok iyi bir insandı. En son 5 gün önce görüştük. 'Ortalık sakin, iyiyim" demişti" diye konuştu. Acı haberle yıkılan şehidin annesi Gülizar Dursun'un gözyaşlarına boğuldu. Gülizar Dursun, oğlunun cenazesinin toprağa verileceği Sinop'a gitti.

Babasını iki yaşında kaybeden Ömer Dursun'un Bilecik'te acemi eğitimini tamamladığı belirtildi. Yufkacılık yapan ve yedi kardeşten biri olan Ömer Dursun'un evine Türk bayrağı asıldı. Bazı komşuları da balkonlarına Türk bayrağı asarak terörü, protesto ettil. Þehit jandarma er Ömer Dursun'un cenazesi yarın memleketi Sinop'a bağlı Boyabat'ın Darıözü Köyü'nde öğleyin kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

ASKERDEN DÖNÜNCE EVLENECEKTİ

Þehit jandarma er Halil İbrahim Türkmen'in Konya merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi, askeri yetkililer ve sağlık görevlileri verdi.

Türk bayrağı asılan şehit Türkmen'in baba evine, komşu ve akrabaları akın etmeye başladı. Terhisine 8 ay kaldığı öğrenilen Türkmen'in askere gitmeden 1 ay önce önce nişanlandığı öğrenildi.

Þehit Türkmen'in dedesi Cemal Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit olan torunuyla 15 gün önce telefonda görüştüklerini, torununun kendisine durumunun iyi olduğunu söylediğini belirtti.

Askere gitmeden 1 ay önce nişanlanan torununun, vatani görevini tamamladıktan sonra evleneceğini belirten dede Türkmen, "Konuştuğumuzda 'dede gelince beni evlendireceksin değil mi? Bana destek olacaksın değil mi?' demişti. Ben de ona 'oğlum sen askerliğini bitir, yanımıza gel. Ben seni evlendireceğim. Sana destek olacağım' dedim. Diyeceğim bir şey yok. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Þehidin diğer dedesi Abdurrahman Oğuz ise Siirt'teki çatışmanın haberini televizyondan izlediğini belirtti. Haberi izlerken yüreğine bir acı düştüğünü anlatan Oğuz, "Daha sonra akrabalarımızdan torunumun şehit olduğunu öğrendim. Vatan sağ olsun. Telefonda en son görüştüğümüzde 'oğlum sen orada nöbet tutarsan biz burada rahat uyuruz' diye espri yapmıştım" diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18823088.asp Mesajı Paylaş

PKK'lı itirafçı büyük planı anlattı

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)
25 Eylül 2011
PKK'lı itirafçı büyük planı anlattı
BİNGÖL'de karayolundaki menfeze dün 4 tüp içine yerleştirilmiş ve infilak ettirilmeye hazır 100 kilo patlayıcının, jandarma karakoluna yapılacak saldırının ardından kullanılmak istendiği tespit edildi. Güvenlik güçlerine teslim olan bir PKK'lı, saldırının ardından yaralı askerleri hastanede ziyaret edecek, vali ve emniyet müdürüne de suikast düzenleneceğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Bingöl'de, vali ve emniyet müdürü ile jandarma karakoluna yapacağı saldırı, güvenlik güçlerine teslim olan bir itirafçının ifadeleri ile ortaya çıktı. Terör örgütünden 21 Eylül çarşamba günü kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı, örgütün Bingöl'de büyük bir eylem hazırlığı içinde olduğunu anlattı.

Teslim olan PKK'lının verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri, ilk operasyonu Bingöl-Elazığ Karaloyu üzerinde gerçekleştirildi. Kurudere Mevkkii'nde menfez altına bırakılan 4 büyük boy mutfak tüpü içine TNT, C-4 ve amonyomnitrat karışımı ile hazırlanan, tahrip gücü çok yüksek olan el yapımı uzaktan kumandalı 4 bomba ele geçirildi. Þehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Bilaloğu Köyü yakınlarındaki jandarma karakolu çevresindeki tepelik alanlarda yapılan arazi aramasında 3ayrı noktaya yerleştirilen tahrip gücü yüksek basma düzenekli ve uzaktan kumandalı 3 bomba daha bulundu.

4 KOLDAN SALDIRI PLANI

Verdiği bilgilerin doğru çıkması üzerine yeniden sorguya alınan PKK'lının jandarma karakolunun saldırı planını anlattı. PKK'lının ifadelerine göre, teröristler 25 ya da 26 Eylül tarihlerinde Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki Bilaloğlu Köyü'ndeki jandarma karakoluna 4 ayrı noktada saldırı gerçekleştirecekti. Hain plana göre karakol çevresindeki ormanlık alandan önce uzun namlu gerçekleştir bulunduğu alan ve çevre tepe ve dağların tamamı ormanlık alandan mevzilere yaklaşmayı amaçlayan teröristler, 4 ayrı noktadan önce uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirmek istedi. Karakola hakim olan üç tepeye gizlenecek, 3 PKK'lı keskin nişancı ise, karakol içinde hareket eden askerleri vuracaktı. Saldırının ardından karakola karadan ve helikopterle gelecek takviye birlikleri de hedef alan PKK'lılar, helikopterin olası indirme alanları ile karayolundaki menfeze tahrip gücü yüksek patlayıcılar yerleştirdi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ VURACAKLARDI

PKK'lının ifadelerine göre, saldırı olduğu sırada sivil giyimli iki PKK'lı da, Bingöl şehir merkezine sızacaktı. PKK'lılar, çatışmada, yaralanacak askerleri hastanede ziyaret edeceğini düşündükleri Vali, Emniyet müdürü ile üst düzey askeri yetkililere suikast düzenlemeyi planladı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18823528.asp Mesajı Paylaş

ben konuya daha farklı yönden bakmak istiyorum ben kendi açımdan oturuyorum ve ne yapıldı ne yapılmadı ne yapılması gerek diye düşünüyorum sonra biraz daha geriye gidiyorum terör örgütü kuruldu ilk saldırısını gerçekleştirdi ilk şeğidimiz o zaman ki devlet adamı (ismini hatırlıyamıyorum) şöyle dedi "bir kaç çapulcu için tatilimi yarıda kesemem" aslında ilk hatayı biz burada yaptık ilk başta sonra ne oldu saldırılar arttı biz ne yaptık 5-10 günlük sınır ötesi harekatlar vs sonuç elde var sıfır terör devam ediyor sonra apo yakalandı (onu bizim yakaladığımız hala bir muamma) biz ne yaptık terör bitti dedik yan gelip yattık aslında buradada bir hata yaptık terör bitmedi terörist başı yakalandı ama adamları ırağa yerleşti ve hala dağdaydılar biz onları dağdan almak yerine zafer naraları atıp yan gelip yattık eee şimdi terör devam ediyor. gelelim bu işin askeri kısmına bazı devlet adamları kendi üretmesi gerektiği silahları durmadan bir asalak gibi satın aldı bu devam etti yıllarca ve bilmedikleri şey bu aldıkları uçaklar helilerin savaşta bir süs ten farkı olmayacakları bunu bilmiyorlardı parayı üretmek yerine satın alıp kurtulmayı tercih ettiler durmadan borçlandılar şimdi silahımızı kendimiz üretmek için çırpınıyoruz evvallah güzel tankımız topumuz da var helilerimizde olacak ihalarımızda allaha şükür bu bir adım aslında büyük bir adım bundan dolayı bu hükümeti kutlamak gerek hakkediyorlar eee ne eksik değerlendirmeye devam edelim şöyleki bence biz stratejiyi iyi kullanamıyoruz bu gün silahlarımızı modernleştiriyoruz ama terör bizi bir türlü buluyor bizim amerikan sistemini kullanmamız gerek aslında şöyle söyliyim tüm araçlarımız mayına dayanıklı tüm askerlerimiz çelik yelekli silahlar en iyisi heliler en son kalite karakollar son teknoloji vs vs bunu yapan devlet adamı bence rahat uyur ama şu varki bunu yapmak da bizim için uzun vadeli bir iş bunu her kez biliyor uygulanması zaten çok zor tüm doğudaki karakolları son teknoloji yapmak hem para hem zaman demek bu işin zor olduğunu biliyoruz o zaman biz ne yapmalıyız derseniz bence biz şunu yapalım sağlam bir sınır ötesi harekat yapalım nesıl mı şöyle ilk iş olarak barzaniye bilgi vermeyelim kesinlikle ikinci iş amerikayı ikna edip sonuç alınana kadar ıraktan çıkmayalım şimdi bana bunun hayal olduğunu söyleye bilirsiniz ama her kes biliyorki barzani bizden aldığı bilgileri pkk ya ulaştıyor pkk da biz gelmeden kamptan çıkıp köylere giriyor "silahını gizle köye gir masumsun" zaten? bu yüzden sonuç alınamıyor biz dönünce onlarda dağa çıkıyor bu kadar basit köşe kapmaca gibi amerika bizi süre konusunda zorluyor bunu da her kes biliyor onun için bizim acilen bu savunma stratejisinden vazgeçip(vazgeçmiyeceksen de ilk anlattığım şeyleri yapıp savunma yap) kapsamlı ve süresiz sonuç alınana kadar sürecek ırak harekatını başlatmalıyız. Mesajı Paylaş

Sağlam bir sınırötesi harekatı barzaniye haber vermeden yapabiliriz. Ama başkası, uydusundan bizim kapsamlı sınırötesi harekatımızı önceden görerek barzaniye ve pkkya derhal ne yapması gerektiği konusunda talimatlar verecektir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 25 Eylül 2011, 22:42:14
Sağlam bir sınırötesi harekatı barzaniye haber vermeden yapabiliriz. Ama başkası, uydusundan bizim kapsamlı sınırötesi harekatımızı önceden görerek barzaniye ve pkkya derhal ne yapması gerektiği konusunda talimatlar verecektir.

Hocam onu geçin adamlar diyarbakırdan ne uçak havalanıyorsa pkk ya bildiriyorlar mühimmatla uçak kalktımı aynen mağaralara öyle büyük bir operasyon pkk ya duyurulmadan yapılamaz ... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz