PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

bence eskisi gibi vurup 1 hafta sonra geri gelinecekse gereksiz orada kendi güvenlik hattımızı oluşturmalıyız . (kandilde dahil ) Mesajı Paylaş

Þemdinli'de askeri sevkiyat

Hakkari'nin Þemdinli ilçesinde özel eğitimli birlikler sınıra sevk edilirken, savaş uçakları da PKK kamplarına doğru yöneldi
26 Eylül 2011 Pazartesi, 10:18:51

Yüksekova'da bulunan 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'ndan gelen çok sayıda askeri araç, Þemdinli 3. Dağ ve Taktik Komando Tabur Komutanlığı'na geçiş yaptı. Gelen askeri birliklerin Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı ve askeri üst bölgeleri olan Bayrak ve Sülo tepelerine gönderileceği öğrenildi.

Öte yanda, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları ise Þemdinli semalarından geçerek Kuzey Irak sınırındaki PKK'nın Hakurk, Gare, Basyan ve Avaşin kamplarına doğru gittikleri gözlendi.

İHA

http://www.haberturk.com/gundem/haber/673048-semdinlide-askeri-sevkiyat Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Teröristler hain saldırıda öğretmenleri kalkan yaptılar

PKK'lı teröristler Pervari'deki hain saldırıda 16 öğretmen ve 2 çocuğu kalkan olarak kullandı

26.09.2011 - 08:11   

Siirt Pervari'deki Belenoluk Jandarma Karakolu'na önceki akşam roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lılar, çatışma boyunca arada kalan ilköğretim okulu lojmanındaki 16 öğretmen ve 2 çocuğu kalkan olarak kullandı.

Çatışmanın ortasında kalan öğretmenden biri, "Asker bizi korumak için karşılık vermedi" dedi. Çatışma aralıklı olarak 10 saat sürdü. 1'i kadın 3 terörist ölü ele geçirildi.

6 ASKER ÞEHİT, 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Siirt'in Pervari İlçesi'nde Belenoluk Jandarma Karakolu'na önceki akşam roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lı teröristler, karakolu ele geçirmek istedi ve çatışma boyunca da askerlerin ateşinden kurtulmak için 80 metre uzaklıkta bulunan Belenoluk İlköğretim Okulu'nun lojmanındaki öğretmenleri kalkan olarak kullandı. Karakolu canları pahasına savunan askerler, teröristlerin karakola girmesini engellerken, aralarında karakol komutanının da bulunduğu 6 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Aralıklarla yaklaşık 10 saat süren ve askerlerin lojmandaki öğretmenlere zarar gelmemesi için teröristlere bir süre karşılık veremediği çatışmada 1'i kadın, 3 terörist öldürüldü.

ELEKTRİKLERİ KESİP NÖBETÇİYİ ÞEHİT ETTİLER
Pervari İlçesi'ne bağlı olan, Van'ın Çatak ile Þırnak'ın Beytüşşebap ilçeleri sınırında yer alan ve yaklaşık 50 askerin görev yaptığı Belenoluk Jandarma Karakolu'na önceki gün akşam 20'den fazla PKK'lı terörist roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Teröristler, karakola hâkim tepeler, köy içi ve karakola 80 metre uzaklıkta bulunan Belenoluk İlköğretim Okulu yanındaki öğretmen lojmanlarına sızdı. Teröristler, elektrikleri kestikten sonra karakol nizamiyesindeki nöbetçi askeri Biksi makineli tüfekle uzaktan vurup şehit etti. Ardından çeşitli noktalardan uzun namlulu silahlarla ateşe başladı.

ÖĞRETMEN VE ÇOCUKLARI KALKAN YAPTILAR
Bir grup terörist de 10'u kadın 16 öğretmenin yanlarında 2 çocukla kaldığı öğretmen lojmanlarını kendilerine kalkan olarak kullandı. Burada kapılarını kırıp okul binası ile lojman giriş katına giren teröristler, karakolu yoğun ateş altına aldı. Karakoldaki askerler, öğretmenlere zarar gelmemesi için bir süre buradaki teröristlere ateş açamadı.

ASKERLER TERÖRİSTLERİ PÜSKÜRTTÜ
Teröristler çeşitli noktalardan yoğun ateş altına aldıkları Belenoluk Karakolu'nu ele geçirmek istedi. Askerler, karakol bahçesine giren 5-6 teröristi geri püskürterek, binaya sızmalarını önledi. Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat ve emrindeki kahraman askerler, canlarını ortaya koyarak karakolu savundu. Burada yaklaşık 3 saat süren çatışmada Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Onbaşı Recep Gök (Þırnak), Jandarma Er Önder Turgay (İzmir), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) şehit düştü, 11 asker de yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 3 terörist ölü ele geçirildi.

ASKERLERİN GELİÞİNİ ÖNLEMEK İÇİN MAYIN DÖÞEDİLER
Saldırının duyulması üzerine Belenoluk Köyü'ne karadan birlikler sevk edildi. Ancak, teröristlerin takviye askerlerin gelişini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayın döşediği belirlendi. Güvenlik güçleri mayınları imha ederek, köye ulaşmaya çalıştı. Karakola sızamayan PKK'lı teröristler, köy içine kaçarak, burada kendilerine köylüleri siper yapıp askerlerle çatışmayı sürdürdü. Köyde teröristlerle güvenlik güçlerinin çatışması saatlerce sürdü.

KOBRA HELİKOPTERLER DEVREYE GİRDİ
Çatışma bölgesine Siirt'teki 3'üncü Komando Tugayı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle jandarma komando timleri sevk edildi. Ancak, teröristler ağır makineli Biksi silahlarla helikopterlere ateş açınca helikopterler bir süre Belenoluk'a inemedi. Bunun üzerine Kobra helikopterler devreye girdi. Kobralar, zaman zaman teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedefleri bombaladı. Saat 18.00'de başlayan çatışmalar ilk 3 saati yoğun olmak üzere dün saat 05.00'e kadar aralıklarla devam etti.

ÇATIÞMANIN ORTASINDA KALDIK, ASKER BİZİ KORUDU
Belenoluk İlköğretim Okulu lojmanında bir anda kendilerini can pazarında bulan öğretmenlerden biri dehşet saatlerini şöyle anlattı: "Akşam saatleriydi. Karakola 80 metre uzaklıkta olan lojmana giren teröristler karakola ateş etmeye başladı. İki katlı lojmanda hep birlikte tuvalete banyolara saklandık. Okulun kapılarını da kırıp içeriye giren teröristler buradan da ateş etti. İlk çatışma yaklaşık 3 saat sürdü. Çatışmanın ortasında kaldık. Karakoldaki askerler lojmandaki öğretmenleri korumak için kendilerine buradan ateş eden teröristlere uzun süre karşılık vermedi. Bunu sadece bizleri korumak için yaptı. Çok zor bir geceydi. Ölümle burun buruna geldik."

Öğretmenler, çatışma nedeniyle okul ve lojmanın delik deşik olduğunu belirterek, kendilerinin köyden güvenli şekilde alınmasını istedi.

KÖR KANDİL DAĞINDA BÜYÜK OPERASYON
SİİRT'e karayolu ile yaklaşık 5 saat uzaklıkta bulunan ve Þırnak- Siirt- Van sınırlarının kesiştiği bölgede Botan Çayı kenarında bulunan Belenoluk Köyü'ndeki karakola yönelik düzenlenen saldırıdan sonra bölgede karadan ve havadan geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgesine komando birlikleri indirdi. PKK'lıların kaçtığı Kör Kandil Dağı ile Geçittepe Mevkii'ne indirilen komandolar teröristlerin izini sürerken, bölgeye karadan da askerler sevk edildi. Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu değerlendirilen noktaları ateş altına aldı. Bu arada Siirt'in Baykan İlçesi'ne bağlı Ziyaret Beldesi Jandarma Karakolu'na da dün akşam teröristlerce ateş açıldı. Nöbetçi askerlerin karşılık vermesi üzerine, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

http://www.ensonhaber.com/teroristler-hain-saldirida-ogretmenleri-kalkan-yaptilar-2011-09-26.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

sn başkan benim en çok kızdığım konulardan biride habercilerin yaptığı haber şimdi size soruyorum bu haber ajansları son dakika haber vermiyor mu eee o zaman ben terörist olsam durmadan haber ajanslarına bakarım ne oluyor ne bitiyor öğrenir gerekirse inime girerim ki bu haberler sadece bölgeleri deil askerin ne taşıdığını nereye gittiğini nereden geldiğini kaç araba olduğunu her şeyi yazıyorlar sanki bana bir yararı var bunun sadece teröriste faydası istihbaratı artık onlar haber sitelerinden alır oldular bizim akıllılar hala teröriste yardım etmeye devam ediyor. sınır ötesi harekatı son dakika diye geçip harekat başlamadan başladı diyorlar böyle tabi ki şehit veririz bende arabanın nereye gideceğini bilsem elimde bomba olsa koyar patlatırım ki havadan istihbarat geliyorsa canıma minnet yani teröristin mantığıda bu zaten Mesajı Paylaş

Bence haber sitelerinden önce onların haberi oluyor. Mesajı Paylaş

yaşadığım bir olayaı anlatıyim bir gün haber izliyorum hatta haber kanalınıda söyliycem kanal d yi izliyorum canlı olarak kato dağına operasyona giden askerleri gösteriyor akşam saatleri tabiki detayıyla gösteriyo nereye gidiyorlar ne götürüyorlar neler eşlik ediyor felan haberler bitti diziz izlemeye başladım saat 10 gibi bir haber kanalını açtım ve altta yazan yazı şu kato dağına giden askerlere pusu korucu ve askerlerden şehit var. ben bunu hayatımda hiç unutamıyorum o kanalda yürüyerek dağa çıkan askerin gözümle gördüğüm askerlerin ölüm haberi geliyor şimdi size soruyorum siz ne düşünürsünüz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DESPERADOS - 25 Eylül 2011, 23:31:26
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 25 Eylül 2011, 22:42:14
Sağlam bir sınırötesi harekatı barzaniye haber vermeden yapabiliriz. Ama başkası, uydusundan bizim kapsamlı sınırötesi harekatımızı önceden görerek barzaniye ve pkkya derhal ne yapması gerektiği konusunda talimatlar verecektir.

Hocam onu geçin adamlar diyarbakırdan ne uçak havalanıyorsa pkk ya bildiriyorlar mühimmatla uçak kalktımı aynen mağaralara öyle büyük bir operasyon pkk ya duyurulmadan yapılamaz ...

bunun çözümü var aslında çin işkencesi gibi yapacağız şöyle çinlilerin işkencesi var Suçlunun kafası kazınırmış ve suçlu bir direğe hiç hareket edemiyeceği şekilde bağlanırmış...ve üstten damlalar halinde soğuk su damlatılırmış...damlalar bir süre sonra balyoz etkisi yaptığından adamın delirmesi sağlanırmış bir süre sonra ne zaman damlıycak acaba diye kafayı yiyor adam tabi bizde aynı sistemi yapacağız eğitim için kalakan uçaklarımız füzeleriyle hareket edecek bu yapılırsa terörist bu uçakların saldırımı yoksa eğitim için mi kalktığını anlayamaz bu bize başarı sağlar belki uçakların kullanmadığı mühimmatlarla inişi zor olsada bunu katlanması lazım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 26 Eylül 2011, 16:12:49
Bence haber sitelerinden önce onların haberi oluyor.
aynen Mesajı Paylaş

haber sitelerinden önce yerli halk içindeki muhbirleri onlara çoktan haber uçururlar zaten böyle haberleden istihbarat alsalar devlet bu konuda haber yapmayı engelliyebilir buna yetkisi var. Mesajı Paylaş

hakkari bölgesinde zaten terörist gruplar o bölge de yaşayan kişilerdir akşam dağdalar gündüz evlerinde sen istediğin kadar operasyon yap Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz