PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Yakında askerimiz Irağın kuzeyine girecek muhtemelen. Allah yardımcıları olsun. Ve bu giriş geçen sefer ki gibi kısa olmasın... Mesajı Paylaş

PKK'nın kaçırdığı öğretmenlerin şaşırtan ortak özelliği

PKK'nın kaçırdığı öğretmenlerden 8'inin doğu kökenli olduğu öğrenildi.
29.09.2011 - 16:47   

PKK'nın, son 2 gün içerisinde kaçırdığı öğretmenlerin Kürt kökenli olması dikkat çekiyor. Son olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesi Birlik Köyü Okulu'da görevli 3 öğretmen daha kaçırıldı. PKK son 2 gün içerisinde 15'i öğretmen 16 kişiyi kaçırdı. Alıkonulan 4 kadın öğretmeni serbest bırakıldı. 12'si öğretmen 13 kişi ise hala örgütün elinde. Kaçırılan öğretmenlerin çoğunun memleketi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller.

Örgütün yayın organı yaptığı açıklamada 'öğretmenleri sorgulamak için gözaltına aldık' yönünde oldu.

PKK'nın kaçırdığı öğretmenlerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Ahmet Ürün (Þırnak doğumlu): Diyarbakır, Hazro'da Çitlibahçe Köyü Okulu'nda öğretmen.

Tekin Çakır (Diyarbakır doğumlu): Lice İlçesi Dolunay Köyü'nde öğretmen

Talip Maçin (Diyarbakır doğumlu): Lice İlçesi Dolunay Köyü'nde öğretmen

Remzi Savaç (Bingöl doğumlu): Lice İlçesi Çavundur Köyü'nde öğretmen

Abdullah Karan (Elazığ doğumlu): Elazığ Arıcak İlçesi Yoğunbilek Köyü'nde öğretmen

Gökhan Yıldız (Elazığ doğumlu): Elazığ Arıcak İlçesi Yoğunbilek Köyü'nde öğretmen

İrfan Sarıkaya (Elazığ doğumlu): Elazığ Arıcak İlçesi Yoğunbilek Köyü'nde öğretmen (Star Gazetesi)

BÖLGEYİ TERKEDİN
Erzurum Eğitim Bir- Sen 2 Nolu Þube Başkanı Zinnur Þimşek, PKK terör örgütünün öğretmenleri hedef almasını lanetlediklerini söyledi.  Zinnur Þimşek, terör örgütünün, her biri ülkenin çeşitli yerlerinden bölgeye gelen savunmasız öğretmenlere terör örgütü mensuplarının 'Sizin çalışmanızı istemiyoruz, bölgeyi terkedin' tehdidinde bulunduğunu söyledi. Þimşek, tepkisini şöyle dile getirdi:

ÇOCUKLARIN EĞİTİM ALMASI ENGELLENİYOR
"En ücra noktalara kadar bin bir fedakarlıkla eğitim götürmeye çalışan ışığın elçilerinin terör örgütü PKK tarafından hedef alınmış olmasını kınıyoruz. Bölgedeki çocukların eğitim almasını engellemeye, halkı cehalete mahkum etmeye yönelik PKK'nın öğretmenleri hedef alan kaçırma ve çatışmada kalkan olarak kullanma stratejisinin arka planında, öğretmenlerin bölgeyi terk etmesini sağlamak ve çocukların eğitim almasını engellemek yatmaktadır."

Zinnur Þimşek, bölgede eğitim ve öğretimin aksamaması için önlem alınması ve öğretmenlerin köylerde kalmayıp ilçe merkezlerine getirilip götürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi

http://www.ensonhaber.com/pkknin-kacirdigi-ogretmenlerin-sasirtan-ortak-ozelligi-2011-09-29.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Almanya heyeti başkanı PKK sözcüsü gibi konuştu

Alman heyeti başkanı, çatışmalardan ve sivillerin ölümünden terör örgütünün değil devletin sorumlu olduğunu iddia etti.
29.09.2011 - 15:10    

Almanya'nın Berlin Kenti'nden Hakkari'ye gelen, aralarında milletvekili, tarihçi, üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 15 kişilik heyet, İnsan Hakları Derneği Hakkari Þubesi'ni ziyaret etti. Alman heyetine başkanlık yapan tarihçi Michaem Knopp, PKK sözcüsü gibi konuşarak, çatışmalardan ve sivillerin ölümünden terör örgütünün değil devletin sorumlu olduğunu iddia etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SAVUNDU
Batman ve Diyarbakır'ın ardından Hakkari'ye gelen Alman heyeti, kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Kürt sorunu, Demokratik Özeklik ve çatışmalarda yaşamını yitiren sivil vatandaşlarla ilgili bilgi aldı. İHD Hakkari şubesini ziyaret ederek Þube Başkanı İsmail Akbulut'la görüşen heyet üyeleri, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Heyete başkanlık yapan Michaem Knopp, Þemdinli İlçesi'nde bir süre önce çıkan çatışmada yaşamını yitiren sivillerle ilgili araştırma yaptığını belirterek, terör örgütünü savundu.

DEVLET TARAFINDAN YAPILDIĞINI GÖSTERİYOR
Devletin güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarını 'sivillere saldırı' diye niteleyen Michaem Knopp, "Biz iki gün önce de Batman'daydık. Ben şunu görüyorum ki, Türk devleti Kürt hareketine karşı başarısız oldu. Bu yüzden Türk halkı, Kürt halkına karşı terör estiriyor. Bu olayları araştırmak için buraya geldik. Batman'da öldürülen kadın ve karnındaki bebeğin ölümünü de araştırdık. Oradaki halk da, devletin halka baskı yaptığını ve gerçeği sakladığını söylüyor. Biz Batman'da o ailenin ziyaretine gittik. Orada her taraf işgal altında. Her tarafta asker konuşlu. Sivil mağdur halka silah dayatılıyor. Çatışmanın yaşandığı inşaattaki çalışan da infaz edilmiş. Bunun da devlet tarafından yapıldığını gösteriyor" dedi.

Alman heyet başkanı Michaem Knopp, PKK'nın Siirt'te yemeğe giden 4 genç kızı katlettiği saldırıyla ilgili de "Gerillalar, bilmeyerek bu olayı yaptıklarını açıkladılar" diğerek, hazırlayacakları raporu Alman Parlamentosu'na ve AB Komisyonu'na sunacaklarını söyledi.

Hakkari'ye gelirken tehdit edildiklerini iddia eden Michaem Knopp, "Biz dün gelirken Depin Polis Kontrol noktası bir OHAL bölgesi gibi. Bizi bırakmak istemediler. Bize silah dayatarak tehdit ettiler, bağırdılar, sert konuştular, her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bizi bir şekilde uzaklaştırmak istiyorlar" dedi.

http://www.ensonhaber.com/almanya-heyeti-baskani-pkk-sozcusu-gibi-konustu-2011-09-29.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Beytüşşebap'ta çatışma: 5 asker yaralı

Þırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı.
29.09.2011 - 23:24   

Þırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte 5 asker yaralandı. Diğer askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürüyor.

Beytüşşebap' yakınlarında İkinci Mevkii adı verilen bölgede PKK'lı teröristler güvenlik güçlerine pusu kurdu. Pusuda bulunan teröristler saat 22.00 sıralarında bölgeden geçiş yapan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte ilk bilgilere göre 5 asker yaralandı. Diğer askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgeye askerler sevkedilerek teröristler yoğun ateş altına alındı. Gecenin karanlığından faydalanıp dağlık alana kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi.

Bu arada Beytüşşebap Jandarma Komutanlığı'ndan Kato Dağı'nda bulunduğu belirlenen bir grup terörist de yoğun top ateşi altına alındı. Top sesleri ilçe merkezinden duyuldu. Çatışmada yaralanan 5 asker Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Durumları hakkında henüz bilge alınmayan askerlerin helikopterle Þırnak Asker Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

UZAKTAN KUMANDALI MAYIN KULLANDILAR
Teröristlerin saldırıyı, yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra askerlere ateş açarak düzenlediği ortaya çıktı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

http://www.ensonhaber.com/beytussebapta-catisma-3-asker-yarali-2011-09-29.html Mesajı Paylaş

'Kato'nun çevresini boşaltın' talimatı

Hakkari merkez ile Þırnak'ın Beytüşşebap ilçesi arasında bulunan Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan bölgedeki yaylaların boşaltılması için İl Jandarma Komutanlığı'ndan köy muhtarlarına yazı gönderildi
30 Eylül 2011 Cuma, 16:27:57
'Kato'nun çevresini boşaltın' talimatı

Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

PKK'ya yönelik sınır hattında havadan ve karadan yürütülen operasyonlar sürerken, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval köylerinin muhtarlarına gönderilen yazıda, bu köylere ait yaylaların en kısa zamanda boşaltılması istendi. Yazıda, sivil insanların zarar görmemesi için böyle bir uygulamanın yapıldığı belirtildi.

"TALEP DOĞRUDUR!"
Hakkari Valisi Muammer Türker, talebin doğru olduğunu belirterek, "Son birkaç haftadır Kato Dağı bölgesinde askerlerin icra ettiği operasyonlar devam ediyordu. Bu operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için köy muhtarlarımıza yaylaları boşaltmaları için yazı gönderildi. Zaten o bölgede yayla sezonu bitmek üzeredir. Birçok yayla sahibi yaylasını boşaltmış durumdadır. Bölgedeki operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

"SÖZ KONUSU HAREKETLİLİK RUTİNDİR"
Öte yandan birkaç gündür özelikle akşam saatlerinde Hakkari'deki Fatih Askeri Kışlası'ndan kalkan Kobra ve Sikorski tipi helikopterlerin Kato Dağı'na doğru yöneldiği gözlenirken, Vali Muammer Türker, söz konusu hareketliliğin rutin bir hareketlilik olduğunu söyledi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/674745-katonun-cevresini-bosaltin-talimati Mesajı Paylaş

Jandarma karakolu önünde patlama

Olay yerinde parçalanmış bir ceset bulundu. Canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor...
30 Eylül 2011 Cuma, 16:47:02

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde jandarma karakolu önünde patlama meydana geldi.

Yusuf DALAMAN- Soner ÖZCAN/ ANTALYA (AHT)

FACİA BÖYLE ÖNLENDİ
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde Jandarma Komutanlığı önünde yürüyen şüpheli bir şahıs, kapıdaki uzman çavuşun dikkatini çekti. Askerin kendisine 'dur' demesi üzerine koşmaya başlayan şahıs, üzerindeki bombayı patlattı ve parçalanarak can verdi. Olayda bir Jandarma Uzman Çavuş ve iki vatandaşın hafif yaralandığı açıklandı.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde Jandarma Komutanlığı önünde yürüyen şüpheli bir şahıs, kapıdaki uzman çavuşun dikkatini çekti. Askerin kendisine 'dur' demesi üzerine koşmaya başlayan şahıs, üzerindeki bombayı patlattı ve parçalanarak can verdi. Olayda bir Jandarma Uzman Çavuş ve iki vatandaşın hafif yaralandığı açıklandı.

Olay Antalya-Kemer karayolu üzerindeki Göynük Jandarma Karakol Komutanlığı önünde saat 16.10 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sakallı bir erkek şahıs, jandarma binası önündeki kontrol noktasına yaklaşmaya başladı. Bazı görgü tanıklarının iddialarına göre bu sırada bir Uzman Çavuş, şahsı farketti ve şaphelendiği için 'dur' diye ikaz etti. Bu sırada koşarak kaçmaya çalışan şahıs bir anda üzerindeki bombayı patlatarak paramparça oldu. Patlama sırasında yoldan geçen bir servis minibüsü ve jandarma kontrol noktası büyük hasar gördü. Patlamada, hasar gören servis minibüsünün şoförü ve bir vatandaş ile bir uzman çavuşun hafif yaralandığı belirtildi.

VALİLİK: PATLAMANIN MENÞE-İ BELLİ DEĞİL
Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Göynük'te yerleşim alanı ve turistik noktalardan uzak bir mevkide yol kenarında kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıs menşe-i henüz bilinmeyen bir patlama nedeniyle hayatını kaybetmiş olup, civarda bulunan iki kişi de hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili araştırmalar devam etmektedir" denildi.

ASIL HEDEF PAZAR YERİ MİYDİ?
Olayın ardından güvenlik güçleri, jandarma binasının yanında bulunan pazar yerinde de eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı. Pazarın bugün kurulduğunu ve olay sırasında kalabalık olduğunu belirten Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Patlamanın orada meydana gelmesi facia olurdu" dedi.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/674757-jandarma-karakolu-onunde-patlama Mesajı Paylaş

PKK'nın bölge sorumlusu Kato Dağı'nda öldürüldü
Kato Dağı'nda 2 askeri şehit eden, sonraki çatışmalarda öldürülen PKK'lılardan birinin bölge sorumlusu olduğu öğrenildi.

01.10.2011 - 05:58   

Kato Dağı'nda 2 askeri şehit edip, 3 askeri de yaralayan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda bu akşam saatlerinde teröristlerle güvenlik güçleri yeniden arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı. Yaralı askerler Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Dün akşamdan bu yana süren çatışmalarda toplam yaralı asker sayısı da 7'ye yükseldi. Bu arada bugün Kato Dağı'nda öldürülen 3 PKK'lı arasında bulunan birinin bölgenin sorumlusu olduğu belirtildi.

KATO'YA MERMİ YAĞDI
Kato Dağı'nda 2 askeri şehit edip, 3 askeri de yaralayan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda bu akşam saatlerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı. Yaralı askerler Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Helikopterle teröristlerin tespit edildiği bölgeye mermi yağdırdı. O anlar kameralar tarafından saniye saniye saniye görüntülendi Dün akşamdan bu yana süren çatışmalarda toplam yaralı asker sayısı da 7'ye yükseldi. Bu arada bugün Kato Dağı'nda öldürülen 3 PKK'lı arasında bulunan birinin bölgenin sorumlusu olduğu belirtildi.

http://www.ensonhaber.com/pkknin-bolge-sorumlusu-kato-daginda-olduruldu-2011-10-01.html Mesajı Paylaş

kara kuvvetlerimiz berbat rezil bir ordumuz var normal polis bile askerden daha başarılı o ankarada oturan bütün generalleri emekli edeceksin hiç bir işe yaradıkları yok bak irana pjak a operasyonlarda generaller askerlerinin yanında. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 01 Ekim 2011, 10:42:30
kara kuvvetlerimiz berbat rezil bir ordumuz var normal polis bile askerden daha başarılı o ankarada oturan bütün generalleri emekli edeceksin hiç bir işe yaradıkları yok bak irana pjak a operasyonlarda generaller askerlerinin yanında.

SENSİN BERBAT VE REZİL  >:( >:( >:(  azımı bozdurma benim !!! Mesajı Paylaş

hakaret  yok!  yakışmıyor
ankaradaki  her  general  işe  yaramaz  demek  yalnış  olur  ,  bazıları  varki  tanısanız  gerçekten  hayran  kalırsınız 
genelkurmaylık  1  kişiyle  yönetilecek  bir  kurum  değil  ve  ben  genelkurmaylıktaki  generallerimizin birçoğuna  güveniyorum  ve  ellerinden  geldiği  kadar bu  savaşta  çaba  gösterdiklerinede  inanıyorum  ,  terörle  mücadeleyi  sıradan bir  savaş  gibi  görmemek  lazım  özellikle  genelkurmaylık  artık  eskisi  gibi  başına buyruk değil  hükümetle  birlikte  adım  atıyor  bir  hata  varsa  bundan sadece  genelkurmaylık  değil  hükümette  sorumludur. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz