PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Terörle mücadelede yeni dönem: İhbar et parayı al

İçişleri Bakanlığı, terör eylemlerine katılanları yakalatan ya da kimliklerini ortaya çıkaranlara para ödülü verecek.

03.10.2011 - 04:23   

Terörle mücadele yeni yöntemlere yönelen hükümet İçişleri Bakanlığı aracılıyla önemli bir adım atmaya hazınlanıyor. Özellikle PKK'nın son dönemde kent merkezlerindeki bombalı saldırılarını ve Doğu, Güneydoğu'da kırsalda baskın türü eylemlerini artırması üzerine ilave önlemler alınmasını kararlaştıran bakanlık, yeni bir yasal çalışma başlattı.

ÖZEL YÖNETMELİK
Milliyet'ten Tolga Þardan'ın haberine göre; Özellikle ABD'de başarıyla uygulanan "suçluyu yakalatana ya da kimliğini bildirene para ödülü" verilmesi uygulamasının Türkiye'de hayata geçirilmesi için özel yönetmelik taslağı hazırlandı.

Bunun için, 1991'de yürürlüğü giren 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nı değiştiren 29 Haziran 2006'da TBMM'de kabul edilen 5532 sayılı yasanın 19. maddedeki hüküm işleme konulacak.

İLK KEZ UYGULANACAK
2006'da kabul edilmesine rağmen henüz uygulanmayan bu hükme göre; işlenişine katılmamak şartıyla Terörle Mücadele Yasası kapsamına giren suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara ya da yerlerini, kimliklerini bildirenlere "para ödülü" verilecek. Yasanın Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe girmesine karşın söz konusu maddenin henüz uygulanmamasından doğan sıkıntının aşılması için hazırlanan yönetmelik taslağı görüş için birimlere gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan yönetmeliğin uygulamaya girmesiyle birlikte, hangi şartlarda kimlere, nasıl para ödülü verileceği kesinlik kazanacak. Yeni yönetmelik çalışmalarına, son olarak Ankara'nın Kumrular Caddesi'nde yaşanan bombalı araç eylemini gerçekleştiren zanlının kimliğinin tüm çalışmalara rağmen henüz belirlenememesi ve başta Güneydoğu'da olmak üzere sivil halka yönelik saldırı eylemlerinde bulunanların belirlenememesinin etkili olduğu belirtildi.

TASARI KAYBOLDU, YENİLENDİ
Bu arada, söz konusu yönetmelik çalışmalarında ilginç bir durum yaşandı. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan değerlendirmelerde, halen yürürlüğe girmeyen yönetmelikle bağlantılı yasa hükmünün uygulanması konusunda görüş birliğine varılırken, yasanın çıktığı 2006'da aynı amaçla hazırlanan yönetmelik taslağının kaybolduğu ortaya çıktı. Yönetmelik taslağını hazırlayan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aynı dönemde taslağı inceleme ve yayınlama işlemleri için İçişleri Bakanlığı'na göndermesine rağmen, taslak ilgili birimin kayıtlarında bulunamadı. Bunun üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü taslağı yeniden hazırlayarak kısa süre önce görüş için ilgili birimlere gönderdi. Birimlerden gelecek görüşler sonrasında netleştirilecek yönetmelik, Maliye ve İçişleri bakanlıkları bürokratlarının son şeklini vermesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe konulacak.

ADALET İÇİN ÖDÜL
ABD'de, terör eylemeleri düzenleyen ya da planladığından şüphelenilen kişilerin yakalanmasını sağlayacak bilgi veren herhangi bir ülke vatandaşı olan kimselere para ödülü veriliyor. 'Adalet İçin Ödül' adlı program 1984 yılında Dışişleri Bakanlığı'nın Diplomatik Güvenlik Bürosu'nun başlattığı girişim sonucu çıkarılan 'Uluslararası Terörizm İle Savaşma Yasası' kapsamında başlatıldı. Bu programa göre, Dışişleri Bakanı, ABD kara sınırları içinde vatandaşlara ya da mülke zarar veren ya da vermeyi planlayan bir kişiye, bu kişinin bulunduğu yere ya da finans kaynağına yönelik herhangi bir bilgiye ulaşmayı sağlayacak bireylere ödül verilmesini yetkilendirebiliyor. Terör eylemi sadece ABD'nin içinden gelecekse ve herhangi bir dış tehdit yoksa konuyu FBI'ın (Federal Soruşturma Bürosu) sorumluluğunda oluyor. Ancak her iki durumda da ödül hükümet tarafından yani Hazine'den ödeniyor.

Para ödülü genellikle 1 milyon dolar ila 25 milyon dolar arasında değişiyor. Dışişleri Bakanı ya da FBI'ın şefinin özel yetkilendirmesi ile 25 milyon dolar'ın üzerine de çıkabiliyor. ABD hükümeti bugüne kadar 60 kişiye toplamda 100 milyon dolar ödül verdi. ABD'nin bugüne kadar verdiği en büyük ödül Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay'ın yerini bildiren kişiye ödenen 30 milyon dolar oldu.

http://www.ensonhaber.com/terorle-mucadelede-yeni-donem-ihbar-et-parayi-al-2011-10-03.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Þükür yani! Sonunda kafaları çalışmaya başladı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu yetmez dahada genişletilmeli .Þu an suça karışmayan zaten gelip teslim olunca serbest bırakılıyor.Burda en büyük sorun bir şekilde suça karışan ama pişman olanlara ulaşıp onları kullanabilmek.Þuça karışmış dahi olsa terör örgütünün lider kadrolarından birinin yakalanmasını sağlayan yada daha net ifade edeyim. Teslim olmaya gelirken lider kadrosundan birini vurup öldüren de serbest bırakılmalı gerekirse yüz nakli vs saglanmalı ödül verilmeli.Basit bir bölge sorumlusu yada 10 kişilik bir guruba komuta eden bile rahat yatamamalı her an emrinin altındakilerden birinin onu vurup kaçabilecegini düşünerek paranoya yaşamalı.Þu an suça karışan biri gelip teslim olmuyor en fazla kaçıp Barzaniye sığınıyor.Ama biz onlara dersek sık kendi sorumlunun kafasına hem ceza almayacaksın hemde sana para ve yeni bir hayat vereceğiz.Öldürülen kişinin derecesine göre para artıp azalmalı.Bakın bakalım neler oluyor.30 yılda yapamadagımız bir senede yaparız. Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

yeyin birbirinizi  ???  şartlanmış  siyaset  tutsakları  sizi.   
Mesajı Paylaş

vaybe  yüz nakli  ;D  isimlerinide  polat  koyalım ,  dünyada  kaç defa  yüz nakli  yapılmış  nakilden  sonra  hastaların  yüzü  nasıl  olmuş  allah  aşkına  birazcık  incele  ...
soysuza  minnet  etmek  yerine  soysuzun kafasına  sıksan  o  soysuzun  yerini boşaltmış  olursun  ama  o  soysuza  insan  muamelesi  yaparsan  sonraki  soysuzlarada  cesaret  verirsin , devlet  40 yıldır  şerefsize  cesaret  veriyor  , bu  şekilde  pkk bitmez... Mesajı Paylaş

Arkadaşlar öyle güzel konuşuyorlarki iki sayfa daha konuşsalar terör bitecek!!! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Totem - 03 Ekim 2011, 14:15:17
Arkadaşlar öyle güzel konuşuyorlarki iki sayfa daha konuşsalar terör bitecek!!!
Teröre  çözüm  arasalar  yine  iyi  ,  birkaçtane   chp li   birkaçtane  akp li  siyaset  yapıp  duruyor .yok  akp  şunu yapmış  yok  şunu  yapmamış ,  ulan  birgünde  chp  birşey  yapsada  onu  eleştirselerya  ,  nerede ''chp  meclise  yatmaya  gelmiş  hiçbir  icraatları  yok ''
durum  böyle  olunca  akp  hem  hatalı işleri  hemde  doğru  işleri  yalnız  başına  yapmış  oluyor  , 
allah  aşkına  birgünde akp den sıkılında   şu  oylarınızla  başa  çıkardığınız  chp  ve  mhp yi  bir  eleştirin  ,  ne  yapmışlar  bir  tane  yaptıkları  olumlu  iş  yada  olumsuz  iş  söyleyinde  görelim.
şahsen  ben  bu  akp  muhabbetinden  sıkıldım  ,  akp  yi   kahraman  yapanda  bu  chp  zihniyetidir  ,  bırakın  artık  şu  akp yi de  diğer  siyasilerin  yaptıklarından  (pardon  yapmadıklarından) bahsedin ,
3  paralık  terörist  partisi  bile  mecliste  birşeylerle  uğraşıyor  durmadan  bir  öneri  bir  tasarı  sunuyor chp ve  mhp ne yapıyor ??? 
chp  özerk  kürdistan kuracam  dedi  yapmadı , mhp de  her  çocuğa  püskevit  verecem  dedi  yapmadı  hani nerede  vaatedilen  sözler  ;D Mesajı Paylaş

bak  birazdan  ben  chp li  değilim  ben  siyasi  parti  tutmam  diyen  birkaçtane  chp li  çıkacak  ;D Mesajı Paylaş

Siz onu anlamışsınız adam orda tsk ya rezil diyor sen susuyorsun o senin sorunun !!!

BEN NE CHP Lİ NEDE MHP LİYİM ONLARI DA ELEÞTİREYİM BAK ;

Anayasa mahkemesi kimsenin babasının malı değil çok yararlı yasaları da düşürdükleri oldu sizin zihniyetinizden bu halk çok çekti

Bak mhp yi eleştireyim ;

Ülkeyi ne hale soktuğunuzu bu memleket 90 larda gördü çekti ....

RAHATLADIN MI  ULAN ?  hiç bir siyasi partiye destek vermiyorum oy felan da kullanmıyorum ama hiçbir şahıs TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE REZİL Dİ-YE-MEZ o kadar açık .....

Evet bak ben çıktım işte rahatla Zamanında devletin kurumlarını batırmış birisine de ülkeyi hiçmi hiç emanet etmeye gönlüm elvermez .... Mesajı Paylaş

beni hiç  yanıltmadınız
hiç  değişmediniz  70 yıldır  aynı  zihniyet , sizi  benden  iyi  kimse  tanıyamaz  (zamanında bende  sizden  birisiydim lanet olsun  o günlere )   o  yüzden  kendini bana  anlatma  ,  tsk ya  hakaret  ettiği  zaman  söylenmesi  gerekeni  söyledim , mesajlarımı  okumadan  ezbere  konuşma
70 yıldır  aynı  masallar (şeriat  getirecekler)  çığırtkanlığı  yapan  ulemadan  farklı  bir  davranış  beklenmez  , 70  yıldır  aynı masallarla  darbeler  aynı  zihniyetle  gericilik  yaptınız  , derdiniz  belli  kıyamete  kadarda  devam  edeceksiniz.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz