PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 16 Ekim 2011, 00:19:01
Alıntı yapılan: rstr617 - 15 Ekim 2011, 17:46:18
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 12 Ekim 2011, 17:20:58
Haberden anladığım kadarıyla bu kamp ülkemiz sınırları içerisinde ve varlığı çok önceden beri biliniyor. Peki bu kadar olay olurken, bu kadar şehit verilirken hep kandilden bahsedilirken neden bu kamp temizlenmedi de bugüne kadar beklenildi? Bu haber gerçekten doğru mu?

http://www.defenceturk.com/index.php?topic=2811.0

Peki bunlar doğru mu?
doğru olmasa törörle mücalede bu kadar zayiat verilmezdi malesef doğru daha bu görünen kısmı neler vardır neler valla üzülüyom ya şu ordumuzun düştüğü hale bak Mesajı Paylaş

Abdullah Gül'ün PKK'yı dağdan indirme planı

Cumhurbaşkanı Gül'ün, terörü bitirmek için 250 PKK yöneticisini kapsayan bir af planladığı ortaya çıktı.
18.10.2011 - 05:06

Sınır birliklerine yaptığı son ziyaretle askere moral aşılayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2003 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Öztürk ve MİT Müsteşarı Þenkal Atasagun'dan PKK'nın dağdan indirilmesi için kapsamlı çalışma yapılmasını istediği öğrenildi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; Dönemin başbakanı Gül, hazırlanan "PKK'nın dağda 250 civarında yöneticisi var. Bunları İran, Irak ve Suriye'ye dağıtarak eritelim. Kalanların tamamını affedelim" şeklindeki plana dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in katılması talimatını da verdi. Bu süreçte MİT ve Genelkurmay, İmralı'daki Abdullah Öcalan ile görüşerek af planı üzerinde mutabakata vardılar. O tarihte Öcalan ayrıca MİT üzerinden Başbakanlığa bir mektup gönderdi.
ABDULLAH GÜL DOĞRULADI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Þamil Tayyar, önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak, "Kürt Ergenekonu/Derin PKK'nın Gizli Kodları" adlı kitabında bugüne kadar hep konuşulan ancak doğrulanamayan 250 PKK yöneticisine af planına yer verdi. Gül, kendisiyle görüşen Tayyar'a af planını doğruladı.
Özkök-Atasagun aynı şeyi söyledi

Kitabın "Gül operasyonu" adlı bölümünde; terörün Ak Parti iktidarının hemen başlangıcında yeniden azması, iktidara yönelik bir saldırı hamlesi olarak yorumlanırken, Gül'ün başbakan olur olmaz, "ABD'nin Irak İşgal planı, Kıbrıs sorunu-Annan Planı ve ekonomik kriz ile batık bankalar" sorunlarıyla karşı karşıya kaldığı vurgulandı. Terörün o dönemin ana gündem konusu olmadığı ancak Ak Parti iktidarının terörün geçici olarak dondurulduğu ve kritik zamanlarda hortlatılacağı bilgisine sahip olduğunu kaydedilen kitapta, Gül'ün bunu öngörerek harekete geçtiği kaydedildi.
Mevcut şartlar uygun

Kitaba göre, Gül, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve MİT Müsteşarı Senkal Atasagun'u çağırarak, PKK'yı dağdan indirecek kapsamlı bir çalışma yapmalarını istedi. REFAHYOL hükümeti döneminden de konuya ilişkin tecrübesi olan Gül, Özkük ve Atasagun'la ikinci kez bir araya geldi. Bu görüşmede, Özkök ve Asagun "PKK, şu anda pek eylem yapmıyor ama bu PKK'nın yenildiği, silindiği anlamına gelmesin. Silahlı adamları daha dağlardadır. Bunların bir an evvel dağdan indirilmeleri gerekir. Gecikirsek sonuç almakta zorlanabiliriz. Mevcut şartlar çok uygundur" ifadelerini kullandılar.
Abdullah Öcalan'dan Başbakanlık'a mektup

Bunun ardından dağdan indirme kararının alt yapısının oluşturulduğu belirtilen kitapta, Öcalan'la af konusunda mutabakat sağlandığı da vurgulandı. Bu bölümde şu ifadeler yer aldı:

"İmralı'da Öcalan'la görüşerek bir af planı üzerinde kısmi mutabakata varmışlardı. Öcalan 10 Eylül 2003 tarihli görüşmede avukatlarına, o dönemde devletle yürüttüğü görüşmeyi şöyle aktardı: Ateşkes sürecinde de karşılıklı yazışmalar devam etti. Bir süre sonra 'Sizinle de görüşeceğiz, af falan da gündeme gelebilir. Gücünüzü dağların uygun yerine alın. Biz saldırmayacağımız. Kontrol edemediğimiz güçlerden doğru bir saldırısı gelirse de, meşru savunmamızı yaparsınız' dediler. 'Güvence nedir' diye sordum. 'Güvenceniz sizin siyasi gücünüzdür' dediler. 'Diğer sorunlarımızı da demokratikleşme süreci içinde çözeriz' denildi. Ben de çatışmayı derinleştirme yerine barışı esas aldım. Pozisyonlarını kendileri koyabilirler, Dev-Sol tipi bir direniş önermiyorum. Beni tarzım ortada."
Þehit ailelerin tepkisini düşündü

Kitapta, o tarihde Öcalan'ın MİT üzerinden Başbakanlığa bir mektup gönderdiği belirtilirken, Gül'ün biraraya geldiği Özkök ve Atasagun'a, "Haklısınız, dağa çıkanları kazanabileceğimiz yeni bir çalışma yapalım. Adalet Bakanı'nı (Cemil Çiçek) da çağıralım. Üçlü çalışın" talimatı verdiği kaydedildi. Kitapta şu ifadelere yer verildi:

"2003 yılı temmuz ayında Meclis'te kabul edilen Topluma Kazandırma Yasası böyle doğdu. Ancak, Gül'ün istediği sonuç bu değildi. Gül 'devlet mutabakatı' şöyle bir plan hazırladı: PKK'nın dağda 250 civarında yöneticisi var. Bunları Irak, İran ve Suriye'de dağıtarak eritelim. Kalanların tamamını affedelim."
Gelecek nesilleri kurtarmak için

Kitapta Gül'ün şehit ailelerinin tepkisini de düşündüğü vurgulanırken, "Gül şehit aileleri incinmesin diye temsilcileriyle de görüşerek, terörü sonlandırmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gelecek nesilleri kurtarmak ve Türkiye'nin ayağındaki terör prangasından kurtulmak için buna ihtiyaç olduğunu anlattı" denildi.
Gül, akamete uğrayan planı doğruladı

Ancak, Gül'ün bu af planının akamete uğradığı vurgulanan kitapta, "İmralı'da Öcalan'a yönelik tecrit kompolusu devreye sokuldu. Bunun üzerine PKK kanlı eylemlerine başladı. Artan eylemler karşısında Ak Parti içindeki 'milliyetçi' duygular kabartıldı. Meclis'ten geçen Topluma Kazandırma Yasası, başlangıçtaki hedefte çok uzaktı" ifadesine yer verildi. Tayyar kitabında, Gül'ün af planını doğruladığını şu ifadelerle anlattı:

"Bu konuda görüşlerine başvurduğum Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başbakanlığının ilk günlerindeki PKK'yı dağdan indirmeye yönelik bu planı doğruladı. Eksik çıkarılan yasayla bu fırsatın kaçırıldığını söyledi. Gül, şu tarihi fadeyi kullandı: Kürt meselesi çözülmeden büyük devlet olamayız. Kim ne derse desin bu olay siyasi bir olaydır, siyasi çözüm gerekir."

http://www.ensonhaber.com/abdullah-gulun-pkkyi-dagdan-indirme-plani-2011-10-18.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

PKK'dan büyük kaçış: 2 bin 400 terörist teslim oldu

Terör örgütü PKK'dan kaçış hızla artıyor. KCK, "Kürtler dağlara çıksın" çağrısı yaptı
17.10.2011 - 10:01

Jandarma ve polisin kırsalda yaptığı operasyonlar, meyvelerini vermeye başladı. Terör örgütü PKK'dan kaçış hızla artıyor. Örgüt adeta şoka girdi. 2 bin 400 terörist teslim oldu.

Terör örgütü PKK'dan kaçış ve teslim olma süreci başlayınca eleman sıkıntısı çekince örgütün üst yapısı KCK, "Kürtler dağlara çıksın" çağrısı yaptı.
ÖRGÜTTE BÜYÜK KAÇIÞ

Terör örgütü PKK'nın 'girilemez' denilen kamplarının yerle bir edilmesi ve son dönemde başarıyla tamamlanan askeri operasyonlar, örgütte büyük kaçışa yol açtı. İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin, bugüne kadar 3 bin 400 teröristin etkisiz hale getirildiği söyledi.

Özel harekat güçleriyle birlikte polis özel harekatın da kırsala inmesi sonucu örgütün 'efsane' olarak nitelendirdiği Hakkari'deki Kavaklı kampı ile Þırnak'ın Kato Dağı'nda bulunan yeraltı sığınakları ve erzak depoları kullanılamaz hale getirildi.

Birçok kayıp veren teröristler paniğe kapılırken örgüt içerisinde kaçış başladı. Doğu ve Güneydoğu'daki karakollara teslim olan PKK'lı sayısının her geçen gün artması üzerine PKK harekete geçti.

Son zamandaki sivil katliamları ile tepki toplayan PKK'nın üst yapısı örgüt içerisindeki çözülmeyi azaltmak için gençlere 'dağa çıkın' çağrısında bulundu.
KCK DEVREYE GİRDİ

PKK kamplarından kaçan teröristlerin de örgüt içindeki büyük çözülmeyi itiraf ettiği öğrenildi. Teröristlerin, kaçmak isteyen çok sayıda arkadaşının bulunduğunu söylemesi ise örgütteki çöküntü ve çözülmeyi ortaya koydu. Çok sayıda teröristin ölü olarak ele geçirilmesi, yakalanması ve teslim olması üzerine PKK'nın üst yapılanması olan KCK devreye girdi.

Örgüte eleman kazandırmak için çağrı yapan KCK, çeşitli bahaneler öne sürerek Kürtler'in dağa çıkmasını istedi.

Þırnak kırsalında örgütün sözde Cudi ve Þırnak lojistik sorumlusu Nihat Kızıl ölü ele geçirildi.
İÇİÞLERİ BAKANI'NDAN ÇARPICI BİLGİLER

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin terörle mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Terörü olmadan önlemeye yönelik tedbirlere ağırlık verdiklerini belirten Þahin, Bingöl, Diyarbakır ve Antalya'da son bir ay içinde ele geçirilen patlayıcılara dikkat çekti.

Son 1 ay içinde ele geçirilen patlayıcıların listesini veren Þahin'in, "23 Eylül'de Bingöl'de 120 kg patlayıcı ele geçirilirdi. 30 Eylül'de Diyarbakır'da 100 kg patlayıcı ele geçirildi. 4 Ekim'de Antalya'da patlayıcı yüklü bir araç yakalandı. Eğer bunlar yakalanmamış olsaydı Allah korusun Türkiye'de ne huzurumuz ne de istikrarımız kalırdı" dediği öğrenildi.
'ÖRGÜTTE CİDDİ BİR RAHATSIZLIK VAR'

Þahin, terör örgütünden kaçış ve çöküş olduğunun altını çizerken de "Bugüne kadar 3 bin 400 terörist ele geçirdik. Bunların 2 bin 400'ü kendiliğinden gelerek teslim oldu. Bin tanesi ise komşu ülkeler başta olmak üzere bazı ülkeler tarafından bize teslim edildi. Terör örgütünde bir çöküş ve kaçış olduğu görülüyor. Örgütte ciddi bir rahatsızlık var. Kaçış var. 3 bin 400 teröristtin örgütten kaçması büyük rakamdır" dedi.

"KCK'nın başı benim, gelin beni yakalayın" diyen BDP lideri Selahattin Demirtaş'a da tepki gösteren Þahin, "Sen istesen de seni başkan yapmazlar oraya. KCK daha üst düzey bir yapılanma. Devlet yapılanması. Irak, Suriye ve Türkiye'yi içine alan bir devletin yapılanmasıdır. Buna izin veremeyiz" diye konuştu.

http://www.ensonhaber.com/pkkdan-buyuk-kacis-2-bin-400-terorist-teslim-oldu-2011-10-17.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Hain tuzak: 5 polis 1'i bebek, 3 sivil Þehit
Özcan ÇİRİÞ-Nezir GÜNEÞ / DHA
19 Ekim 2011
Hain tuzak: 5 polis şehit

Bitlis Güroymak yakınlarında PKK'lı teröristler, asfalt yoldaki menfezden yararlanarak yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek bombayı polise ait zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla patlattı. Hain saldırıda, 5 polis şehit olurken, biri bebek 3 sivil hayatını kaybetti.

GÜROYMAK-Bitlis karayolunun 5'inci kilometresindeki Kolbaşı Mevkisi'ndeki bombalı saldırı saat 15.45 sıralarında meydana geldi. PKK'lı teröristler, araç trafiğinin yoğun olduğu asfalt yoldaki menfezden yararlanarak yerleştirdikleri tahrip gücü bombayı, polise ait zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle havaya uçan zırhlı araçta bulunan Þaban Kılıçaslan (Adana), Bülent Emen (Balıkesir), Volkan Sabaz (Ağrı), Kamran Ercan (Van) ve Yalçın Demir (Ağrı) şehit oldu. Hain saldırıda can veren 3 vatandaşın Bitlisli Ferit Eraslan ve 2 yaşındaki kızı Hiramus ile akrabası Resul Eraslan olduğu açıklandı. Yaralı 3 vatandaş da Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

12 gün önce nikâhı kıyıldı

Geçen haziran ayında Bitlis'te göreve başlayan  Volkan Sabaz'ın 12 gün önce Berna ile nikâhı kıyılan Volkan Sabaz, 19 Kasım'da yapılacak düğüne hazırlanıyordu. Düğün için gün sayan Sabaz Ailesi ve eşi acı haberle yıkıldı. Þehit Bülent Emen'in (38), Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki evine de ateş düştü. Þehit eşi Fatma Emen'i yakınları teselliye çalıştı. Þehidin Bahadır (10) ve Eylül (4) adında iki çocuğu var.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV  >> http://webtv.hurriyet.com.tr/2/23256/0/1/5-i-polis-1-i-cocuk-8-insani-burada-katlettiler.aspx

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırıyla ilgili Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'dan bilgi aldı.

Mardin'de askere mayın

Mardin'de ise Hop Geçidi Mevkisi'nden dün 15.10 sıralarında konvoy geçerken, PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı, 1 asker yaralandı. Yolda bir mayın daha bulundu.
Başbakan Erdoğan, hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı: "Doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidar." 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19022988.asp Mesajı Paylaş

Çukurca'da saldırı: 24 şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesine teröristler saldırı düzenledi. Çok sayıda şehit ve yaralı var
19 Ekim 2011 Çarşamba, 09:04:29
Çukurca'da saldırı: 24 şehit!
İlgili Haberler

Genelkurmay Başkanı ve komutanlar Çukurca'da

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler gece saatlerinde çok sayıda yere silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 24 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü öğrenildi.

Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinin Keklikdere bölgesinde 21, Çukurca ilçe merkezinde de 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirildi. Teröristler tarafından gece saatlerinde emniyet ve jandarma binalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Gece saatlerinde başlayan saldırılarda polis ya da asker olduğu belirtilmeksizin 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtildi.

Bölgeden gelen bilgilere göre 10'dan fazla da yaralı var.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/680706-cukurcada-saldiri-24-sehit Mesajı Paylaş

Sınır ötesi operasyon başladı
19 Ekim 2011
Sınır ötesi harekat başladı
Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde dün 5 polisin, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit edilmesinin ardından karadan ve havadan sınır ötesi operasyon başladı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19024619.asp Mesajı Paylaş

Yetti artık. Ne Irak hükümeti, ne ABD ne de başkaları, başlarım sizlerin yapacağı işe >:( >:(
Çocuk oyunu mu bu?
Eli kanlı canilere ve onları barındıranlara, destek olanlara bu kadar taviz verilir mi? Uyanın artık, UYANIN.
Türkiye Cumhuriyeti'ni küçük düşürüyorsunuz, muz cumhuriyeti değiliz biz. Köklü devletiz, güçlüyüz, bölgesel gücüz vs vs. Bırakın bu  masalları ya! Siz daha bir avuç köpekle baş edemiyorsunuz.  >:( >:(
Bir başka ülkeye bu kadar büyük bir oyun oynanıyor olsaydı, bırakın bölgesel güç vs olmasını, bu konuda neler yapardı!

Girin ve bir daha ortaya çıkamayacakları şekilde temizleyin şu pislikleri. KÖKÜNDEN... >:( >:( Mesajı Paylaş

Hükümetten ilk tepki!
Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde meydana gelen saldırının ardından ilk tepki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi...
19 Ekim 2011 Çarşamba, 09:48:56
Hükümetten ilk tepki!
İlgili Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova'da teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 24 güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla ilgili twitter'da tepkisini dile getirdi.

İşte Kılıç'ın yazdıkları:

"24 şehidimize Allah'tan rahmet, yüreği yangın yerine dönen ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim... İsrail'in hukuksuzluğuna, süper güçlerin kaygısızlığına, BM'nin sahteci tutumlarına başkaldıran Türkiye'yi yıldıramayacaklar!"

http://www.haberturk.com/gundem/haber/680742-hukumetten-ilk-tepki Mesajı Paylaş

Yyeter artık katliammı yakacaksınız ne yapacaksanız yapın temizleyin su itleri bu vakitten sonra akp bitmiştir benim için bir akp sevdalısı olarak ya bakanın dediği gibi 1000 misli karşılık verip 3000 köpeğin köpeğin canın alırsınız yada  yapamayacaksınız bırakın yapacak bir yiğit çıkar   >:( Mesajı Paylaş

Sayın  Gençlik ve Spor Bakanı, böyle bir olay sonrası açıklama yapmak konuyla ilgili o kadar hükümet görevlisi varken size kalmış anlaşılan.

Senelerdir şehit veriliyor? Ama nedense köklü bir çözüm bulunamıyor. Hükümetimiz bu eşkiyaları temizlemek yerine sorun çözmek adı altında neredeyse kucak açıyor. Bırakın İsrail'i Birleşmiş Milletleri vs suçlamayı. Çok pasifsiniz. Burnumuzun dibinde bize karşı saldırmak için binlerce teröristin barındırıldığı, silahlandırıldığı ve eğitildiği yeni savaştan çıkmış zayıf bir ülkeye bile söz geçirmekten acizsiniz. Bu teröristler nereden geliyorlarsa orada onları yok etmeniz gerekirdi şimdiye kadar. Bunu yapmazsanız biz bölgesel gücüz, güçlüyüz vs diye yırtındanız kimse sizi umursamaz. Ne İsrail, Ne BM ne de diğer devletler.  UYANIN ARTIK...

Teröristle siyaset yapılmaz... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz