PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Türk askeri Kuzey Irak'ta

Yüksekova ve Çukurca'da meydana gelen saldırıda 24 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çok sayıda yaralı var...
19 Ekim 2011 Çarşamba, 10:03:25
Türk askeri Kuzey Irak'ta!
İlgili Haberler

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde dün 5 polisin, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit edilmesinin ardından karadan ve havadan sınır ötesi operasyon başladı.

Reuters: Türk askeri, Kuzey Irak sınırından içeri girdi...
http://www.haberturk.com/yasam/haber/680756-turk-askeri-kuzey-irakta

GÖZ BOYAMAK İÇİN DEĞİL, KÖKÜNDEN TEMİZLEMEK İÇİN GİRECEK, VE HEPSİNİ YOK ETMEDEN DÖNMEYECEK... >:( >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bazi gazetelerde yazilan dogru ise bu durum terorden cok daha vahim, yazilanlar:
- catisma gece saat 1'de basladi sabaha kadar surdu
- PKK 8 grupla ayri kollardan saldirdi

30 sene mucadeleden sonra daha hala boyle baskinlar olabiliyorsa, bu isin icinde ihmalden'de buyuk isler var.
Bu baskin baska bir ulkede olmuyor, bizim kendi topraklarimizda. Durum vahim'den de ote, sadece teroru lanetlemek saflik olur.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Hellfire - 11 Ekim 2011, 22:46:37
Alıntı yapılan: akrep - 11 Ekim 2011, 20:15:59
Alıntı yapılan: Hellfire - 11 Ekim 2011, 13:13:07
Operasyon haberi doğrudur muhtemelen de "yaktık yıktık yerle bir ettik" kısmına bende inan(a)mıyorum pek..Malum haberi yapan Star gazetesi  :) Yarın allah koRusun yine bir pusu ve şehit olan askerlerimizin haberlerini alırsak tüm bu hava söner dikkat etmek lazım..

operasyon yapildi diye terör örgütü saldirmiyacak diye bir sey yok, sehitler olur ve olabilir buda hava sönmekle ne alakasi yok...terör örgütün sade bir kampi yok!!! nice lagim delikleri daha kapatilmasi lazim... sehitler vermemek icin...

Eğer son dönemdeki bir çok saldırının planlamasının yapıldığı,lojistiğinin temin edildiği ve saldırıyı gerçekleştiren militanların barındığı "efsane kampı" yerle bir ettiyseniz ve bu kamp size 30 km'cik uzaklıktaysa yani burnunuzun dibindeyse etkisini gösterir bu tarz bir operasyon yani göstermeli en azından..Öyle kolay kolay yollara mayın döşeyerek yalancı saldırılar yapıp takviyeye gelen BTR'leri 3-4 km kablo çekerek uçurumazlar..

Hava sönmekle de çok alakası var.."Yıllardır depolarda yatan yeni nesil techizat ve mühimmatla" operasyon timlerini donatıp varlığını bildiğiniz bir kampa baskın yapıp basına göre "yerle bir ediyorsunuz"..Yukarıda zaten söylenecekler söylenmiş "bugüne kadar aklınız neredeydi" diye..Bunun üzerine birde kanlı bir hain saldırı olur da 8-10 şehit verirsek (allah koRusun) tekrar mesajlaşırız buradan..Bu iş teknik-taktik kadar moral motivasyon işidir hatta imaj meselesidir,öyle olmasa çoğu insan hava harekatlarından sonra "teröristler yine saldırıyor yine şehit veriyoruz,acaba boş dağları mı bombalıyorlar" diye tartışmazdı..

Daha geçen hafta yukarıdakileri yazmıştım ve eğer bir saldırı olur da yine  çok sayıda şehit verirsek görüşürüz demiştim..Keşke demeseydim keşke ben yanılsaydım da vatan evlatlarını kaybetmeseydik..

Ben devletin değilde bu siyasi iradeye,bu terörle-teröristle pazarlık etme zihniyetindeki hükümete ses etmeyen hala destek veren necip milletimizin tepkisini merak ediyorum..Askere yüklenen eleştiren laf edenler artık hatayı yanlışı doğru adreste aramaya başlar umarım..Yeter çünkü !
Mesajı Paylaş

girmişken bağdata kadar girsinler peşmergeyide temizlesinler. suriyeyede girsinler. ARTIK DEMİR YUMRUĞU GÖSTERME ZAMANI YETER!!! Mesajı Paylaş

Cumhurbaşkanı Gül'den ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerine düzenlenen terör saldırıları hakkında ilk açıklamasını yaptı

19 Ekim 2011 Çarşamba, 09:57:39
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin, ''Þunu kimse unutmamalıdır ki; bize bu acıyı çektirenler, misliyle çekeceklerdir. Devletimizi bu saldırılarla sarstıklarını zannedenler, hizaya getireceklerini zannedenler, göreceklerdir ki bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle de alınacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 27. İSEDAK Toplantısı öncesinde basın mensuplarına Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Gül, dün ve bugün acılarının büyük olduğunu ifade ederek, hayatını kaybeden asker, polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti: ''Þunu kimse unutmamalıdır ki; bize bu acıyı çektirenler, misliyle çekeceklerdir. Devletimizi bu saldırılarla sarstıklarını zannedenler, hizaya getireceklerini zannedenler, göreceklerdir ki bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle de alınacaktır. Türk Devleti'ne savaş açarak bir yere varılamayacağını, eninde sonunda göreceklerdir. Onlara yataklık edenler de bunlara bu şekilde at koşturmasına fırsat verenler de muhakkak ki derslerini çıkarmaları gerekir. Onlar da neticelere katlanmaları gerekir. Bütün dünya şunu bilmelidir ki Türkiye azimli, kararlı bir şekilde bu terörle sonuna kadar mücadele edecektir ve bu terör karşısında hiçbir şekilde sarsılmayacaktır ve sonuna kadar da bu işi bitirmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ben bir kez daha bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, komutanların bölgeye intikal ettiklerini de belirtti.

Bu mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Gül, ''Dünyanın başka tarafında da böyle olmuştur. Bu konudaki kararlılığımız kesindir. Türkiye'deki demokratik gelişmeleri eğer 'terör neticesinde elde ediyoruz' zehabına kapılanlar varsa şunu bilmelidirler ki büyük bir tarihi yanılgı içindedirler. Kendi halkımızı kucaklamak, kendi halkımıza şefkat göstermek, kendi halkımızın hak ve hukukunu korumak başka bir şeydir ama teröre karşı asla taviz vermeden mücadele etmek de bizim hem devlet hem de milletin kararıdır. Bir kez daha milletimize rahmet diliyorum, bütün şehitlerimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

AA
http://www.haberturk.com/gundem/haber/680751-cumhurbaskani-gulden-ilk-aciklama Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

İşte hain saldırının şifreleri

19 Ekim 2011
İşte hain saldırının şifreleri
PKK'nın Hakkari'de eş zamanlı olarak 8 saldırıda 24 asker şehit oldu.

Saldırının yapıldığı tarih manidar;
Saldırı tam da PKK unsurlarının elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla Habur'dan giriş yapıp teslim oldukları günün ikinci yıldönümünde gerçekleşti.

19 Ekim 2011'de 30 PKK'lı Türkiye'ye giriş yapmış, Habur'da kurulan mahkemelerce sorgulanıp, serbest bırakılmışlardı. Ancak ardından geçen süreçte hükümetin Kürt açılımı sekteye uğramış, Türkiye'ye Habur'dan gelen PKK'lılar hakkında da çeşitli mahkemelerce hapis cezası kararları verilmişti.

SALDIRI ZAMANLAMASININ ÞİFRELERİ

Ancak PKK saldırısının zamanlaması sadece Habur olayının ikinci yıldönümüne rastlamasıyla sınırlı değil.
Terör örgütünün bu saldırıyı planlamasına neden olabilecek bölgede çok önemli gelişmeler yaşandı son birkaç gün içinde. İşte o gelişmeler:
* Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "başkomutan" olarak bölgeye gitti ve sınır birliklerini bizzat denetledi. Hatta gece askeri karargahta kaldı.
* Irak'ın Kürt kökenli Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari geçen hafta Türkiye'deydi. Zebari ile görüşmelerde Türk tarafı sert çıktı, Başbakan Erdoğan "siz Kuzey Irak'taki PKK unsurlarını temizlemezseniz, biz gelir temizleriz" dedi.Kuzey Irak'ta bir hareketlenme başladı. Ve dün itibarıyla Kuzey Irak yönetiminin Kandil etrafındaki köyleri boşalttığı haberleri gelmeye başladı.
* Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hafta sonu kritik bir görüşme yaptı ve ilk kez Suriyeli muhaliflerle resmi temasta bulundu. İstihbarat birimleri PKK'nın unsurlarından yaklaşık üçte birinin Suriye vatandaşı olduğunu uzun süredir belirtiyordu. PKK'nın askeri gücünün başında da bir Suriye kökenli terörist, Fehman Hüseyin bulunuyor.
* Suriye ile bağlantılı olarak yine bu ayın başında PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan Suriyeli Kürt muhaliflere, Beşar Esad yönetimi ile aralarını bozacak hareketlerde kaçınma çağrısında bulunmuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19025481.asp Mesajı Paylaş

Bakanlardan değerlendirme toplantısı

19 Ekim 2011
Terör zirvesi
İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu saldırıyı değerlendirmek üzere biraraya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısının ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Erdoğan'ın ardından, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar Başbakanlık Merkez Bina'ya geldiler.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19024860.asp Mesajı Paylaş

Savaş uçakları PKK kamplarını bombalıyor

Çukurca'daki 24 şehit sonrası Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları örgütün kamplarını bombalıyor.
19.10.2011 - 10:26

Hakkari Çukurca'da 26 askerin şehit edilmesi 18 askerin de yaralanması sonrası savaş uçakları Diyarbakır'daki askeri havalimanında havalandığı öğrenildi.

F-16 savaş uçaklarının PKK kamplarını bombaladığı öğrenildi. PKK'ya yakın haber ajansı ANF ise şu anda örgütün Zap kampının bombalandığını duyurdu..

http://www.ensonhaber.com/savas-ucaklari-pkk-kamplarini-bombaliyor-2011-10-19.html Mesajı Paylaş

Teröristle siyaset yaparsan onu adam yerine koyup masanın başına oturtursan karşılığı böyle oluyormuş.Dünya ne der diye düşünmeyi bırakın bir an önce şu katillerin hainlerin soysuzların kökünü kazıyın. Mesajı Paylaş

F16 lar boş dağları bombalıyor, oraya gitmeden Türk bayrağını oraya dikmeden bu iş hallolmaz.Pkk silah bırakana kadar o kandil dağından geri gelinmemelidir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz